מגה קוד בפורום

inbale

New member
../images/Emo41.gifמגה קוד בפורום../images/Emo41.gif../images/Emo36.gif../images/Emo36.gif

גבירותיי ורבותיי המגה קוד חוזר לפורום. כולם מוזמנים להשתתף!!! וכאן המקום לציין שאם מישהו נתקל במושגים שהוא לא מבין תרגישו חופשי לשאול כולנו כאן כדי ללמוד אחד מהשני. יאללה מתחילים????

inbale

New member
חלק ראשון ../images/Emo166.gif

גבר כבן 63 מובא לחדר המיון לאחר אירוע של כאבים בחזה שנמשכו כעשרים דקות והתחילו כאשר הוא גרף עלים. הוא מתאר את הכאב כלוחץ, והוא אומר שהכאב הקרין לזרועות שלו וללסת שלו.הוא טוען שבזמן הכאבים הוא הרגיש פעימות לב והיו לו קשיי נשימה. הכאב נעלם זמן קצר לאחר שהוא נח. לחולה היו שלושה התקפים דומים של כאב היום, וכל אחד נמשך כעשר דקות, וכולם קרו לו כאשר הוא עסק בפעילות כלשהי. החולה מכחיש שהיו לו בחילות, הקאות, שיעולים או כל דבר דומה להם, ואף לא שינוי רמת הכאב כאשר הוא שאף אויר, וגם לא כאשר הוא זז. לחולה יש סכרת, שנשלטת ע"י דיאטה מיוחדת,וגם יתר לחץ דם. הוא לא עישן במשך זמן רב ומכחיש שימוש בסמים. כיום הוא מקבל HCTZ היסטוריה משפחתית: לאחותו היה אוטם אקוטי בגיל 55. לחולה אין אלרגיות ידועות. בבדיקות הפיזיות שנערכו לו נמצאו הממצאים הבאים: זכר רזה שנראה הולם לגילו. הסימנים החיוניים הם: ל"ד-150/85 דופק-80 נשימות לדקה -24 סטורציה- 94% (הוא לא מקבל חמצן) טמפרטורת הגוף היא-37.3 הורידים הג´יגולרים לא גדושים. החזה לא רגיש למישוש. לא נתגלו אוושה בלב הבטן שלו רכה ולא עדינה למישושים. העור שלו יבש וורדרד. יש לו דופק תקין בכל ארבעת הגפיים שלו. יתר הבדיקה הגופנית תקינה ללא ממצאים יוצאי דופן. תרשים האקג שלו מצורף. במהלך הבדיקה בחדר המיון המטופל מתלונן של חזרתם של הכאבים בחזה. מהי האבחנה המבדלת שלך בשלב זה של הבדיקה? 1. דלקת ריאות 2. תסחיף ראתי 3. אירוע לבבי חריף 4. כאבים אפיגסטרים 5. תעוקת חזה

The_VIP

New member
נשמע כמו...

לפי דעתי זוהי תעוקת חזה במצב של אנגינה פאקטוטריס הרי אחרי מאמץ של גריפת עלים זה קרה לו ... וייש לו עבר קרדיאלי... גם אחרי מנוחה עובר לו הכאב כך שזהו סימן נוסף של אנגינה

טומי*

New member
האמת שזה באמת שנראה......./images/Emo14.gif

כמו אנגינה לא יציבה המממממ מצד שני אני לא שולל לחלוטין את ה MI יענו אוטם למי שלא הבין. למרות שכל הבדיקות תקינות יש דינמיקה של כאבים לוחצים בחזה, לכן אני הולך עם המחמירים ונראה לי סביר ביותר שהאיש שלנו עושה את האוטם ממש עכשיו. הייתי חוזר על הא ק ג שוב ושוב וה CPK אולי מאוחר יותר היה שונה מהקודם.אומנם לא תמיד רואים בא.ק.ג. את האוטם מייד עם הופעת הכאבים,אבל א´ הייתי מחבר אותו למוניטור ולחמצן ל.ד. והייתי מאשפז אותו בטח טומי

טומי*

New member
תראו מה זה עם השעות......./images/Emo9.gif

22.22 23.23 האם זה מקרי? אני לא מאמין במקריות במיוחד ש 23 זה מספר המזל ש ל י

inbale

New member
חלק שני ../images/Emo180.gif../images/Emo180.gif

עניתם נכון על החלק הראשו ןוכל הכבוד. אכן האבחנה המבדלת היא אנגינה פקטוריס או בעיברית מדוברת תעוקת חזה. תעוקת חזה unstable זהו כאב איסכמי שנמשך זמן ממושך יותר מאנגינה רגילה ומופיע בזמן מנוחה . לחולה לא היתה תעוקה עד היום או רקע קרדיאלי ולכן כרגע זוהי האבחנה הנכונה ביותר. שאלה נוספת שתקדם את המגה קוד שלנו : אילו מהגורמים הבאים הוא סימן לחולה עם אירוע לבבי קורנרי חריף? 1. סכרת 2. הגדלה של החדר השמאלי 3. סימני איסכמיה בקיר אחורי באקג 4. בצקת ריאות 5. צניחות ST

