כל המיסתורין מאחורי 30seconds To Mars

../images/Emo41.gif כל המיסתורין מאחורי 30seconds To Mars ../images/Emo41.gif

בגלל שתמיד צצות הרבה מאוד שאלות בפורום על הדיסק והקליפים וכאלה, בגלל שעכשיו הצטרפו הרבה מאוד אנשים חדשים, החלטתי לפתוח את השרשור הבא במטרה לתת לכם את כל המידע האפשרי על 30, מאוגד תחת שרשור אחד. אני מבקשה בבקשה, שלפני שאתם שואלים שאלות (למרות שגם זה בסדר.. תיקראו את כל מה שריכזתי כאן) ולפני אני שמתחילה אני רוצה להגיד שכל הזכויות שמורות לmikebrooke שאפילו שהוא כזה חמור ברישמי, הוא עשה חתיכת שרשור לעניין לפני שנה. אז הנה זה בא:
הגליפיקס- הסמלים
באופן עקרוני הם מסמלים את הלהקה. הם מומצאים למיטב ידיעתי, ובעצם מציגים את שם הלהקה. זה הפירוש שלי, וזה עדיין לא מאושר ע"י הלהקה עדיין. יש כאלה שאומרים שאם מתרגמים את שם הלהקה בשפת החרטומים זה בעצם הסמלים שמייצגים את השם. אני לעומת זאת, לא רואה זאת. אני דווקא רואה את השם "לטו" בגליפיק הראשון (מישהו שמה את זה כאן חהחהחה) הסמל הראשון- המספר 3 משולב, שמייצג שלושים. E ו E (הבנתם?) הסמל השני- מחוגי שעון שמצביעים נגד כיוון השעון מה שאמור לייצג שניות הסמל השלישי- מין חידוש של הספרה הרומנית 2. המסל הרביעי- ציור של מאדים, שני הנקודות הקטנות מייצגות את השני הירחים של מאדים פובוס ודיימוס הסמלים האחרים של הלהקה (כן יש עוד גליפיקס) לקוחים מהאלפבית האיברית (או איך שלא מתרגמים את זה מאנגילת) Iberian עוד מידע אפשר לראות כאן www.omniglot.com/writing/runic.htm
השם של הלהקה- למה 30Seconds to mars?
השם בעצם בא מתיזה שאותה מצאנו גם באינטרנט שנכתבה ע"י פרופסור בוגר הרווארד. אחד הפרקים בתזה נקרא 30Seconds to mars ובפרק זה מדובר על ההתפתחות הטכנולוגית כיום ומדבר על כך שבעצם אנחנו פשוטו כמשמעו כמעט 30 שניות ממאדים.. (אני יכולה עוד קצת להרחיב בנושא ולהגיד שזה קשור לאיזשהו חומר בפילוסופיה שמדבר על ה"עידן הפוסטמודרני" שמיוצג עם שני סוגי הלם, הלם ההווה והלם השפע. הלם ההווה מדבר על כך שאנחנו מנותקים מהעבר וכיוון שאין לנו איזשהו בסיס אין לנו למה לצמוח ולהתפתח לעתיד ולכן אנחנו מרגישים כאילו אני תקועים בהווה מתמיד, הלם השפע מדבר, בדיוק כו הפרופסור בהרווארד על בעצם התפתחות מואצת טכנולוגית ויוצרת שפע של מוצרים ושפע של הזדמנויות, שפע של דברים שמייצגים את אותו הדבר ובעצם אנחנו בהלם כזה שאנחנו לא יודעים מה לבחור)
הפיניקס- מית'רה (Mythra)
ציפור במיתולוגיה המיצרית שחיה בדמדבר במשך 500 שנה ואז בלעה עצמה בלהבות ולאחר מכן כמה לתחייה מתוך עפרה ומתחדשת. אדם או דבר עם מושלמות ויופי שלא ניתן לגבור עליו קבוצת כוכבים בחצי הכדור הארץ הדרומי, ליד קבוצת הכוכבים טוקנה וסקולפטור . הציפור מייצגת הרבה דברים, אבל החשוב ביותר הוא שהיא מייצגת לידה מחדש והתחדשות, היא מייצגת כוח אדיר, היא מייצגת מאבק. הפיניקס במיתולוגיה: הפיניקס הוא אחד מקבוצות הכוכבים שאותם ניתן לראות בחצי הכדור הדרומי, קבוצת הכוכבים הזאת נראית כמו ציפור גדולה שממריאה לשמים, הערבים קראו לה "הסירה". זוהי קבוצת כוכבים יחסית קטנה, בעלת 450 כוכבים בערך שחוצה קבוצת כוכבים אחרת.. (אני לא חושבת שהשם כל כך חשוב) מה שאומר שניתן לראות אותה בחצי הכדור הצפוני, בחודשים יולי עד ינואר, והיא מגיעה לשיאה כאשר היא בזניט השמיים, כלומר.. בערך ממש מעלינו באמצע השמיים ה"קודקוד" אם אפשר לומר ככה, אפשר גם לראות אותה בחצי הצפוני של כדור הארץ בחודשים נובמבר ואוקטובר והיא מגיע לשיאה רק כמה מעלות מעל האופק. (כלומר היא דיי נמוכה...)

