מעקב

Just ice

New member
../images/Emo41.gif מעקב ../images/Emo41.gif ../images/Emo35.gif

האם אתם מכירים ארגונים המצהירים באופן מפורש על אמצעי המעקב שלהם, אמצעים כגון מצלמות מעקב, ניטור פעילות האינטרנט/גלישה של העובדים וכו' ?

sagiberg

New member
לגבי ניטור פעולות גלישה

אני יודעת ומכירה ארגונים בהם הניטור מוצהר, אבל, השאלה המעניינת לדעתי, היא עד כמה נכון ואתי מצד ארגון להפעיל ניטור כזה במובלע או במוצהר

מחשבות

New member
מעביד יכול בצדק לטעון שכל שימוש

הנעשה לרעה בטכנולוגיה של מקום העבודה נכון ומותר לעקוב אחריו. זה הצדק. החכמה היא לתת אמון בעובדים, לתת להם תחושה שעצם היותר בעבודה זה המשאב החשוב ביותר לעבודה. בימינו, כשעבודה בשרותים היא עבודה שיש בה משום חלק של אבטלה סמויה, מה מצפה המעביד מעובד שיש לו שעות מתות ומחשב מולו? יקום המעביד החכם ויאמר לעובד השכיר שלו שמעתה הוא רואה בו קבלן: עשה עבודה אמינה וטובה, סיים אותה ולך הביתה למחשב שלך בבית.

Che guevera

New member
../images/Emo186.gifנצא מנקודת הנחה

שהמעסיק מחזיק לך את הטלפון בבית במאה אחוזים-דהיינו כל העלות א)האם זה מאפשר לו לצוטט לשיחות שלך?? ב)האם זה מאפשר לו שתתן לו דיווח על כל שיחה שלך??של אישתך?? בנותיך ובניך?? ג)מה הם הגבולות שניתן להעמיד בפני מעסיק ללא סכנת פיטורין כאשר אתה מתנגד לתהליך הציתות ואו הניטור ואו כל מה שמתחשק לו כי הוא הרי משלם לך את הטלפון שבביתך.

מחשבות

New member
ואם יש לי רכב מהעבודה אני לא הולך

איתו לסופר? הבוס יכול לאסור עלי? אם הטלפון והאוטו הם תנאי עבודה, העובד יכול לעשות מה שמתחשק לו. הבוס יוצא מנקודת הנחה שאחרי שהוא סוחט את העובד, לעובד כבר אין חשק וכוח לעשות שימוש לרעה במה שניתן לו.

Che guevera

New member
כן

במשרד ממשלתי מסויים הוכנס נוהל של התייצבות דרך הפלאפון כאשר הפלאפון רשום על שם המשתמש אומנם סופק ע"י המשרד אבל רשום והתשלום הוא ע"י המשתמש הפלאפון מזהה אותך ברמת דיוק של מיקום רחוב ומספר ביית. יש כאן חדירה לרשות הפרט,ופלאפון שמעבירה את הנתונים האלה לדעתי עוברת על חוק הגנת הפרטיות,אילו הייה לי עו"ד שמוכן לקחת את התיק כאתגר ולהפוך את זה כתביעה ייצוגית כנגד פלאפון,אשתף איתו פעולה-שכרו יהייה פיסומו,כי זה יעשה הרבה רעש פניתי לקו לעובד אבל לא נעשה עם זה כלום,פניתי גם למבקר המדינה,לא ידוע לי אם העיניין טופל בכל מיקרה מאז כל החברה משתמשים בפלאפונים ככרטיס עבודה,ומכבים אותו במשך היום,רק לאחר סיום היום מדליקים מתייצבים ושוב מכבים,זו המחאה היחידה שנותרה לנו.

Che guevera

New member
שכחתי לציין

לעולם לא התבקשנו להצהיר ואו לחתום על הסכמה כמו כן אם יעלה הטיעון שהפלפון הינו רכוש המדינה הרי שמה שאותו אחד אומר מרשה לו גם לצוטט לשיחות,וגם להכנס לתא הקולי שלי,כי הרי זה שייך למדינה,,,,,, האח הגדול במלא עוזו,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

maore

New member
זו לא תביעה נגד פלאפון! אלא נגד

המשרד בו את עובדת. נקודה חשובה - גם כאשר המכשיר כבוי, אך הסוללה מחוברת אליו, ניתן לעקוב אחר מיקומך! כיבוי המכשיר אינו מונע מהמכשיר שלך לדבר עם אמא שלו (עם הרשת הסלולרית). מעבר לכך הרשת יכולה ליזום שיחה ואפילו להדליק את המכשיר שלך, ללא ידיעתך, הסכמתך, או רצונך. הבעיה היא שאתם חתמתם על המכשיר ועל כך שתשלמו עליו. התביעה צריכה להיות נגד המשרד ולא נגד חברת הסלולר. מבחינת חברת הסלולר יש לה חוזה תקף עם המשרד המעסיק, וחוזה איתך רק על תשלום חלק (בד"כ) מהשיחות המבוצעות במכשיר, את גם מקבלת הנחה גדולה עקב החוזה של המעסיק איתם. אישית הייתי: א. משאירה את המכשיר בבית ב. מנתקת את הבטרייה במשך שעות עבודתי ג. אם היו דורשים שאפסיק את א או ב הייתימ תפטרת. כמו שלא אלך לעבוד במקום שדורש בדיקת פוליגרף. חוצפה.

Che guevera

New member
../images/Emo140.gifאני זכר

יש לי גם מכשיר באוטו שמתכבה כאשר אני מכבה את האוטו,האם גם הוא ממשיך לשדר??

Just ice

New member
האם מישהו מכיר אירגונים המצהירים

בכתב שמתבצע ניטור הגלישה באינטרנט (למשל) ?

זה לא מסמך

ההנהלה מדווחת למנהלי הסניפים מנהלי הסניפים מדווחים לעובדים ומיידעים אותם אחת לתקופה מסויימת מתקבלים בכתב תוצאות האזנה (שמטרתה לבדוק שירות ומכירתיות)

למעלה