כתבות וחדשות

shanty.G

New member
עדכון בנוגע לחוק הכלבים../images/Emo22.gif

כידוע, היום בצהריים התקיימה ישיבה של ועדת הכלכלה של הכנסת בנוגע לחוק הכלבים. לאחר דיונים ארוכים וסוערים, הגיעה הועדה להסכמה על נושא אחד, ויתר הנושאים הקשורים לחוק הכלבים יידונו בעוד חודש. הנושא עליו הושגה ההסכמה הוא הגדרת "כלב מסוכן". בתחילה רצו לעשות הפרדה גזעית, כלומר: גזעים "הנחשבים מסוכנים"- החזקתם תוגבל. כבר בישיבה הקודמת הוסכם כי ההסדר בנוגע ל"כלבים המסוכנים" הינו חסר ערך אולם לא הגיעו להסדר אחר. היום בישיבה, לאחר הבאת נתונים וסטטיסטיקות- הפכה הגדרת "כלב מסוכן" לכלב שנשך. הסטטיסטיקה מורה כי מרבית הנשיכות מתבצעות ע"י כלבי בית בלתי מזיקים בד"כ מגזעים שונים/מעורבים- מה שסותר את ההגדרה בבסיסה- אין גזע מסוכן יותר או פחות. האחריות המלאה רובצת על כתפי מגדלי הכלבים, והשליטה שלהם בכלב היא שקובעת את התנהגותו. אחת ההשלכות של בקביעה היום היא כי במידה שיאושר החוק עם תוספת זו- יבוטלו חוקי עזר עירוניים כמו ברמה"ש, בה הוגבלה החזקת כלבים מגזעים "מסוכנים" כמו רוטווילרים, שכן חוקים אלו כפופים לחוק הארצי.
כל הכבוד לנציגי הארגונים ולכותבי המכתבים!!! צעד אחרי צעד, נגיע לחוקים הומניים, הגיוניים ותומכי הולכי על ארבע בישראל. המשיכו לכתוב לח"כים על ההסתייגויות מהחוק כפי שהוא מונח כיום על שולחן הועדה: * אנחנו מבקשים להכניס בחוק סעיף מטרה, אשר יקבע כי "מטרת חוק זה היא לקבוע הסדר ארצי אחיד לפיקוח על החזקת כלבים, ולהבטיח כי הזכות להחזיק בכלב ותנאי החזקתו לא יוגבלו אלא למניעת סיכון מצד אותו כלב או כלפיו" * כדי למנוע המתה שרירותית של כלבים שמתקשים בתפיסתם, יש להפעיל שיטות הומניות יותר (כגון חיצי הרדמה או חומר טשטוש במזון פיתוי). * יש להקצות שטחים עירוניים בהם יוכלו כלבים להיות חופשיים מהרצועה (בפיקוח) - אם לא יהיו שטחים כאלה, רבים מאיתנו יהפכו עברייני-חוק שלא מרצון. * יש להתחשב בנסיבות תקיפת הכלב לפני החרמתו או המתתו - גם כלבים טובי-מזג עלולים לנשוך או לתקוף כדי להגן על האדם המטפל בהם מפני תקיפה, שוד או אונס, למשל. ח"כ אברהם פורז (יו"ר הוועדה) [email protected] ח"כ אברהם הירשזון [email protected] ח"כ יצחק גאגולה [email protected] ח"כ רומן ברונפמן [email protected] ח"כ יגאל ביבי [email protected] ח"כ מיכאל איתן [email protected] ח"כ איתן כבל [email protected] ח"כ אחמד טיבי [email protected] ח"כ נעמי חזן [email protected] ח"כ יצחק וקנין [email protected] ח"כ צבי הנדל [email protected] ח"כ נחמה רונן [email protected] ח"כ אברהם רביץ [email protected] ח"כ מיכאל קליינר [email protected] ח"כ נחום לנגנטל [email protected]

Gal-Mo0D

New member
תודה לאל...

לפחות זה
הנה הדבר הראשון המשמח ששמעתי היום!

shanty.G

New member
עדכון לעדכון../images/Emo22.gif

מסתבר כי בכל זאת העבודה היתה כל כך מוצלחת, שנכון לעכשיו אפשר להרפות מעניין המכתבים לח"כים
מאות מכתבים הגיעו אל הח"כים השונים, ולפחות עד לישיבה הבאה (בתחילת חדש יוני) לא כדאי להמשיך ולשלוח מיילים/פקסים נוספים.
כל הכבוד לכל מי שכתב!

shanty.G

New member
../images/Emo41.gifכתבות וחדשות../images/Emo41.gif

נא לשרשר כאן

shanty.G

New member
קונצרט לשיקום עמותת צב"ח ירושליים

קונצרט לשיקום עמותת צער בעלי חיים רסיטל לפסנתר שייערך בשבת (11.5) באולם ימקא בירושלים יקדיש את הכנסותיו לשיקום עמותת צער בעלי חיים הירושלמית, שניזוקה בגלל המצב הבטחוני. אם ימכרו כל הכרטיסים, עשויה העמותה לקבל כמעט 40,000 ש"ח
אנא הפיצו למכרים הירושלמים ומהאזור!