מס´ הערות ברשותכם

שלום לכולם 1. אנגינה לא יציבה היא לא בהכרח כאב שנמשך יותר זמן, אלא אנגינה שמופיעה ב"פתאומיות". רוצה לומר: אם חולה רגיל לעלות שתי קומות ברגל ואז לחוש כאבים בחזה, הרי ברגע שהכאבים יחלו לאחר קומה אחת בלבד האנגינה תקרא "לא יציבה". מכאן ניתן להבין כי כל כאבים בחזה (ממקור קרדיאלי) שמופיעים בפעם הראשונה אצל חולה כלשהו נחשבים כאנגינה לא יציבה. בנוסף, אם החולה שלנו ישוחרר ממיון ללא ממצאים (אבל משהו גורם לי לחשוב שלא זה מה שיהיה...) הרי שאם בכל פעם שהוא יעשה מאמץ זהה יופיעו כאבים, האירוע יחשב כאנגינה יציבה. כמובן שהחולה יטופל בהתאם... 2. האק"ג הראשון שמופיע נראה פתולוגי (היפוך גלי T, צניחות בקיר תחתון וצידי וכו´). האם יש אק"ג להשוואה ? האם השינויים חדשים ? האם זהו אק"ג בזמן הכאבים או ללא כאבים ? 3. הן צניחות (באיזה לידים ?) ST והן סימני איסכמיה בקיר אחורי (הכוונה לימני או בלידים V1-V2 ?) יכולים להראות על ACS (אירוע קורונרי חריף Acute coronary syndrom). רק שלצערנו לידים ימניים לא מתבצעים דרך שגרה (לפחות לא ממה שאני מכיר), ורק בחשד לאוטם תחתון/ימני בחולה לא יציב (ל"ד נמוך, מתחת ל-90 סיסטולי).

טומי*

New member
אפיזיוטומיה....המממממממ../images/Emo9.gif

אנגינה לא יציבה קורה לרוב בזמן מנוחה ולא דוקא בעליה במדרגות הכאבים שמופעים בזמן המאמץ זה מה שקרוי אנגינה פקטוריס. שלאחר מנוחה קצרה ו/או בעזרת ניטראטים הכאבים חולפים. החמור יותר זה שאדם במנוחה מקבל כאב ו/או לחץ בחזה ככה אני חושב לפחות ט ו מ י

אהמ אהמ...

טומי, גם אתה וגם אני צודקים... אנגינה פקטוריס מחולקת ל-4 רמות: דרגה 1- הופעת כאבים לאחר/בזמן מאמץ קשה. דרגה 2- כנ"ל אך בזמן מאמץ בינוני. דרגה 3- במאמץ קל. דרגה 4- הופעת כאבים במנוחה. כמובן שדרגה 4 היא החמורה ביותר ותומנת בחובה את הסיכוי הגבוה ביותר ללקות באוטם, אך זה ללא קשר לאנגינה יציבה או לא. קח חולה עם אנגינה בדרגה 2, שהיה רגיל ללכת כל יום 5 ק"מ, ויום אחד הוא סובל מכאבים לאחר הליכה של 2 ק"מ. זוהי אנגינה לא יציבה, ויתכן כי היא החמירה לאנגינה בדרגה 3. אין הבדל בין אנגינה לא יציבה לאנגינה פקטוריס, זהו פשוט שם מקוצר: stable angina pectoris או unstable angina pectoris הם שני סוגים של אנגינה (פקטוריס, כמובן...)

טומי*

New member
OK תודה על המידע...../images/Emo9.gif

נראה לי לפי הידע שאתה פארמדיק לכן אין לנו ויקוח על העניין. בכל אופן תודה לך על התשובה ט ו מ י

The_VIP

New member
זה כבר לא...

זה כבר לא לרמה שלי.. בתור מע"ר...קורס 60... פעם הבאה אני ישתדל לפתור אך הפעם אני אשאר רק ללמוד...

sbenzvi

New member
צניחות ST

מאחר וסימני איסכמיה בקיר אחורי אינו בהכרח מצב אקוטי, הרי שצניחות ST יעידו על אירוע איסכמי חריף. יש לציין אמנם שצניחות במקטע ST יכולות להשאר בעינן גם מספר ימים לאחר האירוע (למשל post MI) ועד לחזרה לנורמה. היפוך גלי T מאידך יכול להיות מצב קבוע שאכן מעיד על איסכמיה אך לאו דווקא על אירוע לבבי קורונרי חריף (זה כבר תלוי בקליניקה, האם המצב חדש וכדומה) ולכן בעיני התשובה המדוייקת ביותר היא צניחות ST. סכרת - בדרך-כלל SILENT MI ואין קשר בינו לבין אירוע קורונרי חריף. הגדלת חדר שמאל - יכולה להיות בעקבות כאלף ואחד גורמים ובטח שלא מעידה על אירוע חריף. בצקת ריאות - יכולה להיות על רקע כשל לבבי, אך לא בהכרח ולמרות שבצקת ריאות אכן יכולה להוות סימן לאירוע חריף אין זו התשובה הנכונה. וכך על דרך השלילה - צניחות ST.

למעלה