כתבה חדשה ב-NRG

Gilliana

New member
../images/Emo41.gif כתבה חדשה ב-NRG

והפעם - החוליה החוצנית: מה הסיכוי שחייזרים התערבו באבולוציה האנושית ושהדנ"א האנושי מורכב ברובו בעצם מדנ"א חוצני? תיקים כמובן מוזכרת במקום של כבוד...
לכתבה.

Julia307

New member
הערה

בקשר לג'אנק די.אנ.איי כיום סבורים שגם אם הוא לא משמש לקידוד חלבונים כמו הגנים (רצפי די.אנ.איי "בעלי משמעות") יש לו תפקידים אחרים שקשורים לתפעול רוטיני של הגוף. אנחנו לא באמת יודעים איך הגוף פועל, אבל לא הגיוני שרק הדי.אנ.איי ,שהוא בעצם רצף מידע ליניארי על פס, יפעיל את כל המורכבות הזו. לכן הגיוני דווקא לשער שלשאר הדי.אנ.איי יש תרומה (אקטיבית, לא רדומה) ל"מכונה" הזאת גם אם הוא לא מקודד לחלבונים.

Gilliana

New member
יתכן בהחלט

למרות שעפ"י פרוייקט קידוד הגנום האנושי אין ראיות לכך - אבל בהחלט יתכן שחלק מהרצפים פועל ואולי לא אצל כולנו. קצת קשה להפעיל כאן הגיון לטעמי מכיוון שכפי שאמרת, אנחנו לא באמת יודעים איך הגוף פועל וחסרה לנו עוד המון אינפורמציה בנושא על אף הקדמה הרפואית.

Julia307

New member
זה לא עניין של הגיון

זה נתונים. המידע בגנים (שהוא מידע תורשתי) ככל הנראה לא מספיק לקבוע את כל המכלול של הפונצקיות השונות בגוף. אני מבינה שאת כעבמ"ולוגית מחפשת תימוכים למה שאת מאמינה בו כבר (וזה לגיטימי מבחינתך, כמו שבריאתנים מחפשים תימוכים לאמונה שלהם בהתפתחויות מדעיות לעיתים קרובות), אבל גם אם זו לא מתמטיקה, זה עדיין סוג של מדע ואי אפשר להמציא תיאוריה גדולה כל כך בלי שיהיו לה תימוכין בפועל. אם אנחנו מופעלים מרחוק, על ידי מה? הג'אנק דיאנאיי מקודד לחלבונים שיפעילו את הפונצקיות האלה? לחומרים אחרים? אם נקח אדם כמו אורי גלר, נניח יש לו יכולות שלרוב האנשים אין. נניח שהמוח שלו עובד בצורה אחרת. אבל ישנם עוד סוג של אנשים שנמצא שהמוח שלהם עובד אחרת, סוואנטים. אוטיסטים בעלי יכולות יוצאות דופן. אולי אפשר להסביר את זה במסגרת הקיימת, אולי זו ווריאציה על גנים שקיימים שחוללה את המוטציה הזאת? למה להזדקק לתיאוריה כל כך בומבסטית? אגב אני מקווה שברור שמקרים כמו שהציגו בתיקים באפלה (נניח הילד גיבסון מעונה חמישית) לא תועדו במציאות.זה בידיון. סוואנטים שהזכרתי הם דוגמאות למצב בו תפקודי מוח רבים מנוונים, ולעומת זאת חלק קטן במוח מתפקד בצורה חריגה. סתם הערות שעולות, כעבמ"יסטית עליך להתייחס אליהן, בדיוק כמו שאדם שעושה דוקטורט חייב להתייחס לכל שאלה שצצה בדרך.

Gilliana

New member
לצערי את מבינה לא נכון

לא רק את מבינה בגנטיקה ולפי מה שכתבת כאן, בכלל לא הבנת את הכתבה - מאיפה הבאת את עניין ה-"מופעלים מרחוק"??? ועל סמך מה קבעת שאינני מתייחסת לכל שאלה? איך הבנת שאין תימוכין בפועל לתאוריה מסויימת הנתמכת במחקר מדעי כפי שמצויין בכתבה? . אגב, מי שהעלה את עניין ההגיון לראשונה היית את, ולא אני ובעניין אורי גלר - דוגמה גרועה, שכן מדובר במאחז עיניים וקוסם, ולא באדם שיש לו אי אילו יכולות מיוחדות. בקיצור חביבתי, אל תכעסי, אבל נראה לי שאת עכשיו מסובבת את כל הדברים שאת בעצמך תמכת בהם מלכתחילה והטיעונים שהבאת כאן הם מהרהורי ליבך מבלי שיהיה לך על מה להסתמך - קפצת למסקנות מוטעות ואולי כדאי שתקראי שוב את הכתבה כדי להבין במה מדובר. אל תשכחי גם שהכתבה לא כתובה ברמה מדעית-מחקרית שכן בסופו של דבר, היא אמורה לדבר לכלל העם ולא רק למדענים שבינינו.

