מחשבות על לידה חוץ-בית חולימית

../images/Emo41.gif מחשבות על לידה חוץ-בית חולימית

בימים האחרונים אני חושבת שוב על הרעיון של ללדת בבית חולים, שבהתחלה היה כל כך מובן מאליו. בהתחלה חשבתי שלא מתאים לי ללדת בבית בגלל המחיר. בעקבות דיון שהיה בנושא (דווקא בפורום "הריון ולידה" ולא כאן), הבנתי שהכסף הוא אמנם מרכיב בהחלטה, אבל לא המרכיב היחיד. התחלתי לחשוב שוב למה לא לידת בית. הגעתי להבנה שלא מתאים לי ללדת בבית שאני גרה בו עכשיו. אני מאוד אוהבת לגור בבית הזה אבל לא רואה את עצמי יולדת פה. זו דירה מאוד מאוד מאוד קטנה. המקלחת היא מעל אמבטיית ישיבה קטנה, מה שאומר שגם ביום רגיל צריך מאוד מאוד להיזהר שלא ליפול, אני מקווה שאסתדר בסוף ההריון, אבל ללידה זה לא נראה לי ממש מתאים. בריכת לידה - יהיה צריך להעביר חצי בית החוצה כדי לעשות לה מקום. בקיצור לא מרגיש לי נעים, כמו שאמור להרגיש הרעיון של "ללדת בבית". אני מרגישה שאני לא ארגיש "בבית" אצלי בבית... אני ממש לא חוששת מלידה חוץ בית חולימית מההיבט הרפואי של "מה יהיה". אני כן חוששת מהתערבויות מיותרות בבית חולים. אם בית חולים אני שוקלת את המרכז הטבעי בלניאדו, מה שמפריע לי במיוחד בבית החולים זה הפרוצדורה של הקבלה, ובמיוחד החוסר ודאות והמתח הזה האם ברגע האמת ירשו לי להכנס למרכז הלידה, ואולי בכלל לא יהיה שם מקום
אני רואה יתרון בלידה ראשונה שלא בבית חולים. כמו שכבר נכתב פה, אם אני אדחה את הלידה "בבית" ללידה שניה, יכולה הלידה הראשונה לבוא ולטרוף לי את הקלפים. וחבל. אם כבר יש לי את המודעות לעניין עכשיו. עוד נקודה היא שבבית חולים אני יכולה לבקש אפידורל. זה יתרון וחסרון. יתרון - כי לידה יכולה להמשך הרבה שעות, ולפעמים האפידורל עוזר, נותן קצת מנוחה והפוגה ומאפשר "לסחוב" עד הסוף. חסרון - וגם זה כבר נדון כאן, כי הזמינות של האפידורל עלולה לגרום לי לבקש אותו, ואולי מחוץ לבית חולים הייתי מסתדרת בלעדיו, ועדיף שכך. כיוון שזו לידה ראשונה, אני לא מכירה את עצמי, ולא יודעת בוודאות שאני יכולה להסתדר בלי אפידורל. (בחיים הרגילים אני גיבורה מאוד קטנה עם כאבים). שורה תחתונה - מהן האפשרויות שלי ללדת שלא בבית חולים, ולא אצלי בבית? אני יודעת שיש את הצימרים של אילנה שמש, האם מישהי ילדה אצלה או מכירה מישהי שילדה אצלה? האם אתן יכולות לחשוב על אופציות נוספות? הרבה תודה למי שקראה עד לכאן... הדרקונית.

../images/Emo6.gif ללדת אצל חמותי../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

סליחה על הביטוי אבל, אתה השתגעת?!?!?! אני מעדיפה כל בית חולים על פני הבית של חמותי
חוצמיזה שאם אחליט ללדת מחוץ לבית חולים, רוב הסיכויים שלא אספר על כך לחמותי. למה להדאיג אותה סתם? אמא שלי ואני לא כל כך קרובות, לא רגשית וגם לא גיאוגרפית - היא גרה במרחק שעתיים נסיעה ממני. אז זה בכל מקרה לא רלוונטי. תודה על התגובה, אני רוצה להאמין שיש נשים שקרובות מספיק לאמא שלהן ואולי אפילו לחמות עד כדי ללדת שם.

אם פי 3

New member
אפשרויות נוספות

אצל ההורים אצל חברה טובה (אולי מישהי שתרצי שתלווה אותך?) בצימר (אצל אילנה, או בצימר אחר, רגיל, או במלון - בניגוד לתדמית, אין סיבה שיהיה מלוכלך - ושם כבר יש לך לרוב ג'קוזי מוכן...( אצל המיילדת, אם היא תסכים לארגן את הבית כך שבכל זאת יתאים (אני בטוחה שאת מרגישה בו יותר "בבית" מאשר בחדר בית חולימי...) - לא חייבים ללדת במים (למרות שזה באמת נפלא).

mise

New member
לעבור דירה?

