מה דעתכם על נוכחות הורים ??

../images/Emo41.gif מה דעתכם על נוכחות הורים ??

זה ממש מתסכל- הורים מגיעים עם הילדים לשעת סיפור וחלקם מתנהגים כאילו הגיעו לבית קפה- מקשקשים ביניהם בחוסר כבוד ולא משגיחים על הילדים שמצדם מנצלים את הזמן לבדיקת גבולות
למרות ההקדמה שאני עושה לפני שאני מתחילה !! . איך מסתדרים על הענין הזה ?? ממספר אחר באיזור שלי שמעתי שאצלו זה בכלל בלי הורים והילדים מתנהגים נפלא. מצד שני אני רואה שעת סיפור כזמן איכות משותף לילד ולהורה ...
מה דעתכם ??

אני אישית מעירה באמצע ההופעה ע"י הבובה וגם

מבקשת בהתחלה להשתיק ניידים כדי שהילדים יהנו. במסיבת יום ההולדת של בני , חמותי דיברה עם הבייביסיטר (עזרה בקעקועים ובכיבוד) והעכברה ביקשה משתיהן בנימוס (כן כן באמצע ההופעה) להפסיק כי זה מפריע והפלא ופלא.....ודווקא מאנשים שלא הייתי מצפה. קורה ומתמודדים.

הי חגיתק'ה

את מעלה נושא כאוב ומוכר שנידון לא פעם בפורום
אני לא יודע איזו פתיחה בדיוק את עושה לפני אבל מומלץ לשאול את הילדים בעצמם איך מתנהגים ולתת להם לענות על כך (זה תמיד עובד טוב יותר מל"הכתיב" להם: ככה מתנהגים וככה לא! משום מה זה נותן להם מחוייבות גדולה יותר) ויחד להרכיב את רשימת כללי ההתנהגות במופע\הצגה\שעת סיפור בהופעות הפרטיות שלי אני גם מבקש מהילדים לעזור לי לשמור על הגדולים (ההורים ) שלא ידברו בניהם או בנייד
בעיקבות בקשתי כבר חלק מההורים מרגיש לא נוח לעשות זאת לאלה שלא - ההצעה של חגית קינמון ולתת לבובה או לדמות שאת מגלמת להעיר פעם בנחמדות, פעם בהומור ואם אין ברירה זה בסדר גמור שהבובה ( לא את!!!!!! ) תתרגז קצת וגם את זה לנסות לעשות בהומור ציני... למרות כל האמור לעיל לצערנו הרב עדיין יהיו תמיד כאלה שמה שלא נעשה לא יעזור זו חלק מההתמודדות ועם הזמן לומדים להתגבר על התחושה המעליבה ולפעמים העצבים הנלווים למצבים כאלה. נ.ב גם אני חושב כמוך ששעת סיפור\הצגות ומופעים הם זמן איכות משותף לילדים ולהורים

שבת שלום

בעיית ההורים מוכרת ולי יש כל מיני דרכים כדי לא ליפול ........
ראשית לפניי שאני מופיע המקום ציבורי כל שהו [בדר"כ סידרת הופעות] אני נגשת לבדוק את המקום..... ***בודקת תאורה...[חלונות ,ללא וילונות? גבוהים? נמוכים ושקופים? ] כך אוכל לדעת כמה אור ייכנס בשעת הסיפור והאם יש צורך בתאורה ניידת. תאורה נכונה נותנת אווירה ומכינה את הקהל לריכוז.
***בודקת אם יש קיר מאחוריי ולא שירותים או מעבר לחדר אחר.....כדי למנוע תנועת רכבת בשעת הסיפור.
***בודקת את גודל החדר כדי לדעת איזה מערכת הגברה להביא? גדולה קטנה....?? אמרתי בעבר ואומרת שוב :הגברה איכותית עם צליל נקי זה כל הסיפור!!! ***בודקת את אופן ישיבת הילדים , ישנם מקומות שמושיבים על הברכיים על כסאות....אני דורשת על שטיח ושיפנו לי מעבר באמצע כדי שאוכל לצאת אל הילדים וללטף... כן כן כן....60 ילדים אני מלטפת עם הבובה כשברקע שיר הקשור לבובה..... ***לאחר כל הבדיקות אני מוסיפה את שיטת הגל לסיפורים....פעם שיר קצבי ובפעם שלווה ורוגע..... אני בדר"כ מתחילה עם מילות פתיחה ועם שיר הפעלה קליל ובמהלך הסיפור במידה ויש פטפוטים כמו שאמרה קינמון הבובה פונה באדיבות וזה מצליח...בדוק! הרבה הצלחה בהפעולות שבת שלום דבוש

למעלה