מסלול - מה אתם בוחרים ?

yotamir

New member
../images/Emo41.gif מסלול - מה אתם בוחרים ?

ערכתי לא מעט חיפושים בפורום, וגיליתי שאנחנו לא לבד
זוג צעיר שטס לארגנטינה לחודש באוקטובר השנה, לא מחפשים לחסוך, אבל גם לא יותר מידי להתפרע, לא טרקים, אולי טיולים רגליים חד יומיים פה ושם. מחיפושי בפורום, מצאתי מסלול מומלץ (להלן, "מסלול א"
), אך קריאה נוספת הביאה אותי לתכנן את "מסלול ב". (המסלולים כוללים רק את קווי המתאר, בלי פירוט מה עושים בכל אתר ואתר)
1. אשמח לדעת על איזה מסלול אתם ממליצים, "מסלול א" או "מסלול ב", כמובן שאם לדעתם יש מסלול טוב יותר, אשמח לקרוא. היתרון (לדעתי) של מסלול ב' הוא חסכון בטיסה אחת לפחות, ושהוא לא מפצל את השהייה בבאונוס איירס .
2. לדרום אנחנו יורדים בשביל יומיים באל קלפטה (לא ממשיכים לאושוויה), במידה ונוותר על היומיים הנ"ל, זה יחסוך לנו כ 1,000$ סה"כ לזוג. האם לדעתם היומיים הללו שווים את הכסף, ולא שווה לוותר על הקרחון בעבור כ 3,500 ש"ח ?
3.מידה ומוותרים על הדרום (אל קלפטה) - מה אתם ממליצים לעשות במקום ? איזה איזורים כדאי להוסיף למסלול ו/או היכן לשהות יותר זמן ?
4. שמעתי שחברות התעופה Lan ו Aerolineas Argentinas הן המומלצות, האם יש חברות נוספות ?
5. האם יש אתר שמאפשר להשוות בין מחירי טיסות ? (בדומה לזאפ)
6. האם כדאי להזמין את הטיסות מהארץ ?
7. איזה חברות אוטובוסים (מיטה בשכיבה מלאה) אמינות ומומלצות ?
8. האם ניתן להזמין את נסיעות האוטובוס הארוכות מהארץ ? אם כן, דרך איזה אתרים ?
9. כמה עולה בערך נסיעה ארוכה ? האם זול משמעותית מטיסה ?
"מסלול א"
נחיתה בבואנוס איירס, 3 ימים בבואנוס איירס, טיסה לאיגאסו 2-3 ימים באיגאסו, טיסה חזרה לבואנוס איירס, ומייד אוטובוס לולדז 3-4 ימים בולדז, ואוטובוס לברילוצ'ה 8-11 ימים בברילוצ'ה וטיסה לאל קלפטה 2-3 ימים באל קלפטה, טיסה לבואנוס איירס 3-4 ימים בבואנוס איירס, והמראה לארץ
"מסלול ב"
נחיתה בבואנוס איירס, ומייד נסיעה/טיסה לולדס 3-4 ימים בולדז, ואוטובוס לברילוצ'ה 8-11 ימים בברילוצ'ה, וטיסה לאל קלפטה 2-3 ימים באל קלפטה, וטיסה לאיגאסו 2-3 ימים באיגאסו, ואוטובוס לבואנוס איירס 7-10 ימים בבואנוס איירס, והמראה לארץ

yotamir

New member
../images/Emo41.gif תוספת :

אפשרות נוספת שחשבנו עליה היא מיד כשנוחתים בבואנוס איירס, טסים לאל אלפטה, ואז מתחילה מהדרום, עולים לולדז וברילוצ'ה, משם לאיגאסו ואז בואנוס איירס. כלומר מתחילים מייד בטיסה לדרום, ואז עולים למעלה, עד האיגאסו, ויורידם חזרה לבואנוס איירס. מה דעתכם ?

The Cat Woman

New member
שאלות אלו נשאלו כבר המון פעמים.