סתם. מה את צריכה את הלחץ הזה? את בטוחה שבריכת לידה תתפוס כל כך הרבה מקום אצלכם?

debby12

New member
מנהל
השורה התחתונה לדעתי היא

שאם את חוששת (בצדק) מהאווירה המוסדית ומהתערבויות מיותרות בבית חולים לך ולתינוק - זו בעיני טעות ללדת שם. בנוסף, אם את "לא יודעת בוודאות שלא תוכלי להסתדר בלי אפידורל" (וזה, בינינו, כמו כולנו) אז אם תלדי בבית חולים 99.9% שתשתמשתי בו (שזו לא מילה גסה, אבל אם את רוצה "בלי" ולוותר על הסיכונים הנלווים - הרבה יותר קל "בלי" בית חולים. בכל מקרה שיהיה בהצלחה

תודה על התגובות ../images/Emo39.gif

אני מסתכלת מסביב, ועדיין לא ממש רואה את עצמי יולדת בבית הזה. בדיוק היום סיפרתי בעבודה שאני גרה בדירה שהמטראז' שלה הוא 28 מ"ר, והתגובות היו "איך את יכולה להסתדר בדירה של 28 מ"ר?". נכון שלא צריך המון מקום בשביל ללדת, אבל לפחות איזשהו ריבוע של שני מטר על שני מטר שאין בו רהיטים או קירות, שאפשר להתנועע חופשי, לא? וגם מטריד אותי שלא אסתדר עם המקלחת בזמן צירים, וכל הזמן תהיה סכנה שאפול (כמו שכתבתי גם ככה באמבטיה הזו יש סכנת נפילה גם לאנשים לא הריוניים) חשבתי גם על האפשרות של ללדת אצל חברה, אבל אין לי שום חברה שזה יכול להתאים לה ולי. אולי הבית של אחותי היה יכול להיות אופציה, אבל יש לה "הפקה" משלה, שכוללת בעל וארבעה ילדים בבית. אני חוששת שאפריע להם, ולהפך. את האופצייה של אילנה שמש הורדתי מהפרק בעקבות סיפורים על הגישה המיילדותית שלה, שממש לא מתאימה לי. אני אשמח מאוד לשמוע האם מישהי ילדה, או מכירה מישהי שילדה, בלידה חוץ בית חולימית בארץ, ולא אצלה בבית הפרטי. גם אם זה אצל אמא או חברה, מעניין אותי לשמוע איך זה עבד. כרגע זה נראה לי ששתי האופציות היחידות הן או אצלי בבית או בבית חולים. אולי למישהי יש עוד רעיון יצירתי
הרבה תודה ולילה טוב
הדרקונית.

עופריקה

New member
לי יש מקום...

אבל הוא רק לסופי שבוע
נשבעת שכבר חשבתי להפוך אותו לאופציה ללידות בית. חבל שהבית לא שלנו, ובמשך השבוע עובדים ממנו. לפחות אוכל לא יחסר. דרקונית, יש לך עוד זמן. התשובה תגיע. אני בטוחה.

../images/Emo6.gifאהבתי את ה-../images/Emo21.gif../images/Emo84.gif../images/Emo78.gif../images/Emo71.gif

אני רק צריכה למצוא אלטרנטיבה לאמצע השבוע, ומיילדת בית שמוכנה להגיע לשני המקומות, ואני מסודרת
וברצינות. את צודקת וגם תיארת בדיוק את איך שאני מרגישה. שיש עוד המון זמן והתשובה תגיע. אני נהנית להשעשע במחשבות ותוכניות בינתיים...

אם פי 3

New member
דברי עם המיילדת

יתכן שיהיו לה רעיונות (אצלנו היה תכנון בשלב ראשוני, ללדת במקום אחר, מחוץ לבית (כי בנזוגי הסכים ללידה חוץ-אשפוזית, אבל לא בבית שלנו) אבל אח"כ הוא שינה את דעתו, כך שילדתי בבית. יש בכל זאת הבדל מהותי בין לידה חוץ-אשפוזית במקום אחר, לבין לידת בית, בכל הנושא של התארגנות לנסיעה, שהות במקום זר יחסית ואח"כ נסיעה חזרה עם תינוק זערורי, אבל הפער בין לידה כזו ללידת בי"ח הוא הרבה יותר גדול...

POOH*

New member
גם אצלנו יש מקום...

מה עם ללדת אצל חברה? וברצינות אם את מאזורי - את מוזמנת... POOH

ברצינות../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

תודה על ההצעה זה ממש מקסים
אם עברת כבר לידה, את יודעת שזה יכול להיות שעות ארוכות מאוד של צעקות + חיסול של המים החמים במקלחת... אני אחשוב על זה
בינתיים יש לי המון זמן לחשוב על כל האופציות. הדרקונית

ואם נמצא סידור אצלי בבית../images/Emo35.gif

מה אתן אומרות? נשמע לכן ריאלי ללדת בבית שיש בו ארבעה ילדים שהם אחיינים, לא אחים. בהנחה שאפשר לפנות חדר גדול עם מקלחת ושירותים?