המשך

פיתגורס
הגיטרה של ג'ארד- נקרא ע"ש הכלב שלו או להיפך הכלב נקרא על שמו (נראה לי שהכלב הזה נפטר כי אחר כך הוא רק דיבר על ג'ודס.. אבל מי אני שאדע..)
הכלים שחברי הלהקה מנגנים עליהם
אני חושבת שחלק אני אשאיר באנגלית כי דאמיט, אני לא מבינה כלום בכלים. ג'ארד לטו- גיטרות שנבנו ע"פ בקשתו, פיתגרוס וארתמיס Mcswain ועליה מצוייר גריפון (או היפוגריף וואטאבר) מפלצת עם ראש של נשר וגוף של אריה, ג'ארד צייר את הגריפון והם עשו מזה תבליט תומו מיליסביק- גיבסון לס פול מאט וואכטר (בזמנו)- באס של G&L אין לי שום מידע על טים חברס. מצטערת. עכשיו את החלק של שאנון אני אשאיר הכל האנגלית: Electronics setup: Roland td-8 module 4 roland pd-6 pads up front on the rack 3 roland pd-7on a stand where his china is next to his hi-hat (uses one for his click track and the other two for sounds and one to start samples). ********************************* For pedals:: He uses Tama iron cobra bass drum pedal ( for each bassdrum, he uses 2) and a tama Iron Cobra Hi-hat stand. ******************************** Other Equipment used:: From drummer magazine: sonor drums with remo pinstripe heads and sabian cymbals, he uses a trio of snares in the studio including a ludwig black beauty, a noble and cooley and a vintage ludwig. He also plays two 20" bass drums. Says He likes the tones of two different drums. He has never had any drumming lessons. אפקטים (ופה אני אתרגם חלק) לטו:כלום תומו: Ernie Ball volume pedal, Digitech whammy pedal, Ibanez Tube Screamer, Boss Super Chorus, Boss Flanger, Boss DD-20 Giga Delay *********************** מיתרים: ג'ארד: D'Addario תומו: D'Addario Jared uses a seymour duncan JB pickup on his McSwain custom built "Pythagorus" One open coil double humbucking pickup in the bridge position and one volume knob. They also use lots of Gibson SG guitars [with stock pickups].
האשלון
האשלון דיי מת לאחר יציאתו של הדיסק החדש (זה לדעתם של חלק מהמעריצים הוותיקים לפחות). הרוב עדיין קוראים לעצמם אשלון למרות שזוהי כבר לא קבוצת אליט, אשלון עוד עדיין אשלון אבל בדרך שונה מבעבר, זה בעיקר היחצ"נים של הלהקה, י שמקדמים אותה, כל אחד במדינתו. מהו האשלון: זהו מונח צבאי. אשלון פירושו לתקוף בגלים.. זוהי שיטת קרב שבה נפוליאון השתמש. לתקוף באשלון= לתקוף בגלים. אשלון פירושו גלים, מה שישמע דיי הגיוני בשורה בשיר "Echelon" בשורה ""What's with the fascination with the echelon האשלון הוא גם השם שהלהקה נתנה לקבוצת היחצ"נים שלה/מקדמים/וואטאבר ולמעריצים שלהם. יש מקום מיוחד בפורום בו אנשים מהאשלון יכולים לדבר על איך הם יקדמו את הלהקה ובאיזה אמצעים וכו'. לפעמים אנחנו מקבלים משימות מהלהקה כדי לקדם אותם וגם שם בדר"כ הלהקה מפרסמת עידכונים לגבי דברים שונים (כיום כבר לא.. וחבל..)
האקרופוליס
(גם זה לצערי, כבר לא קיים) האקרופוליס הוא עמו לשם אתה הולך והכניסה מותרת לאשלון בלבד! יש שם רשימה שלהלקה נותנת עם מה שהיא רוצה שנעשה, תחרויות, חדשות, מידע וכו'.. ניתן להכנס עם הסיסמא מאזור האשלון בפורום הרישמי.
Provehito in Altum
נורא קשה לתרגם את המשפטים האלה לעברית אבל אני אנסה, אני אשים אותם קודם באנגלית Launch forth into the deep Reach for the heights בלטינית זוהי מטאפורה שאותה ניתן לפרש בשלושה דרכים: "March on into higher grounds" "Launch forth into higher grounds" "Launch forth into the deep" בתכלס, זה אומר לשאוף קדימה, גבוה, להתממש בצורה הטובה ביותר והנעלה ביותר.
החץ
החץ הוא תרגום ויזואלי של Provehito in Altum זהו גם סמל נורווגי, של אל השמיים הנורווגי. משמעותו: כבוד, צדק, מנהיגות וסמכות, יכולת ניתוחית, רציונאליות. ידיעה היכן טמון כוחו האמיתי של האחר. הנכונות להקרבה עצמית. ניצחון והצלחה תחרויות או דברים שקשורים לחוג. הניגוד שלו: כשל או חסימה של יצירתיות והאנרגיה. שיתוק מנטאלי, ניתוח יתר של דברים, הקרבה עצמית יתרה, חוסר צדק, חוסר שיווי משקל, מלחמה, קונפליקטים, הפסדים, קשיים ביצרת קשר וחברויות ואפילו התבודדות והפרדה.