חבל שלא טורחים לקרוא או לפחות לנסות לחפש כמו שצריך, חיפוש פשוט בפורום מניב תשובות כמעט לכל השאלות וחוסך לכם זמן. רק לפני כמה ימים כתבתי למשל אתרי אינטרנט לחיפוש טיסות... אם חיפשת כ"כ טוב היית מוצא את זה בעמוד הבא בפורום או אפילו בעמוד הנוכחי. תשובות יותר ספציפיות: 1. עשו את החלטותיכם באשר למסלול הטיול שלכם ל-ב-ד. כבר עברתי על ההצעה הראשונית שלכם והצעתי הצעות לשיפור, יותר מזה אני לא יכולה לעזור- תצטרכו לבחור בכוחות עצמכם. אני לא אוהבת לבחור עבור אחרים. זה הטיול שלכם, קחו את עצמכם בידיים ובחרו! 2. האם היומיים האלו שווים את הכסף? ובכן, האם המאצ'ו פיצ'ו שווה את הסכום המופקע שמשלמים בכדי להכנס אליו? יש שיגידו שכן כי זה פלא עולם אחרי הכל ויש שיגידו שלא כי זה לא מצדיק 40$ מינימום. שוב- ראיתם תמונות מהקרחון. אם לא אז גללו למטה קצת ותראו, זה ממש מתחת לאף! מעניין אתכם? סעו לשם. לא מעניין? דלגו! בכל אופן, שיקול כספי של "שווה" או "לא שווה" לא צריך לקחת חלק בטיול לפי דעתי, שיקול של זמן- כן. ואגב- אני לא מחשיבה את פריטו מורנו כאחד הדברים היפים שראיתי. אותי מאוד שעמם לעמוד שם כשמסביבי מליארד תלמידי בי"ס צווחניים ולחכות שאיזה חתיכת קרח תיפול למים... לעומת זאת קרחון גריי הרבה יותר ריגש אותי. אבל ככה אני- כשאני מגיעה לדברים בכוחות עצמי זה נראה לי יותר יפה ויותר מרגש, כשאני משלמת על אוטובוס שיקח אותי ויחזיר אותי זה הורס לי את כל החוויה. אבל זו רק נקודת המבט שלי. 3. יש שרשור ענק למטה עם תמונות. עשה קצת ש"ב ובחר לך את היעד המתאים. באשר לתקופת השהייה- בערים כמו בואנוס זה אינדיבידואלי. לגבי אתרים ספיציפיים- עניתי כבר כמה זמן לוקח בערך לכל אתר. אם יש לך שאלות יותר ספציפיות תשאל, אם לא- אז מלאכתי כאן הסתיימה. טיפ: חפש בגוגל "דרום אמריקה". מ-ד-ה-י-ם כמה שגוגל גאון! 4. טוסו בכל חברה שזולה. מה זה כבר משנה? אלו טיסות קצרות, זה לא שאתה הולך לשבת במטוס 80 שעות וצריך משהו איכותי וטוב. 5. יש כמה אתרים, כבר כתבתי אותם כאן אבל אכתוב שוב: www.kayak.com www.expedia.com סביר להניח שאתרים אלו יעלו לך גם הצעות של חברת התעופה GOL אבל בכל מקרה להלן כתובת הנט שלהם, שווה לחפש גם שם בד"כ יש להם הצעות שוות. www.voegol.com 6. בד"כ לא, אבל לתקופה של חודש כדאי שהעניין יהיה מסודר מראש. כנסו לאתרים שכתבתי למעלה, בצעו חיפוש לתאריך המבוקש ותראו מה יוצא וסגרו לכם טיסות. אין לכם מספיק זמן בשביל לחכות לדקה ה90. בסוף תמצאו עצמכם בלי טיסה/ טיסה יקרה מדי. אבל בהחלט אפשר לחכות עם זה עד חודש לפני. את הטיסה הזולה בטירוף שהשגתי לברזיל סגרתי שבוע לפני. 7. נו באמת... טוסו כבר ותחליטו שם לפי מה שנראה לכם. ההמלצה הספציפית היחידה שיש לי היא cruz del norte מהאיגואסו לבואנוס איירס בקאמה (מיטה לא בשכיבה מלאה) לדעתי מיותר בתכלית לקחת סופר-קאמה. 8. -ל-א-. קונים במקום בתחנה המרכזית אפילו ליום למחרת. אבל תלוי. 9. כמו כל הטיול שלכם, אל תשאל. 200 יורו רק בשביל לסוע מבואנוס איירס לטיגרה. שוב- נו באמת!! כמו בארץ וכמו בשאר העולם, תעריפי הנסיעות משתנים בהתאם למרחק מהיעד, שעות הנסיעה והקפריזות המשתנות עם מזג-האוויר בברזיל והפעולות הגעשיות בצ'ילה. (לא באמת) האם זול יותר מטיסה? תבדוק כשתגיע ותודיע לי. בברזיל זה לפעמים יוצא כך, אני בספק אם בארגנטינה גם. מה שכן שווה לבדוק- אם טיסת הלוך ושוב עולה יותר זול מטיסת הלוך בלבד. לעיתים זה יותר זול ואז אתה קונה דו-כיווני ופשוט לא עולה או שכרטיס ליעד מרוחק עולה פחות מהיעד שאתה צריך להגיע אליו והוא מהווה רק עצירה בדרך ואז אתה פשוט יורד מהמטוס בעצירה ולא עולה על הקונקשן. אגב- אני טסתי לחצי שנה ולא עשיתי כזה סיפור כמו שאתה עושה מחודש... טסתי לסנטיאגו בלי להזמין הוסטל, נחתתי בלי לדעת ספרדית! 3 ימים אחרי כבר הייתי בדרכי למנדוסה בארגנטינה בלי לתכנן את זה בכלל. לא שזה חכם... אבל זה פשוט הוכחה שאפשר להסתדר ואפשר להיות גם ספונטניים ולא צריך לקבוע הכל מראש לרמת הסנטבו של הפסו! הפחיתו מהלחץ, הורידו הילוך! אם הדולר מרשה לעצמו להרגע, גם אתם יכולים! אני לא יודעת איך אפשר להנות מטיול בחו"ל שנועד לנקות את הראש ו"לראות קצת עולם" אם הכל מתוכנן והכל לפי לוח זמנים... יודע משהו? גם אם לא מספיקים משהו- העולם לא נחרב! זה בסדר. כמו שאמרו לי כשאני הייתי שם- "דבר אחד שאת מפסידה זה דבר אחר שאת מרוויחה".

