SURF../images/Emo41.gif
לא משתמשים בה לליגות וכאלה אבל מצאתי אז ניתן לכם מדריך איך לגלוש! שלום לכל האנשים שקוראים את המדריך הזה, שמטרתו להפוך אותכם לגולשים טובים יותר ומטרתו לקדם את תעשיית הSURFING בסרברים בישראל. קודם כל נבהיר כאן משהו: כל המפות כאן הן לסורס בלבד. אבל לפני שנתחיל עם המידע המדוייק על כל מפה ומפה, בואו נעזור קודם כל לאלה שלא יודעים כ"כ את מהות הגלישה. הרבה אנשים שואלים בסרברים עם מפות גלישה איך לגלוש? ובכן.. הגלישה מורכבת מכמה אלמנטים חשובים, אך אנסה להרחיב את המידע ואת הידע לאלה שלא יודעים ואולי גם אעזור לבינוניים ולמקצוענים שמבינכם. כפי שאמרתי הגלישה מורכבת מכמה אלמנטים, אבל קודם כל נבהיר את הבסיס: מתי שגולשים, ללחוץ תמיד על הכפתור הנגדי בצד שאתם נמצאים בו, בואו נקח דוגמא יותר קלה: למשל שאני גולש לי על הצד הימני של מפת SURF ממוצעת כגון SURF_LEET, אם אלחץ קדימה, אפול אם אלחץ ימינה, אפול חזק יותר, אם אלחץ שמאלה ואערבב עם אלמנט העכבר(שאני אסביר אותו בהמשך) אצבור גם מהירות, גם גובה, וגם אשאר על הרמפה. דוגמא יותר מופשטת לאלה שלא כ"כ מבינים: / /0 / קחו לדוגמא שאני ה0 (אני לא 0 במציאות ), ו/ הוא סוג של גגון גלישה (ככה אני קורא לזה), אני אלחץ ימינה בשילוב עם אלמנט העכבר. ועכשיו לקטע השני והמרגש יותר, אלמנט העכבר: אלמנט העכבר הוא משהו שכולנו לומדים וכולנו מיישמים בהצרך לשיגעון הפרטי שלנו למהירות וגובה, אבל היסודות של שניהם (מה שאני הולך להסביר עכשיו) זהים לחלוטין. היסודות העיקריים מורכבים מ:צבירת מהירות, גובה ותנופה (למרות שתנופה מורכב משניהם כעיקרון הוא עדיין חלק בלתי נפרד מאלמנט העכבר). גובה ומהירות: הגובה והמהירות מורכבים יחדיו אך שונים לגמרי, תוכלו לבחור בזמן הגלישה 3 בחירות המתאימות לכם לצרכים האישיים שלכם: גובה חסר מהירות, מהירות חסרת גובה, או מהירות ממוצעת עם גובה שניתן לשליטה ושינוי. גובה חסר מהירות: היתרון הוא שביכולתכם לצבור מהירות מתי שתרצו ע"י הורדת העכבר בזווית נמוכה שלא תאבדו כ"כ גובה. מהירות חסרת גובה: מהירים מאוד עם אופצייה לעלות מתי שתרצו ועדיין להישאר בתנופה אך חיסרון גדול הוא שתפלו אם תעשו פאשלה קטנה אחת. גובה ניתן לשינוי ומהירות ממוצעת: השיטה הכי בטוחה למתחילים, אתם כעיקרון פחות מהירים אך אתם על הקטע האמצעי של הרמפה, מה שנותן לכם אופציה לשינוי הגובה והמהירות בכל זמן שרק תבחרו ובביטחון הכי גבוה שיש. במבט קצר יותר אלמנט העכבר הוא הרבה יותר פשוט ומורכב מכמה משפטים בסיסיים: שימו את העכבר בזווית נמוכה ע"מ שיצבור מהירות ותעלו אותו בחדות כדי שיצבור עוד קצת מהירות ואז שוב תורידו אותו לאט לאט. עכשיו כשהבהרנו את מהות השימוש באלמנטים וגלישה נכונה, נבהיר קצת את המפות הבסיסיות בארץ ונסביר על מפות שלא הייתם רואים אותם בלעדיי ד"א הרשיתי לעצמי לעלות את התמונות באופן עצמאי (רובן) כדי למנוע בעיות בשרתים, מקווה שזה יעזור לכם ותעריכו יותר את העבודה הקשה.. נ.