"מעלה-אדומים - חלק בלתי נפרד".

bhnadav

New member
../images/Emo41.gif "מעלה-אדומים - חלק בלתי נפרד".

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3212547,00.html אולמרט: מעלה אדומים - חלק בלתי נפרד מישראל ממלא מקום ראש הממשלה סייר בתוואי הגדר בעוטף ירושלים ובגוש עציון, וקרץ למתלבטי הימין. "ההנחיה שלי היא שגוש עציון ומעלה אדומים ישארו חלק בלתי נפרד ממדינת ישראל", אמר. הבהיר: "אנו עושים מאמץ אדיר להשלמת הגדר באזורים אלה. אני מוטרד במיוחד בנושא עוטף ירושלים ואזור זה קודם לכל דבר בסדר העדיפויות" רוני סופר "למרות שמדובר בגדר ביטחונית, ההנחיה שלי היא שגוש עציון ומעלה אדומים ישארו חלק בלתי נפרד ממדינת ישראל". כך אמר היום (ג') ממלא מקום ראש הממשלה, אהוד אולמרט, בסיור שערך באזור עוטף ירושלים ובגוש עציון. אולמרט הגיע לאזור הגדר מלווה בכאנשי מינהלת ההקמה של גדר ההפרדה והוסיף: "נשלים את הגדר כמה שיותר מהר". אולמרט סייר במקום יחד עם שר הביטחון שאול מופז, ועם השר לביטחון פנים גדעון עזרא. גם השר הממונה על ענייני ירושלים צחי הנגבי, והרמטכ"ל רא"ל דן חלוץ, לצד מינהלת גדר ההפרדה בראשות נצח משיח. הסיור החל באזור תצפית עמינדב עבר דרך ג'בעה, מעבר רחל והסתיים במעבר הזיתים הצופה על מעלה אדומים. ממלא מקום ראש הממשלה אמר בסיור: "אנו עושים מאמץ אדיר בהשלמת הגדר באזורים אלה והכוונה בסיור היום היא לראות את הבעיות המרכזיות המעכבות את השלמתה. נעשה השנה מאמץ אדיר כדי להשלים כמה שיותר את הגדר, כולל האזור שלפנינו", אמר. עוד אמר אולמרט : "הגדר באזור עוטף ירושלים תחזור למתכונת הקבועה ותהיה באחריות המשטרה. הגדר היא גדר ביטחון והיעד שלה הוא מניעה אפקטיבית של ניסיונות חדירת מחבלים והעברת אמצעי טרור. אני מוטרד במיוחד בנושא עוטף ירושלים ואזור זה נמצא בסדר העדיפויות הקודם לכל דבר. למרות שזו גדר ביטחונית, ההנחיה שלי היא שגוש עציון ומעלה אדומים יישארו חלק בלתי נפרד ממדינת ישראל בכל ההתפתחויות שתהיינה בעתיד". במהלך הסיור קיבל אולמרט סקירות מגורמי ביטחון ומראש מועצת גוש עציון, שאול גולדשטיין. בסיור במעבר רחל ביקר ממלא מקום ראש הממשלה במעבר, בטרמינל, ובחמ"ל. בפגישת העבודה שם, נכחו גם ראש עיריית ירושלים אורי לופוליאנסקי, מפקד מחוז ירושלים במשטרה ומפקד מג"ב בירושלים. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3212547,00.html

ממש ד'זה וו

"דין נצרים כדין תל אביב". במעלה אדומים כבר התחילו לארוז או שהכינו את השכפ"צים לפני שיבואו לשבור להם את הידיים והרגליים "ברגישות ובנחישות"? כפראפרזה על סיסמת הבחירות של קדימה: "אולמרט נשאר אותו האולמרט".

pegasoos

New member
עכשיו בטוח שמעלה אדומים תפונה

רק שלא ידבר כך אולמרט על עיר בישראל, כי אז תהיו בטוחים שהלך על העיר הזאת.

מעניין

אם הוא גם יגיד ש"מלחמת לבנון היא מה-מוצ-ד-קות במלחמות ישראל" (או שמא ישאיר את האמירה הזאת לחבריו ממר"צ שהצטרפו לקדימה)

bhnadav

New member
../images/Emo41.gif מתוך ריאיון אולמרט לנסים משעל:

