לחץ חברתי חיובי- ענת קדם

לארי

New member
../images/Emo41.gifלחץ חברתי חיובי- ענת קדם ../images/Emo26.gif

מצרף את הודעתה של ענת קדם, נראה לי שראוי לתת לה את מלוא הבמה. ________________________________________________________________ לחץ חברתי חיובי - ענת קדם
נכון שהכל מתחיל בבית ועל ההורים מוטלת אחריות החינוך. אבל גם לנוער שלנו יש אפשרות לעזור כאן אחד לשני . במקרים כאלה של הרס יצירות אומנות או מבנים ציבוריים, על הנוער שלנו מוטלת אחריות של לחץ חברתי מתון וחיובי. מכיוון שברור לי שהנוער שלנו מחונך איכותי ויש כמה ילדים שתמיד רוצים ומושכים תשומת לב שלילית ,על הנוער שלנו לומר להם" סליחה, עד כאן ,זה לא cool ,וזה לא מצחיק". כך הם יבינו שאין להם קהל אוהד. זו הדרך היחידה ,זוהי שעת המבחן של הנוער שלנו. כשאתם יושבים בגינה ויש תמיד ילדה אחת שצורחת בקולי קולות ,ושומעים אותה היטב לאורך רחוב אהוד, מותר לכם להעיר לה ,למרות שיש סכנה שהיא תפתח עליכם פה גדול,אני יודעת, אני שומעת איך היא מדברת אליכם.או אם ילד בועט במכונת השתיה ,תאמרו לו שזה לא בסדר. אז ילדים יקרים יש לכם את הכח לשנות ולעצב את פני הישוב שלנו ,אתם למעשה העתיד של הישוב ב ה צ ל ח ה

°Whisper°

New member
דעתי המוצנעת.

וובכן, הגיע הזמן שאני אגיב. המון טענות עלו בשבוע האחרון לגביי תפקוד הנוער, הוונדליזם ודרכי הענישה. לפני שאתחיל, אומר רק דבר אחד. 20 אנשים 20 דעות. מתלהמים תמיד היו ותמיד יהיו, צריך לדעת לסנן אותם במקרי הצורך. האנשים שעושים את הוונדליזם, יהיו אשר יהיו הם רק קומץ קטן מכלל האוכלוסיה הכוללת, והם לא מייצגים אף אחד אלא רק את עצמם. לא חושבת שאם תגדירו את זה כבעיה של "הנוער" תשיגו משהו, ככה אתם מלמדים אותם שכל פעם שיעשו משהו יעמוד סוג של "גוף" כלשהו מאחורייהם, ובמקרההזה- "הנוער". נכון, הנוער משועמם, אבל הוא גם תרבותי ואני אישית נעלבת מאוד כשמכריזים עליי כ"פושעת" או כ"עבריינית" לא חושבת ש4-5 ילדים זה מדגם מייצג. זוהי דעתי הכללית. ועכשיו, לנושאים עצמם. וונדליזם- תמיד היה ותמיד יהיה גם במקומות הגדולים וגם בקטנים ביותר. אף אחד לא אמר שזה נכון ושזה צריך להמישך ככה, אבל אני יכולה להביא אין ספור דוגמאות לכך ממקומות אחרים, עם תקציבי ענק, שיש ונדליזם הרבה יותר חמור. אי אפשר לחיות באופוריה שזה לא יהיה פה, אין חיה כזאת. אני לרגע לא מצדיקה, אני מגנה. אבל, אני גם מנסה לתת עוד כיוון חשיבה. מיגור התופעה לא בא בצורה זו או אחרת דרך הנוער אלא אם כי בהורים עצמם אשר צריכים להראות לילדים שלהם קצת גבולות. הכי קל להגיד "זה לא הילדים שלנו" לך תדע, אתה לא שומר עליו כשהוא בחוץ, אנשים מתאימים את עצמם לסיטואציה, הילד שלך הוא לא בהכרח מי שהוא איתך- כמו שהוא עם אחרים. נקודה למחשבה. עונש קולקטיבי- אין לי דעה מוצקה בנושא. מצד אחד, זה טוב, יש כמה ילדים שיכולים להפיק לקחים, ויש כאלה, (ואני מכירה אישית לפחות 6) שברצינות? לא איכפת להם. המגרש זה לא מה שמעניין אותם, וענישה קולקטיבית מסוג זה פשוט אינה אפקטיבית. אבל שוב, עונש קולקטיבי גם יכול לעזור למיגור, אני לא יודעת. יש בזה הרבה יותר מידיי פוליטיקה שאין לי כוח להיכנס אליה. אני כולי בתקווה שלא יצא לי משהו שחצני או מתנשא, זאת דעתי. ואני משתדלת להיות מאוד אובייקטיבית. חלאס להתלהמות, לא משיגים בזה כלום, זה מוריד מהערך של הדיון ושל האדם עצמו. (וזה פונה גם לנוער וגם למבוגרים כאחד) בת 16.

ginats

New member
סתם ככה

כתבת יפה, אבל רציתי לומר לך שטעית קצת בכותרת. דעתך אינה מוצנעת אם את מפרסמת אותה באינטרנט... יש לומר - לדעתי הצנועה

למעלה