ליגת הפורום: שלב הגמר

../images/Emo41.gif ליגת הפורום: שלב הגמר ../images/Emo41.gif

הגענו, סוף סוף, לשלב הגמר של ליגת הפורום, בה ייבחר אלוף הפורום לשירים (אתם מוזמנים להמציא תואר יותר מוצלח). כל התודות, התלונות, הקיטורים, הברכות והאכזבות - מחר, כאשר גם נגלה את שמות המשתתפים. ולמשחק הגמר: רשימה 1 -led zepplin- thank you שיר שכל אישה הייתה כורתת חצי אוזן בשביל שיכתבו אותו בשבילה -pink floyd- shine on נו איך לא? king crimson- the court of the crimson king מתוך הדיסק הגאוני, מה לעשות שבוחרים רק שיר אחד. the doors- riders on the storm אחד השירים הטובים ליום חורפי. metallica- the unforgiven 2 יצוג לטראש מטאל, ליריקה מעולה וחזקה, פשוט שיר טוב. rage against the machine-killing in the name of שיר fank מעולה! בכלל להקה מצוינת שפשוט מרגישים את הכעס בשירים שלה. ac dc- back in black רוקנרול להמונים. beatles- she´s leaving home אין להם הרבה שירים עמוקים, אף אחד מהשירים שלהם לא נגע בי, חוץ מזה. השיר הזה באמת הצליח להעביר עצבות יפה, השיר האהוב עלי מהשירים שלהם. camel- the white rider לטעמי אחד משיאי הלהקה. אגם הברבורים של צ´יקובסקי. עובר את כולם פה בסיבוב או שנים, הגאונות של היצירה הזאת המלנכוליות, אין מה לעשות כל החברה הטובים שאנחנו כל כך אוהבים לא מתקרבים בכלל למורכבות, לגאוניות וליופי של היצירות הקלאסיות. Don McLean- American Pie שיר יפה מאוד שהעיקר בו לדעתי זו הליריקה, יחד עם שיר זיכרון מועברת גם ביקורות, בכלל אמן שכדאי להכיר. 12- the moody blues-nights in white satin אחד משירי האהבה היפים, וכל הדיסק עצמו לטעמי מעולה, ממליץ לכולם לשמוע (days of future passed) 13- genesis- Supper´s Ready יצירת פרוגרסיב מעולה! 23 דקות של מוזיקה אדירה, ועוד פעם קשה להפריד את השיר מהדיסק. 14- ברי סחרוף- ניצוצות הנקודה העיברית, אחד מהשירים היותר יפים של ברי סחרוף, הגיטרה והמילים פה בהחלט מצליחים להעביר משהו שונה ממש שיש בדרך כלל במוזיקה הישראלית. 15- בטהובן- סונטת אור הירח אולי יצירת הפסנתר הכי טובה שנכתבה אי פעם, גאון היה הבטהובן הזה. 16- Jethro Tull - Aqualung שיר הפתיחה של דיסק גדול, למען האמת רק בזמן האחרון באמת התאהבתי בשיר הזה. מהפתיחה החזקה, לשירה הנעימה והמוזיקה הקלה, אחלה שיר. 17-Black Sabbath- war pigs הגיע הזמן ללהקה המעולה הזו. גיטרות חזקות, תופים טובים, הקול של אוזי... נו ככה צריך להיות רוק כבד! 18- Deep purple- Highway Star שיר מעולה של הסגולים העמוקים, הממציאים של הרוק הכבד (ציף אני בטוח שהיו לפניהם אבל ותרו לי) סולו מעולה ומהיר, אכן כוכב מהיר. 19- pink floyd- time כלל שקבעתי לעצמי לפני תחילת המשחק היה לנסות להכניס שיר אחד של להקה אחת, לא למלא את הרשימה בלד זפלין ופינק פלויד, אבל אם יש להקה שכן מגיע לה שני שירים ברשימה הזו זאת פינק פלויד (טוב נו אולי עוד כמה להקות משניות :) התלבטתי בין טיים לבין אטום הארט, שניהם שונים מאוד אחד מהשני אבל את שניהם אני כל כך אוהב. בסוף אין מה לעשות הסולו האדיר בטיים ניצח. אין על השיר הזה, פשוט אין. 20- spooky tooth- the weight להקה לא ממש מוכרת ולא בצדק. יש בה משהו ממש מיוחד ונשכח של שנות השבעים. השיר הזה גם יש לו מין קסם מסוים. המלצה שלי, המאמר עליהם בפורום אגדות רוק ומשם רק צריך להקשיב. 