Julia307

New member
הבהרה

קראתי את המאמר, מודה שברפרוף. מופעל מרחוק: הכוונה היא שהחלק בדי.אנ.איי שלא מקודד לגנים , יוצר איכשהו פעילות בגוף. אם לדוגמא נקח את הילד מסוף עונה חמישית, יש לו יכולות שכביכול מופיעות אצלו ולא אצל שאר בני האדם, ואם נחבר את זה לנושא המאמר שלפי מה שהבנתי מתייחס למה שנאמר בסדרה, זה מרמז שכאילו היכולות האלה" הופעלו" . כלומר איכשהו הוא מסוגל "לקרוא מחשבות" ובני אדם אחרים לא. איכשהו . מאחר שכל פעולה בגוף היא תוצאה של מידע שמועבר כימית לביצוע בפועל על ידי רכיבים שנקראים חלבונים, נובע שמשהו גרם להם לפעול. אם נקח את הסברה שלכם, זה אותו ג'אנק די.אנ.איי. מה שניסיתי לומר הוא שזו השערה מאוד מאוד כבדה. נתתי דוגמא ריאליסטית שתועדה במציאות : סוואנטים, אוטיסטים שיש להם בצד הנכות גם יכולת נדירה כלשהי.ניסיתי לומר שסביר שאפשר להסביר את זה גם בלי להזדקק לעניין הג'אנק די.אנ.איי, אלא פשוט איזו מוטציה על גנים קיימים. (מה שלרוב אגב ההסבר לכמעט כל מחלה שמוכרת היום). או לחילופין מוטציה במבנה הפיזי במוח. יש הרבה אופציות ומן הסתם זה לא סגור. שום דבר שכתבתי כאן הוא לא מהרהורי ליבי, אלא תוצאה של ידע אקדמי ,שנרכש באונ'. מעבר לזה אני לא חושבת שיש טעם להתווכח. אולי מה שהרוב סוברים מוטעה, אולי. אולי אתם צודקים ואולי הבריאתנים צודקים.. אין לי מה להוסיף.

Gilliana

New member
שוב לא הבנת אותי נכון

כשאמרתי "מהרהורי ליבך" לא דיברתי על התזה המדעית אלא על טענותיך נגד הכתבה. אולי באמת כדאי (אם את רוצה כמובן) שתקראי ביסודיות ואח"כ אפשר יהיה לפתח דיון בהתאם.

1Shir

New member
תגובתי

מדע ודת - מעניינת ה"שמרנות" והקיבעון גם כאן וגם כאן. מה השונה ומה הדומה בין מדע ודת
לגבי גזע בני האדם, באמת יש כאן התקדמות כביכול שהיא יוצאת דופן, כל העניין של המודעות ומורכבות החשיבה, לא? אז קפיצה בסגנון דומה היא באמת אל עבר יכולות טלפתיות. מה שקצת לא ברור זה, אם החייזרים כ"כ חכמים מאיתנו, למה הם צריכים אותנו שנעזור להם להשתלט על כדה"א?

Gilliana

New member
מי אמר שהם צריכים?

א. יתכן והם נעזרים בנו כמשאב, כשם שעם כובש משעבד עם נכבש ב. לא בטוח שהמטרה שלהם היא בכלל להשתלט על כדור הארץ. אליבא דה כריס זו אמנם המטרה, אבל הוא מסביר את התאוריה שלו באופן ברור למדי לדעתי - החייזרים מעוניינים ליצור גזע עבדים שישרת את מטרותיהם. ג. גם לכמה לא תמיד מספיקה - ומה אם הם מיעוט לעומתנו? את רואה למשל 6 מיליון ישראלים מצליחים לגבור על מילארד סינים? שום חכמב לא תעזור כאן. ויש עוד ועוד ואפשרויות, מי אנחנו שנדע? קודם נבין את הגזע שלנו, בני האדם, וגם מזה אנחנו עדיין מאד רחוקים.

למעלה