מי אתם רוצים להשאיר בהיכל?

מיק101

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifללא כל ספק, בן אדם מדהים

../images/Emo45.gif(לא'כולה להשאיר אותה בדד בהצבעות../images/Emo8.gif)

טוב,יונתנסקי בטוח היתה בוחרת בה..אז זה כמו "הסכם עודפים"
יואו אני חייבת לברוח מכאן,עוד 3 שעות קמה ליום ארוך ביותר.

יונתנסקי

Well-known member
את צודקת. אני הייתי משאירה אותה לא בגלל

הביצוע של "גלגל המזלות", שהיה גרוע כמו כל הביצועים שהיו אתמול (למעט בני אלבז ***) אלא בשביל התכניות הבאות ששם יהיו אלו דברים שבהם היא טובה יותר. ***אתמול כתבה מיק 101 שמבלי לשמוע את הקטעים היא בטוחה שאלבז ייצא מקום ראשון. אני הגבתי לה, שלזה קוראים "משחק מכור" שאינני יודעת את סיבותיו, אבל זה בוודאי כך. אני שומעת כאן המון "היעלבויות" של אנשים " איך זה שלא מכירים את שירי זוהר ארגוב" אז יקירי, יש אנשים שלא אוהביםאת הז'אנר, ובמיוחד את האיש המנוח, שכל סיפור הסמים שלו מאוד דוחה אותם. אל תשכחו, ששנות הפריחה שלו היו אותן שנים שבהן פרחו קבוצות זמר אחרות (תיסלם, בנזין, שלום חנוך, אריק אייננשטיין וכו') והעדפנו אותן, וכך נחסמנו ונאטמו אוזנינו לדברים שממילא לא היו כוס התה שלנו. מה יש כאן להיעלב או להתפלא ? לברול למקלט? מחרתיים כולם יעשו זאת. ועוד שאלה אחת שלא ממין העניין: את נמצאת בארץ או בחו"ל? שלוש לפנות בוקר, למה את ערה בשעות אלה? זה לא שאני נדחפת לחייך הפרטיים, אבל אני באמת סקרנית. (הרי אם את אחות במשמרת, אין לך זמן להקליד....). יש כאן ממש חיי לילה סוערים אחרי שאני פורשת למיטה (וגם זה לא קורה לפני אחת בלילה...) בוקר צח עליך ועל כולם.

juspan

New member
אריק ושלום? תיסלם ובנזין? זוהר? איזו סמטוכה

מה הקשר בכלל בזמני הפריחה? אריק ושלום פועלים כבר עשרות שנים, מה הקשר לשנות ה- 80 דווקא (תיסלם ובנזין). נו, המשיכו לפעול מן הסתם, גם בניינטיז, גם בשנות ה- 2000, גם היום פה ושם. ואת לא צריכה להעלב אישית, אני למשל כן חושבת שזו בושה שזמרים שיש להם קריירה (מקרטעת) עשרות שנים לא שמעו שירים כ"ע מוכרים, ולא משנה באיזה ז'אנר שהוא לא כוס התה שלהם כביכול. את וכל אדם אחר שלא קשור לתחום, ניחא, לגיטימי. וזה לא כמו הדוגמה שנתת למוזיקה טורקית, שעוברת לידך כי (לא זוכרת את הטיעון הספציפי). לא מדובר על ז'אנרים איזוטריים ששומעים רק בתחנות "גטו" או בתכניות מסוימות, מדובר על קלאיסקות ישראליות, אם תרצי או לא, שמושמעות והושמעו בכל מקום (יו, אני כבר תקליט שחוק). אני בכלל חובבת מוזיקה מחו"ל שאין לה כמעט שום קיום ברדיו הישראלי (בטח לא בטלוויזיה וכו'), ועדיין בתור חובבת מוזיקה שלא חיה בבועה כל חיי (עכשיו קצת יותר:) מכירה כמעט כל דבר ישראלי שהצליח והושמע, כולל כל אלה שאני לא סובלת (רבים וטובים
).

