מקורבי שרון רוצים את ליבני מס' 2

mean girl 16

New member
../images/Emo41.gifמקורבי שרון רוצים את ליבני מס' 2

במאבק בין אולמרט ללבני על המקום השני, סבורים בכירים בקדימה שהצבתה של לבני במקום תהיה נכונה יותר למפלגה. בקדימה גובר המתח לקראת הרכבת רשימת המועמדים לכנסת. בין השאר, לא ידוע אם במקום השני ברשימה - לאחר ראש הממשלה, אריאל שרון - יוצב השר אהוד אולמרט או השרה ציפי לבני. גורמים בקדימה אמרו אתמול, ששרון טרם החליט מי מהשניים יהיה במקום השני. לדברי בכירים בסביבתו של שרון, הצבת לבני כמספר שתיים תהיה נכונה יותר מבחינת הרשימה. הבכירים בקדימה ציינו, שבסקרים פנימיים שערכו, נשאלים רבים יותר אמרו שהיו רוצים לראות את לבני במקום השני ברשימה. עם זאת, יש גורמים בסביבת שרון המצדדים בהצבת אולמרט במקום השני, כי לדעתם, ניסיונו הפוליטי והמיניסטריאלי רב יותר. מקורבים ללבני ולאולמרט הבהירו, כי אין כל מתח ביניהם והם אינם עוסקים בסוגיה כלל. התאריך האחרון להגשת רשימות המועמדים לוועדת הבחירות המרכזית הוא 7 בפברואר 2006. לדברי גורמים בקדימה, ייתכן ששרון יעדיף לחכות עד סמוך למועד זה שכן לפני קביעת הרכב הרשימה, כי עד אז ייקבעו גם רשימות הליכוד והעבודה. פרסומתבתוך כך, ביום רביעי צפוי לשוב לארץ מוושינגטון ראש השב"כ לשעבר, אבי דיכטר. דיכטר ייפגש עם שרון כדי לסכם כיצד ישולב במטה הבחירות של קדימה. התפקיד המיועד לדיכטר הוא יו"ר מטה ארגון יום הבחירות. בקדימה שוקלים לערוך בסוף השבוע מסיבת עיתונאים שבה יוכרז רשמית על הצטרפותו של דיכטר למפלגה. בכירים בסביבת שרון אמרו אתמול, ששרון לא החליט שלא למנות את שאול מופז לשר ביטחון גם בממשלתו הבאה וכי הוא עדיין אחד המועמדים המובילים לתפקיד לאחר הבחירות. בסוף השבוע היו פרסומים על הנזק שהסבה הצטרפותו של מופז לקדימה, ועל כך ששרון החליט שלא למנותו לשר ביטחון בממשלה הבאה.

bhnadav

New member
דעתי בנוגע לסוגייה הזה:

ראשית, אני תומך נלהב של השרה ציפי לבני, כפי שגם מתבטא מחתימתי. הייתי מאוד רוצה לראות אותה כממלאת מקום ראש הממשלה וכמועמדת פוטנציאלית להחליף את שרון בהנהגת קדימה לאחר פרישתו מהפוליטיקה. לכן, מן הסתם, אני גם תומך בהצבתה במקום ה-2 ברשימת קדימה. אולם, להערכתי זה לא יקרה, וזה ממש לא יפגע בתמיכתי במפלגה. להערכתי אהוד אולמרט יקבל את המקום ה-2 בקדימה וימשיך להיות ממלא מקום ראש הממשלה גם בקדנציה הבאה. העניין לטעמי הוא כזה - שרון כמו כולם מבין כי ציפי לבני היא הפופולרית ביותר בציבור. הרי כל הסקרים מראים שמבין האישים ציפי לבני, שמעון פרס, אהוד אולמרט ושאול מופז (בכירי קדימה) - אולמרט הוא האחרון בדירוג המחליפים של שרון בבוא העת, וציפי לבני ראשונה. אך, אי אפשר להתעלם מאהוד אולמרט כפוליטיקאי מנוסה, אישיות מיניסטריאלית ידועה ואדם ששירת בתפקידים בכירים שונים. נסיונו עולה על זה של ציפי לבני, והוא עמד לצידו של שרון בשנים האחרונות ומהווה ממלא מקום נאמן בקדנציה הנוכחית. שרון מודע לכך שזה שהוא ישים את אולמרט במקום השני, לא יגרע מהתמיכה הציבורית בקדימה, ולכן אני מעריך שהוא יציב את אולמרט במקום השני ואת ציפי לבני במקום השלישי. אך, דבר זה לא אומר כלום על מה שיקרה בעתיד. אם אכן קדימה תמשיך להיות מפלגה בולטת גם לאחר פרישתו של שרון בעוד מספר שנים, אני מעריך כי ציפי לבני היא זו שתקבל את המושכות בפריימריז מסודר שיהיה בקדימה, וכך גם צריך להיות. משמע - ציפי לבני ואהוד אולמרט - שניהם ראויים בעניי לעמוד בתפקיד. אני מעריך שהדירוג הסופי יהיה אולמרט 2 ולבני 3.