yotamir

New member
תודה, אבל כתבת הרבה, לא אמרת הרבה, ולמה בכעס?

1. ברור שאנחנו נחליט איזה מסלול, המטרה היתה לשמוע את דעתכם, במיוחד לאור העובדה שאתם בעלי ניסיון. 2. שיקול כספי זה בהחלט רלוונטי. אם הקרחון היא עולה 20,000$, היית הולכת ?
השאלה היא עבור מי שראה האם לדעתו זה שווה. כמובן שהנושא אידיבידואלי, אבל לשמוע חוו"ד אף פעם לא מזיק. 3. לשלוח אותי לגוגל זו לא חוכמה, שאלתי מתוך נסיונכם מה מומלץ לבצע באיזור הדרום, אם מישהו היה ו/או יודע, אשמח אם ימליץ על מקומות. 4. משנה מאוד מבחינת עיכובים. (את אמורה לדעת זאת...) 5. תודה. 6. תודה. 7. מה קשור "טוסו ותראו" ? השאלה היא עבור מי שכבר נסע בחלק מהחברות, האם יש כאלה מומלצות וחשוב יותר - כאלה שעדיף להתרחק מהן. אגב, מדוע לדעתי סופר-קאמה (שכיבה מלאה) מיותר ? גם בנסיעה של 17 שעות ? 8. אני חושב שאת טועה, אבל ה "לא" המודגש שלך קצת מפחיד, אסתדר, תודה. 9. כתבת פיסקה ארוכה שלא אומרת כלום
מי שכבר עשה את הנסיעות / טיסות, אמור לדעת לתת כיוון. תודה.

natyh

New member
שאלות מענינות

אך לאחר קריאה מדוקדקת של השאלה אתם יוצאים מנקודת ההנחה לצאת לטיול בארגנטינה לאו דוקא בדרום אמריקה לתקופה של חודש באוקטבר. מכאן נשאלות השאלות : למה באוקטובר ? למה רק ארגנטינה או בכלל למה ארגנטיינה בזתאריכים אלו ? אתם מצמצמים הכל לשני מסלולים אפשריים למיטב הבנתי בזמן הלא נכון ומבקשים שיבחרו עבורכם . בקיצור בואו נתחיל מהתחלה לכו להרצאה בחנות מטילים ונסו להבין משם מתי ולאן לנסוע , ומשם תחזרו אלינו ואם נוכל נשמח לעזור בינתיים שתי האפשרויות לא מדהימות במיוחד .

yotamir

New member
ארגנטינה, רק ארגנטינה, רק אוקטובר השנה ../images/Emo13.gif

למה וכמה זו לא השאלה, מכיוון שהתשובה מורכבת מפרמטרים רבים (כגון אילוצי עבודה וכו'), בכל מקרה, טיול בארגנטינה, ורק בארגנטינה, הוא עובדה מוגמרת מתוך בחירה, ז ו הנחת העבודה, ואגב - הכרטיסים כבר כורטסו
לכן אשמח לקבל המלצות למסלול אופטימלי, תוך התייחסות למסלולים שהצעתי לאחר קריאה לא מעטה בפורום, כמובן שאשמח לקרוא כל מסלול אחר שנראה לכם עדיף, אתם המומחים
תודה.

