לבנות מאזור הדרום

../images/Emo41.gifלבנות מאזור הדרום ../images/Emo32.gif

מזמינה אתכם נשים המתעניינות בתחום הלידה וההורות ,להצטרף לתחום וללמוד להיות מדריכות הכנה ללידה -רב תחומית (טבעי או קונבנציונאלי ), במיוחד באיזור הדרום שבו אין הרבה מדריכות !!! ויש דרישה גדולה !!! הלימודים מתחילים ביום שני ה-28/11/05 בית יציב באר-שבע במכללת רידמן והמרכז הישראלי לחינוך ללידה .-פרטים בסניף. מאחלת לכולכן הצלחה
אהובה

סטיוויה

New member
אהובה אם אפשר לשאול

האם באמת יש ביקוש למדריכות בדרום? ז'א,אני קצת חוששת שאלמד את התחום ואז אגלה שיש יותר מדריכות מתלמידים...

יש בהחלט ביקוש בדרום !!!../images/Emo127.gif

אני באופן אישי מדריכת הכנה ללידה ברחובות ומעבירה לא מעט קורסים לזוגות מהדרום , זוגות מערד ,מבאר שבע הקיבוצים והמושבים בסביבה . מידי שבוע מצלצלים אליי זוגות מהדרום ואני מפנה אותם למעט מדריכות שיש שם . זו הסיבה שעומד להפתח קורס הכשרה בבאר-שבע ( כדיי להחיות קצת את האזור) ככל שתהיינה עוד מדריכות באיזור הדרום תהייה גם הרבה יותר מודעות לנושא ההכנה ללידה ויהיה גם ביקוש רב יותר . אשמח לתת לך עוד פרטים 050-6848590 08-9467359 אהובה

ביקוש למכינות ללידה בדרום

שלום רב! אני מקורב מאד לנושא ההכנה ללידה בבאר שבע והדרום,ויודע שלא ממש יש ביקוש רב למדריכות נוספות. קורסים פרטיים,קורסים של קופות החולים,ושל בתי החולים עונים על כל הצרכים(לדעתי). יותר מזה,לעיתים לא נפתח קורס של בית החולים מחוסר נרשמים!!! אני מאד מעריך את השאיפה של המרכז הישראלי לחינוך ללידה לקדם את הנושא גם בנגב, אך לדעתי ההערכה שיש ביקוש למדריכות נוספות אינה מדויקת,ומדריכות חדשות שיכנסו לממערכת הקיימת תצטרכנה במרפקים ובפרסום יקר למצוא לעצמן את הנישה היחודית להן. אולי בערד ואילת מקומות יחסית מרוחקים אין היצע מספיק של מכינות ללידה, בהצלחה !

../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gifחייבת לחלוק על דעתו של ערן

מדי שבוע מתקשרים אלי זוגות מאזור הדרום הזקוקים לקורס הכנה ללידה ומכיון שאני ברחובות זה רחוק עבורם. כמו כן, באחד הפורומים באינטרנט בו אני עונה לשאלות בנושא הכנה ללידה אני מקבלת לא מעט שאלות על הדרכה ללידה באזור הדרום. אין מספיק מדריכות הכנה ללידה באזור הדרום וזה חבל מאוד!!!! אזור הדרום צמא למדריכות הכנה ללידה, מדריכות הנקה ואנשי מקצוע נוספים בתחום ההריון והלידה. חשוב מאוד שנשים תוכשרנה בתחום. ככל שתהיינה יותר מדריכות, תעלה המודעות בקרב האוכלוסיה לגבי חשיבות ההכנה ללידה. באותו זמן, רמת המדריכות תעלה. לא צריך להיות גאון גדול בכלכלה כדי להבין שכאשר יש היצע גדול זה משפיע על הביקוש וגם על האיכות של נותן השירות. הלוואי שירשמו נשים מהאוכלוסיה הבדואית! כולנו כאן (אני מקווה...) על מנת להעלות את המודעות לתחום כדי שזוגות יגיעו ללידה ולהורות עם ידע ויכולת לקבל החלטות משמעותיות בחיהם. אהובה, כל הכבוד על היוזמה, בהצלחה בריכוז הקורס ומאחלת לך שירשמו נשים נוספות והקורס יגדל ויניב מדריכות שיעלו את אזור הדרום על המפה! איימי

Kesem_

New member
ועוד איך יש ביקוש בדרום ../images/Emo70.gif

אין מספיק מדריכות (טובות
) בדרום. ותסלח לי ערן - אבל אי אפשר בכלל להשוות בין קורס של בי"ח/קופ"ח לקורס פרטי
איפה ההשוואה בכלל
אם לדעתך הקורסים של בתי החולים וקופות החולים עונים על הצרכים אז יש לך הרבה מה ללמוד בנושא הזה. אני גרה בדרום, באיזור ב"ש וכשהייתי בהריון חיפשתי נואשות איפה לעשות קורס הכנה ודיברתי עם כמה וכמה מדריכות מאיזור ב"ש והסביבה ואף אחת מהן לא ענתה לצרכים שלי ובסוף נסעתי לרחובות ועשיתי קורס אצל אהובה
אז בהחלט יש דרישה למדריכות בדרום

טלימה

New member
מנלצש"ת את השרשור בנושא הכנה ללידה

אני לא מהדרום (מהצפון, למעשה), אבל אני רוצה לשאול על קורסי הכנה ללידה - אם אני הולכת ליוגה ונפגשת פעם בחודש עם המיילדת, מה הערך-המוסף שקורס הכנה ללידה יכול לתת לי? או בקיצור - למה ללכת לקורס הכנה ללידה?

