לחיילי סיירים, בהל"צ, חיון, שיזפון וכו'

harhanegev

New member
../images/Emo41.gifלחיילי סיירים, בהל"צ, חיון, שיזפון וכו'../images/Emo41.gif

עדכון חשוב: זה עתה התקשר אלי העוזר של ח"כ מיכאל איתן, חבר בוועדת הכנסת לביקורת המדינה. לדבריו, חבר הכנסת שוקל הגשת שאילתא לשר הביטחון ו/או לשר התחבורה, כלומר השר יהיה חייב להתייצב בכנסת ולתת תשובה רצינית לבעיה בלי מריחות ובלי החלקות. באופן פומבי. מי שרוצה לסייע בתיאורים אותנטיים של המצב החמור בקו 392 כל יום ראשון, מוזמן לשלוח עוד אימיילים בנידון: כתובת האימייל של חבר הכנסת מיכאל איתן היא: [email protected] כתובת האימייל של שר התחבורה, שאול מופז: [email protected] כתובת האימייל של סגן שר הביטחון, מתן וילנאי: [email protected] כתובת האימייל של ח"כ ניסן סלומיאנסקי, שכבר גילה עניין בנידון והתחיל בטיפול: [email protected]
אני מבקש, אל תתעצלו, שלחו בבקשה כמה שיותר אימיילים בקשר למצב בקו 392 (בייחוד בימי ראשון) לחברי הכנסת הנ"ל ולכל ח"כ אחר שעולה על דעתכם. לא יתכן שהנוסעים לנופש באילת ישבו בנוח, והנוסעים לשרת את כולנו בצה"ל יעמדו או ישבו על הרצפה.

harhanegev

New member
../images/Emo41.gif לא פחות חשוב, העתק המכתב : ../images/Emo41.gif

מצורף כאן העתק המכתב ששלחתי הבוקר לח"כ מיכאל איתן: ============================= לכ' חבר הכנסת היקר מיכאל איתן, חבר הוועדה לביקורת המדינה שלום וברכה. מדי יום ראשון, צריכים חיילים רבים מאוד להגיע מבתיהם במרכז ובצפון לבסיסי צה"ל באזור אילת: שיזפון, סיירים, עובדה, צוקי עובדה וחיון. חיילים אלו מגיעים לתחנה המרכזית של באר שבע, ושם צריכים לעלות על אוטובוסים ציבוריים של אגד (קו 392 לאילת וקו 382 לסיירים) המביאים אותם לבסיסיהם. למרות שמדובר בנסיעה של כ-3 שעות (במקרה הטוב של מחנה שיזפון, הצפוני ביותר, שעתיים וחצי), החליטו בחברת אגד לפני מספר שנים, בחוצפה שאין כדוגמתה, לבטל את המקומות השמורים בקו 392 ! כלומר, אם אתה נוסע מדימונה לאילת, אותו זמן בדיוק, אתה זכאי למקום ישיבה שמור מראש. כך זה בקו בו נוסעים בעיקר אזרחים. אבל אם אתה נוסע בקו 392/382 בו 99% הם חיילים, תשכח ממקום שמור. יתרה מזאת, כמות האוטובוסים אינה מתאימה כלל לכמות החיילים, ונוצר מצב בו על כל אוטובוס בן 51 מקומות עולים כ-80 חיילים (!!!), ואני מזכיר שוב שאין מדובר כאן בנסיעה של 5 דקות, אלא בנסיעה של שעתיים וחצי עד 3 שעות, ובקו בו אין אנשים שיורדים בדרך ומפנים מקומות. נוסע שעומד בבאר שבע - ייאלץ להמשיך לעמוד עד הגיעו לבסיסו באזור אילת !!! כאשר מדובר בקוי אזרחים הנוסעים לבלות באילת, אגד נוהגים להוסיף אוטובוסים נוספם בהתאם לביקוש. אך כאשר מדובר בקוי החיילים, 392/382, אגד אינם עושים דבר בנידון ומבחינתם שהחיילים יידחסו וזהו. לאור המצב הנ"ל, נוצר מצב בו כל יום ראשון מחדש החיילים נאלצים לדחוף זה את זה וכמעט הולכים מכות כדי להיות מ-51 הראשונים שיזכו לשבת בנסיעה הארוכה. זהו המצב כל יום ראשון, לא באיזה שהוא תאריך חריג אלא כל יום ראשון מחדש, ומבחינת חברת אגד ומשרדי התחבורה והביטחון זהו מצב טוב וסביר והם אינם נוקפים אצבע כדי לשנות את המצב, ע"י התאמת התדירות לביקוש, ע"י הסעות נוספות של הצבא או בכל דרך סבירה אחרת. חלק מהחיילים הצליחו להימלט מהגזירה, ע"י נסיעה בקוי כביש הערבה עד אילת ומשם נסיעה מאילת לבסיס בקו 392 הנוסע לבאר שבע דרך הבסיסים. מה עשו בחברת אגד ? המציאו גזירה חדשה נגד החיילים: הזמנת מקום שמור ע"י כרטיס ערבה היא לכל היותר 3 ימים מראש. כלומר, חייל המעוניין לחזור הביתה דרך אילת ע"י קוי כביש הערבה, צריך לגשת לקופה של אגד החל מיום שני או שלישי. רק לאזרח הנופש באילת מותר להזמין מקום יותר מ-3 מים מראש. לאיזו קופה של אגד הוא ייגש??? לקופה בשיזפון ??? (אין אחת כזאת) לקופה בסיירים ??? (גם כן לא קיימת, כמובן) או שמא בחברת אגד בטוחים שלכל חייל יש רכב צמוד שיקח אותו לאילת ובחזרה, וזמן פנוי בשפע ??? אודה לך מאוד מאוד אם תהיה מוכן לקדם את העניין ולדאוג ליחס נאות לחילי צה"ל המשרתים בדרום הנגב, ע"י החזרת המצב שהיה מקובל שנים רבות בו מקומות שמורים בקוים לדרום הנגב הם לא רק לאזרחים אלא גם לחיילים הנוסעים לאזור סיירים, ובראש ובראשונה ע"י התאמת התדירות לביקוש בשטח. לא יתכן שמשרד הביטחון ישלם לאגד במיטב כספו, והחיילים יקבלו בתמורה יריקה בפרצוף. בתמונות המצ"ב: [צורפו למכתב המקורי ששלחתי לחבר הכנסת] 1-2. תמונת מצב הצפיפות האיומה ביום שני בתחנה המרכזית של באר שבע, חשוב לזכור כי המצב בימי ראשון גרוע הרבה יותר. 3-4. השלט של חברת אגד ה"מבשר" כי חייל המגיע לבסיסו ביום ראשון לא יכול לשמור מקום בקוי כביש הערבה לדרכו חזרה הביתה (רק האזרחים הנופשים באילת יכולים, כפי שהחליט סדר העדיפויות ה"צודק" של חברת אגד). בברכה, יאיר בן-צבי [כאן כמובן מופיעים במכתב המקורי פרטי יצירת קשר איתי]

