למה נכנסתם ללימודי המשפטים?

silverhawk

New member
../images/Emo41.gif למה נכנסתם ללימודי המשפטים?

האם מתוך רצון לעזור? להגן על החלש? לתקן את המעוות במערכת המשפט? או אולי דווקא בשביל העניין והכסף (כן, כסף זו לא מילה גסה)? השאלה פונה בעיקר לאלו שמתכוונים לעסוק בתחום כעו"ד, אך לא בהכרח רק להם.

BlackUnicorn

New member
וואי סיפרתי את זה כל כך הרבה פעמים

הממ.. כעיקרון התחלתי בתקופת הצבא להתעניין ב"מה אני אלמד". התחלתי מרשימה מאוד גדולה של מקצועות, לאט לאט הצטמטמתי עד שהגעתי ל- 3 מקצועות: וטרינריה, פסיכולוגיה ומשפטים. על הראשונים ויתרתי בעיקר מטעמים טכנים ואמוציונליים. ומבחינת ההתעניינות במשפטים - זה מקצוע שמשלב הכל - מצד אחד, זה תחום שבאמת אפשר להתפתח בו להמון כיוונים, הוא לא חד גוני כל כך בניגוד למשל ל..מישהו שהולך להיות היסטוריון, לדוגמא. מישהו שהולך ללמוד היסטוריה, הולך ללמוד היסטוריה, נקודה (סתם דוגמא מפגרת, נו). אפשר להתפתח לכל כך הרבה כיוונים - ללכת לכיוונים מסחרי, לכיוון אזרחי, לכיוון פלילי, לכיוון ההומניטרי, סביבתי, פמינסטי, לכיוון אקדמי, בכלל להשתמש בתואר כפתח למשרות ניהוליות כאלו ואחרות וכן הלאה. בנוסף, זה תחום שיחסית לשאר המשרות בשוק כיום, מביא כסף. זה תחום רב גוני, ולכן הוא מעניין. זה תחום שהוא רציונלי (בערך, זה קצת נתון לויכוח) ובסופו של דבר נוגע לכולנו, אם נרצה ואם לא, ובסופו של דבר אני חושבת שבמקצוע הזה אנחנו לומדים דברים שכמעט כל אחד צריך ללמוד. לא הכל, כן? אבל הרבה דברים בהחלט כן.

B L I M P

New member
אף לא אחד מאלו:)

התחום לימוד והמקצוע נשמעו לי מעניין..זהו..

בשביל השעשוע

חיפשתי אתגר ולפתור סודוקו ממצא את עצמו אחרי כמה דקות , אז לקחתי משהו לטווח של כמה שנים כדי שיעסיק אותי . מכיוון ואצלי במשפחה יש מסורת מאוד עמוקה של לימודי משפטים אז הלכתי לכיוון הזה. באותה מידה הייתי יכול למצוא את עצמי היום בלימודי כלכלה או מנהל עסקים וזה לא היה כל כך משנה לי .

sacrament

New member
שילוב של כמה דברים../images/Emo9.gif

ראשית כל, זה רץ בגנים...אמא עסקה בתחום מקביל, ואיכשהו 3 מתוך 4 אחים יצאנו משפטנים...שנית כל, זה תמיד עניין אותי מאוד ומגיל קטן מצאתי את עצמי עוזרת לאמא לעשות כל מיני מסמכים משפטיים. באופן כללי אני מאוד אוהבת לכתוב ולנסח דברים וכל עולם המושגים המשפטי נראה לי מגניב למדי. שלישית כל, תמיד הייתה לי הרגשה שאני אשנה את העולם, והרגשתי שעדיף לדעת ולהכיר את מה שקיים כדי לדעת מה צריך לשנות ואיך. וחוץ מזה- אני אדם מאוד מאוד זהיר, ואני שונאת הפתעות, אוהבת הכל מאורגן וברור- אז לקחתי לעצמי את המקצוע עם הכי הרבה כללים ומסגרות וודאות שיכולתי לקחת- רק כדי לגלות שזה לא באמת ככה, ולמרות כל הכללים שום דבר לא באמת ברור. מה שבטוח- ידע במשפטים זה דבר שצריך, לצערי לא מלמדים את זה בתיכון, ככה היה אפשר לחסוך כל כך הרבה בעיות /-: (לפחות את אלה שנובעות מחוסר ידע).

silverhawk

New member
או-אה, 3 משפטנים...

זו משפחה שצריך להזהר ממנה...
ולשנות את העולם זה יפה. יש לך כבר כיוון מחשבה?

flutter girl

New member
מכמה סיבות...

(לא התחלתי עדיין ללמוד, כמובן) יש לי חוש צדק נוראי, ברמות שזה נהיה מעיק.
אנשים שמכירים אותי מעט זמן רק שומעים מה אני הולכת ללמוד וישר קופצים "מתאים לך. תפור עלייך." חוץ מזה, זה ממש אבל ממש מעניין אותי. אני משלבת את זה עם כלכלה, ולכן הולכת במסורת המשפחתית (מתוך עניין בלבד, לא בגלל לחץ משפחתי חס ושלום טפו טפו) של לימודי כלכלה (אבא למד מנהל עסקים וכלכלה ועוסק בתחום הכספים, אמא מנהלת חשבונות ואחותי למדה כלכלה ועובדת בייעוץ השקעות. האחות השנייה הולכת ללמוד הנדסת כימיה, לא קשור.
). לא יודעת, הייתי בטוחה שאני אלך למדמ"ח, אבל אחרי שיחות ודיונים עם אבא, הגענו למסקנה שאני בכלל צריכה להיות עורכת דין.

למעלה