מחפש מידע על קטנוע אספנות

ספייק ®

New member
../images/Emo41.gifמחפש מידע על קטנוע אספנות../images/Emo41.gif

מדובר על קטנוע של חברת "אוסה" (Ossa) אשר נמכר בארץ בשנות ה-60/70. הסוכנות בארץ היתה "פולנסקי" ברח' אלנבי בתל-אביב, אך כמובן שאינה קיימת יותר. לקטנוע/אופנוע היתה מושב ארוך וישר המתאים להרכבה נוחה מאחור, גז ברגל ימין
, גלגל אחורי חצי מכוסה סטייל וספה. נדמה לי שהספק המנוע היה 1.8 כ"ס. קשה לי להאמין שיש עוד בארץ כלים מסוג זה במצב נסיעה (ו/או בכלל במצב כלשהו אחרת מ"מפורק"), אבל בכ"ז אני מחפש עזרה במציאת שם הדגם המדוייק ואם בכל זאת מישהו ראה משהו דומה בחצר של השכנים. הסיבות לחיפוש הינם נוסטלגיות נטו עבור אבי שיחי' אשר רכב בזמנו על כלי כזה עד שנולדתי, וכל פעם שהוא מתחיל לדבר על אותה התקופה הדו"גית בחייו, מבטו מצטעף, עיניו מתגלגלות מעלה וחיוך של אושר וסיפוק עולה על פניו. אם מישהו מכיר/יודע ... אשמח אם יגיב להודעה. תודה, ספייקי.

ספייק ®

New member
אהה ועוד משהו קטן

הקטנוע כמובן פולני וכנראה לכן שם הסוכנות היה "פולנסקי" ...

ixmix

New member
למיטב ידיעתי ספרדי.

אולי ראוי היה לקרוא לסוכנות "ספרדסקי" או "שורצע-סקי" ?
והנה משהו שמצאתי שהכי מתקרב לחברה הזו.

אהוד א1

New member
איות לא נכון...

מדובר בחברת OSA.חברה שיצרה קטנועים עבור תעשיית הרכב הפולנית.יצרה מ-1958 עד לא ברור מתי.בנתה קטנועים עם מנועי 2 פעימות מקוררים על ידי מאוורר בנפחים 123-173 סמ"ק.לא ידוע לי על כאלה בארץ.עד עכשיו אפילו לא ידעתי שייבאו כאלה לארץ.תשאל את השאלה שלך כאן (מנהל הפורום הזה מכונה "אספנות" בפורום קטנועים-שווה אולי לשלוח לו מסר) או בפורום של מועדון החמש.אם תקבל מידע או פרטים-מאוד אשמח לדעת על כך. חיפשתי חפיף בגוגל ולא מצאתי עדיין כלום.נמשיך בערב. לגבי התגובה של האיקס-אכן יש חברה ספרדית בשם OSSA אך למיטב ידיעתי היא ייצרה רק אופנועי שטח וטוסטוסים.לא ייצרה קטנועים.בהצלחה.

ספייק ®

New member
יווווו ... נכון../images/Emo70.gif ובעקבות זאת ...

... מצאתי אותו ברשת סוף סוף
דמעות של אושר מתחילות להציף את עיני ... זוהי ההוכחה שגם אבי היקר הוא אופנוען בעברו, אחחח איזו גאווה! אכן מדובר על קטנוע של WFM-OSA דגם M52 אשר תמונתו מצורפת להודעה. ועכשיו כאשר עוד האופטימיות מקננת בליבי, אשאל בזהירות - האם מישהו מבאי הפורום ראה את הקטנוע הזה איפושהו בארץ, אצל שכניו, במשחטת הרכב הקרובה לביתו, עדיף במצב שלם ... ?
תודה, ספייקי.

ספייק ®

New member
ועוד אחת ... ../images/Emo9.gif

אחחחח ... איך רואים שהוא פולני ... קר, מנוכר ונראה כמו סוסיתא בשנותיה הגרועות
ספייקי.

אורי-

New member
לדעתי העיצוב גאוני

עדיף משל הווספה , אבל על טעם וריח....

תמיד נחמד להכיר...

עוד איזה יצרנית מהעבר- אפילו אם היא פולניה!!! העיצוב ממש מזכיר קטנועים אמריקאים משנות החמישים. אם אכן יש כלים כאלו בארץ "אספנות" ו-"יוני.א." מפורום אופנועים ידעו על כך.

למעלה