לילךLilach

New member
הוראת ביולוגיה בלי ניסויים

מעריב 7.5.02 בלי צפרדעים בבתי הספר בישראל נהוגים עדיין ניסויים והדגמות על בעלי חיים בשיעורי הביולוגיה. ניתוח צפרדעים הוא כמעט דבר שבשגרה. "אבל חינוך התלמידים לחוש כבוד כלפי יצורים חיים, הוא לא פחות חשוב מהקניית ידע", כתב הווטרינר ד"ר אנדריי מנשה במכתב, שהפנה לאחרונה לשרת החינוך לימור לבנת. שימו לב לפיסקה הזאת של כותב הכתבה: " כסטודנט לרפואה וטרינרית הצלחתי לעבור את כל הבחינות בלי להשתתף בניסויים בבעלי חיים. את המיומנות הכירורגית שלי רכשתי כמתלמד המסייע למנתח מיומן ואחר כך מבצע תחת השגחתו פרוצדורות כירורגיות. אם מנתחים יכולים ללמוד בלי לבצע ניסויים בבעלי חיים, על אחת כמה וכמה תלמידי תיכון". "

m_shy

New member
היש ניסויים בבע"ח בביה"ס שלכם?../images/Emo5.gif

תלמידי בתי ספר, האם נתקלתם בעריכת ניסויים בבעלי חיים בבית הספר שלכם? בעיקר מענינת אותי התשובה לגבי ניסויים בבעלי חיים בצפרדעים, מכרסמים, או כל בעל חיים אחר שגודל, נתפס, והומת או הורדם לצורך הניסויי. כלומר לא מדובר לצורך העניין בניסויים ברקמות שנקנו בסופרמרקט במצב מת (כבדים או לבבות שהם תוצרים של בתי מטבחיים). וקישור קטן בעניין... תשדיר שירות של PeTA בעניין זה, עם אלישיה סילברסטון. שי משולם

מוסיפה גם בפורום הזה... עצה ../images/Emo129.gif

אפשר לקרוא למנהלת לראות את הדיסקציה. היא צריכה להסכים, אחרת היא לא יכולה להרשות למורה להראות זוועות כאלה לתלמידים. אם היא נמלטת צריך לקרוא לאחת המורות שיותר רגישה לנושאים האלה. בכל מקרה כדאי לדווח על הנתיחה לאחת האגודות. בהצלחה נטע התרנגולת (אצלינו בבית הספר יש קבוצת ילדים שנוסעת כל שבוע למרפאה של וטרינר והוא מראה להם כל מיני טיפולים שבעלי החיים צריכים, זה נראה לכם בסדר? לי זה כן נראה.)

לילךLilach

New member
מבצע עיקורים בראשון ב 14.5 ../images/Emo36.gif

בכתבה שפרסמתי קודם ממעריב מופיעה ידיעה חשובה: לרגל יום זכויות בעלי החיים שיתקיים ב-14 במאי, עורכת אגודת "ספיי ישראל" עם "ראשון אוהבת חיות" וקבוצת וטרינרים מראשל"צ, מבצע עיקורים מוזלים לכלבים וחתולים. טל´ 03-5774007

goldy27

New member
כבד אווז - אהבה מנגיסה ראשונה חלק I

כתבה שפורסמה בגליון אפריל של ירחון "דרך האוכל". כתבה אוהדת על כבד אווז שנכתבה ע"י שלום שטרית, שף פרטי המכין ארוחות גורמה לעשירון העליון. חוץ מהפתיח שבו רשום "למרות שזהו מאכל המעלה תהיות מוסריות...", אין שום אזכור בכתבה על פיטום האווזים ועל ההתעללות שהאווזים עוברים. בכתבה יש טיפים לקנייה ובישול, איך צריך להיראות כבד אווז "תקני" (...כבד קטן יותר הוא כזה שלא התפתח מספיק...), מתכונים וכן רשימת חנויות שבהן מוכרים כבד אווז. מצרף בזאת את כתובת המערכת, טל´, פקס ודוא"ל. שלחו להם מכתבים ואי-מיילים וספרו להם על תהליך הפיטום האכזרי וספרו להם על הישגינו בתחום המאבק בפיטום האווזים וכן על השפים והמסעדות שהוציאו כבד אווז מחוץ לתפריט. קבוצת SBC רח´ שפע טל 8 ת"א 67013 ת"ד 57388 ת"א 61573 טל´: 5652100-03 פקס: 5626476-03 דוא"ל: [email protected] חכו חכו חלק שני בדרך