אולמרט כנראה ימוקם במקום השני

אין חשיבות למיקום , אלא לתפקיד. אלא שבשנים האחרונות היה ברור כי מועמד שנמצא במקום השני הוא בדרך כלל השר הבכיר אחרי ראש הממשלה. כבר היו תקדימים של שרים שלא דורגו במקום השני ובכל זאת היו במעמד הבכיר אחרי ראש הממשלה. הנה דוגמאות מהעבר: 1981 - שושנה ארבלי אלמוזלינו היתה במקום השני ברשימת העבודה לכנסת , אחרי שמעון פרס - אלא שאם פרס היה מנצח בבחירות ,יצחק רבין היה השר הבכיר ביותר אחרי פרס כראש ממשלה. 1992 - משה ארנס נבחר למקום השני ברשימת הליכוד לכנסת , אבל שמיר החליט שדוד לוי יהיה ממלא מקומו והשר הבכיר אחריו.( דוד לוי נבחר במקום הרביעי לכנסת).

bhnadav

New member
אבל אל תשכח,

שבמקרים שהצגת הייתה בחירה של מפלגה, ושיקול דעתו של ראש הממשלה הוא זה שהכריע. אפשר לתת כדוגמא גם את שרון עם הצבתו של אולמרט כממלא מקומו על אף מיקומו הנמוך יחסית ברשמת הליכוד. במקרה שלפנינו, שרון הוא זה שיקבע את דירוג הרשימה, כך שנראה הגיוני שהוא יציב במקום השני את ממלא מקומו הפוטנציאלי אם ייבחר לראשות הממשלה. אלא אם כן שרון משחק עם אולמרט

אתה בהחלט צודק

להערכתי שרון לא ישחק עם אולמרט , ואכן סביר שאולמרט יהיה מספר 2 עם ממלא מקום ,ואילו ציפי לבני תהיה במקום השלישי. להערכתי , אולמרט ולבני יתמודדו על ראשות קדימה לקראת בחירות 2010 , וזה שאולמרט הוא ממלא מקום ומספר 2 לא אומרת שהוא ינצח באותה התמודדות עתידית שתהיה.

JOSEF272

New member
אולמרט זה העקב אכילס של קדימה

איך אתם לא רואים שהבן אדם הזה פשוט לא ראוי בצורה דמוקרטית הוא לא היה מגיע אפילו לעשיריה ראשונה בקדימה שלא לדבר בליכוד היה גומר אולי מקום 40 האדם לא ראוי להיות ממלא מקום במיוחד שהיום ברור שמי שבוחר שרון מקבל בשלב מסויים את אולמרט כי לא נראה ששרון יסיים את הקנציה אז כל מי שרוצה להצביע קדימה בגלל שרון שיזהר כי היום זה שרון מחר זה אולמרט

bhnadav

New member
שרון יסיים את תקופת כהונתו,

וממלא מקומו לא יצטרך להחליף אותו. מלבד זאת, אולמרט הוא מדינאי עם ניסיון עשיר, ראש עיריית ירושלים לשעבר, שר בכיר, ממלא מקום ראש הממשלה בקדנציה האחרונה. זה לא אדם שאפשר לזלזל בו, ועד כה אני מרוצה מפועלו במסגרת המיניסטריאלית והמוניציפלית.

mean girl 16

New member
רוב הסיכויים שלא

אפילו אם הוא לא יהיה לגמרי מטושטש. האדם הזה צריך להחליט החלטות גורליות ואני לא חושבת שבגיל 80 אחרי שבץ מוחי הוא יהיה כשיר לעשות זאת. אתה יכול להתעלם מכך אבל צריכים להיות מציאותיים מדי פעם- וסביר להניח ששרון לא יסיים את הקדנצייה. אנשים פשוט לא היו רוצים את אולמרט כראש ממשלה. לא בתוך המפלגה שלו, לא מחוץ למפלגה, ובטח שלא הציבור. אולמרט נתפס כחיה הפוליטית הגרועה מכולן.

bhnadav

New member
לכי תדעי.

