לנבחנים בפיסיקה-הודעה חשובה

../images/Emo41.gifלנבחנים בפיסיקה-הודעה חשובה../images/Emo41.gif

לכל מי שעדיין לא יודע: הבחינה תיערך מחר, יום חמישי, ה28.09.2006, בשעה 09:00 בבוקר, באולמות דולפי ולולה שבפקולטה לרפואה בתל אביב. אם אתם מכירים אנשים שאמורים להיבחן מחר ולא קוראים את הפורום, אנא עדכנו אותם בשעת הבחינה.

m0sh3

New member
שאלה בנוגע לספקטרומטר מסות

יש שאלות שדומות בסגנון לספקטרומטר , רק שבמקום מהירות נתון באיזה הפרש פוטנציאלים האיצו את החלקיק. זה רק אני , או שלא למדנו איך לטפל בזה? יואב נתן את התרגילים האלה בפרק 7 , למשל תרגיל 7-12. אשמח לעזרה.

לא עשיתי את הקורס אבל...

בעיקרון יש את הנוסחה של עבודה שווה להפרש הפוטנציאלים כפול המטען: W=qV (לא יודעת איך לעשות דלתא).. העבודה שעשה השדה היא בעצם האנרגיה שקיבל החלקיק. לכן W=E=0.5mv*v. ז"א העבודה שווה לשינוי באנרגיה הקינטית (k2-k1 כאשר K1 הוא בעצם 0 ולכן העבודה שווה לאנרגיה הקינטית הסופית). ומכאן אפשר למצוא את המהירות ולהציב בנוסחאות של הרדיוס. 1. W=q*(דלתא V-הפרש פוטנציאלים) 2. W=0.5*m*v*v (או בעצם v בריבוע) 3. ובעצם מכאן מוצאים את הנעלם שלנו- v- המהירות.

m0sh3

New member
../images/Emo6.gif בדקתי עכשיו ,

הוא באמת עשה - אבל התשובה שלו לא נכונה! והדרך כמו שלי.

פתרתי גם את 7-11 וגם את 7-12 בדרך ש

שכתבתי למעלה והתשובות יוצאות בדיוק כמו בספר.

avital211

New member
אני לא הצבתי מספרים בתשובה

שהוא קיבל בכיתה, אבל 7 -12 יוצא נכון

kontsy

New member
פתרתי גם לפי mv^2/2=qV ויצא נכון

והסיבה שהתשובה הסופית שלו לא נכונה ב7-11 היא שבכיתה הנתון היה V=20000 ולא V=500 כמו שנתון בספר.

m0sh3

New member
יצאתי ../images/Emo163.gif

טוב , באמת שאין לי מושג. כנראה אני לא יודע להשתמש במחשבון
. מזל שאין מספרים

doublem710

New member
כן

צריך להשתמש ב mv^2/2=qV ואז ב- qvB=mv^2/R אם יואב(המורה) היה יכול להביע את דעתו הוא בטח היה אומר שזה קשה מידי בכדי להיות במבחן...

m0sh3

New member
"המבחן ימשך 4 שעות ,

שהן בקרוב טוב 4 שעות יותר מדי."

doublem710

New member
"החלטתי קודם לבדוק את המבחנים

ואז להחליט כמה נקודות תהיה שווה כל שאלה"...

morancho1

New member
בהצלחה לנבחנים בפיזיקה!

מי ייתן וניזרק בזריקה אופקית וניתפס בגלגלת נעה שתעיף אותנו למסילה ממנה, דרך מעגל חשמלי נעבור בדיוק דרך המחיצה בספקטוגרף מסות וננחת בזמן (או שמא קצת אחרי כי היינו בתנועה?) מייד לשנה א של לימודי רפואה בתל אביב!!! (ראיתי הזדמנות לכתוב ברכה פיזיקלית ביותר- אז לקחתי אותה:) ) תרגום: בהצלחה.

Regina Phalange

New member
בלעכס, פיזיקה ../images/Emo178.gif

מי ייתן ולא תיתקלו בזוועות האלה אחרי מחר לעולם (אלא אם כן אתם אוהבים את זה
). בהצלחה

למעלה