natyh

New member
ממליץ לקרא בספרים לא בפורום

מעולם לא כתבנו מסלול אופטימלי לארגנטינה בפורום ! כמו כן מומלץ לגשת להרצאה בחנות מטילים מומלץ מאד לשלב את צילה בטיול הזה צילה מענינת למיטב הבנתי יותר מארגנטינה. מומלץ מאד לשלב את ברזיל בתאריכים אלו זו התקופה שם דוקא בצפון ברזיל, בכלל אוקטובר מוקדם מדי לארגנטינה אם כבר בארגנטינה כדאי להתמקד רק בפוז בברילוצה ובואלדז ולהוסיף את אראיאל דה אזודה וריו דה זאנירו בברזיל לטיול , כך יצא לכם טיול סביר . הטיסה לאל קלפטה וראית הקרחון המתפוצץ נחמדה מאד אך אינה עומדת בפני עצמה , בעצם עדיף במקום לבזבז את הכסף על הענין הזה לצאת לטיול קייקים באלסקה בסגנון כמעט זהה או לשוט ללגונה סאן רפטאל בצילה השייט יוצא מפורט א מונט והסגנון אותו סגנון. אם כבר שילבתם את הקרחון אז תמשיכו לטורס דל פיינה או לפיצרוי או לשניהם. אחרת קצרו את הטיול בארגנטינה לשבועיים ותרויחו שבועיים בברזיל. בברכה . : נתי

yotamir

New member
אתה מתכוון לעזור, או שמשעמם לך ? ../images/Emo13.gif

שוב : צ'ילה, ברזיל ואלסקה - לא רלוונטי, אלא רק ארגנטינה. השאלה העיקרית שעומדת על הפרק היא המסלול האופטימלי בתוך ארגנטינה, בחודש אוקטובר השנה. שאלות מישניות נוספות מפורטת בהודעה המקורית, שגם תשובות עליהן יכולות לסייע. אם אתה מוכן לסייע בשאלות שאני שואל, ולא להמציא לעצמך שאלות ולענות עליהם - מה טוב
אם לא, לא נורא, אמתין לתגובות נוספות.

natyh

New member
ממש לא

למעשה את הזמן שהקדשתי לתשובה אין לי. סע ותיוכח האם המסלול שלך מתאים או לא . אין חכם כבעל ניסיון. זו התגובה האחרונה שליבנושא הזה או לך בכלל !

yotamir

New member
אני ממש לא מבין מדוע אתה מגיב, באמת.

הצעתי 2 מסלולים, שאלתי מנסיונכם מה עדיף והאם אתם מציעים מסלול אחר, במקום זה אתה תוקף, ושולח אותי "סע ותויוכח אם המסלול מתאים או לא", לא לעניין.

SOLO TREKKER

New member
פשוט הקונספט של תכנון טיול

של חודש ברזולוציה של ימים, וארגון שלו מהארץ עד כדי הזמנת כרטיסי אוטובוס (!?) הוא לא בדיוק צורת ההתנהלות של גולשי הפורום הזה. אנחנו מטיילים באופי תרמילאי ולא בצורה מאורגנת ומתוכננת. נתי, אגב, ענה לשאלתך, ואמר ששתי האופציות שהצגת לא מלהיבות. CAT WOMAN השקיעה בתשובה מפורטת לכל השאלות ששאלת. אני לא מבין מה עוד אתה רוצה, ולמה להאשים את מי שענה לך בכעסנות או בשעמום.

yotamir

New member
אז אני אסביר שוב, ברשותך :

אפשר לשכוח את הרזולוציה הנמוכה (עד כדי הזמנת כרטיסי אוטובוס), אני בסך הכל מנסה לתכן לפחות את קווי המתאר של הטיול. אופציה א' שונה מאופציה ב', והאפשרות הנוספת שכתבתי ב "תוספת" היא גם שונה (ונראה לי שהיא הכי הגיונית), זו השאלה העיקרית, קווי המתאר של הטיול מבחינת האפשרויות שהצעתי (ואחרות), ואשמח לשמוע מהו התכנון ההגיוני והמועדף לדעתכם.

