ממשלת אולמרט יצאה לדרך

bhnadav

New member
../images/Emo41.gif ממשלת אולמרט יצאה לדרך ../images/Emo42.gif

הכנסת ה-17 אישרה את הממשלה ה-31 של מדינת ישראל, ברוב של 65 חברי כנסת שהצביעו בעד. 49 ח"כים התנגדו ו-6 נעדרו, ביניהם שניים מהקואליציה - חברת הכנסת קולט אביטל (עבודה-מימד) וחברת הכנסת מרינה סולודקין (קדימה). כתבות בנושא: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3247196,00.html http://www.nrg.co.il/online/HP_0.html http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/712366.html אני מניח שלמען האינטרס של כולנו, ולא משנה באיזו מפלגה אנו תומכים, אנחנו מקווים שזו תהיה ממשלה טובה לישראל שתיטיב עם אזרחיה ותשפר את איכות חיינו, את בטחוננו האישי ואת מצבנו הכלכלי-חברתי.

טלמ

New member
קולט אביטל תהיה הפתעת הקדנציה

יש לי הרגשה שדווקא היא תנהיג פילוג בעבודה. וד"א, תמונה לא מחמיאה ללבני ואולמרט.

אתה ממש שש לפילוג בעבודה...

לי דווקא יש הרגשה שמרינה סולודקין תהיה הפתעת הקדנציה. יש לי הרגשה שדווקא היא תנהיג פילוג בקדימה...

טלמ

New member
לא התכוונתי שהיא תנהיג

אלא תבחוש בצלחת. אם החלשת פרץ דרך המרכז לא תצליח ווילנאי, ברוורמן, קולט אביטל, דני יתום ומתן וילנאי יברחו משם. ד"א, גם שלי יחימוביץ' זועמת כי היא מחוץ לממשלה. אולי נראה אותה במר"צ או משהו? לפחות ניפרד מהכתם הזאת בקואליציה

היכן ראית ששלי יחימוביץ' זועמת?

היא בכלל לא ציפתה להיות בממשלה וכבר כשהצטרפה לעבודה ציינה כי מטרתה להיות חברה בועדת הבספים של הכנסת. על שלי יחימוביץ' אפשר לומר כמעט בודאות - כל עוד פרץ יו"ר העבודה, היא תהיה לצידו.

bhnadav

New member
שלי יחימוביץ' מראש לא הביעה רצון

להיות שרה, וזאת שמעתי אותה אומרת כבר אחרי הבחירות - אפילו לפני פתיחת המו"מ הקואליציוני. היא טוענת שהיא מעוניינת להיות ח"כית מחוקקת ופעילה בועדות השונות, ואני מאוד מקווה שהיא תעשה את עבודתה נאמנה ותתרום לכנסת ולאזרחים.

