כמה המלצות על סרטים

חולוני

New member
../images/Emo41.gif כמה המלצות על סרטים ../images/Emo41.gif

אתמול עשיתי מיני מרתון ( 2 סרטים..) של סרטים בוידיאו ורציתי להמליץ עליהם למי שלא ראה -
"רדיו חזק" ( 1990 ) - דרמת נעורים שמתרחשת בעיירה משעממת באיזה חור בארה"ב. מרק האנטר ( כריסטיאן סלייטר ) הוא תלמיד בבית ספר המקומי, הוא בנאדם שקט ומופנם שאין לו בכלל חברים וחברות, והוא כל היום יושב לבד על המדרגות וקורא ספרים, וחלומו הוא להיות סופר מצליח של רבי-מכר. בלילה, כל יום ב 22:00, הוא מפעיל מהמרתף בביתו תוכנית רדיו פיראטית שבה הוא מוציא את ה"אני הפנימי שלו" שאותו הוא שומר בתוכו כל הזמן, והוא מכנה את עצמו בתוכנית Hard Harry ( בסרט תירגמו את זה ל"הארי בעל הזיקפה" ), בתוכניתו הוא מאונן בשידור חי תוך כדי מוזיקה מתאימה, ולאט ולאט כל העיירה מתחילה לעקוב אחרי תוכנית הרדיו שלו, עד לרמה כזאת שלמחרת היא הופכת לשיחת היום בבית ספר, וכולם רוצים לגלות מיהו אותו "הארי בעל הזיקפה". אותו "הארי בעל הזיקפה" הופך להיות אותו "הקול" שכל טינאייג´ר אמריקאי חיכה לו כדי שיוביל אותו ויגיד לו מה לעשות, והוא הופך להיות מודל לחיקוי של חופש הביטוי בעיירה ושל עשיית המעשים הנוחים לך ושאתה מרגיש איתם בנוח תוך כדי ציפצוף על הערכים המקובלים בעיירה המיושנת ועל המערכת של הבית ספר המושחתת. המצב מתחיל להסתבך כאשר נגד "הארי בעל הזיקפה" מוגשת תלונה פלילית במשטרה על "השפעה רעה על הנוער" בגלל התאבדות של ילד שהתקשר לתוכנית של הארי, ו"הארי" לא ניסה למנוע ממנו את רעיון ההתאבדות. אך "הארי" לא נכנע. ( ויותר מזה אני לא יספר..).
סרט מומלץ בחום. ממש אהבתי.. סרט עם מסר חזק ביותר לנוער ולחברה השמרנית שצריך לראות על מנת להבין. אני נותן לו 4 כוכבים וחצי.
אוקיי עכשיו לסרט השני שאני ממליץ עליו -
"פוטלוס" ( 1984 ) - דרמת נעורים מוזיקלית בסגנון הסרט הקודם. העלילה מתרחשת שוב בעיירה שמרנית בארה"ב. בעקבות תאונה שבה נהרגו נערים אחרי שחזרו מבילוי שכלל ריקודים ואלכוהול, נחקק חוק בעיירה שאסור יותר לרקוד, לשמוע מוזיקה, ולשתות אלכוהול. כל העיירה קיבלה על עצמה את החוק והשלימה איתו. עד שמגיע לעיירה רן ( קווין בייקון ), צעיר משיקאגו שלא רגיל לסביבה שאסור לשמוע בה מוזיקה ולרקוד. רן הוא בעל מנטליות שונה שמאר ילדי המקום השמרניים, הוא מתלבש באופן שונה ולא מסתרק ויוצא לו שם בעיירה של "טראבל מייקר". הוא מתחבר עם נער מקומי שמנותק לחלוטין מעולם ואפילו אינו יודע לרקוד. כאשר רן נוסע לראשונה בחיפושית שלו ברכבי העיירה הוא משמיע קלטת בטייפ של האוטו, המשטרה עוצרת אותו, מחרימה לו את הקלטת, ונותנת לו קנס על "השמעת מוזיקה". כמו כן הוא מתאהב בבתו של הכומר המקומי השולט בעיירה, אריאל היפה ( לורי סינגר ) שחברה הוא "הערס המקומי", היא עוזבת את חברה ומתאהבת גם כן ברן. שניהם מחליטים להלחם למען החזרת הזכות לשמוע מוזיקה ורקוד לעיירה ( הביסטי בויס היו אומרים - You Gotta Fight For Your Right To Paaarrtttttyyyy ! ), ואף מתחמקים מהעיירה לעיירה אחרת על מנת ללכת למועדון לילה ולרקוד ( בסרט משחקת גם שרה ג´סיקה פרקר מ"סקס והעיר הגדולה"..), ומאותו רגע הם מתחילים להלחם בראשותו של של רן על מנת להחזיר את הזכות לרקוד ולשמוע מוזיקה לעיירה המיושנת שמרבית מבוגרי העיירה מתנגדים לרעיון. סרט כיפי, בליווי פסקול מצוין של שירים מהאייטיז והסבנטיז. מומלץ ביותר. אני נותן לו 4 כוכבים.
לסיכום
- ללכת לשכור ולראות ! לא תתאכזבו.. ולמי שראה, מה דעתכם ?

Gorilla

New member
רדיו חזק ../images/Emo45.gif

חולוני הייתה לי ביקורת ממש טובה וארוכה על הסרט, אבל איכשהו היא לא התקבלה ואין לי ממש כוח לרשום אותה שוב אז בכל מקרה סרט ממש טוב ומומלץ למי שעדיין לא ראה. לגבי השני לא ראיתי אז אין לי דעה עליו.

חולוני

New member
תרשום, תרשום ביקורת..

אם לא איכפת לך.. אני מקבל ביקורות בשמחה, אני רוצה לדעת מה אנשים חושבים עליו.. ( בניגוד למנהלת הפורום שנעלבת מביקורות על מדונה..). ובקשר לסרט השני, פוטלוס, אז ממש מומלץ !

libi k

New member
את הסרט רדיו חזק ראיתי ..........

במגמת תקשורת זה אכן סרט עם מסר ונחמד אבל לא התלהבתי ממנו יותר מדי....

leeloo

New member
U and me both!

גם אני ראיתי אותו במסגרת מגמת הקולנוע / תקשורת שלי, וזה סרט נחמד מאוד, אבל לא יודעת, אולי בגלל שראינו אותו במסגרת כיתתית, זה די הרס קצת את הסרט... אני חושבת שבשביל להנות כמו שצריך מסרט צריך גם אווירה מאוד מסוימת, וכיתה לא ממש נופלת תחת הקטוגריה הזו.

חולוני

New member
אולי בגלל שזה היה בכיתה

אז לא ממש התעמקת בו..אבל זה סרט מצוין, תנסי לראות אותו בבית או עם חברים. ואני מבטיח שלא תתאכזבי. ומה עם פוטלוס ? לא ראית ?

leeloo

New member
לא ממש התאכזבתי

מרדיו חזק, פשוט הוא לא ניראה כמו סרט מי יודע מה, ניראה נחמד ואלת יותר מזה. יכול מאוד להיות שבגלל שראיתי אותו במסגרת כיתתית, הוא לא הפשיע עליי כמו שהוא היה משפיע עליי אם הייתי רואה אותו בבית או רק עם חברות. ואת פוטלוז לא ראיתי, אבל זה נשמע נחמד.

למעלה