מענק לימודים

m i c h a l i

New member
../images/Emo41.gifמענק לימודים ../images/Emo41.gif

כפי שאתם יודעים בחודש אוגוסט מחולק מענק לימודים ע"י הביטוח הלאומי לזכאים. כדי לבדוק את זכאותכם מומלץ לפנות לסניף הקרוב אליכם. בשנה הראשונה יש להגיש בקשה (למלא כמובן טופס - לגשת לסניף) ולוודא שהבקשה התקבלה. בשנים הבאות המענק יתקבל אוטומטית. אני מצרפת כאן לנוחיותכם את התנאים לזכאות ואת הסכומים המעודכנים (לפי שנה שעברה) באם יהיו עידכונים חדשים אדאג להביאם לידיעתכם בהקדם
המוסד לביטוח לאומי משלם מענק לימודים בתחילת שנת הלימודים בעד ילדים שמלאו להם 6 שנים ועדיין לא מלאו להם 14 שנים, ושהוריהם עומדים בתנאים המפורטים בהמשך. המענק מועבר לחשבון הבנק שאליו מועברת קצבת הילדים. לפני תחילת כל שנת לימודים מתפרסמים תאריכי הלידה של הילדים הזכאים למענק לימודים באותה שנה. מענק לימודים - תנאי הזכאות קיימות שתי קבוצות של מבוטחים הזכאים למענק לימודים: 1. מבוטחים הזכאים למענק לימודים ויקבלו אותו באופן אוטומטי לחשבון הבנק ואין צורך להגיש תביעה לביטוח הלאומי: הורה יחיד - רווקים, גרושים או אלמנים - שאין עמם בן זוג הידוע בציבור. מקבל/ת גמלה להבטחת הכנסה בנפרד מבן הזוג. משפחה עם 4 ילדים ויותר, הזכאית מן הביטוח הלאומי לאחת מן הקצבאות האלו: גמלה להבטחת הכנסה, דמי מזונות, קצבת נכות כללית, קצבת זקנה או שאירים. מי שבאחזקתו ילד שעלה לארץ ללא הוריו. מי שבאחזקתו ילד שנתייתם משני הוריו. מי שבאחזקתו ילד נטוש או ילד יתום, כמשמעותו בחוק הבטחת הכנסה. 2. מבוטחים הזכאים למענק לימודים ועליהם לפנות לביטוח הלאומי ולהגיש תביעה כדי לקבל את המענק: הורים החיים בנפרד מבן הזוג - בתנאי שהם חיים בנפרד מבן הזוג שנתיים לפחות, ופתחו בהליכי גירושין על פי החוק, והם פועלים לקדם את הליכי הגירושים במשך שנתיים לפחות. עגונה - אישה נשואה, שזה שנתיים נעלמו עקבות בעלה, וכן אישה שבעלה נמצא בחו"ל, שלא בהסכמתה, ואינו משלם לה באותו זמן דמי מזונות. נשים השוהות במקלט לנשים מוכות בתנאים מסויימים. עולים חדשים - הנמצאים בארץ למעלה משנה ופחות משנתיים, ובן הזוג לא עלה לארץ ואינו מתגורר בה. ילד ששני הוריו נטשו אותו בישראל; או ילד שאחד מהוריו נטש אותו, והאחר נפטר או אינו גר עמו ואינו מכלכל אותו, או גר דרך קבע בחו"ל, או נעלמו עקבותיו, או אין ידוע מי הוא. ילד ששני הוריו נפטרו; או ילד שאחד מהוריו נפטר, והאחר גר דרך קבע בחו"ל, או נעלמו עקבותיו, או שאין ידוע מי הוא. סכומי המענק בשנת הלימודים תשס"ז (2006-7) : בעד כל ילד שנולד בתקופה שמיום 24.12.95 עד 26.12.00: 1,236 ש"ח (החל ב-01.01.2006). בעד כל ילד שנולד בתקופה שמיום 25.12.92 עד 23.12.95: 686 ש"ח (החל ב-01.01.2006).

יש לי שאלה.

שנה שעברה קיבלתי מענק לימודים עבור ביתי שנולדה בשנת 2000 - לאחר מילוי טפסים נחוצים. יש לי ילדה שנולדה בשנת 2001 בעד כל ילד שנולד בתקופה שמיום 24.12.95 עד 26.12.00: - האם גם עבורה אנו זכאיות למענק לימודים? האם גם עבורה אני אצטרך למלאות טפסים ? תודה . וכל הכבוד לך על השירשור לקראת שנה"ל הקרבה.

מרגנית2

New member
כן כל ילד מקבל מענק בנפרד

ועד כמה שהבנתי משגת אין צורך במילוי טפסים שוב. כאן המקום למחות שוב על הקטנת המענק בגיל 11. המענק בקושי מכסה את עלות הספרים והמחברות השנה בתיכון. מצאתי חלק מהספרים משומשים ועדיין..

../images/Emo45.gifתודה על העדכון ,יש הרבה שלא יודעים

אני כבר מקבלת 3 שנים,,תודה לאל על זה לפחות. אילנה

למעלה