לא סקר, אבל -

afiksambol

New member
../images/Emo41.gif לא סקר, אבל -

למי מאיתנו לא יצא להיתקל בסיפור כזה? (תקשורת עוינת או רשלנות רפואית ? את זה אתם תחליטו...)

Phenox

New member
חוסר הבנה משווע וניפוח תקשורתי

מה נראה לך? שהגיע לשם אמבולנס, הצוות ירד, הסתכל עליו, עמד בצד בזמן שהוא נצלה, משכו בכתפיהם ואמרו, נו טוב מי בעד פיצה? אנחנו מכירים את המציאות של מגן דוד אדום, צריך להיות ברור לכולנו שכל עוד אדם מבוגר בהכרה ולא מאשר פינוי אנחנו לא יכולים לפנות. הרי אם היינו מפנים בניגוד לרצונו היינו מקבלים כתבה לא יותר מחמיאה מזו. וחוצמזה, רוב צוותי מד"א מאיישים מישהו אחד שיודע להגיד: "רוקי נא ז'יווט" ו-"בלניציה" אז קשה לי להאמין שהשפה זה מה שעיכב אותם. תהיו בטוחים שמה שקרה כאן זה חוסר הבנה, בין הצוות לחולה, בין התקשורת למציאות.

afiksambol

New member
../images/Emo6.gif

"מי בעד
" גדול... יאומץ לאלתר כתו"ל הרשמי של מד"א לטיפול בשרועים ברחוב....

עמיחי נ

New member
היה לי משהו דומה

איזה מישהו הלך מכות... הגענו לטפל בו..הכנסנו אותו לאמבולנס והנהג אמר לי לקחת ממנו פרטים ומדדים ולסגור איתו את הכל.. הפצוע השתכנע..נכנס לאמבולנס וסתם דיברנו..אמרתי לו תוך כדי שהאמבולנס עולה 300 שקלים...הוא ישר נבהל מהמחיר..הוריד את המדל"ד ויצא בריצה מהאמבולנס...הוא אמר לשוטרים שהיו שם שאנחנו גנבים ושהוא לא מתפנה..הוא יסע אחרינו לבית חולים(למה כולם חושבים שאנחנו יושבים ומחכים בבית חולים?!). הסברנו לו יפה שאם הוא לא רוצה להתפנות אז שיחתום לנו ואנחנו נלך..ולא לבית חולים. חזרנו לנה"ז..ואחרי חצי שעה קיבלנו קריאה על ת.ד... הגאון שסרב להתפנות..ניסה ליסוע לבית חולים לבד..הוא חטף המון מכות בראש..בקושי הלך..ובסופו של דבר נכנס בעמוד במהירות...

Lydo

New member
דיני התחייבויות

אם אפשר לא להגיד להם כמה זה עולה מה טוב לתת את ההתחייבות מקופלת...

דן54

New member
רשלנות מצד מד"א?

לא חושב, מעניין מה היה קורה אם הוא באמת לא היה רוצה להתפנות והיו מפנים אותו בכח...המשפחה הייתה תובעת שלקחו אותו בניגוד לרצונו ועוד חייבו אותו על כך.... ידוע שזה בעייתי מאוד הנושא הזה וכל מקרה דומה יש לראות בייחוד כי יש מקרים שמפנים את השיכורים גם אם הם לא בדיוק רוצים... אולי יש פה מקום לשאול למה המשטרה לא הגיעה כאשר היא מוכרחה להגיע גם אם זה אחרי האמבולנס...

amitp

New member
תרשו לי בבקשה לחדד את ההבדל בין

חולה בהכרה מלאה (ועד כמה שידוע לנו, בשיפוט ובוחן מציאות תקינים) שאומר "אני לא רוצה להתפנות" לבין חולה מעורפל (בסכנת חיים או לא) שצועק "הצילו הצילו" (או משהו דומה ברוסית) אבל לא אומר שהוא כן רוצה אמבולנס. (האמור לעיל באופן כללי, אין לי מושג מה קרה במקרה הספציפי והייתי רוצה להאמין שאף אחד במד"א לא השאיר את האדון לגווע לו באתר הבניה). כמה פעמים פינינו שיכורים מהרחוב במצב שבו המקסימום שהם יכלו להוציא מהפה היה אמא אבא וגם זה בקושי, בטח שלא הסכמה לנסיעה לבית חולים?? "החולה סירב פינוי" אינו מצדיק השארה של חולה במצב המסכן את חייו באופן מיידי. לא אתית ומוסרית, וגם מבחינה חוקית הדבר בעייתי. נראה לכם שהחולה נמצא, בטווח הזמן הקרוב, בסכנה למוות או נכות חמורה אך לא ניתן לשכנעו להתפנות למרות נסיונות חוזרים ונשנים? תזמינו משטרה למקום!! רק לצורך הפרופורציות, במידה וחולה כזה מגיע למיון ושם הוא מסרב טיפול אך נראה כי לאחר שיטופל יאשר רטרואקטיבית את מתן הטיפול הוא יטופל על אף התנגדותו לאחר אישור של שלושה רופאים כי הדבר נחוץ. זכרו כי חולה מעורפל, במיוחד מבוגר, לא תמיד מבין את מצבו, היכן הוא נמצא ומי מטפל בו והוא אף לא תמיד ידע להפריד ביניכם לבין המלאך גבריאל הבא לקחת אותו למקום שכולו טוב.

eranlevi1984

New member
הויכוח כאן מיותר

כל עוד אנחנו לא יודעים אם הוא היה בהכרה או מעורפל הכרה זה דיי בעייתי. אותו דבר קורה בת"ד-פצוע במקום מתהלך וטוען כי הוא חש בטוב...ואחרי מספר שעות מגיע לטראומה עם דימום פנימי. אין מה לעשות זה החוק בן אדם שלא רוצה-לא חייב!!!

למעלה