עוד משהו שמצאתי
שבועון חרדי: "החילונים - מכונות בשר" כדי להדגיש כי החילוני הוא חסר אידיאלים קובע עיתון "השבוע": "הדבר שיישאר מהחילוני בן זמננו הוא מכונת בשר, כזאת שטוחנת, וטוחנת וטוחנת". פרשת השבוע על מצוקת העצרות של ש"ס ועל לינץ´ בחסיד שנמנע ברגע האחרון - "כשסוככה עליו אשתו" אבישי בן חיים מן המפורסמות הוא שכשהחרדים רוצים להביע סוג של אמפתיה לחילונים הם מכנים אותם "תינוקות שנישבו". השבועון החרדי "השבוע" בחר בגיליונו האחרון בהגדרה החריפה יותר - "מכונות בשר", כמאפיינת את החילונים. במדור "תשעה קבין" אשר מופיע בעיתון בלא חתימה, אך מיוחס לעורך העיתון אשר צוקרמן, נכתב כי "אחת הרחמנויות על החילוני בן זמנינו היא אובדן החג. הוא יכול לזלול קישקע ולערות לתוכו כמויות של טשולנט וקניידלעך... אבל את החג הוא לא יקבל בתוך עטיפת נייר הכסף. זה לא. הדבר שיישאר מהחילוני הזה בן זמננו הוא מכונת בשר, כזאת שטוחנת וטוחנת וטוחנת... לא נעים, אבל באמת זה מה שיש". כותב המאמר קורא לציבור החרדי לרחם על החילונים במקום להתווכח איתם וקובע "רחמנות היא הנשק הטוב ביותר המוכר בסביבה. אם אתה מרחם על מישהו הוא כבר לא יוכל לשלוט עליך, כמו שקורה עכשיו". עורך "השבוע" אשר צוקרמן הסביר כי הכינוי "מכונת בשר, כזאת שטוחנת וטוחנת וטוחנת" הוענק על ידי עיתונו לחילונים "כדי להדגיש את העובדה שהאיש החילוני הוא חסר אידיאלים" וביקש להבהיר כי "מכונת בשר זה לא תואר אלא תיאור מצב של חומרנות". צוקרמן הוסיף בקשה לעיתונות הוגנת ואמר: "אם אתה כותב על זה, תתקיף אותי כמה שיותר. מה אכפת לך? בציבור שלי זה טוב לי, ובציבור שלך זה טוב לך". לא קשור ישירות לנושאינו אבל גם מעניין לדעת מה "הם" חושבים עלינו... יום טוב וחג שמייח עדי