לוביה יבשה מבושלת

אילנית12

New member
../images/Emo41.gif לוביה יבשה מבושלת

לוביה יבשה מבושלת . יש לי עוד גירסה של תבשיל לוביה יותר מורכב,עם רוטב ובצל מטוגן ועוד. בהזדמנות אכתוב אותו. הפעם מביאה בגירסה הפשוטה והמהירה וכמובן טעימה. הכמות גדולה ,אפשר להכין חצי כמות,מתאימה כמתאבן או כתוספת. או כתוסף לסלט. מקור מצויין לסידן,חומצה פולית,וויטמין A החומרים וההכנה: כ 4 כוסות לוביה יבשה מושרת לילה . מים מלח פלפל שחור חצי כפית כורכום קורט אבקת מרק עוף/חוואג` למרק קורט כמון שוטפים את הלוביה מסננים ומרתיחים ,שמתי בערך כ6 כוסות מים(הוספתי למי הרתיחה מעט קימל טחון למניעת גזים) מוסיפים את התבלינים ומבשלים עד לריכוך. מנמיכים להבה. מוכן בערך אחרי 30-40- דקות. מסננים ומגישים. ארילנית12-בלוג מצויין כמתאבן/תוספת טעים ובריא.
 

אילנית12

New member
../images/Emo41.gif קצ'רי קינואה ועדשים

קינואה ועדשים קיצ`רי קינואה ועדשים. החומרים: כ-2 כפות שמן זית 1 כוס וחצי קינואה שטופה היטב ומסוננת 1 כוס וחצי עדשים כתומות מבוררות ושטופות ומסוננות 6 שיני שום גדולות כתושות חצי כוס בצל קצוץ מלח,פלפל שחור כפית כמון כ 5 כוסות מים אופן ההכנה: בסיר רחב, מחממים מעט את השמן. מוסיפים את הקינואה השטופה והמסוננת ומייבשים תוך ערבוב מדי פעם. כעבור כ-5 דקות, מוסיפים את העדשים וממשיכים לייבש את הכל תוך ערבוב. כשנראה יבש, מוסיפים את השום ומערבבים. כעבור 2-3 דקות מוסיפים את התבלינים והבצל ואת המים. מביאים לרתיחה ואז מקטינים את האש לבישול איטי, כ-25 דקות. מכבים ומשאירים בסיר הסגור. מקור:יעלה yent
 
למעלה