מה הכנתם לצהרים של שביתה?

../images/Emo101.gifמנצלת לשאלת טורט שוקולד../images/Emo140.gif

הכינותי- תיקון- ניסיתי להכין טורט שוקולד גבוה ויפה שהיה לי עליו מזימה לחתוך אח"כ עיגול פנימי, לפורר עם קצפת ולהחזיר
. התפוז דומיננטי מדי לטעמי והחלמונים התקשו בבן מארי
. השאלה בעצם- האם למשהו יש נסיון עם מתכון זה ואיך מסתדרים עם חלמונים בחום גבוה שנהיו פירורים כמו ביצה קשה
והסוכר לא מוזכר בהמשך... או מתכון אחר...
להלן המתכון שלא יצא גבוה ולא ממש טעים
*עוגת שוקולד ספוג גבוהה* 6 ביצים 3/4 כוס סוכר 1 כפית ת.וניל 1 כוס קמח תופח 100 גרם חמאה מומסת קליפת מגוררת של תפוז מעט מלח 150 גרם שוקולד מריר מומס מפרידים את הביצים. שמים את החלמונים והוניל בקערה, את הקערה שמים על סיר מים רותחים (בן מארי) ומקציפים מעל האש כ-10 דקות. מוסיפים את הקמח והחמאה המומסת, אח"כ את השוקולד המומס וקליפת התפוז. מקציפים את החלבונים עם מעט מלח לקצף חזק ונוקשה. מקפלים את הקצף בעדינות וזרירות לתוך התערובת. אופים בתבנית קפיצית משומנת בחמאה כ-40 דקות בחום של כ-150 מעלות עד שקיסם הננעץ בתוכה יוצא יבש. הופכים על רשת ומניחים להתקרר במשך שעה. הערות- כשאני לחוצה בזמן אני לא מפרידה את הביצים ומקציפה אותן ללא המלח, פשוט קצת יותר זמן. אין מנוס- העוגה יוצרת פחות גבוהה מאשר עם הפרדה אבל עדיין בהחלט יש עם מה לעבוד... כנ"ל עם מספר הביצים- אידאלי להשתמש ב-6 אבל אפשר גם ב-5 או אפילו 4...

קישלורן

New member
יצא לי להקציף חלמונים בבן מרי

המשכתי להקציף גם אחרי שהורדתי מהאש כדי שהם לא יתקשו מהחום. קצת מלחיץ להתעסק עם זה לא ?

../images/Emo122.gifגם מלחיץ וגם הלך על העוגה אם

הם מתקשים- כמו שקרה לי. הקצפתי גם בהורדה, אבל אולי המים היו חמים מדי או גבוהים מדי וזה הקשה לי אותם. אני לא מבינה למה צריך את זה מלחתחילה
.

קישלורן

New member
האמת - גם אני לא

אולי זו דרך להרוג את הסלמונלה אם יש . . . ? לכן אני תמיד מכינה את השלב הבא - שבד"כ מקרר.

למעלה