מצביעים ומשפיעים בתפוז אנשים!

../images/Emo41.gifמצביעים ומשפיעים בתפוז אנשים!../images/Emo41.gif

תפוח הזהב 2006 יוצא לדרך! כמדי שנה בשנה, גם הפעם אנו נותנים בידיכם, הגולשים, את האפשרות לבחור את הפורומים הפופולאריים ביותר! בחרו כבר עכשיו את שלושת הפורומים האהובים עליכם על ידי הקלקה על הקוביה המופיעה בצד שמאל בראש כל פורום, או בלינק הבא: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/mis/goldenApple2006.asp זכרו – מי שמצביע, משפיע!
לרגל יציאת הסינגל החדש של דניאל זילברשטיין, "מה שאת עושה לי", הפורום מחלק לכם סינגלים. רוצים גם אתם לקבל סינגל? הקליקו כאן לפרטים נוספים: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=1577&msgid=88673865
החצבים, הסתווניות, הנחליאלי, עלי השלכת נדידת הציפורים ומזג האויר מבשרים שהסתיו הגיע. העלו תמונות לתחרות בתפוז
אלבומים
מעונת הסתיו ותוכלו לזכות בפרסים: http://www.tapuz.co.il/Albums/contests/contest.asp?c=86

../images/Emo207.gifאיך מתכוננים ללידה../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif

מהבוקר אני כבר מנסה להוסיף הודעה חדשה ולא מצליחה, אז החלטתי להיות יצירתית ולנצל"ש בתקווה שתשימו
להודעה שלי
הפנתה אותי לכאן משתתפת מהפורום הזה שראתה שאלה שלי בפורום הריון ולידה... שאלה שלא ממש קיבלה שם התייחסות. אני מעתיקה את ההודעה כלשונה ומקווה שמכן אוכל לקבל כמה עצות לדרך: נשארו עוד 8 שבועות (כמובן הכל פלוס מינוס) ורק עכשיו נזכרתי שאולי יש דברים שאפשר לעשות על מנת שהלידה תהיה קלה יותר... אני רחוקה מלהיות בכושר ומכל האינפורמציה והסרטים שראיתי נראה שלידה דורשת המון המון כוחות פיזיים מה שגורם לי לתהות מה יעלה בגורלי בזמן הלידה
ואם ואיך אני אצליח "לעשות את זה". בקיצור, אני מחפשת קצת מילות עידוד ובעיקר עצות טובות לאיך להכין את עצמי בזמן שנשאר ללידה גם מבחינה פיזית וגם מבחינה נפשית. יש בכלל משהו שניתן לשפר בפרק זמן קצר שכזה?

הדברים שבעיניי מאד חשובים

מבחינת ההכנה הגופנית ללידה - נשימות והכנת הפרינאום. נשימות - רבע שעה ביום של נשימות עמוקות לבטן, רווח נקי לאמא ולתינוק, ובלידה הגוף יכיר את הנשימות שיעזרו בעת הצירים. הכנת הפירנאום - אני רואה ערך רב בכך, בעיקר לפני לידה ראשונה.

../images/Emo51.gif

מבחינת הכנת הפירנאום אנחנו כבר מצויידים באפי-נו ובקרוב נתחיל גם את העיסוי באמצעות שמן שקדים. ובעניין הנשימות, למה הכוונה נשימות עמוקות לבטן? מה ההבדל בין נשימות עמוקות לבטן לסתם נשימות עמוקות? הרבה נשים שאני משוחחת איתן ממליצות על צעדות מידי יום של מינימום חצי שעה ולצערי כשכבר אני חוזרת מהעבודה אני כ"כ מסמורטטת שאין לי אפילו את הכח לחשוב על לצאת לצעדה שלא לדבר על לצעוד ממש
אם זה באמת כ"כ עוזר וכ"כ חשוב אז אני אגרור את עצמי לקום וללכת אבל אם זה לא משהו שהוא חד משמעי אני מעדיפה לנוח בסוף כל יום

פעם בשבוע

יוגה להריון- שם עובדים איתך גם על תנועתיות גם על נשימות וזה הכנה מעולה ללידה. אין מאוחר מידי.... אם אפשר פעמיים- אז יותר טוב, אבל שוב, עדיף פעם אחת מכלום יותר מצעידות פעם ביום.... (אבל כן אפשר לחזור על תרגול הנשימות כל יום בלי הרבה מאמץ....
) מה שחשוב בנשימות זה לראות שזה אכן נשימות סרעפתיות- לבטן בלי לעצור בחזה. להרגיש את הבטן מתנפחת ושהחזה לא עולה ויורד. הייתי גם הולכת לקורס הכנה ללידה... שם מלמדים את כל זה......