יונתנסקי

Well-known member
קשה לי לענות לך, אלא להיאחז בעובדה

והיא שלא מכירים נקודה. את רווצה שאשקר אותך ואגיד לך שכן מכירה ? לגבי ה"סמטוכה" פשוט הדגמתי לך בשורה של "מוסיקות" שהיו במקביל לתקופת זוהר (בטח שחלקן קדמו לו וחלקן המשיכו אחריו...) ושעניינו את האוזן שלנו יותר. "הטורקי" היה רק הדגמה לשפה שאינני מכירה זה גם היה יכול להיות "סיני". כל הדיון הזה מעלה בזכרוני 2 סיפורים מן העבר הרחוק רחוק רחוק שלי. תרצי תקראי לא תרצי - זריתי מילותי לרוח. אחרי הטירונות הציבו אותי בבסיס חיל הים על הכרמל בחיפה. (עברתי שם לפני מס' שנים, הבסיס כבר לא פעיל...). בימים ההם לא היו מנילות ולא ידעו לאן מציבים אותנו. יום-יומיים לפני תום הטירונות היה ראיון קצרצר אצל קצין המיון ואז נחרץ גורלך. בימים הראשונים לבואי לבסיס לא היה "מה לעשות איתי" ודחפו אותי לכל מיני תפקידים (דווקא לא סיידתי...). אמרו שאעמוד בש.ג. עם השומר. ב- 21.00 מביאים אולי לשער ו"משדכים" אותי למח, שממש לא נראה לי מלאך. הוא לא מתייחס אלי ומדבר שעות בטלפון...... בשפה, לא רק שלא מובנת ולא מוכרת, אלא משהו היה לי מוזר שבמוזר...... כשסיים לדבר, פנה אלי וחייך. שאלתי אותו "באיזו שפה דיברת?" ענה לי "טו-טור-ררק-ק-קיתת" חשדתי. החלפנו עוד משפט או שנים - ואז הכל התברר לי, הבחור פשוט מגמגם, אז גם הטורקית שלו מגומגמת.(הבנתי זאת מהעברית...) אז זה היה המפגש הראשון שלי עם טורקית. ביום אחר העבירו אותו לעבוד בשק"ם, לעזור לויקטור השק"מיסט. מה הוא נותן לי לעשות? "הנה דלי וסמרטוט ומברשת, תנקי את הריצפה, אבל לא סתם למרוח, אלא קרצפי עם המברשת." אני לא עצלה ולא מפונקת. אומרים לי (הוא היה רב"ט, בעל דרגה גבוהה) אני ממלאת פקודות. הרדיו - בפול ווליום ויותר מזה , החלונות רועדים מרוב חוזק. המוסיקה - הכי "אהובה" עלי - אום כולתום ועבדול ווהאב..... אני, כורעת על ברכי לצורך שפשןף הבלטות, מזדקפת לרגע ופונה אליו כשהוא עומד מאחורי דלפק המכירה ומסדר את הוופלות ביקשתי "ויקטור, אתה יכול להחליש קצת בבקשה?" נו, הבנזונה גילה את נקודת התורפה שלי. מה פתאם החליש.... אז את רוצה שאזכור מוסיקה מזרחית לטובה ? יש זכרונות שלא נמחים גם אחרי כ-40 שנה.

juspan

New member
אבל זה לא שלא האמנתי לך שאת לא מכירה

וגם לא דיברתי עלייך בכלל, אלא על המתמודדים, הם זמרים שהיו פעילים, כביכול עודם, את כנראה לא מהתחום. אני לא זוכרת מה טענת ספציפית שאת לא מכירה. תהיי כנה לרגע, את השיר אלינור - מעולם לא שמעת קודם לכן? לא יכולת לזמזם אותו לפחות? לשיר לפחות רק את המילה "אלינווווור"? (וסליחה שאני חוזרת אלייך בכ"ז, למרות שחוזרת ואומרת שלא את הכתובת לטענות שלי, את עוד אדם מהיישוב, כמוני, שכנראה לא קשור לעולם המוזיקה הישראלית מעבר ללאהוב דברים ספציפיים ואיש לא מצפה ממך להיות בקיאה).

יונתנסקי

Well-known member
או, זה דיון ממש ארוך....

את אלינור לא הייתי יכולה לשיר אפילו עם הרדיו. את ים של דמעות - כן (בגלל נינט....) אבל זה גם קורה לי עם שירים לועזיים שאני אוהבת. הדוגמא שעולה לי כרגע בראש, למשל אמריקן פאי, יכולה עעצמאית לשיר רק את הפזמון, למרות שבעיני ההתחלה של השיר יפה ומרגשת. http://www.youtube.com/watch?v=tr-BYVeCv6U&feature=related תקשיבי כמה זה חמוד ונדמה לי שמיצינו. (כמובן, בהתבצרות....) . ביי בי וגוד דיי......

תותי 40

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

למעלה