21-led zeppelin- kashmir שיר מעולה מהתקופה המאוחרת יותר של הלהקה, התיפוף הגאוני, יחד עם ההשפעות המזרחיות על השיר. 22- bob dylan- knocking on heavens door כן כן השיר הזה הוא לא של של גאנז ולא של אבריל לאבין (טעות נפוצה בימינו) הוא של הגאון הנ"ל. כמות החידושים שעשו לשיר הזה רק מראה עד כמה הכתיבה גאונית ועד כמה בוב דילן לא יודע לשיר. 23- REM- imitation of life הגיע תורו של הרוק המודרני. מה שנראה לי תפס אותי בשיר הזה היו המילים, כבר חודשיים אני יושב ומנסה להבין מה החברה האלו רצו להגיד. אם מישהו מפענח בבקשה ממנו שיחלוק איתי. 24-robert wyatt - sea song זה שיר יפה! שיר נוגע ועמוק. 25-Marmalade - Reflections Of My Life אני חייב להודות שאני לא מכיר עוד שירים של הלהקה הזו, אבל זה שיר שמהרגע שאתה שומע אותו אתה יכול בקלות להתאהב בו. מול רשימה 2 1. beatles- yesterday 2. eric clapton- layla 3. jimi hendrix- purple haze 4. led zeppelin- stairway to heaven 5. pink floyd- comfortably numb 6. rolling stones- angie 7. deep purple- smoke on the water 8. Queen - Bohemian Rhapsody 9. metallica - nothing else matters 10.marmalade- reflactions of my life David bowie- space oddity. 11 שיר פשוט יפה, הכי אהוב עלי של בואי. אם אני לא טועה בואי תוקף את אלה ששולחים אנשים לחלל. בקיצור, שיר מרגש מאוד, אותי לפחות. 12. camel- nimrodel אחחח...איזה שיר, 10 דקות של מוזיקה צבעונית ומהפנטת, פשוט יצירת מופת. 13. king crimson- i talk to the wind שיר קריר כזה, אבל אני מאוד אוהב אותו. פשוט השירה והחליל מהפנטים כל כך בשיר. 14. the who- behind blue eyes אחלה שיר המי, אני אמנם בקושי מכיר שירים שלהם (בעצם נראה לי אני מכיר רק 2), אבל זה פשוט שיר יפה. 15. pink floyd- shine on you crazy diamond בגלל שברשימה הקודמת לא רשמתי, החלטתי שזה פשוט פשע לא לרשום את השיר האגדי הזה. 16. jose feliciano- Samba Pa Ti פשוט שיר שגורם לבכות ויש בו את אחד הסולואים היפים בגיטרה. 17. Jimi Hendrix- little wing לא יודע אם השיר הזה שלו במקור אבל אני מת על הביצוע הזה עם החשמלית. 18. Three Dog Night- old fashioned love song אחלה שיר, אני מאוד אוהב אותו. 19. George Harrison- Isn´t it a pity איזה שיר יפה..אחח...isn´t it a pity? isn´t it a shame? now we breake each others hearts..פשוט פנינה של ג´ורג´ האריסון. 20. coldplay- The scientist שיר מצויין של להקה מצויינת. 21. David Bowie- changes מת על השיר הזה, אין מה לפרט עוד.. 22. Muse- Unintended כנ"ל, לסולן יש קול יפה לאללה שאני אוהב. 23. Eric clapton- Bell Bottom Blues אחד מהאהובים של קלפטון, גיטריסט ומלחין גדול שתמיד מצליח לגעת בי. 24. Jose Feliciano- Pegao ראיתי שאפשר להכניס גם מנגינות אז ישר בחרתי בקטע גיטרה (קלאסית) האהוב עלי ביותר! כל מי ששומע 88fm בשעה 17:00 יודע על מה אני מדבר, קטע הפתיחה של התוכנית. פשוט קטע שאני כל פעם נהנה לשמוע. (אה ואני יודע לנגן אותו על הקלאסית שלי :p) 25. Jimi Hendrix- all along the watchtower הבחירה הקודמת שלי של הנדריקס הייתה קצת מזוייפת, השיר הזה הוא האהוב עלי של הנדריקס. הנדריקס מביא אותו בסולו בחשמלית שגורם לשערותי הבודדות לסמור. ההצבעה תסתיים מחר ב-17:30. ואני רוצה לראות השתתפות ערה! לא לבייש את הפירמה!