אדם שעובר אירוע מוחי קשה - רואים זאת עליו, על אופן הדיבור שלו, על הליכתו וכו'. ממה שנראה - שרון באמת עבר אירוע מוחי קל מאוד. אני לא רוצה לדבר על דוגמא ממשפחתי כדי לא לעשות עין הרע, אבל יש לי אחת כזאת, לאירוע מוחי קשה אפילו
טפו טפו טפו. אל תשכחי שלשרון אין יותר מדי בעיות עם כל 4 גורמי הסיכון לשבץ מוחי: לחץ דם, עישון, סכרת וכולסטרול. יש לו בעייה קטנה עם הכולסטרול הרע, אבל זה לא משמעותי מדי. גם גנטית - שרון כנראה עשוי מחומרים טובים
אולי הקדנציה הכללית של הכנסת לא תמנה 4 שנים, אבל אני מאמין ששרון יסיים את התקופה בה הכנסת הזאת תחזיק. ואולמרט הוא איש ראוי. אולי לא לראש ממשלה נבחר, אבל בתור מדינאי ותיק, אחד שנשא תפקידים בכירים בהצלחה רבה ושימש כממלא מקום טוב מאוד לשרון, אסור לזלזל בו.

אני דווקא מאוד אופטימי

ראש הממשלה שרון יצליח לכהן קדנציה מלאה של 4 שנים , ולדעתי הגיע הזמן להפסיק כבר בעיסוק סביב מצבו הרפואי כל הזמן , זה כבר מתחיל להימאס כבר . אנשים צריכים להתנהג בצורה בוגרת ולהפסיק את החדירה הפולשנית לפרטיותו של ראש הממשלה. מה כבר עוד רוצים ממנו??? הוא כבר חשף את תיקו הרפואי (מה שלא עשו בנימין נתניהו ועמיר פרץ) , רופאיו כבר עשרות פעמים חוזרים ואומרים שבאופן כללי הוא בריא ,ויכול לתפקד ולקבל החלטות , והגיע הזמן גם להפסיק ולהזכיר כל פעם את הצינתור שהוא אמור לעבור , זה כבר נהיה פתטי כל העניין הזה.

mean girl 16

New member
נתניהו חשף תיק רפואי אגב

לא שזה משנה הרבה. אבל הוא חשף אותו לפני שבועיים וכתבו את כל הפרטים בידיעות.

mean girl 16

New member
תראה.

יש הבדל בין אדם שממשיך להתנהל בחיים נורמלים לבין אדם שצריך לנהל את המדינה. הוא צריך לטוס לעתים תכופות לארה"ב. אדם בגילו ובמצבו בד"כ נמנע אפילו מלטוס לחו"ל. זאת הדוגמא הכי קטנה- אז בטח שלא להחליט החלטות גורליות. עכשיו באמת שומרים עליו טוב-טוב. האנשים סביבו והתקשורת. אבל איך שהוא יבחר התקשורת תתנפל עליו כהוגן, כמו שהיא יודעת לעשות הכי טוב.

קישקאשת

New member
ממש אחי אבל ממש קישקוש תהיה רציני

מכל המתמודדים ב 120 ח"כ אין פה מדינאי אחד ראוי אז על תשבח אותם לחינם. חוץ מזה אולמרט בטוח לא כזה אז חבל על הזמן . מה שכן ,לשרון יש לו הרבה זכויות ונתניהו כשרוני מאד מאד ! ככה השאלה מה אתה מעדיף כישרון או שרון ?! לצערי על מועמד למפלגת העבודה פסה לדבר ,אולי אם שלי היתה מספר 1 ?! מרץ גם חבל ,זהבה גלאון יכלה להוביל אותם כראוי וחבל שהיא לא צועדת בכיוון . זה המיטב כל השאר עזבו .

למעלה