טלמ

New member
לסולודקין אין את מי להנהיג ולאן

ישראל ביתנו היא מפלגת העולים התורנית והיא תחזיק בכתר הזה עוד שנים. אם סולודקין תפלג (וגם את מי?) אין לה לאן ללכת...בליכוד לא יקבלו אותה בחזרה והיא לא מתאימה לדעות של ישראל ביתנו. היא תישאר, תשב בשקט ותחכה לתורה. היא לא טיפשה, היא ידעה שהדירוג שלה היה אך ורק כדי שהיא תמשוך קולות רוסיים והיא נכשלה. בתור בכירת הציבור הרוסי בקדימה הייתי מצפה לראות אותה רצה בין ערים בעלות ריכוז עולים גבוה, מארגנת חוגי בית וכו' והיא? בילתה מאוד בשקט את תקופת הבחירות. אני טוען שרבים בקדימה כמו רוחמה אברהם, אלי אפללו, סולודקין ועוד לא עזרו במסע הבחירות ועכשיו הם באים על עונשם. אם הם היו עובדים יותר קשה ומכניסים לתודעה הישראלית שהם יותר ממפלגה של שרון הם היו מצליחים. סולודקין אשמה במה שקרה לה, הציבור הרוסי הוא זה שהפיל את קדימה מחלום 40 המנדטים. הרוסים אוהבים איש חזק שמנהיג אותם, וסולודקין (גם אם היא אישה חזקה ותקיפה) לא הראתה את זה. ומה לעשות? ליברמן הוא ליברמן. הם אהבו את שרון והיא לא עשתה כלום כדי לתרגם את אהבתם לקול בקלפי. היא תירגע ומאוד מהר אני שש לפילוג בעבודה? בוודאי... 2 הזרמים יהיו חלק מהממשלה, כי אם זרם אחד ידשדש באופוזיציה הוא יעלם כי מפלגה של 6 ח"כים לא יכולה לבלוט בלי שרים. אני חושב על הכנסת ה-18, פילוג בעבודה יחליש את פרץ ויצייר אותו כשמאל קיצוני כאשר המתונים (איילון, יתום ווילנאי) במקום אחר. הפילוג לא יפגע בממשלה, רק בהם. קדימה, יותר ממה שהיא תלויה במה שהיא עושה, היא תלויה בכשלונות של אחרים (כמו שאמרתי, היא קיימת כמרכז כי יש ימין ושמאל. קדימה היא תוצאה של קיום כלשהו). אם העבודה תפולג, הליכוד ימשיך להתפורר וליברמן ייעלם באופוזיציה, קדימה תשמור על השלטון, גם אם אלו יהיו שנים לא מי יודע מה טובות.

"קדימה תשמור על השלטון, גם אם אלו

יהיו שנים לא מי יודע מה טובות." כלומר, לא חשוב מה טוב למדינה - העיקר שקדימה תשמור על השלטון. יחי המפלגה! הבנתי את הגישה שלך - לחסל כל אלטרנטיבה, רק על מנת שקדימה תישאר בשלטון. זו סיבה מספיק טובה לדאוג לכך שהעבודה והליכוד לא יפולגו. אוי ואבוי אם לא יהיו אלטרנטיבות לשלטון קדימה. אחד היסודות של כל משטר דמוקרטי הוא קיום אלטרנטיבות שונות לשלטון.

bhnadav

New member
כמה מלים

א. מההישגים של המשרד לקליטת העלייה נראה שהיא וציפי לבני עשו עבודה טובה מאוד. ב. הפרסומים בעיתונות מעידים על כך שמסקרים שערכה קדימה לפני הבחירות, יש לסולודקין תמיכה גבוהה בציבור ואני מאמין שזה היה אחד השיקולים בהשמתה בעשירייה הראשונה. ג. אני באמת מאמין שהיא יועדה לתפקיד השרה לקליטת העלייה. ד. בישיבה האחרונה של פורום החווה בלשכתו של אהוד אולמרט לפני מספר ימים, שגם סקרה את הבחירות ואת תוצאותיהן, נותחו גם ההתפלגויות של הקולות. על פי הפרסומים, יועץ הסקרים של קדימה הצביע על פער עצום בין התמיכה של ציבור העולים מחבר העמים בסקרים לבין ההצבעה שלהם בבחירות, יותר מכל סקטור אחר, והייתה שם בעייה. ד. אלי אפללו בהחלט תרם - אמנם לא באזור המרכז - אלא באזור הגליל והעמקים.

vantan

New member
כל אלה שאולמרט דרך עליהם בדרך

למעלה יבעטו בו כשהוא יהיה בדרכו למטה. תמהני כמה זמן זה ייקח.

bhnadav

New member
עם קצת פחות זהירות,

המצב היום מבחינת "המאוכזבים והממורמרים" היה הרבה יותר גרוע. אני לעומתך חושב שהתוצאה היום היא בהחלט סבירה לנוכח המצב הנתון ואני מברך את אולמרט על שהצליח לעשות כן.

למעלה