סלסלות במילוי קרם
במילוי קרם פטיסייר לא אפוי וקרם נוסף בשלושה צבעים. ניתן למלא את הסלסלות גם במילוי מלוח. הבצק לא רך כל כך כמו שאר הבצקים, הוא צריך להיות קצת קשה בכדי שהסלסילות לא יתפרקו בזמן אפייתן. החומרים 200 גרם מרגרינה/חמאה 400 גרם קמח רגיל 1 לימון (מיץ וגרידה) 1 ביצה 1 חלמון ביצה 100 גרם אבקת סוכר אם מכינים סלסלות לחלקי פנים (בשרי) – לא להוסיף אבקת סוכר, במקום זאת יש להוסיף 1 כף מלח . מערבבים וטועמים , אם יש צורך מוסיפים מלח. אופן ההכנה לערבב את הביצים עם המרגרינה ולהוסיף את מיץ הלימון והקליפה וגם את אבקת הסוכר/מלח. להוסיף בהדרגה את הקמח ולערבב (לא לערבב את הבצק יותר מידי, אלא רק עד שהחומרים נספגים) . צריך לשמן את הסלסילה ובתחתית לשים עיגול של נייר אפייה ברוחב התחתית. הנייר עוזר להוצאת הסלסלה במהירות לאחר האפיה. להצמיד היטב חלק מהבצק לתוך סלסילת אפיה עד שמתקבלת צורת סלסילה, לפזר מעל הסלסילה כמה גרגרים של שעועית לבנה (שהבצק לא יתנפח). ליצור משארית הבצק ידיות לסלסילה בצורת האות ח' , עפ"י כמות הסלסילות, צרות יותר מהסלסילה, הידיות ייכנסו פנימה לתוך הקרם שבסלסילה. לאפות את הסלסילות ואת הידיות , בחום חזק 200 מעלות עד להזהבה קלה. מילויים לסלסילות 1. למלא בתחתית ¼ מגובה הסלסילה בריבת דובדבנים/תותים מעל ממלאים ¼ נוסף בקרם וניל, מעל זה מפזרים פירות כמו: דובדבנים, תותים, ומעל את הידיות לסלסילה שהוכנו , ש"תוקעים" אותן בתוך הקרם. 2. למלא בתחתית ¼ מגובה הסלסילה בריבת דובדבנים/תותים מעל ממלאים ¼ נוסף קרם וניל, ומעל שמנת מתוקה מוקצפת עם אינסטנט פודינג. את השמנת המוכנה מחלקים ל- 3 וכל חלק צובעים בצבעים שונים. להכניס כל צבע לשקית זילוף ולקשט את הסלסלות, ומעל ידית הסלסילה שתוקעים אותה בתוך הקרם. 3. תחתיות אלו טובות גם כמנה ראשונה, כשממלאים אותם בתערובת של בצל, שטוגן עם חתיכות חלקי פנים, (כמו בורקס שמגישים באולמי שמחות) . יש לשים לב - מהחומרים של הבצק צריך להוריד את אבקת הסוכר. כ"כ אין צורך בידית לסלסילה. הכנת קרם וניל החומרים צריך לבדוק את הכמות – יכול להיות שצריך להוסיף עוד חלב. 1 כוס חלב 1 כפית קמח מעט מאוד אבקת וניל ½ כפית חמאה אופן הכנת קרם וניל מרקם הקרם צריך להיות- כמו שמכינים דייסה בסיר קטן על האש לערבב את החלב עם הקמח ובהדרגה להוסיף את שאר החומרים עד לקבלת דייסה. להשתמש בקרם רק לאחר שהתקרר.