כסף כסף וחישובים

• פותח הנושא Gmai
  • פורסם בתאריך

Gmai

New member
../images/Emo41.gif כסף כסף וחישובים

ידוע לי שניתן להתקשר לחברת החשמל ולדעת כמה עולה שעת שימוש במזגן (למשל), אבל אני רוצה להבין ולעשות זאת בעצמי
נניח והמחיר לקוט"ש (קילו ואט לשעה) הוא X (אגב, מהו בערך המחיר ?) ונניח והמחשב שלי צורך 450 ואט, איך אני מחשב כמה עולה לי צריכת החשמל לשעה, עבור המחשב ?

קלוואט שעה עולה X

ז.א. שמכשיר הצורך 1000W במשך שעה המחיר הוא X . אים המכשיר צורך 500W ז.א. ש1000W הוא יצרוך בשעתיים ואז המחיר גם יהיי X . המחשב שלך צורך לשעה 1/2 X . זה החשבון הפשוט

Gmai

New member
קילוואט לשעה עולה כחצי ש"ח ?

אמת ? ואגב, תמיד כשאומרים שמכשיר מסויים צורך (למשל) 200 וואט, הכוונה היא 200 וואט לשעה ?

wil

New member
לא הבנת.

וואט (או קילווט שזה 1000 וואט) היא יחידת הספק. קווט"ש=קילווט*שעה היא יחידת אנרגיה, ואנרגיה היא מה שעולה כסף. 1 קילווט שעה היא כמות האנרגיה שיצרוך מכשיר שהספקו 1000W אם יופעל במשך שעה בדיוק. אם תפעיל את המכשיר הנ"ל ל10 שעות הוא יצרוך 10 קווט"ש. אם תפעיל מכשיר של 500 וואט (=חצי קילווט) למשך 10 שעות הוא יצרוך 5 קווט"ש. מחשב ביתי לא צורך 450W, ההספק המירבי של ספק הכח הוא אולי 450W, אבל הצריכה בפועל היא נמוכה הרבה יותר. סדר גודל של 100W בערך, לא כולל מסך. תלוי בפעילות על המחשב. ומחיר 1 קווט"ש בערך חצי ש"ח. (מחיר מדוייק מופיע בחשבון החשמל שלך, לא לשכוח להוסיף מע"מ)

Gmai

New member
המממ...

אם יש לי מכשיר שכתוב עליו 500 וואט, ונניח שמחיר קוט"ש כולל מע"מ הוא חמישים אגורות, ואני מעוניין לדעת כמה יעלה להפעיל את המכשיר 30 ימים ברציפות, החישוב הוא : 500 כפול 25 אגורות (ולא 50 אגורות) = עלות החשמל לשעה עבור המכשיר הזה ואז את התשובה פשוט מכפילים ב 24 שעות וב 30 ימים. אמת ? אגב, מדוע המחשב צורך הרבה פחות ? גם אם עובדים עליו במשך כל הזמן הזה ?

Ohad18

New member
קוט"ש...

זה קילו וואט לשעה, וקילו וואז זה 1000W, אז אם יש לך מכשיר שצורך 500W, זה 0.5 קילווואט בחישוב פשוט ביותר. ומחיר החשמל בלילה הוא זול יותר אם אני לא טועה, כך שאתה צריך לחשב כמה שעות הוא עבד בלילה, כפול מחיר קוט"ש בלילה, כפול הצריכה (0.5), ולחשב את אותו הדבר רק בשעות היום ולחבר בין הסכומים.

wil

New member
לבתים פרטיים מחיר החשמל אחיד

לאורך כל היום. (אלא אם כן הותקן, לבקשת הלקוח, מונה מיוחד שמבדיל בין תעריפי יום/לילה ולפי העונות - עוד לא שמעתי על בית מגורים שהתקינו כזה)

הייה לי בשנות ה70 לדוד חשמל

קראו לזה תעריף גג . המונה עבד מישע 7 בערב בילבד בזול עד הבוקר

wil

New member
למה 25 אגורות כפול 500?

למה 500 כפול 25? 25 אגורות זו כבר עלות החשמל לכל שעה. (50 אג' לקווט"ש, והמכשיר כאמור חצי קילווט) אז 25 אגורות לשעה כפול 24 כפול 30 = 180 ש"ח לחודש. המחשב צורך פחות כי ה-450W הם מקסימום שהספק יכול להוציא, הרי הספק הזה צריך להפעיל במידת הצורך מחשב עם כרטיס מסך הכי זללן, 4 דיסקים מהירים, צורב, מעבד הכי מהיר וכו' וכו' - מה שאין ברוב המחשבים. אני פעם מדדתי כ-80 ואט למחשב רגיל שלא עושה שום דבר מיוחד (לא טוחן את הדיסק, למשל). לא כולל מסך.

Gmai

New member
צודק, תודה, איך אני יודע כמה בדיוק

המחשב צורך ? חייבים מכשירים ?

אים הוא יפעל שעה שלמה כן

וואט זה יחידת הספק . כמו כוח סוס לרכב . הספק לתשלום נימדד בשעות . אים תנור דלק 10 שקות אז הוא צרך פחות . צריכת הספק נימדד בקלוואט שעה . כל מכשיר יש את הכח שלו =הספק

עלות קוט"ש=0.37 כולל מעמ

למי שלא יודע לעשות חשבון, ויש חיה כזו -חשמל מוזל ללילה-קוראים לזה "תעוז" לידיעת כל הקררמרים והאשרים

wil

New member
ולגבי מזגן

המדחס לא פועל ברציפות, אלא מבוקר ע"י הטרמוסטט - כך שהאנרגיה הנצרכת בפועל היא נמוכה יותר מהחישוב היבש של הספק כפול זמן (כי זמן ההפעלה האמיתי של המדחס הוא פחות מהזמן הכולל שהמזגן מופעל)

wil

New member
מודד בסטופר את זמני עבודת המדחס ../images/Emo8.gif

רשר

Well-known member
מנהל
חזרתי לעשות קצת סדר

אין אפשרות לדעת ללא מדידה ע"י מונה כמה צורך מזגן מסוים כי התנאים משתנים כל הזמן:מספר האנשים בחלל, הטמפרטורה החיצונית, הלחות היחסית, כיוון הטרמוסטט, פתיחת דלתות או חלונות, לכן עושים הערכה כאשר המקסימום הוא מדחס שלא מפסיק לעבוד והמינימום מדחס שלא עובד. נסה לשים לב לעבודת המדחס כמה זמן הוא עובד וכמה זמן הוא נח לפי זה תוכל להעריך את היחס בין המקסימום למינימום ולהגיע לאיזו הערכה של המצב אצלך. וכאמור מחיר ה KWh שווה לכל נפש 0.5 ש"ח וזול יותר לאלה שאין להם נפש זאת אומרת "צרכנים גדולים מאוד"

למעלה