אמא של עופרי וטל
New member
../images/Emo41.gif לכל המעונין מתכון הגפילטע שלי
הציר: 4 עלי סלרי חתוכים לחתיכות בינוניות 3 בצלים גדולים חתוכים. 4-6 גזרים - תלוי בגודל לחתוך חתיכות כמו הסלרי (בערך 10 ס"מ) עצמות הראש והאדרת. פלפל שחור טחון מלח פטרוזילה (לא חובה).
הכנת הציר: שמים בסיר גדול מאוד בתחתית את הגזר הבצל והסלרי - מעל שמים את העצמות הדג וממלאים בכ 8-10 כוסות מים מרתיחים על אש גבוהה ומוסיפים את המלח והפלפל והפטרוזיליה. מנמיכים את האש ולאחר כחצי שעה מוציאים את הפטרוזיליה (אני קושרת אותה כדי שיהיה קל להוציא) וממשכים לבשל על אש קטנה בערך שעתתים שלוש (יש כאלה שמבשלים שעה אני אוהבת לבשל הרבה זמן בשביל הטעם.
הקציצות: 2 קילו דג טחון פעמים. 2 בצלים גדולים טחוןנים דק. 1/2-3/4 כוס קמח מצה. 2 ביצים קשות טחונות דק (אפשר לשים בתוך הציר המבשל והלוציא אחרי 10 דק') 3 ביצים רכות 1-2 כפות שמן מלח פלפל לבן סוכר חום לפי הטעם - אני לאוהבת מתוק אז אני שמה רק כפית שתיים - הפולניים האמיתיים שמים שתי כפות (
).
הכנת הקציצות: מערבבים את הדג הטחון יחד עם הבצל, הביצים הקשות וקמח המצות. את הביצים מקציפים (זה מכניס אויר לתוך העיסה) מוסיפים להם את השמן ומקציפים עוד קצת. מערבבים יחד עם הדגים - עם זה דליל מידי מוסיפים עוד קמח מצה עם זה יבש מידי מוסיפים עוד ביצה ושומן. מוסיפים את מלח - פלפל - סוכר חום. יוצרים קציצות. מסננים את הציר - את הגזרים שומרים בצד וכל השאר לפח. מוסיפים את הקציצות לציר ומבשלים כשעה וחצי שעתיים על אש נמוכה. מוציאים מסדרים על צלחת שמים על כל קציצה גזר שהוצא מהציר - ומקשטים עם חזרת וביצים קשות. בתאבון. וחג שמח מכניסים לתוך הציר. מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי שעתיים. מסדרים




