מיתוס מספר 3

../images/Emo41.gif מיתוס מספר 3 ../images/Emo41.gif

ילדי הסנדביץ מקבלים את היחס הכי לא הוגן מהוריהם, לעומת שאר האחאים (אחים ואחיות) בגלל שהבכור מקבל יחס מסוים כילד ראשון וילד הזקונים מקבל יחס מסוים, והאמצעי נותר מיותם מבחינת יחס. מסכימים/לא מסכימים
יש לכם ניסיון אישי שמחזק/מאשש את הטענה
המיתוס בחסות jKiTTiE

בתור סנדוויץ'

אני יכולה לומר שזה לא נכון. לסנדוויץ' יש את היתרון לראות מה הבכור מקבל כבכור ומה הקטן מקבל מעצם היותו הבן הקטן ולהשוות .. אני לא רואה יחס לא הוגן מצד הוריי כלפי, אולי כשהיינו קטנים בריבים תמיד יצאתי אשמה איכשהו (את האמת נראה לי שבאמת הייתי אשמה) אבל אני לא חושבת שהסנדווצ'ים מקופחים.

זה נכון אבל לא תמיד...

לאמא שלי יש אח ואחות גדולים ממנה ואחיה הוא הסנדוויץ' ולאור העובדה שהוא הבן היחיד הוא קיבל יחס טוב. אבל בהרבה מקרים הסנדוויץ' אכן די מדשדש מאחור... (זאת רק הדעה שלי!)

זה נכון אבל לא תמיד...

לאמא שלי יש אח ואחות גדולים ממנה ואחיה הוא הסנדוויץ' ולאור העובדה שהוא הבן היחיד הוא קיבל יחס טוב. אבל בהרבה מקרים הסנדוויץ' אכן די מדשדש מאחור... (זאת רק הדעה שלי!)

Purple Mushroom

New member
זה לא ממש נכון , אבל זה רק דוגמא שלי.

אח שלי הוא ילד סנדביץ' . אני הבכור . אני כבר המון זמן\חודשים רוצה לרשום פה על זה , אפילו בהודעה ראשית רציתי לרשום את זה . כל אחד הוא איניבידואלי . והיחס הוא שונה . בעצם , עכשיו שאני קורא את ההודעה הזו , יכול להיות שמבחינת אימי , זה באמת נכון , למרות שאח שלי יותר גבוה\חכם\יפה ומוצלח ממני . יכול להיות עדיין שאמא שלי שומרת לי יחס יותר טוב . אבל שוב, זה אחרי המון שנים , וגם בתקופה הזאת כולם עסוקים בעולמות הפרטיים שלהם .

אולי הוא היה ילד יותר "נוח" לגידול,

אולי הוא היה יותר דומה לאמא שלך מכל מיני בחינות. ישנן כל מיני סיבות לכך שהורים מעדיפים ילד אחד על פני האחרים. לגבי השאלה עצמה על ילדי סנדוויץ'- אמי לא יכולה להעיד, כי יש לי אח אחד בלבד.

אמא שלי קרבה אותו אליה והוא

אכן ספג ממנה הכי הרבה ולכן יש להם תחומי עניין משותפים. בהצגה שלי יש משפט שאני אומרת- "איבדתי את אמא שלי בגיל 5. לא, היא לא מתה, אחי נולד שנה קודם". זה אולי יבהיר לך כמה הכאב שאני מרגישה עמוק.

תשובות לפי הסדר

איתה דיברתי הרבה פעמים, התוצאה הסופית היא- אנחנו לא מדברות כבר 4 שנים, אני בחרתי לנתק את הקשר. אחי אינו אשם בדבר, הוא יודע מה אני חשה אבל אנני יכולה לבוא אליו בטענות. את ההצגה שסיפרתי עליה, אני מעלה רק בספטמבר,(עכשיו אני מעלה הצגה אחרת) אחי יוזמן, היא לא.

עצוב. קשה לי לדמיין את עצמי לא

בקשר עם אמא שלי. אבל- אין בינינו משקעים כמו שמן הסתם יש ביניכן.

h e n y

New member
כן..באמת עצוב לשמוע..

היא ניסתה לחזור לקשר איתך אי פעם?

h e n y

New member
אין לי מושג

אבל הוא יוצא הכי נורמלי...הוא מקבל יחס פושר... לעומתו הבכור יוצא יותר מידי עצמאי והקטן יותר מידי תלותי...

happy00

New member
בתור ילדת סנדויץ

הרגשתי דווקא די עזובה. למרות שדווקא אבא שלי בדר"כ הגן עלי במריבות עם אחי הקטן.

micmaoz

New member
סנדויץ

אצלנו זה היה נכון, למרות שאני הייתי האחות הקטנה 13 שנה עד שאחי נולד (יש 13 שנה הפרש ביני לבין אחי הקטן). אחותי הגדולה תמיד קיבלה יחס מועדף, שהרי היתה הגדולה והחכמה- המועדפת! כך היה עד שאחי נולד וכשהוא נולד, הוא קיבל יחס מועדף של בן הזקונים- הקטן במשפחה ושלא נדבר על כך שהיה...הבן היחיד! אני נפלתי בין הכסאות ולכן לקחתי על עצמי את התפקיד האמהי וטיפלתי באחי הקטן. הפכתי להיות מעין אמא שניה ועם הזמן ה-אמא שטיפלה בו, בזמן שהורי עבדו משרה מלאה והשאירו בידיי את התפקיד. אחי קרא לי אמא עד גיל 5 ורק אז למד שאני אחותו. עד היום אני לא מקבלת שום יחס מאימי ולעומת זאת אחותי ואחי מקבלים תשומת לב נרחבת, אבל אולי כיום זה בגלל שעזבתי את המשפחה מאחור יחד עם כאב הלב ועברתי לארה"ב?! (למרות שיש טלפון ומחשב)

למעלה