אנחנו מתחילים את הקורס השבוע

אבל אני כ"כ בלחץ ממה יהיה ואיך תהיה הלידה ומה אם לא יהיה לי כח לדחוף ומה אם הפצפון יתקע באמצע הדרך כי לא יהיה לי יותר כח
זה מלחיץ אותי והתחיל גם להעסיק את התת-מודע שלי בלילה בחלומות

חשוב מאד לעשות מה שאפשר

ולא מה שמנג'ס. אם צעידות זה דבר שאת רק חושבת עליו וחוטפת עייפות קלינית אז מה הטעם...?
נשימות לבטן - רובנו, נושמים לחזה. נשימות לבטן מכוונות לבטן, ממש לתת לסרעפת לרדת את כל הדרך למטה ולבטן לעלות למעלה, ואז לנשוף לאט וארוך.

אפשר... אפשר...

זה רק העצלנות שמונעת ממני לעשות
אבל אם זה חשוב ויכול להקל אז נתחיל לגרור את הבעל (הוא מצידו דווקא ישמח).

מבינה אותך אבל...

זה תהליך הדרגתי - בהתחלה ממש קשה ואח"כ זה מתחיל להסתדר ופתאום אחרי כשבועיים את לא מצליחה להבין איך הסתדרת בלי זה... אני ממליצה להתחלה ללכת עם חברה ולקשקש כל הדרך כי זה מעביר את הזמן בסבבה ואז רואים שזה לא כזה נורא והגוף מרגיש כל כך טוב אחרי ההליכה. או לפחות עם מוזיקה טובה וממריצה , משהו שייתן לך דרייב להמשיך , הכוח הפיזי כבר יבוא לבד.

את מכירה את התנוחות האפשריות?

כלומר: עמידה על הברכיים, על שש, ישיבה על הברכיים, ברך-רגל, עמידה תלויה, כריעה וכו'? ואת היתרונות שלהן? בספר "לידה פעילה" של ג'נט בלאסקז יש הסברים והמון צילומים. אמנם אני עוד לא ילדתי, אבל אני מרגישה שהספר הזה פתח לי הבנה של הגוף ומה הוא עושה תוך כדי הלידה, ואיך אפשר לעזור לו.

אמטיסט2

New member
שאלה - קראתי על היפנוזה

ורציתי לדעת אם יש מישהי שניסתה את זה ויכולה להמליץ על מטפל/יטה מסויימת. קראתי בכתבה הזו: היפנוזה תוך כדי לידה שזה מוריד משמעותית את הכאבים בזמן הלידה... עכשיו את האמת: זה נשמע לכם משהו פסיכולוגי או שזה באמת עובד??

באופן אישי לא נתקלתי בלידה

שלוותה בהיפנוזה. אני בהחלט מאמינה שאם אתם מאמינים בדבר כלשהו - זהו כלי שיעזור. ליוויתי לפני שבועיים לידה ראשונה עם זוג שמאמין בתורה סינית שנקראת פאלון גונג. זה היה מרגש ומרתק לראות את הזוג עושה מדיטציות ושר באנגלית ובסינית תוך כדי צירים חזקים בשלבים מתקדמים מאוד. אני מאמינה שזה בהחלט תרם ללידה.

קשתענן

New member
לא מכירה באופן אישי אבל מכירה

מטפלת מוסמכת עם רשיון להפנוט (יש דבר כזה...) שמתעסקת גם בתחום הריון ולידה.. אני לומדת אצלה דמיון מודרך ומדיטציה לקראת הלידה.

למעלה