ב. לאנשים שמתקשים בהורדה אני ממליץ להוריד Flash Get (גם לזה הרשיתי לעצמי להביא לינק ישיר ) נתחיל עם המפה הכי בסיסית שיש.. surf leet m1, מלמדת את בסיס הSurfing ומהווה הנאה מרובה לכל חברי המשפחה . יש במפה הזו רק גורם אחד חשוב: מהירות, תוכלו ליישם וללמוד שצריך לדעת על מהירויות בSurf Maps במפה הזאתי, ומצויינת ל(ניחשתם נכון)אלמנט העכבר. אני אישית לוקח את הרמפות כתיגר אישי, עד לפני שהגעתי לכחולה החשבתי את עצמי מתחיל, כשהגעתי לחומה כמעט והצלחתי להביא ספריי החשבתי את עצמי Wannabe בינוני, כשעברתי את החומה החשבתי את עצמי בינוני+ וכשהגעתי כבר לגשר (המקום האחרון שמגיעים אליו אחרי הרמפה הכחולה השניה [אחרי החומה]) החשבתי את עצמי מקצוען () אז אני ממליץ לכולכם להשתמש גם בשיטה הזאתי ע"פ הרמות שהמלצתי למפות הבאות, אבל הכל בחירה שלכם בסופו של דבר. ד"א הנה טיפ איך להביא קפיצה גדולה במפה בתחילת הדרך אחרי שאתם קופצים: עליכם לצבור מהירות ע"י ירידה מכובדת עד כדי כמעט נפילה ואז עלייה חדה במקום המסומן באדום תוך כדי ניווט בMid-Air למפה החמודותית: Surf_Egypt, שלמרות הנאציזם והחומרה המעורבת במפה (לא שמזיז לי כמה נאצי היה יוצר המפה) היא עדיין מפת הSURF הכי טובה שיש קיום.. לפחות שאני הכי אוהב . למרות שזו המפה שאני הכי אוהב אני ממליץ שישחקו בה רק שחקנים עם נסיון ולא מתחילים שלא שולטים בSURF בצורה טובה. אני ממליץ לאנשים להתאמן בsurf_leet_m1 ולהגיע לרמפה החומה ואז לנסות באיג'יפט. surf_egypt היא מפה מצויינת להעלאת הSURF SKILLZ אצל כל SURFER ומעלה את השליטה באלמנט העכבר(רק אני חושב שאני מטומטם כשאני קורא לזה אלמנט העכבר? ). בואו נתחיל מהבסיס: הCT - T BASE: מתחילים מהצד הימני של הרמפה, מה שנותן להם אופציה גם לקחת את האוטו סנייפר ביותר קלות וגם לקפוץ באופן ישיר מהרמפה הראשונה לפירמידה ולטפס. הT לעומת זאת יכולים לצלוף ביותר קלות בCT בגלל שהCT מביאים קפיצה גבוהה יותר ויותר ארוכה, מה שנותן לT יתרון חיים ולCT יתרון מקומות ונשקים. בואו נביא לכם עכשיו 2 טקטיקות טובות להתחלה: הגעה ישירה לפירמידה והשגת האוטו סנייפר (בהתחשב שלא תקבלו בלוק, ושלא ירו באוטו סנייפר ושלא יורידו אותכם בקפיצה) השגת האוטו סנייפר: מעשה קל כל עוד לא קיבלת בלוק ולא ירו בו והפילו אותו, עליכם שוב לקפוץ בין הקויים האדומים אך עליכם בדיוק לקפוץ ביניהם בלי סקאוט, ואם לא ירו והסקאוט לא נלקח קודם, הוא שלכם . ועוד טיפ קטן להראות לכם לאיפה כל "אגם" מוביל אותכם: (כשרשמתי T למשל זה מסמל את הבסיס של הT.. שימו לב שיש קאמפרים מעאפנים שיעמדו בדיוק על המים מה שיגרום לסיכויים גדולים מאוד שתיפלו עליהם ולא על המים ותמותו.. אז תזהרו) ועכשיו למפה האחרונה שאני הולך להביא הסבר קטנטן surf urban b2 סה"כ לא כ"כ שיחקתי בה אבל היא מפה מאוד חמודה, המטרה שלך זה או להוריד את היריב בזמן הגלישה או לעצור ב2 מקומות אפשריים ולירות בו. מפה נחמדה מצויינת ליישום הדברים שלימדתי הרמה המומלצת אליה היא בינוני-מומחה. מכאן מתחילים, כמו ברוב מפות ה SURF שהם CT VS T: ועוד דבר אחרון: map pack שזה כל המפות ביחד. ד"א לכל בעלי הסרברים למיניהם או האנשים שמשחקים במפות האלה בPrivate Mode, חובה עליכם לעשות adminrcon sv_airaccelerate 100 ומעלה, למרות שאין כ"כ הבדל בין 100 ל10000000000000 אבל הקטע זה שבלי זה אתם תתקעו על הרמפה ולא תצליחו לטפס או לעבור חתכים מסויימים ברמפה. (קרדיט לFXP)