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/044/999.html "לא אלה יהיו גבולותיה של ישראל" בראיון ראשון כמ"מ ראש הממשלה נזהר אהוד אולמרט בלשונו, אך אמר כי ישראל תיאלץ להיפרד משטחים בהם היא נמצאת כיום. "לא תהיה קריצה בעין, הדברים יהיו רק ברורים וחדים". נאלץ להיפרד ממרבית האוכלוסייה הפלשתינית שגרה בשטחי יהודה ושומרון והגבולות שמדינת ישראל נמצאת בהם לא יהיו גבולותיה העתידיים - כך אמר אתמול ממלא מקום ראש הממשלה, אהוד אולמרט בראיון לתוכנית "משעל חם" בערוץ 2. בראיון ראשון מאז שנכנס לתפקיד ממלא מקום ראש הממשלה תקף אולמרט את ביתו הפוליטי הקודם, הליכוד, הביע דאגה מהקרע בעם, ושרטט את חזונו המדיני. אולמרט הסביר את השינוי שחל בעמדותיו בשנים האחרונות ואמר כי הגיע למסקנה כי יש להיפרד מהאוכלוסייה הפלשתינית בשטחים. "זה מה שאני אעשה לאחר שאקבל את האחריות הפורמלית כראש הממשלה, זה העניין המרכזי שלנו", אמר. "ניפרד ממרבית האוכלוסייה הפלשתינית, שגרה בשטחי יהודה ושומרון. זה יאלץ אותנו להיפרד משטחים שבהם ישראל נמצאת היום. הגבולות אינם אלו שמדינת ישראל נמצאת בהם". הוא הדגיש כי ישראל תשמור על ירושלים מאוחדת, והבטיח להותיר בריבונותה של ישראל את מעלה אדומים, גוש עציון ואריאל. הוא סירב לענות לשאלה אם הוא תומך בצעדים חד-צדדיים ורק אמר כי המסגרת המוסכמת על הקהילה הבינלאומית היא מסגרת מפת הדרכים. לדבריו, המסגרת הזו קיבלה את הדרישות העקרוניות של מדינת ישראל. אולמרט חזר כמה פעמים על המסר שלפיו הוא אינו מעוניין בקרע בעם, ובפרט עם המתנחלים. "רוב הציבור הזה הוא ציבור נפלא, שאני אוהב אותו ושקיימתי איתו קשר", אמר. הוא אמר כי לפני הפינוי בעמונה הוא קיים ישיבה ארוכה עם ראשי יש"ע מתוך מאמץ להגיע להבנה. במקביל מתח ממלא מקום ראש הממשלה ביקורת על הנערים שקיללו את אנשי הביטחון במהלך פינוי המאחז. את הנערים הללו כינה "מוסתים, שקוראים 'נאצים' לחיילי צה''ל". הוא גם גינה את הסיסמאות שמכוונות נגדו כמו "אולמרט רע ליהודים". "צר לי על הסיסמאות הללו. אלו סיסמאות של עימות, ואני מצטער עליהן מאוד. השימוש בסיסמאות הללו לא הועיל גם בעבר לאחדותו של העם". למרות הסיסמאות, אמר אולמרט כי הוא אינו חושב שיש "רוח רעה בעם". "הרוב המכריע של הציבור הישראלי חושב שנהגתי נכון ושפעלתי נכון. אני מתכוון לקיים דיאלוג עם המתנחלים ולקיים את החוק ואת צווי בית המשפט. אני אקיים את כל ההתחיייבויות שממשלת ישראל נתנה. לא תהיה קריצה בעין, אלא הדברים יהיו ברורים וחדים". "נתניהו במצוקה" אולמרט לא היסס לתקוף את ביתו הפוליטי הקודם, הליכוד, ואף מתח ביקורת מרומזת על היו"ר בנימין נתניהו. "יש הבדל מהותי בינינו לבין הליכוד של היום", אמר. "הליכוד היא מפלגה ימנית קיצונית שלא מציגה אלא תחזית של בידוד אינסופי של ישראל, שמוחרמת ומבודדת על ידי העולם". בהתייחסו לביקורת שמתח עליו נתניהו אמר אולמרט: "אני לא מתכוון לנהל ויכוחים אישיים ולא התנצחויות אישיות. אני מבין את המצוקה ששרוי בה מר נתניהו, ואני לא מתכוון להתייחס לזה. כל אחד מכיר אותו ואת תפקוד הממשלה שהוא עמד בראשה". ממלא מקום ראש הממשלה גם תקף את מפלגת העבודה, שהשיקה אתמול קמפיין ב"כיכובו", שרמז על קשריו לשחיתות. אולמרט בחר להתעלם מאלגנטיות מהאשמות של מפלגת העבודה. "מאז שקיבלתי על עצמי את האחריות הכבדה הזו, אני עסוק בעניינים מורכבים: במלחמה בטרור ובהתמודדות מדינית. אני לא מתכוון להיגרר להאשמות. לא אגיד את האמת ולא אפריך את השקרים. יש מי שעוסק בבחירות ויש מי שעוסק בענייני המדינה". http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/044/999.html

the new L

New member
אולמרט מוכיח שהוא לא רוצה שלום

אולמרט מוכיח בכתבה הזאת שהוא לא באמת מתכוון להביא את ישראל להסדר שלום: "ישראל תשמור על ירושלים מאוחדת" נו באמת! ברור לכולם שלא יתכן הסכם עם הפלשתינאים בלי חלוקת ירושליים. אולמרט צריך עקב האמירה הזאת להתייצב ולומר ברור - אין לו שום כוונה להגיע להסכם שלום עם הפלשתינאים. אנשי שמאל? אל תצביעו קדימה!

the new L

New member
אפילו לא

תומכיו (bhnadav למשל) אמרו פה בפורום שהוא מתכוון ככל הנראה לחלק את ירושלים.

למעלה