מהי באמת התמכרות ?

ה מוזה

New member
../images/Emo41.gif מהי באמת התמכרות ?

ההגדרה המילונית היבשה להתמכרות היא : על פי אירגון הבריאות העולמי, התמכרות קיימת כאשר מתמלאים שלושה מתוך ששת הקריטריונים הבאים: - תשוקה עזה או דחף כפייתי ליטול את החומר. - קושי בשליטה על כמות וזמן צריכת החומר. - הופעת תופעות גופניות כאשר לא משתמשים בחומר (תופעות גמילה). - התפתחות סבילות לחומר במובן זה שדרושה כמות הולכת וגדלה של החומר כדי להשיג את אותו האפקט. - הזנחה של הנאות ושל תחומי עניין אחרים בשל השימוש בחומר. - התמדה בשימוש למרות מודעות המשתמש שהדבר גורם לנזק.
האם התמכרות היא בחירה חופשית ?
התמכרות קיימת גם ל:אינטרנט,טלביזיה ועוד - האם זו באמת התמכרות ? האם לפי רשימת הקריטריונים הקובעים מהי התמכרות [ ניתן להחליף את המילה "חומר" בכל מילה אחרת "אינטרנט" "הימורים" קניות "שוקולד" ועוד ] אתם מזהים את עצמכם כמכורים לדבר מה ? והאם זו התמכרות בעיניכם או בחירה שלכם והנאה בלבד ? [ צפיה בטלביזיה ,קניות , שוקולד , קפאין , טלנובלה ועוד ]

יעל :-)

New member
בעבר נכתב פה ש..

בהתמכרות, ההתנהגות או הצריכה מסכנת את חיי המכור. מה שלא מסכן חיים יכול להחשב כאובססיה. בעקבות זה, לא הייתי אומרת שהחלפת המילה "חומר" ב"אינטרנט", "טלביזה" וכדומה, נחשבת כהתמכרות. (תלוי בהשפעה של זה). אבל אם מתייחסים להגדרה המצורפת ואם רק שלושה קריטריונים צריכים להתקיים, אז אכן הרבה דברים יכולים להכלל ברשימה. ובעקרון, אני חושבת שכל דבר מתחיל מבחירה שלנו ובד"כ גם יש הנאה מסויימת, עד לרגע שזה מאבד פרופורציה ואנחנו מאבדים שליטה.

סלינוש

New member
אני...

מקבלת את ההגדרה המילונית. ההתמכרות לאינטרנט למשל - אין בה תסמין פיזי. אבל היא התמכרות לכל דבר. בי למשל קימיים הקריטריונים הבאים: - תשוקה עזה או דחף כפייתי - קושי בשליטה על כמות וזמן צריכת החומר - הזנחה של הנאות ושל תחומי עניין אחרים בשל השימוש - התמדה בשימוש למרות מודעות המשתמש שהדבר גורם לנזק לגבי האוכל בכלל אין לי ספק שזו התמכרות. אבל הבאתי פה את הדוגמא של האינטרנט כי אני חושבת שמלבד משהו פיזי, יש את האפקט הנפשי של ההתמכרות, שהוא גדול.

למעלה