הכנה ללידה

אני מאמינה שחשוב להבין לקראת מה הולכים. וכדאי לחשוב לא רק על עצמנו (שאנו בדרך כלל קוראות הרבה ומתעניינות) אלא גם על בן זוגנו שיהיה שם גם (האם גם הוא מעורב ויודע מה קורה בלידה? אני לא חושבת שכל אחד צריך את זה. אין דבר אחד שמתאים לכולם. אבל זה מומלץ לרוב האנשים. אבל בעולם שאנו חיים בו, עולם שבו לידות לא מתרחשות לנגד עיננו הנשים כדאי להתכונן. בקורס טוב מדברים על הלידה עצמה, מה מאפיין את השלבים של הלידה, איך אישה מתנהגת בזמן לידה, הפיזי והרגשי, מה יכול לעזור על מנת להתמודד עם הצירים, תדרוך בן הזוג בנושא הזה, מדברים על התינוק והימים הראשונים, מה זה אומר להפוך למשפחה, איך זה משפיע על זוגיות, מדברים על הנקה. בלידת בית, הזוג נמצא לבד אחרי הלידה ללא הכונה של אנשי מקצוע בדרך כלל (לעומת זוגות שיולדים בבית חולים ומוקפים בצוות, שהאמת היא שלא תמיד עוזר - אבל החוויה היא שונה). כדאי להתכונן ולדעת למה לצפות, למה לשים לב, מה נחשב לחריג ודורש בדיקה. יש קשר עם המדריכה שהיא כתובת לפניה לעזרה בכלל ובהנקה בפרט. אני מאמינה שלא משנה היכן מתרחשת הלידה, בבית או בחדר לידה, כדאי מאוד להתכונן אליה. לכל אחד מתאים סוג אחר של הכנה. יש נשים שצריכות דגש על הכנה רגשית, יש כאלו שרוצות יותר הכנה רוחנית, יש כאלו שצריכות הכנה פרקטית. זה מאוד אינדיבידואלי. אבל אני מדריכת הכנה ללידה, זו לא חוכמה...
שווה לשמוע מה יש לנשים שקיבלו הכנה ללידה, לומר.

../images/Emo127.gif מסכימה איתך לגבי החשיבות של

הכנת זוג בלידה ביתית לימים שאחרי הלידה (בלידה ראשונה). יש כ"כ הרבה דברים שלא יודעים אם הם תקינים או לא ולנו היה מזל שיכולנו להתקשר למיכל וליועצת הנקה בשביל לשאול את כל השאלות של הורים טריים. כמו שכתבתי בתגובה לטלימה, אולי היה תורם לנו יותר קורס הכנה מיוחד ללידה ביתית...(אבל כמו שאת יודעת לא יצא
)

דעתי האישית בלבד...

אם את מכינה את עצמך ללידה מבחינת קריאת חומר רלוונטי (בצורה יסודית) אז הקורס לא תורם הרבה ידע. מה שכן הוא תרם לי ובעיקר לבעלי, זה התנסות פרקטית בטכניקות עיסוי, ולי העיסוי היה ממש חשוב במהלך הלידה (הציל אותי). רק בשביל העיסוי הזה היה שווה לעשות את הקורס. אבל באמת שמבחינת ידע לגבי תהליך הלידה ואפילו תהליך ההנקה שאחרי, לא היה לקורס הרבה מה לתרום לי... אני בטוחה שלמשתתפים האחרים, שלא קראו ספרים בנושא לידות, הקורס תרם יותר. אם המיילדת שלך יכולה לעבוד איתכם על תנוחות לידה ודרכים להקלה בעזרת מגע, אז אין לך מה לעשות קורס הכנה. אבל שוב זו דעתי האישית בלבד ואני גם יכולה לדבר רק על הקורס שאני עשיתי- אולי קורסים אחרים תורמים יותר (למשל קורס מיוחד המכין ללידה ביתית).

בתור מדריכת הכנה ללידה של קורסים

ללידות בית (בין השאר) אני חייבת לומר שמגיעים אליי לקורסים נשים שקראו ולמדו את הנושא לעומק ולא היתה פעם אחת שלא אמרו לי בסוף הקורס, שלמרות שקראו הרבה חידשתי להם. באופן אישי, אני מאמינה שאני יכולה ללמוד מכל אחד. יש הבדל משמעותי בין קריאה בספרים וקריאה בפורומים לקורס פרונטלי.... איימי

למעלה