stupidity

New member
כל הכבוד! ../images/Emo45.gif

כל הכבוד שאתה לוקח יוזמה ובאמת גורם לדברים לזוז! דרך אגב, היות שאני יודעת שאתה מורה למתמטיקה ולא חייל, איך הגעת לנושא הזה?

harhanegev

New member
גורם - עוד לא,

בינתיים רק משתדל ומתאמץ לגרום. לא אתן לעצמי אפילו רבע טפיחה על השכם עד שאדע שיש פחות חיילים ללא מקום ישיבה בנסיעה הארוכה. לגבי איך הגעתי לזה: [1] חודשיים משירותי הצבאי שירתתי בצוקי עובדה. [2] מטעמי נוף ומטעמי סביבה אנושית ומטעמי תחנה ליד הבית, אני נוסע בדרך כלל בעצמי לצפון ב-392, למרות שזה לוקח יותר זמן. לא יוצא לי הרבה לנסוע בנסיעות העמוסות ביותר של יום א' מב"ש לאילת, אבל כידוע אני בוחר מתי לנסוע, חייל שמשרת בסיירים / שיזפון / צ"ע / חיון לא בדיוק יכול לבחור.

DreaM viSion

New member
יוזמתך יותר ממבורכת,כל הכבוד אם

כי אני לא נוסעת בקו זה,שמעתי אי אלו סיפורי זוועות.

harhanegev

New member
../images/Emo41.gif עדכון מהיום ../images/Emo41.gif

חבר הכנסת דוד רותם הגיש שאילתא לשר התחבורה בקשר למצב הקטסטרופלי בקוים 392 / 382 . תגובתו החצופה של משרד התחבורה, כאן .

כל הכבוד !

אני ממש מזדהה עם כל מה שכתבת במכתב, גם כי אני עולה על הקו מאילת כל יום ראשון וחוזר מהבסיס בסוף השבוע. וגם כי אני שומע חברים מהיחידה שמגיעים מכיוון באר שבע ומספרים לי על המלחמות שהם צריכים לנהל שם בשביל להכנס לאוטובוס. אני ממש אשמח אם תמשיך לשלוח פה עדכונים לגבי התקדמות בנושא במידה ואתה מתכוון להתקדם עם זה קדימה.

harhanegev

New member
אני בהחלט מתכוון להמשיך להשתדל

ולדחוף את העניין, ובלי נדר בקרוב גם לחלק דפים בנידון לחיילים בתחנה המרכזית בב"ש ברציף של 392 / 382. אשמח אם תוכל להפנות חיילים/ות מהבסיס (אם אתה אכן מאחד מהבסיסים הנ"ל) גם כן לכתוב אימיילים לחברי הכנסת שהזכרתי ולכל ח"כ אחר שעולה על דעתם, כמה שיותר אימיילים כך יש יותר סיכויים שמשהו יזוז. אם יש חייל/ת שמפחד מבעיות עם הצבא, תמיד יש אפשרות לערב את ההורים, שהם יפנו בקשר לבן/ת שלהם. אני אמשיך לעדכן בפורומים: אילת סדירים הורים לחיילים כפי שעשיתי גם הפעם. תודה רבה על התמיכה !

למעלה