למה אימון אישי יעיל?

חן M

New member
../images/Emo41.gifלמה אימון אישי יעיל?../images/Emo41.gif

מאמנים.. תנו הסברים למה לדעתכם האימון האישי הוא יעיל? מהם יתרונותיו? מה מתאמן יוכל להפיק מאימון אישי שלא יוכל להפיק מאימון רגיל ללא הדרכה?

Ronen49

New member
ככה:

למה יעיל?! א. ידע - הידע שיש למאמן הוא בדר"כ יותר גדול מהידע שיש למתאמנים. אני נוהג להסביר למתאמנים שלי כל מהלך ולמה אני עושה אותו. אם יש למתאמן שאלה(ולרובם יש הרבה) אני עונה על מה שאני יודע ומה שאני לא יודע, אני הולך ובודק. ב. יחס - היחס של המאמן כלפי המתאמן הוא שונה. המאמן עם המתאמן בכול שלב והוא לא מראה לו תרגיל ומשאיר אותו לבדו. זה מקנה הרגשת ביטחון מסויימת שאימון ללא הדרכה לא מקנה. ג. התמדה - בגלל היחס האישי יש הקפדה על התמדה. רוב האנשים שאני פגשתי לא צריכים באמת מאמן אישי, הם רק צריכים משהוא שיגיד להם לבוא ולהתאמן, משהו שישכנע את הצד העצלן שלהם לפעול. ד. מעקב - המעקב והשיפור הוא הכי חשוב. בחדר כושר אני נותן תוכנית לחודשיים ובאימון פרטי אני משנה את התוכנית כמעט כל פעם בשביל להוציא את המקסימום מכל אימון. ה. מגוון - תמיד צריך לשנות כדי להשאיר עיניין. מתאמן רגיל לרוב לא יגוון לעצמו את האימונים. אני משתדל לנסות לא להיות מקובע. יש עוד?

חן M

New member
תשובה יפה../images/Emo13.gifאבל אני חולק על סעיף ג

מכיוון שלדעתי לכל אחד עם אפשרות כן יכול וצריך לקחת מאמן אישי ולא בשביל שלי תיהיה יותר פרנסה אלה משום שיש דברים שאוכל ללמדו שהוא לא יוכל ללמוד בשום מסגרת כגון: יציבה הן בזמן תרגול והן ליום ליום. מעבר לכך מכיוון שזה אימון אישי אמנם היחס הוא אישי אבל הדגש הוא דוקא לדעתי זאת תכנית אישית ופונקציונאלית פר המתאמן... אתן לך דוגמא יפה: ממאגר המתאמנים שיש לי לפחות 5 מהם צריכים דוקא שמישהו[מאמן] יאזן אותם ולא ייתן להם להתאמן כ"כ הרבה... כי מרוב שהם התחילו לאהוב את האימונים הם רוצים לבוא כמה שיותר ואז זה יוצר מצב שאני שם להם גבולות של מתי לבוא ולהתאמן ומתי לא...

triathlete

New member
סיבות נוספת!

מאמן אישי יודע אך לנצל את זמן האימון בצורה טובה יותר! להתאים את האימון בצורה יעילה ,מקצועית,ולתת משוב למתאמן\ת בזמן האימון! התאמת התנגדות[משקל] במכשירים,משקלים החופשיים! התאמת טווחי דופק לפי מטרת המתאמן\ת וישומו! יש לי מספר מתאמנים כל אחת עם מטרות שונות! הם היו פעם מתאמנים בחדר כושר עם תוכנית רגילה שמחליפים אותה כל חודשיים שלוש. התוצאות לא היו משהו ,אם בכלל היו היום באימונים האישיים השמיים זה הגבול ממש כך! ירידה באחוזי שומן יש ! מ24% ל13% עליה במסת השריר יש! גוף חטוב יש! בטן שטוחה עם כמה ריבועים חמודים יש! שרירי הרגליים,עכוז,.................... מעוצבים יש! הכי חשוב שאנשים האלה חזרו לחייך,והם נראים לפחות 20 שנה צעירים יותר.! לדעתי הסיבות האלה די טובות!לא?

למעלה