../images/Emo41.gifספר:"אתיקה רגשות ובעלי חיים"../images/Emo63.gif

יצא לאור ונמצא למכירה. נכתב ע"י זאב לוי - פילוסוף ונדב לוי - זואולוג.(זאב ונדב הם אב ובן). הספר הוא בסיווג "עיון" - נוגע בכל הנושאים החשובים שהפורום הזה דן בהם ובעוד כמה שלא עוסקים בהם כאן באינטנסיביות, אבל קשורים לנושא. שפע של מראי-מקום, ציטוטים ותובנות. הכותבים ניגשים אל הנושא מתוך כבוד אל בעלי החיים ומתוך הכרה ברורה בזכותם לחיים. במיוחד מודגשת שם תובנת הכותבים לגבי מחוייבותו המוסרית של המין האנושי כלפי בעלי החיים. זהו ספר חשוב, מרגש ומלמד. אני קוראת בו באיטיות, מה שמאד לא אופייני לי, היות וגישתו העיונית, מכריחה אותי לעצור, לחפש, לקרוא שוב ולהבין. נהנית מכל רגע. ממליצה לכל אוהבי החיות.

shanty.G

New member
מחריד- המשך הברחות חיות בר לישראל

נלכד מבריח הצבים המסוכנים לארץ "סוחר חיות ניסה להבריח מפראג למעלה מאלף צבים אדומי אוזן, הנחשבים לתוקפניים ביותר; רשות הטבע והגנים: מדובר בחיה אגרסיבית ביותר, שטורפת כל מה שסביבה. זה אסון אקולוגי..." (כתבה מוואלה) החלק המחריד ביותר, בנוסף לאופן הברחת הצבים ולעצם המעשה עצמו, הוא "אי הבהירות" המוסקת מהכתבה בנוגע לגורל הצבים. למעלה מאלף צבים בני חודש, ככל הנראה הושמדו עקב אותה הברחה. זהו בדרך כלל דינם של בע"ח הנתפסים עם כניסתם לארץ בידי מבריחים. חלק גדול מהחיות המוברחות מתות בין וכה בדרך לארץ עקב תת-תנאים, תת-תזונה, קור/חום, צפיפות וחנק.

לילךLilach

New member
פשוט זוועה הסיפור הזה ../images/Emo46.gif

יש כל כך הרבה חיות נטושות שמשוועות לבתים חמים ,אבל מה לעשות שהכסף מניע את כך הפושעים וחסרי המוסר לעשות רווחים על חשבון חיות הבר!!!!! עקרונית אני נגד גידול חיות בר בבתים וגני חיות ,אלא אם כן אלה זנים בסכנת הכחדה ורק אז אני יכולה לקבל גידול שלהם בגנים זואולוגים וחי-בר בתנאים שמאפשרים להם להתרבות ,אבל בשום פנים ואופן לא בבתים פרטיים. מסתבר שהצבים האלה ,נראים כל כך חמודים בחנויות המחמד והרבה קונים אותם , בלי לחשוב בכלל מאיפה הם היגיעו ,לאיזה גודל הם יגיעו ובכלל שאלה חיות בר!!!!!!! חשוב לפרסם ולספר לכמה שיותר אנשים על התופעה הפסולה הזאת ולהזהיר אנשים מגידול של חיות בר. בעיני כל גידול של חיית בר גם "מטופחת" ,כלומר חיית בר שנולדה בשבי וגידולה חוקי לפי חוק חיות הבר ,זה משהו לא מוסרי שיש להילחם בו. קשה לראות סנאי חמוד ,כלוא בכלוב קטנטן ומתרוצץ בהיסטריה,או צב מים תיאלנדי ,שרגיל לנהרות ,שוחה לו באקווריום זעיר למידותיו ועוד ציפורים וחיות בר שונות ,שמקומם הוא בטבע ולא בבתים של בני אדם !!!! וכמובן שקיים גם האפקט המסוכן של הכנסת חיות לארץ ,תוך הפרת המאזן האקולוגי והכנסת מחלות שונות ומשונות ,שיכולות אחרי זה להשמיד אוכלוסיות שלמות בטבע.

morantom

New member
בעניין תחבושות אולוייז ולילי...

אני שמה כתבה של השוואה בין השתיים

shanty.G

New member
הדבורה מאיה ומלחמתה בטרור../images/Emo15.gif

הדבורה מאיה ומלחמתה בטרור "הנשק החדש של הפנטגון - דבורים; מסוגלות להריח ולאתר חומרי נפץ, ברגישות יותר גבוהה משל כלבים; בארה"ב שוקלים להציב כוורות ליד מתקנים ביטחוניים; גם סמים הן יכולות למצוא..." (כתבה מוואלה חדשות)

shanty.G

New member
מי ישמור על הביצים שלי?../images/Emo12.gif

מי ישמור על הביצים שלי? "בימים אלה פותחת רשות הטבע והגנים במבצע נרחב להצלת ביצי צבי הים, הנמצאים על סף הכחדה; קנים שייתגלו יועברו לחוות מוגנות; באוגוסט, עם סיום עונת ההטלה, יקפוץ הדור הבא למים..." (כתבה מוואלה חדשות)

tipid

New member
שנטי תודה על העדכון!

ובהזדמנות זאת אני רוצה לברך את כל משפחת הפורום בברכת שבת שקטה ומבורכת! וחודש טוב לחודש סיון הבא עלינו לטובה. מלווה בבריאות אושר נחת הנאה שלום ובשורות טובות מתמר

למעלה