מה יהיה קינוח השבת ליד ה
?

סלסלות במילוי קרם

במילוי קרם פטיסייר לא אפוי וקרם נוסף בשלושה צבעים. ניתן למלא את הסלסלות גם במילוי מלוח. הבצק לא רך כל כך כמו שאר הבצקים, הוא צריך להיות קצת קשה בכדי שהסלסילות לא יתפרקו בזמן אפייתן. החומרים 200 גרם מרגרינה/חמאה 400 גרם קמח רגיל 1 לימון (מיץ וגרידה) 1 ביצה 1 חלמון ביצה 100 גרם אבקת סוכר אם מכינים סלסלות לחלקי פנים (בשרי) – לא להוסיף אבקת סוכר, במקום זאת יש להוסיף 1 כף מלח . מערבבים וטועמים , אם יש צורך מוסיפים מלח. אופן ההכנה לערבב את הביצים עם המרגרינה ולהוסיף את מיץ הלימון והקליפה וגם את אבקת הסוכר/מלח. להוסיף בהדרגה את הקמח ולערבב (לא לערבב את הבצק יותר מידי, אלא רק עד שהחומרים נספגים) . צריך לשמן את הסלסילה ובתחתית לשים עיגול של נייר אפייה ברוחב התחתית. הנייר עוזר להוצאת הסלסלה במהירות לאחר האפיה. להצמיד היטב חלק מהבצק לתוך סלסילת אפיה עד שמתקבלת צורת סלסילה, לפזר מעל הסלסילה כמה גרגרים של שעועית לבנה (שהבצק לא יתנפח). ליצור משארית הבצק ידיות לסלסילה בצורת האות ח' , עפ"י כמות הסלסילות, צרות יותר מהסלסילה, הידיות ייכנסו פנימה לתוך הקרם שבסלסילה. לאפות את הסלסילות ואת הידיות , בחום חזק 200 מעלות עד להזהבה קלה. מילויים לסלסילות 1. למלא בתחתית ¼ מגובה הסלסילה בריבת דובדבנים/תותים מעל ממלאים ¼ נוסף בקרם וניל, מעל זה מפזרים פירות כמו: דובדבנים, תותים, ומעל את הידיות לסלסילה שהוכנו , ש"תוקעים" אותן בתוך הקרם. 2. למלא בתחתית ¼ מגובה הסלסילה בריבת דובדבנים/תותים מעל ממלאים ¼ נוסף קרם וניל, ומעל שמנת מתוקה מוקצפת עם אינסטנט פודינג. את השמנת המוכנה מחלקים ל- 3 וכל חלק צובעים בצבעים שונים. להכניס כל צבע לשקית זילוף ולקשט את הסלסלות, ומעל ידית הסלסילה שתוקעים אותה בתוך הקרם. 3. תחתיות אלו טובות גם כמנה ראשונה, כשממלאים אותם בתערובת של בצל, שטוגן עם חתיכות חלקי פנים, (כמו בורקס שמגישים באולמי שמחות) . יש לשים לב - מהחומרים של הבצק צריך להוריד את אבקת הסוכר. כ"כ אין צורך בידית לסלסילה. הכנת קרם וניל החומרים צריך לבדוק את הכמות – יכול להיות שצריך להוסיף עוד חלב. 1 כוס חלב 1 כפית קמח מעט מאוד אבקת וניל ½ כפית חמאה אופן הכנת קרם וניל מרקם הקרם צריך להיות- כמו שמכינים דייסה בסיר קטן על האש לערבב את החלב עם הקמח ובהדרגה להוסיף את שאר החומרים עד לקבלת דייסה. להשתמש בקרם רק לאחר שהתקרר.
 
עוגת קינמון בחושה מהירה

את המתכון כבר הקלדתי לפורום לפני יומיים. עוגה מצויינת, קלה להכנה וטעימה מאוד.
 

צוצונת

New member
טורט ריבת חלב

טורט ריבת חלב רכיבים: לטורט בסיסי: 6 ביצים 1/2 1 כוסות סוכר 1/4 1 כוסות קמח כפית תמצית וניל לקרם: 2 מיכלי שמנת מתוקה צנצנת קטנה של ריבת חלב (או 4 כפות גדושות לפי הטעם, אפשר יותר ואפשר פחות) סירופ סוכר להרטבת הטורט: 2 כוסות מים 1 כוס סוכר לקישוט: שוקולד מגורר, דובדבנים מסוכרים ו/או ריבת חלב. אופן הכנה: טורט בסיסי: להקציף את הביצים והסוכר לתערובת אוורירית, עד הכפלת הנפח. לקפל פנימה את הקמח מנופה. ליצוק את התערובת לתבנית קפיצית מס´ 26 משומנת. לאפות בחום בינוני 180 מעלות צלזיוס במשך 45 דקות לערך, עד שהעוגה מוצקה ואפויה. לצנן לגמרי בטמפ´ החדר (שעה שעתיים), לחתוך ל 3 בסיסים . להכין סירופ סוכר על ידי הרתחה של 2 כוסות מים וכוס סוכר על להמסת הסוכר. לצנן. להקציף את השמנת המתוקה עם מעט סוכר לקצפת יציבה . לערבב 1/3 מהקצפת עם ריבת החלב (לפי הטעם). להניח את הבסיס התחתון של הטורט על צלחת הגשה , להרטיב במעט סירופ סוכר, למרוח שכבה של קצפת, עליה מחצית מקרם ריבת החלב והקצפת. להניח את הבסיס השני, להרטיב שוב במי סוכר ולמרוח שוב שכבת קצפת ואת יתרת קרם ריבת החלב. להניח את הבסיס העליון ולמרוח בקצפת, כולל צידי העוגה. לעטר בפירורי שוקולד ו/או דובדבנים מסוכרים ו/או זילופים של ריבת חלב. לצנן היטב ולהגיש.
 
