../images/Emo41.gifלחץ חברתי חיובי- ענת קדם ../images/Emo26.gif
מצרף את הודעתה של ענת קדם, נראה לי שראוי לתת לה את מלוא הבמה. ________________________________________________________________ לחץ חברתי חיובי - ענת קדם
נכון שהכל מתחיל בבית ועל ההורים מוטלת אחריות החינוך. אבל גם לנוער שלנו יש אפשרות לעזור כאן אחד לשני . במקרים כאלה של הרס יצירות אומנות או מבנים ציבוריים, על הנוער שלנו מוטלת אחריות של לחץ חברתי מתון וחיובי. מכיוון שברור לי שהנוער שלנו מחונך איכותי ויש כמה ילדים שתמיד רוצים ומושכים תשומת לב שלילית ,על הנוער שלנו לומר להם" סליחה, עד כאן ,זה לא cool ,וזה לא מצחיק". כך הם יבינו שאין להם קהל אוהד. זו הדרך היחידה ,זוהי שעת המבחן של הנוער שלנו. כשאתם יושבים בגינה ויש תמיד ילדה אחת שצורחת בקולי קולות ,ושומעים אותה היטב לאורך רחוב אהוד, מותר לכם להעיר לה ,למרות שיש סכנה שהיא תפתח עליכם פה גדול,אני יודעת, אני שומעת איך היא מדברת אליכם.או אם ילד בועט במכונת השתיה ,תאמרו לו שזה לא בסדר. אז ילדים יקרים יש לכם את הכח לשנות ולעצב את פני הישוב שלנו ,אתם למעשה העתיד של הישוב ב ה צ ל ח ה