pizi23

New member
אוי אוי אוי, יש לי אורגזמת כלים ../images/Emo178.gif../images/Emo6.gif../images/Emo45.gif

וכבר אמרתי, אבל למען שאר ציבור הפורום- נהניתי מאד לקרוא! את פשוט ליגה! כולי גאווה לנסוע איתך לאנגליה, אשלונית קטנה ומופרעת שלי

חחחח יואו מורן אני פשוט מתה עלייך ../images/Emo24.gif

אנחנו כולנו נהיה אשלוניות מטורפות על כל השכל שמה.. חחחח

pizi23

New member
ל-ג-מ-ר-י../images/Emo70.gif כולם ישמעו ויכירו אותנו ../images/Emo6.gif

המשך

הארגוס אפוקרפקס Argus Apocraphex
ארגוס: עיר יוונית ושמו של בן המלך בעיר הזאת, הוא היה ענק עם 1000 עיניים והיה גם שומר מאוד אפקטיבי כי כאשר ישן רק חלק מעיניו נעצמו. באטימולוגיה (חקר מוצא המילים) משמעותה משהו מאיר, בהיר, זוהר. אפקורפקס: בא מהמילה היוונית "אפוקריפוס-Apocriphos", שבשפה הריגורית (או שזה איזשהו מונח Rigor זה פשוט לא מסתדר לי עם הפירוש של זה) משמעותו "לא שייך לקאנון" (אוף אבל יש כמה מושגים לקאנון, אחד קשור לאופטיקה שלדתעי זה קשור.. כאילו משהו שהוא לא נראה לעין), מה שבעצם לוקח אותנו למשמעות של משהו חבוי, סודי. אופקריפטין APOKRYPTEIN משמעו apo= רחוק וKryptein= להחביא. משהו רחוק מן העין. לאחר מכן, אפוקריפוס קיבל את המשמעות של "לא אוטנטי, לא מקורי,לא אמיתי" וזה מתייחס לכתבי עת, יד וספרים.
To the Keepers of the gate and the warriors…we await
ניתן למצוא את המשפט הזה, בלי ה we await באיליאדה- השיר שנכתב על טרויה, בתנ"ך, בהרבה ספרי פנטזיה ואפילו בסרטים ומשחקים ( warcraft מישהו מכיר?
)
האיקס X
הסמל שבעצם מסמל להפריד ולכפול. זה מסמל אחדות. זה למה הם בזה. האשלון... בסמלים נורדיים משמעו: "מתנה מהצ'יף ללוחם או נתין נאמן"
הדיסק הראשון
01. Capricorn (A Brand New Name) 02. Edge Of The Earth 03. Fallen 04. Oblivion 05. Buddha For Mary 06. Echelon 07. Welcome To The Universe 08. The Mission 09. End Of The Beginning 10. 93 Million Miles 11. Year Zero 12. The Struggle - Hidden Track The Struggle: המילים להודעה החבויה בסוף הדיסק לקוחות מתוך הספר של סאן צו (Sun tzu) "אומנות המלחמה" ( The art of war ) זה האתר classics.mit.edu/Tzu/artwar.html והנה המילים של הקטע: A military force established by deception of sense that you deceive enemies so that they do not know your real (revolution), and that they can