לכל המעונין מתכון הגפילטע שלי

../images/Emo41.gif לכל המעונין מתכון הגפילטע שלי

הציר: 4 עלי סלרי חתוכים לחתיכות בינוניות 3 בצלים גדולים חתוכים. 4-6 גזרים - תלוי בגודל לחתוך חתיכות כמו הסלרי (בערך 10 ס"מ) עצמות הראש והאדרת. פלפל שחור טחון מלח פטרוזילה (לא חובה).
הכנת הציר: שמים בסיר גדול מאוד בתחתית את הגזר הבצל והסלרי - מעל שמים את העצמות הדג וממלאים בכ 8-10 כוסות מים מרתיחים על אש גבוהה ומוסיפים את המלח והפלפל והפטרוזיליה. מנמיכים את האש ולאחר כחצי שעה מוציאים את הפטרוזיליה (אני קושרת אותה כדי שיהיה קל להוציא) וממשכים לבשל על אש קטנה בערך שעתתים שלוש (יש כאלה שמבשלים שעה אני אוהבת לבשל הרבה זמן בשביל הטעם.
הקציצות: 2 קילו דג טחון פעמים. 2 בצלים גדולים טחוןנים דק. 1/2-3/4 כוס קמח מצה. 2 ביצים קשות טחונות דק (אפשר לשים בתוך הציר המבשל והלוציא אחרי 10 דק') 3 ביצים רכות 1-2 כפות שמן מלח פלפל לבן סוכר חום לפי הטעם - אני לאוהבת מתוק אז אני שמה רק כפית שתיים - הפולניים האמיתיים שמים שתי כפות (
).
הכנת הקציצות: מערבבים את הדג הטחון יחד עם הבצל, הביצים הקשות וקמח המצות. את הביצים מקציפים (זה מכניס אויר לתוך העיסה) מוסיפים להם את השמן ומקציפים עוד קצת. מערבבים יחד עם הדגים - עם זה דליל מידי מוסיפים עוד קמח מצה עם זה יבש מידי מוסיפים עוד ביצה ושומן. מוסיפים את מלח - פלפל - סוכר חום. יוצרים קציצות. מסננים את הציר - את הגזרים שומרים בצד וכל השאר לפח. מוסיפים את הקציצות לציר ומבשלים כשעה וחצי שעתיים על אש נמוכה. מוציאים מסדרים על צלחת שמים על כל קציצה גזר שהוצא מהציר - ומקשטים עם חזרת וביצים קשות. בתאבון. וחג שמח מכניסים לתוך הציר. מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי שעתיים. מסדרים
 

daldan

New member
אמא של - זה המון עבודה!!!

ומכוון שרק אני אוכלת את זה בבית (המרוקאי שלי ממש מחוויר אל מול הגפילטע) - אז אני אוכל את זה "בשדות זרים"
 
זה לא כל כך הרבה עבודה

זה הרבה שעות. זה כמו להכין מלאווח או ג'חנון - עובדים חמש דקות נחים הרבה זמן עובדים עוד חצי שעה ונחים עוד שלוש שעות. זה דברים שאני עושה תוך כדי דברים אחרים. דווקא הדברים שלוקח חצי שעה שעה להכין אותם - צריך לעמוד לידם כל הזמן ולבדוק ולהוסיף ולערבב - ומבחינתי זה הרבה יותר עבודה.
 

חושחושה

New member
ועכשיו הגפילטע של בעלי האהוב

והתוניסאי מתבשלים להם בנחת, זה נעשה בסגנון הכי פולני שקיים, מתוק! מתוק! והריח מוציא לי את הקרביים! אני מתה על זה. בכלל נורא מצחיק אותי הקטע הזה של בישולי העדות, אז אני ממוצא חצי בולגרי חצי רוסי, בעלי תוניסאי והוא גם שף! אז אתם מתארים לעצמכם אילו מעדנים יש על השולחן???? גפילטע פיש, כבד קצוץ (אני המומחית), קציצות פראסה יאמי, של אימי, פסטל בולגרי בשביל אבי, וכן הלאה וכן הלאה! טוב סתם בא לי לספר, כי הריחות מטריפים אותי! חג שמח לכולכן!!!!!
 
נשאר אוכל ../images/Emo8.gif?

אנחנו היינו בקיבוץ - והיה אוכל מזעזע - ואני ממש לא בררנית באוכל. לפחות היום עשינו כאן בשרים והיה מעולה.
 

galiaS

New member
אשת חיל מי ימצא

חוששתני שההסתברות שאבשל גפילטע פיש יותר נמוכה מההסתברות שאגבה. מורידה את הכובע בפני המתכון המסובך הזה.
 

yaelia

New member
אמא שלי אומרת

שלכל אחד קל מה שהוא רגיל אליו. יש כאלה שעבורן לגלגל מיליון קובות נראה הכי קל בעולם וכאלה שלהכין בצק שמרים זה ממש תיק-תק, וכאלה שלהכין גפילטע זה ממש לא בעיה. עבורי להכין עוגה שיש בה 5 שלבים נראה הגיוני לגמרי, בעיני אמא שלי להכין גפילטע נראה הכי טבעי בעולם ובעיני ש. להכין קוסקוס או פסטות במו עצמו נראה קל ופשוט. בכל אופן, גפילטע אני ממש לא אוהבת וגם לא רגל קרושה. ואצלנו הצד המרוקאי אוהב גפילטע לא פחות מהצד ההונגרי.
 

sugerbabe1

New member
מאז שסבתא שלי כבר לא מכינה

כמה שהגפילטע חסר לי...... לעולם השישי כבר לא יהיה אותו הדבר.(היא פשוט החליטה שנמאס לה).
 
אולי בגלל זה לי הכי קל להכין סלט

חסה. זה בערך מה שאני אמורה להתרגל אליו כדי להיפטר מעודפי ההריון
 
למעלה