אם פי 3

New member
אפשר לפנות הכוונה

היא לסגור באופן שאף אחד לא צריך להכנס? אם כן, זה יכול להיות פתרון נהדר. כדאי לעדכן את הילדים בתכניות, ובזמן אמת, יתכן שיהיה צורך להיות איתם ולהסביר להם (שהצעקות, אם יהיו, הן לא סימן רע) או לקחת אותם לפעילות בחוץ.

mise

New member
לא ללידה ראשונה.

אולי לבאות אחריה, כן. לידה ראשונה היא כל כך מפתיעה (לכל אשה) וכל כך לא צפויה ואף אשה לא יודעת איך באמת תרגיש בזמן הלידה. אני חושבת שללידה ראשונה רצוי שהמקום יהיה סטרילי מבחינת גירויים אנושיים, כלומר - רק מי שבאמת נבחר ללידה ומסוגל להיות כמו שאם פי 3 קוראת לזה: פרח קיר. ילדים לא עונים על זה.

אם פי 3

New member
אבל הם לא צריכים להיות בחדר

וכל לידה היא מפתיעה ולא צפויה ואי אפשר לדעת איך באמת נרגיש במהלך הלידה. חוץ מזה, זה עניין של אפשרויות. אם אפשר בבית הפרטי, זה עדיף, אבל אם לא - אז זאת נשמעת לי אפשרות מצוינת. לבעיות טכניות, יש פתרונות טכניים.

mise

New member
ברור שלא בחדר.

אבל מספיק בבית. זה גם תלוי בגיל הילדים, באופי וכו'. האידאלי שהם יצאו לטייל או משהו כזה. אבל אם הלידה תתנהל בלילה? ואם היולדת רוצה לעבור מהחדר לאמבטיה והיא עירומה ובדיוק ילדים מסתובבים, זה יכול לקרות, זה יכול לגרום להרגשה לא נעימה. ודאי שבסופו של דבר הכל תלוי בתחושת היולדת, במה שהיא רוצה ובדינמיקה שלה עם בני אותו בית. יכולה להיות גם אידיאליה. אני מציגה את התרחיש הפחות נעים, שיכול בהחלט לקרות ברוב המצבים מסוג זה.

debby12

New member
מנהל
ריאלי לחלוטין אם היולדת מרגישה שם

"בבית" - כלומר אם היחס בין האחיות טוב והאחות מרגישה בת בית. תסתכלי על האלטרנטיבה.... נשמע לך הגיוני ללדת במקום זר שמריח כמו חומרי חיטוי, שהיולדת מעולם לא היתה בו (או שהיתה בו פעם אחת לביקור היכרות), ושהוא חלק ממוסד שמאכסן אנשים חולים שרבים מהם נוטים למות? <ועוד לא דיברתי על הפמלייה שיוצאת ונכנסת - לרבות סניטרים גברים שבאים למלא את אספקת התחבושות בארון, מנקים/ות, סטאז'רים/יות, רופאים, מיילדות שמתחלפות - כי נתתי להנות מהספק שנגיד יהיה מדובר בחדר פרטי/טבעי שבו לא ירבו להציק> מה יותר נורמלי מללדת בחיק משפחתך האהובה, כשאחותך שאת אוהבת (וכבר עברה את זה 4 פעמים ויכולה לתרום מנסיונה) נמצאת בקירבתך ויכולה לעודד, לתמוך, לחבק וכו'? (ואם זה לא מתאים ברגע האמת היא יכולה גם לא להיכנס לחדר ולא להיות שם). בעיני זו גם חוויה נפלאה לילדים שיוכלו להכיר את האחיין/ית החדשים בסמוך ללידה.

שָׂרָה

New member
לגבי המקלחת בביתך

את יכולה לבקש מבעלך שיפתח את ברז המים לזרם קבוע, ולחבר לזה 'טלפון' ארוך שתוכלי להשתמש בו מתי שתרצי כך שלא תצטרכי לקום לכוון מחדש את המקלחת, ובמילא לא תיפלי. בקרקעית המקלחת תשימי גלגל ים אחד שיהיה איפה להשען. בעלך יכול לרכז את הרהיטים המפריעים כמו שולחן וכסאות או ספה או מיטות. כך שיהיה לך מקום להתנועע. אפשר לסדר שאחת המיטות תהייה נגישה כדי שיהיה איפה להשען. לרפד את הרצפה ואת המיטה עם מפות פלסטיק למקרה שתרצי ללדת מחוץ לאמבטיה. תאמיני לי, אפשר להסתדר!

למעלה