establish supremacy. It is mobilized by a game in a sense that it goes into action when it sees an advantage, dividing the great bodies thought to confuse opponents and observe how they react to you so that they can adapt and situate and seize victory. Therefore when it moves swiftly it is like the ramp, when it goes slowly it is like the force. It is rapacious fire and immovable as mountains, and as swift as the wind yet it comes without a trace and withdraws like lightning and it is like a forest that isn't growing and is rapacious as fire across a plain, not leaving a single blade of grass .But as immovable as a mountain, it's hard to know as the dark ends up killing thunder. To ponder a locality to line up your troupes to expand your territory to buy the spoils. The rule for military operations is to feed of the enemy as much as possible however the localities where people do no have very much it is necessary to divide up the troupes into smaller groups to take what they need here and there. For when then and there, there will be enough..... Welcome to the Universe.
A beautiful lie
רשימת השירים: 1. Attack 2. A Beautiful Lie 3. The Kill 4. Was It A Dream? 5. The Fantasy 6. Savior 7. From Yesterday 8. The Story 9. R-Evolve 10. A Modern Myth 11. Battle of One 12. Hunter [bjork cover]
רשימת שירים שלא יצאו באלבומים אחרים
Phase 1: phortification: יצא רק בגירסא הבריטית של הדיסק הראשון ובסינגל של קפריקורן שמה. Valhalla: שיר שלא יצא, דמו מ1998 Anarchy in Tokyo: שיר שיצא רק בגירסא היפנית של הדיסק הראשון Revolution: שיר שלא יצא, דמו Occam's razor: שיר שלא יצא, דמו
השמות הקודמים לשירים שאנחנו מכירים
Praying for a riot: 7 Corners Fallen: Jupiter Oblivion: The reckoning Year Zero: Hero End oh the beginning: Absolution ופעם גם הליריקה הייתה שונה.
קטעי וידאו אקסלוסיביים
Der Kopf Des Schweins מספט בגרמנית שמשמעותו The head of the pig כלומר, ראש החזיר. את הסרטון ניתן לראות כאן: www.youtube.com/watch?v=ejYfl_bu84M Mokushiro שבעצם ידוע יותר בתור הקטע The struggle משמעותו מיפנית הוא אפוקליפסה. בוידאו ניתן לצפות כאן www.youtube.com/watch?v=kIrnalEtw84