The Cat Woman

New member
אתה סתם עקשן.

מבקש שנעזור לך והנה אנחנו עוזרים וכל שיש לך זה טענות. אתה מחכה לשמוע מאיתנו את מה שאנחנו ממש לא יכולים להשמיע! אתה רוצה לשמוע מה המסלול הכי טוב, אבל אין לנו מושג כי כל אחד מאיתנו היה לפחות כמה חודשים טובים בדרום אמריקה. וכולנו ככלל טיילנו עם תרמיל על הגב המכיל 80% ציוד תרמילאות, 20% ציוד אישי! מן הסתם אם נענה לך לפי נסיוננו- זה לא יתאים לך כי אתה נוסע לחודש עם מזוודה. אני ספציפית הייתי קרוב ל3 חודשים רק בארגנטינה וצ'ילה, אז ברור לחלוטין למה אני לא יכולה לענות על מה הכי יפה ומה הכי כדאי! ראיתי כ"כ הרבה מקומות שההתעקשות רק על ארגנטינה כשמודיעים לך רשמית כי זו לא העונה בכלל, נראית לי טפשית כשיש את צ'ילה במרחק שעה נסיעה! או אפילו את ברזיל (במרחק של שעה טיסה)! מה גם שנתי ענה לך וענה יפה מאוד, אפילו נתן אלטרנטיבות. אין לנו סיבה להסתיר מידע. חלאס עם הפרנואידיות שלך. ענינו לפי מה שנמצא במאגר בראש שלנו, מעבר לזה- גש לגוגל וחפש באופן יותר ספציפי. גם אני לא מתכוונת לענות יותר על השאלות הללו, אז אתה יכול להמתין לתגובות נוספות עד שנה הבאה מצידי אבל אני מודיעה לך רשמית כי אחרי כל ההסברים שניתנו פה והתגובות שלך לזה- אף אחד לא יגיב...

alejo23

New member
באוקטובר כבר נעים בארגנטינה,לא כזה קר

אולי רק בדרום,אבל גם לא כזה נורא

The Cat Woman

New member
עניתי לך על כל השאלות

צריך לדעת לקרוא גם מבין השורות, אתה לא מצפה שיעשו לך את כל העבודה השחורה הרי... גם אני לא מציעה לך כי זה הטיול שלך! 1. מה כ"כ ברור בזה? ביקשת מאיתנו להגיד מה נראה לנו. ובכן, נתתי מספיק כלים בכדי שתפעיל שיקול דעת משל עצמך ותחליט. בחירותי הן לא בהכרח בחירותיך והשיקולים שאני לוקחת בחשבון בביצוע בחירות הם לא בהכרח השיקולים שאצלך עומדים על הפרק! 2. אנחנו לא מדברים על סכומים אסטרונומיים, אנחנו מדברים על מחירים לגיטימיים לחלוטין והאם לדעתי זה יפה? כן, אבל יכלתי להסתדר גם בלי לראות את הקרחון הזה. עוזר לך? לדעתי זה טיפשי להקשיב לאנשים אחרים בנושא הזה, אם הייתי מקשיבה לאחרים לא הייתי מגיעה לבואנוס איירס בכלל. ואם אתה מחפש תחליף לקרחון- תעבור לצ'ילה, סע לפארק טורס דל פאיינה, שלם על מעבורת בכניסה לפארק, לך ברגל עד קרחון גריי וחזור. יותר מדהים לטעמי מקרחון שעומד כשמסביבו שבילים שנבנו במיוחד והדבר הימיוחד שבו זה העובדה שהוא מתרסק. דברים שנשברים יש לי בעבודה, אני לא צריכה לטוס לדרום אמריקה בשביל זה
אבלללל וזה אבל גדול- יש אנשים שממש אהבו את הקרחון ונדהמו ממנו יותר מקרחון גריי. חוויות הן סובייקטיביות ואינדיבידואליות. חבל לתת לחוויות רעות של אחרים להרעיל אותך. 3. למה לא? גוגל חכם יותר ממני ושם גם יש לך מבחר אתרים שיתנו לך מגוון פרספקטיבות. אני יכולה לתת רק את שלי וכולה- מוצגת בשרשור בעמוד הזה עם תמונות להמחשה! 4. אם יש עיכובים בטיסות הם מתבצעים בגלל בעיות מזג-אוויר בדר"כ ואז כל החברות מושבתות. 5. בבקשה. 6. אין בעד מה. 7. נסעתי בכולן. יש חברות שאמורות להיות "תותחיות" והיתה לי נסיעה זוועתית בהן. אני לא מוכנה לתת לך שמות ושתפסול אותן רק על-סמך חוויה גרועה שהייתה לי שיתכן שהיא לא באשמת החברה אפילו. 8. אז אני יכולה להבטיח לך שאני צודקת ושאין טעם לקנות מעכשיו. אפשר להכנס לאתרים של החברות ולהזמין כרטיס באמצעות כרטיס אשראי, ובמקרה כזה- שיהיה לך בהצלחה!! האתרים כתובים בספרדית. ההסתייגות שלי מפני קניה מראש בארץ דרך הנט היא- שמי אמר לך שבטוח תיסע בתאריך הזה? מי אמר שהחברה הזו בהכרח טובה ומציעה את המחיר הכי טוב? ומי אמר *-הכנס-כאן-עוד-מליון-ואחד-דברים-* שיכולים להשפיע על ההחלטה שלך? כשאתה שם ורואה את כל החברות ושומע מהן, הם לא יכולים לעבוד עליך עם עיצוב גראפי יפה של אתר אינטרנט. אם זה עוזר לך- חפש את האתרים של andesmar ו- chevalier (בקשר לצ'וואליאר- אני לא בטוחה שכך כותבים, אז נסה מספר וריאציות) רק כדי לראות מול מה אתה מתמודד, אבל לא הייתי ממליצה לקנות מאתר בשפה זרה בכל מקרה. חוצמזה- מאוד יכול להיות שלהרבה חברות אין אתרי אינטרנט/ אין שירות מכירת כרטיסים באינטרנט ואלו חברות מעולות! לא חבל לפספס אותן? 9. היא אומרת הרבה. תלמד לקרוא מבין השורות! בעצם מה שכתבתי זה "לעולם אין לדעת". זה שאתה מתעקש לקבל תשובה חד משמעית זו בעיה אך ורק שלך. בדרום אמריקה אין תשובות חד משמעיות ויש הרבה "אולי" ו"יש מצב". תתרגל! אחרת תשתגע שם. ואתה צודק... מי שכבר עשה נסיעות וטיסות אמור לדעת... טוב, אז כנראה שלא הייתי בדרום אמריקה. עלית עלי! אני סתם עובדת על כולם בעיניים...

