כללי בטחון שדה

מעיין©

New member
../images/Emo41.gifכללי בטחון שדה../images/Emo41.gif

לצערי הייתי צריכה למחוק הודעה בשל עבירה על בטחון שדה. בהודעתה של שלי (black_magic) היה פירוט של יחידה סודית ואת מספרה, דבר האסור בהחלט על פי כללי בטחון שדה! נא לא להזכיר שמות ומספרים של יחידות ובסיסים, ובכלל להמנע מפירוט יתר בעניינים צבאיים לא אישיים. עוד פרטים על למה בטחון שדה זה חשוב אפשר למצוא כאן, נא לקרוא ולהפנים
תודה לדורון ופורום ומתגייסים על המאמר
, ותודה לטל על הפניית תשומת לבי להודעה המדוברת

רק דודי

New member
נ"ש - כנסו לגלרייה

נכנסתי בבוקר לגלרייה וזעמתי לנוכח מאגר התמונות הדל שלה. העזתי לעשות מעשה והכניסתי כמה וכמה תמונות מעוררות מוטיבציה ואהבת צה"ל והמולדת... מוזמנים להיכנס לראות בקטגורית "שונות", וכמובן להכניס עצמכם כמה קבצים ולהציל את גלריית הפורום!

tty2

New member
אין בעד מה, אבל...

א. הפנית למאמר שמדבר על בט"ש ולמי ששם לב, הוא בעצמו מהווה הפרה של בוטה של "חוקי הברזל" בנושא בט"ש. ב. הפנייה למאמר הזה שלא מפרט את הכללים אלא בעצם מבקש "...לשתוק..." לא פותרת את האחריות של מנהלת למחוק במיידי כל הודעה שפוגעת בבטחון המדינה. הודעה כזו צריכה להמחק במיידי ולכן האדם האחראי על כך, צריך להיות זמין בפורום כמה שיותר. כנראה שהחברים לא מפנימים את הבקשה ולראייה ההודעה הזו שמתפרסמת היום.... כנראה שהחבר'ה לא מפנימים את חשיבות העניין הזה! בדבר אחד אני מסכים עם המאמר שקישרת אליו וזה בעניין שמי שמשלם את המחיר זה המשרתים ביחידות האלו שהופכים למטרות נעות! שימו לב יותר לדברים האלו!!! לילה טוב.

tty2

New member
נו באמת... ../images/Emo13.gif

צירוף שם היחידה, עם המיקום שלה, ועוד בונוסים שהוספתם...לא מועיל...

הרוב מסתובב סביב מספרים

אסור לפרסם כמות זמן, כמות אנשים, וכו'... (ובטח ובטח שלא מיקומים מדוייקים)

Tomak19

New member
באמת

להגיד שם של יחידה או בסיס(בלי המיקום שלו או מספר היחידה) זה מותר לפי כללי בט"ש. לא הייתה בהודעה שלי שום הפרה של כללי הבט"ש.

tty2

New member
צודק!

אבל חברך כן אמר את שם היחידה ושאל אותך אתה מXXX שנמצא בXXX או שבמקום אחר כי יש בכל הארץ.... אם זה לא עבירה על הכללים אז אני לא יודע מה כן!

Tomak19

New member
לפי דעתי צריך למצוא את כללי הבט"ש

המדוייקים, ולתת לכל הכותבים בפורום לקרוא, כך שיידעו בדיוק אחד לאחד מה מותר לרשום ומה אסור, ובמקרה של הפרה- תשלח הודעה למנהלי הפורום למחוק את ההודעה עם ההפרה הספציפית. כך זה היה הכי ברור והכי טוב.

Tomak19

New member
אני הוספתי או הוא הוסיף?

אני רק ציינתי את שם היחידה ואת הבסיס שלה, מה שלגיטימי לחלוטין. מה שהוא עשה זה באחריותו...

tty2

New member
אני לא אמרתי שאתה אחראי!

רק אמרתי שתגובות להודעה הזו יש כמה הפרות.... לא התכוונתי ספציפית להודעה שלך.... כי לא רציתי לכוון עוד יותר לכיון ההפרה!
טעות שלי! סליחה!

EarthlingX

New member
אתה קיצוני מדי

אסור להגיד קשרי חוץ עכשיו? זה כמו לומר שאסור לומר שלצהל יש חיל שריון.

Tomak19

New member
זה מה שאמרתי

מותר להגיד את שם היחידה(קש"ח לדוגמא), אסור להגיד את המספר שלה. מותר לרשום את שם הבסיס(קריה למשל), אסור להגיד את המיקום.

כאן הטעות שלך.

1. במדיה מבולמסת ניתן לכתוב אך ורק דואר צבאי של יחידה! לא את שמה ולא את מספרה. על אחת כמה וכמה לא את מיקום בסיסה! 2. בהנחה שהיום החוק המדובר כבר לא בתוקף, היות וכמו שאנחנו רואים - רשת האינטרנט מפוצצת בשמות של יחידות, וגם היחידות עצמן דואגות לשלוח מכתבים עם שמותיהן וכו' - אזי שהקישור בין שם היחידה לבסיס בו היא נמצאת אסור! 3. בהנחה שהיחידה מפרסמת את הבסיס בו היא נמצאת (דו"צ בקריה - זה ידוע. דובר על זה ברשתות הטלוויזיה והרדיו, וכו'...) - מעבר לזה, אסור. בטח שלא לפרט עד רמה של שכונה בעיר כמו שעשית בהודעתך.

אני שונא להיות ממתקטנני בטחון השדה,

אבל אתה באמת רוצה שאני אראה לך לאיזו רמת ידיעה אתה מביא אדם חדש מהפורום לגביך, לגבי עמיתיך לשירות ולגבי יחידות קש"ח בזרועות השונים?

מה שכתבת לא נכון.

א. המאמר לא עובר על כללי בטחון השדה. ב. למנהל הפורום אין אחריות חוקית על התכנים שנכתבים בפורום. מנהל הפורום לא בוגר קורס מש"קי בט"ש, קורש מש"קי צנזורה או קורס מש"קי במ"מ. ג. אם היית קורא את תקנון תפוז, היית רואה שהאחריות על התכנים הנכתבים הם של כותבי התכנים. ד. מבחינה חוקית, מנהלי האתר תפוז מחוייבים להסיר מהאתר ומהארכיון חומר שפוגע בבטחון המדינה - וזאת לאחר פנייה של מחב"ם או אחד הגופים האחרים. ה. לא אתה, לא אני ובטח שלא המנהלות יכולים להחליט מה פוגע בבטחון המדינה ומה לא. לשם כך, יש אנשים שדואגים לנושאים האלו - וזה נשגב מאיתנו. ו. זמינות מנהל פורום בפורום זה דבר פנימי בתוך תפוז והם רשאים להגדיר כמה זמן על מנהל לפקוד את הפורום שהוא מנהל במשך תקופה. בלי קשר לבטחון שדה או לכל דבר אחר. ז. לֵית מָאן דְּפָלִיג על כך שנושא בטחון השדה חשוב וגם קריטי - אבל צריכים לקבל פרופורציה ולא לפזר האחריות על כל מאן דבעי. ח. מנהלות הפורום צריכות להתערב כשהן מזהות עבירה על כללי בטחון השדה. עם זאת, להגיד שהמספר 13 ליד המילה שייטת הוא מסווג או להגיד שהמספר 8200 הוא מסווג - יהיה בגדר התיפיפות מיותרת. לגבי הדוגמא שנתת בקישור - כאן אני דווקא נוטה להסכים.

למעלה