אחרון

|הקליפים שיצאו ללהקה
מהדיסק הראשון: Capricorn Edge of the earth מהדיסק השני: Attack The kiil From yesterday ובקרוב גם A beautiful lie (30/12/2007)
מאיפה הלהקה במקור
הלהקה היא כרגע בקליפורניה. ג'ארד ושאנון נולדו בבוסייר סיטי, לואיזיאנה והיו בערך בכל מקום בארה"ב. תומו ממישיגן מאט (בזמנו) ממסצ'וסטס,אזור ניו ג'רזי.
חברי הלהקה
ג'ארד לטו- שירה גיטרה שאנון לטו- תופים תומו מיליסביק- גיטרה, קלידים חברים לשעבר: מאט וואכטר- הבאסיסט, עזב בפברואר 2006 וכרגע מוחלף ע"י טים קלהר, שהחליף אותו בעבר כאשר מאט התחתן ונסע לירח דבש. סולון ביקסלר- עזב בינואר 2002 והוחלף ע"י תומו מיליסביק. תומו היה בעבר בלהקה ושמה "מורפיק" וסולון היה בלהקה ושמה "Earlimart" ועוד להקה ושמה "Great northern" קווין דרייק- היה גיטריסט השני של הלהקה (יחס עם סולון) כן, פעם היו בלהקה 5 חברים, ועזב אותה בגלל בעיות אישיות ב2002 ימי ההולדת של חברי הלהקה: ג'ארד לטו- 26 דצמבר 1971 שאנון- 9 במרץ 1970 תומו- 3 בספטמבר 1979 את ההסבר על הטריניטי אני אעשה בנפרד כי אין הסבר שהוא מאומת ע"י הלהקה אז אני אעבוד עליו ואוסיף אותו לכאן ואדגיש כמובן שזה לדעתי לגמרי ולא משהו מדוייק

Keren W

New member
../images/Emo47.gifכל הכבוד../images/Emo47.gif

תודה רבה עזרת לי להשלים כמה פרטים שלא ידעתי! וכל הכבוד על ההשקעה 3>

ChenLove30STM

New member
ואוו

איזו השקעה תודה רבה לא ידעתי את כל הדברים האלו חח טוחב לדעת! 3>

chen krispin

New member
תודה רבה רבה!!

המידע הזה עזר לי להבין דברים שלא ממש הבנתי.. ו...יש לי שאלה.. מה זה האשלון שכולם מצטרפים אליו ומדברים עליו?

חח כתבתי בפנים

זה המועדון מעריצים הרישמי של 30, עם אנשים שקצת יותר מוסרים ללהקה, מקדמים אותה ומיחצ"נים אותה בכל מדינה.. spreading the wrod אפשר להצטרף לאשלון דרך האתר הרישמי

מלכה! כל הכבוד!

תודה רבה על כל המידע
ותצטרכי לסלוח לי, אבל על הפירוט של הכלים באנגלית ויתרתי
אני לא מבינה בזה כלום

pizi23

New member
איך וויתרת? זה הקטע הכי טוב ../images/Emo6.gif ואם תקראי את

זה מהר מאד, תרגישי כמו סרט כחול בגרמנית

סרט כחול? לא. גרמנית? משו כזה ../images/Emo122.gif

בחיים שלי לא תיארתי לעצמי שזה כל כך מסובך. מבחינתי: שני תופים ומצילתיים. מה עוד כבר צריך?! ומה לעזעזל ההבדל בין גיטרה אחת לשניה? ומיתרים? לא היה לי מושג שיש סוגים שונים....

pizi23

New member
חחחח...מצטערת, זה פשוט עשה לי את זה

לא שאני הבנתי את כל מה שכתוב שם, כן? אבל דווקא כל הפרטים האלה, וכל המושגים, וכל המילים שבקושי ידעתי איך לקרוא אותן, נראו לי מאד סקסיות
טוב, את לא יכולה להגיד שיש לשאנון שני תופים ומצילתיים... יש לו שם מערכת שלמה של עניינים מאד מסובכים...

למעלה