alejo23

New member
לפחות לגבי האוטובוסים זה נכון

אין אפשרות להזמין בראש,אפילו בתוך ארגנטינה אתה לא יכול להזמין בדראש עם כרטיס אשראי דרך הטלפון או האינטרנט,וגם אם אפשר לא כדאי ואין צורך. בתקופה שאת מטיילת אין שום לחץ אז את יכולה בקלות לרכוש כרטיס אוטובוס יום-יומיים לפני. אם יש לך עוד שאלות ספציפיות(בלבד) לגבי ארגנטינה,אשמח לענות.

zoee170

New member
אם זה עוד רלוונטי...

היי לכם, גם אני ובן זוגי נוסעים לודש לארגנטינה באוקטובר. אוכל לשתף אתכם במסלול שאנחנו בחרנו, אם כי גם אני עדיין מתלבטת אם עשינו את הבחירות הנכונות. רגע לפני פרוט המסלול, חייבת להגיד שהופתעתי מרמת התוקפנות של התשובות שניתנו. תהיתי אם זו שחצנות של בני העשרים +, אולי העדר פרספקטיבה. אני חושבת שערכם הגדול של הפורומים באשר הם הוא שיתוף בניסיון וידע, לניקוז אגרסיות יש לא מעט כתובות אחרות.כך או כך זה יכול להיות מחקר פסיכולוגי מרתק ועד שאעשה אותו, אניח לעניין ואספר על המסלול: בואנוס איירס - 3 ימים איגואסו - יומיים ולדז - יום לצרכי הגעה + יומיים - משם אוטובוס לילה לברילוצ'ה ברילוצ'ה והאזור (כולל פוקון שבצ'ילה) - 10-11 יום אל קלאפטה - יום הגעה + יום פריטו מורנו + יום שיט לקרחונים נוספים טורס דל פיינה - 3 ימים ברכב שכור (יום של עליה לטורסים + שיט לקרחון גריי) בואנוס איירס - יום וחצי נוספים. מקווה שעוזר לכם וכמובן אשמח לשמוע המלצות לשינוי או שיפור מכל מי שמוכן לתת כאלה. שיהיה טיול מהנה, זואי.

למעלה