עוגת תפוזים שאני אופה הרבה בחורף

מתכון: עוגת תפוזים אוורירית וטעימה רכיבים: 6 ביצים מופרדות מס' 2 (או 5 ביצים מס' 1) כוס וחצי סוכר 2 שקיות סוכר וניל 1/2 כוס שמן קנולה 3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי קליפה מגוררת מתפוז שלם ומלימון שלם 2 כוסות קמח תופח אופן הכנה: 1) מערבבים במיקסר את החלמונים עם 1/2 כוס סוכר, 2 שקיות סוכר וניל, 1/2 כוס שמן , 3/4 כוס מיץ תפוזים וקליפת התפוז והלימון המגוררת. 2) מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח התופח. 3) מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר לקצף קשה ומקפלים לתוך התערובת . אופים בתבנית עגולה מס' 26 או בתבנית קוגלהוף גבוהה (עם ארובה) בחום 160 מעלות בערך 40 דקות. (כך זה בתנור שלי, כדאי לבדוק עם קיסם אם העוגה מוכנה...). הערות: הכוס מכילה 250 c.c . העוגה יוצאת מאד גבוהה. אפשר לאפות גם בתבנית מס' 28. עוגה שמזכירה לי את הריחות הטובים של הבישולים בבית אמי ביום שישי. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
2 מאפים טעימים - בקלוואה ושטרודל../images/Emo3.gif

שטרודל - 3 עלי פילו (למרוח כל עלה בחמאה מומסת) ולמלא בריבת תפו"ע וקינמון או להרתיח תפו"ע מקולף ופרוס לפרוסות דקות לסנן ולמלא אותם לאורך לפזר מעל אגוזים קצוצים וקינמון. מגלגלים לרולדה ואופים עד להזהבה בחום בינוני בהגשה לפזר אבקת סוכר. בקלוואה - להכין סירופ סמיך מ-1 כוס מים + 2 כוסות סוכר + מיץ מ- 1/4 לימון + כמה טיפות מי-זהר . מכינים 3 עלי פילו (למרוח כל עלה בחמאה מומסת) מעל כל עלה לפזר תערובת של שקדים ואגוזים טחונים ומעל לפזר אבקת סוכר. לגלגל לרולדה ולאפות עד להזהבה בחום בינוני להשקות מעט בסירופ הסמיך שהוכן. בהקשה לפזר אבקת סוכר. בתיאבון
 

oisdvib

New member
עלי פילו

שאלה שאלתית: לאחר שיצא מהתנור - איך פורסים כך שהפרוסה תצא יפה? הרי העלים מתפוררים. חיפשתי במגה סילאן ולא מצאתי. באיזה מחלקה לחפש?
 
כמה דברים

סילאן יש במח' פירות יבשים בצנצנת זכוכית כמו של ריבה. פורסים חתיכות גדולות כך לא יתפורר (בסכין משוננת ורטובה מעט), תראי איך היה בתבנית ואיזה גודל הוגש לכל אורח.
 

effyba

New member
עוגת הגבינה של CLCLהזו:

מתכון: עוגת גבינה אפויה קלאסית רכיבים: מתכון של מיכה גינטר, קונדיטור ראשי ברשת מלונות "דן". חומרים לעוגה בקוטר 26 ס"מ: לבסיס: קלתית בצק פריך בקוטר 26 ס"מ למלית: 750 גרם גבינה כחושה (או % 5) 200 גרם סוכר 50 גרם קמח 50 גרם קורנפלור קמצוץ מלח גרידה מחצי לימון 1 כפית תמצית וניל 250 מ"ל חלב 5 ביצים מופרדות אופן הכנה: מכינים את המלית: בקערה מערבבים בעזרת מטרפה ידנית: גבינה, 50 גרם סוכר, קמח, קורנפלור, מלח, גרידת לימון, תמצית וניל וחלב, עד שמתקבלת תערובת אחידה. · במיקסר מקציפים חלבונים על 150 גרם סוכר, עד לקבלת קצף יציב אבל לא קשה או יבש. · עוטפים את תערובת הגבינה עם הקצף, עד שמתקבלת תערובת בעלת מירקם אחיד. · יוצקים את המלית על הבסיס ואופים 10 דקות. מוציאים מהתנור, משאירים את דלתו פתוחה ומעבירים ל- 170 מעלות. בעזרת סכין משחררים את העוגה מדפנות התבנית. · מחזירים את העוגה לתנור, רק כשהטמפרטורה בו מגיעה ל- 170 מעלות, ואופים עוד 30 דקות. הערות: מקור המתכון: על השולחן ע"י CLCL הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה