מילון מונחים
-בינתיים מעין סקר

Fairywitch

New member
../images/Emo41.gifמילון מונחים../images/Emo41.gif-בינתיים מעין סקר

אוקיי, הרעיון עלה כמה פעמים, גם כאן וגם בעבר, בקומונה. אז בואו נתחיל להריץ אותו. איך אתם מעדיפים? שתי אפשרויות:
לרכז מונחים למאמר, ולהעלות אותו במאמרי הפורום.
להתחיל עכשיו, לפי הא"ב, ולטאגלן את השרשור. נחליט לפי הרוב- ואם תבחרו בשרשור, נפתח שרשור מילון מונחים. מי שבעד מאמר- סמנו ב
מי שבעד שרשור בטאגליין- סמנו ב

R o t e m O p

New member
טאגליינס זה מה שמופיע למעלה לא ?

נראה לי לא חכם כל כך וקצת מסורבל... אבל יש אפשרות לעשות מילון מונחים עשו את זה בפורום אחר שפעם כתבתי בו, אני הביא קישור...

Fairywitch

New member
אימצתי את הרעיון../images/Emo24.gif

אז מי שרוצה מוזמן להתחיל להריץ מונחים- ואני עלה אותם למילון כזה

R o t e m O p

New member
כמה עצות

אני לא חושבת שזה רעיון טוב ככה שכל אחד "יזרוק" מה שבראש שלו אם כבר עושים מילון מונחים צריך לעבוד בשלבים ולעשות את זה ברמה טיפה יותר רצינית אחרת עדיף לא לעשות בכלל. בתור התחלה אני חושבת שצריך או לפתוח שירשור חדש או את השירשור הזה (למרות שאישית אני חושבת שעדיף שירשור חדש) ול"הדביק" אותו או איך שזה לא נקרא לראש הדף ככה שזה יהיה השירשור הראשון שכל אחד רואה ברגע שנכנסים לפורום ולהשאיר אותו שם לפחות עד שהמילון יתחיל לתפוס צורה ולהתמלאות. לאחר מכן אני חושבת שצריך להתמקד על יצירה של "רשימת מונחים". לפני שמתחילים לפרש ולתת הסברים קודם כל לראות איזה מונחים יש לנו. ובגלל שבאמת יש המון המון מונחים צריך לרכז אותם ביחד ולראות על מה כותבים אחרת יהיו מונחים שילכו לאיבוד וחבל. (בעיקר מונחים יותר טכנים ואולי פחות נראים לעין אבל עדיין חשובים. כי מן הסתם הרבה יותר נחמד לכתוב על קליי אייקן מאשר על סיימון פאולר שהוא המפיק של התוכנית ולא פחות חשוב מהסיימון השני שנמצא בה) אז בעניין הזה כן, שכל אחד "יזרוק" מה שבראש שלו. רק את המונחים עצמם בין אם זה מתמודדים, שופטים, סלאנג, כל דבר שקשור לתוכנית. ברגע שהתיהיה כמות מספקת (ובעצם כשחושבים על זה אם לוקחים רק את השמות של כל הפיינליסטים מכל העונות אז כבר יש 40 מונחים) אז עושים רשימה מסודרת לפי הא'-ב' רואים אם יש עוד מונחים שאפשר להוסיף ואם לא שכחו שום דבר ואז להתחיל את השלב של ההסברים עצמם. בשלב הזה כל חבר פורום שיביע את נכונותו להשתתף בהכנת המילון יקבל מספר מונחים שאותם ורק אותם הוא יצטרך לפרש. (כי שוב, זה כיף לכתוב על קליי אבל לא צריך 7 אנשים שיעשו את זה). כמובן שגם צריך גם לקבוע איזשהם קוים כללים על מה צריך לכתוב בפירוש של המונח [למשל כשכותבים על אחד המתמודדים, טוב אני לא אגיד קליי, נגוון קצת, נגיד - ג'אסטין גוריאני, אז לא מספיק לכתוב - ג'אסטין גוריאני : מתמודד בעונה הראשונה של אמריקן איידול, הגיע למקום שני. צריך לתת קצת רקע, מי הוא? מאיפה הוא צץ? לכתוב אולי גם את רשימת השירים שהוא שר בתוכנית, וכמובן מה קורה איתו היום? (כלום,אבל חפיף P:). מבינים אותי ?] וזהו מפה זה כבר לא בעיה, ברגע שיש את המונחים מוכנים פשוט להעלות אותם וזה הכל. אחחח מה שחוסר חיים וערב שבת יכולים לעשות לבנאדם, זה פשוט נורא.

R o t e m O p

New member
../images/Emo41.gifחנה,דעתך בעניין? מסכימה איתי?../images/Emo41.gif

או לא לפחות תני תגובה, הרבה זמן עבדתי על ההודעה הזאת...התבשלה לי בראש עוד מהארוחת ערב...

Fairywitch

New member
האמת- נשמע מצויין../images/Emo45.gif

עכשיו מאוחר רצח, אז נחזור לזה מחר, ונתחיל להריץ את זה. את בהחלט מוזמנת להתחיל את השרשור החדש כמו שהצעת, שבו אנשים רק יזרקו מונחים- ואני אנעץ אותו כדי שיישאר בראש ההודעות. יאללה- שיהיה לנו מילון מונחים שמח

Fairywitch

New member
רק דבר אחד-

אני בעד להתחיל ממונחים טכניים ומתמודדי העונה הנוכחית וזוכי עונות קודמות. אני לא יודעת עד כמה זה מעניין לקרוא על מישהו שעף בשבוע הראשון של העונה הראשונה... אחרי שיתגבש לנו המילון עם המונחים הטכניים וכל הדברים החשובים יותר- אפשר יהיה להתחיל להוסיף מתמודדים מעונות קודמות, אבל הם בחשיבות אחרונה, לדעתי. מה כולם אומרים?

למעלה