הקישור לא עובד אז -
כנפי עוף ברוטב מייפל מתוך "סודות מהמטבח" נירה רוסו המתכון הזה הוא אחד האהובים והמקובלים בביתנו. גם ילדים נהנים מעצם הרעיון של כנפי עוף פריכות ושחומות, קלות מאוד להכנה ו"חסכוניות" מאוד לכיס. הכנפיים נצלות - נאפות בתנור ברוטב המבוסס על סירופ המייפל המתוק. מכינים ערימה שחומה וריחנית של כנפיים כאלה כמנה עיקרית. 24 כנפי עוף לרוטב: 1/3 כוס סירופ מייפל 2/3 כוס מים 1 כוס מיץ עגבניות משומר 4 כפות רוטב סויה 1/2 כפית אבקת שום 1/2 כפית פלפל שחור 3 כפות שמן מעבירים את הכנפיים על להבה כדי להסיר מהן קצוות של נוצות. מנקים היטב. מסירים מכל כנף את הקצה המחודד, וחותכים את הכנף לשניים. קל לחתוך אם הכנף קפואה למחצה ואם מציבים סכין חדה בדיוק בסמוך למפרק המחבר בין שתי העצמות. שמים בסיר את כל חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. מרפדים תבנית אפיה שטוחה ורחבה בנייר אלומיניום (כדי לחסוך עמל וניקוי לאחר מכן) ומסדרים עליה את פיסות הכנפיים. יוצקים על הכנפיים את הרוטב וצולים בתנור בחום בינוני-גבוה (400 פ., 205 צ.) במשך שעה. מרטיבים מדי פעם את הכנפיים ברוטב הצליה. מגישים חם עם מפיות נייר לאכילה בידיים. * גיוונים: אם אין תנור, אפשר לבשל את הכנפיים ברוטב על הכיריים, אך אז מתקינים את הרוטב ללא מים כלל. מבשלים על להבה בינונית במשך 40 דקות בסיר מכוסה, מסירים את המכסה ומבשלים 10 דקות נוספות כדי שרוב נוזלי הרוטב יתאדו. מתוך גליון ספרי הבישול, אוגוסט 2002 מתכון ל - 6 מנות מתוך האתר של על השולחן