מטר פרסאידים (מטאורים)

sacrament

New member
../images/Emo41.gifמטר פרסאידים (מטאורים)../images/Emo41.gif

חברי פורום יקרים... לשמחתכם או לצערכם יש לכם מנהלת פורום חובבת אסטרונומיה אז מדי פעם אבליח לי עם מידע אסטרונומי. אומנם פירסמו את זה בכל חור, אבל לשם תזכורת: היום (או שמא מחר, ליתר דיוק) לפנות בוקר יהיה מטר של פרסאידים (מטאורים מקבוצת פרסאוס). השיא יהיה לפנות בוקר אבל כבר מחצות יהיה אפשר להבחין בפלא הזה בלי שום עזרים... אם אתם יוצאים החוצה כדי לצפות אז רצוי להיות במקומות ללא תאורה (לא מלמעלה ולא מלמטה), כמה שיותר חשוך. כל שביב של אור עלול לפגוע באיכות התצפית. אז קיצר, אם תהיו ערים...אז צאו לראות. עדי, שתעשה הכל כדי לא ללמוד למבחן...(-:

QueIronia

New member
איפה לא רחוק מדי מעירי הצנועה

איפה לראות את זה כמו שצריך?

sacrament

New member
האמת שעירך (כמו עירי) הן בעייתיות....(-:

יש מונח באסטרונומיה שנקרא זיהום אור...כלומר, עודף תאורה מלאכותית. זיהום אור, ככל שהוא יותר גבוה- מונע יותר לראות גרמי שמיים- כמו כוכבים, מטאורים... ואחרי ההרצאה- בערים שנחשבות גדולות יש לרוב זיהום אור גדול יותר והסיכוי הוא שאם יש לך פנס תאורה ברחוב או אור מהשכנים, ואפילו אם אין כלום- תראה אחוזים בודדים ממה שיכול לראות אדם בחושך מוחלט. עם זאת, אצלי בחצר האחורית למשל יש חושך יחסית ממש טוב (-: אתה מוזמן P-:

silverhawk

New member
הייתי אמור לנסוע למצפה רמון לרגל המאורע

אבל לצערי זה לא יצא... אז איך היה?

sacrament

New member
מממ...ישבתי עד אחת בלילה, ראיתי הבזקים רק

אז הלכתי לישון /-:

silverhawk

New member
טוב, אני מניח שככה זה במרכז העיר...

גם לפני שנתיים בערך היה מטר פרסואידים דומה. נסעתי עם חברים לחולות חולון ודווקא ראינו לא רע בכלל, למרות שלא היינו רחוקים מאוד מהעיר. נו שויין, פעם הבאה.

sacrament

New member
כן ,במרכז זה בעיה...

צריך מקום ממש ממש חשוך, כמו איזור של שדות למשל.

למעלה