היי צח.
אני האדם האחרון שישלול רעיונות חדשים , גם כאשר הם מגיעים מאנשים חסרי ידע. לי עצמי אין הרבה פז"ם כמטפל לעומת רבים אחרים , ובכל זאת פיתחתי שיטה יחודית לדיקור , כך שאני יודע לכבד כל רעיון חדש מכל אדם ואני אפילו מחפש כאלו. אבל כאן אין מישהו שמציג רעיונות חדשים , כאן יש אדם ששולל דרך שאני אישית עובד איתה בהצלחה , ולכן אני שואל מה נסיונו ברפואה סינית - כי המטפלים המנוסים והטובים שאני מכיר ברפואה סינית כאשר הצגתי להם את ה"אני מאמין" שלי ואת הדרך שלי , מאוד עודדו אותי להמשיך בדרכי. אין לי בעיה עם מחקרים מדעיים הבודקים יעילות של רפואה סינית ודיקור בכלל, אבל חשוב להבין שהסינים לא הגיעו לאן שהגיעו בדרך מדעית אלא בעיקר דרך חידוד תחושות , ולכן אם אנחנו רוצים להתפתח ולהרגיש את מה שהם הרגישו , עלינו פשוט לעבוד באותה שיטה. זה מה שאני עשיתי - חידדתי את תחושותי , והיום אני מסוגל להרגיש את המרידיאנים ואני דוקר כך - אתה מוזמן לקרוא על כך בקישור למטה. אני חושב שיתכן ויום אחד יציגו מכשיר שמסוגל לאתר "נקודות דיקור אופטימליות" וידקרו על פיו (אגב , בכנס לרפואה משולבת שהייתי נוכח בו , הציבה הגב' התר תי'ק מחקר על טריגר פוינטס המראה בעזרת טכניקת צילום מסוימת את ההבדלים בינן לבין שאר הריקמה שמסביבן ולדעתי זה המחקר שבסופו של דבר יכול לחשוף את המרידיאנים). אני בכל אופן מאוד מאמין ביכולת שלנו כמטפלים להרגיש - וזו הדרך שאני הולך בה. המחקר ה"סובייקטיבי" (דהיינו המחקר הסובייקטיבי של החוויה ) קיים בכל תרבויות המזרח , קיים גם אצלינו -בקבלה למשל , וקיים אצל כל ילד בן שנתיים - זו הדרך בה אנו לומדים על העולם. אנחנו לא לומדים על העולם בעזרת מעבדות וסטטיסטיקות אלא באמצעות משחקים ותחושות. ברור לי שזו דרך שיכולה להביא אותנו למקומות לא פחות מדהימים מהדרך המדעית. בעבר המדענים היו "פורצי הדרך" ורוב האנשים הסתכלו בגיחוך על מי שאמר להם שכדור הארץ מסתובב סביב השמש ולא ההיפך , או שכדור הארץ עגול ואנשים הולכים מכאן ומכאן (הרי הם צריכים ליפול ! ! !). כיום פורצי הדרך הם דווקא אני ושכמותי , שאומרים דברים "לא מקובלים" וטוענים שהחוויה הסובייקטיבית היא כלי מחקר לא פחות חשוב מכלים אחרים. אז טבעי שגם כאן אנשים יסתכלו על זה בגיחוך. בכל אופן : מחקרים על יעילותה של רפואה סינית יש המון , ובזכות זה הNIU הכריז על רפואה סינית כשיטת טיפול יעילה במגוון בעיות. אבל אם מטפל באמת רוצה להתפתח , אין מנוס מפיתוח תחושות ברמה הכי גבוהה שיש.