Blackpanter1י

New member
2 למרות שגם ב1 יש שירים טובים מאוד

פשוט אני יותר קשור לשירים מרשימה 2.

melancholy man

New member
רשימה 2

למרות שמספר הקטעים שאני אוהב ולא אוהב בשני הרשימות זהה, בסופו של דבר, הרשימה השניה היא יותר רשימה של רוק אנד רול מאשר הראשונה, ואני תמיד הולך עם הרוק אנד רול. רק הערה קטנה, Samba Pa Ti בעיני הרבה יותר טוב בביצוע המקורי של סנטנה, ו i talk to the wind הוא באמת שיר מצויין, אבל לק"ק יש כמה וכמה הרבה יותר טובים, אפילו באלבום ממנו לקוח השיר ( In court of או איך שלא כותבים את זה, ראבק אחד בלילה...)

oribarak

New member
צריך לחשוב עד הרגע האחרון שמעי

שתי רשימות קשות...בשתיהן יש נימרודל...מילא אם באחת לא היה אז היתי בוחר בשניה..אבל בשתיהן!

The Raver1

New member
רשימה 2

הבעיה עם רשימה 1 היא שאם אני אשמע אותה אני ארדם באמצע. למרות שכל אחד מהשירים בה יכול להיות בקלות השיר האהוב עלי, ביחד הם יותר מדי שקטים וארוכים. ברשימה 2 יש גם שירים טובים וגם מספיק נותנים בראש. קדימה רשימה 2!:p

נימרודל

New member
אהההה!!!!

אני לא יכולה! אני לא יכולה!!!! *בורחת לפינת החדר. מתייפחת.* מי הביא את הרשימות האלה??? טוב. רשימה 1. וזאת הייתה בחירה קשה וכאובה.

deePink

New member
אוקי... רשימה מס' 1!../images/Emo4.gif

2 החלטות האחרונות היו הקשות ביותר! ל2 הרשימות יש מספר חיסרונות אבל מספר היתרונות כפול מהם... ממש קשה לבחור ורציתי להתביע ל2 אבל מה הטעם לקול שלי אז?! לבסוף החלטתי רשימה 1. למרות החוסר בקצת יותר שירים "משמחי חיים" והחוסר בקווין אחחח לא יכלת לשים שיר אחד שלהם שאני יהיה מאושרת?, יש גם את הבחירה הלא מוצלחת לפי דעתי של הביטלס (למאן האמת ב2 הרשימות...) אבל היתרונות ושירים המדיהים שיש שם מחפים... ולעומת זאת רשימה 2... לא יודעת יש הרבה שירים שאני לא מכירה (לרוב אבל אני מכירה את האומן...) ומה שאני כן מכירה אני פחות מתחברת חוץ מכמה בודדים שיש יותר "חיבור" מאשר ברשימה 1... טוב זהו לפני שאני משנה דעה אני שולחת את ההודעה... עכשיו! ושוב.. 2 הרשימות ממש ממש טובות!

למעלה