משחק ההיכרות ממשיך

tlingit

New member
../images/Emo41.gif משחק ההיכרות ממשיך ../images/Emo41.gif

רבה לענתוצאות על הזינוק הראשון לבריכת המשחק
ועל שרשור מקסים שנע בין חופי ימים
מוקה ודיסקים
המאמן האורח החדש שלנו הוא:
דורון בללי
כולם מוזמנים לשאול אותו שלל שאלות מלא החופן
ולעזור לנו להכיר יותר את האיש שמאחורי המאמן
תזכורת קצרה מהו משחק ההיכרות:
כל מספר ימים אחת או אחד ממשתתפי הפורום (כאלה שיאמרו שהם רוצים להשתתף במשחק) תהיה/יהיה לנו לאורח/ת המשחק
וכל משתתפי הפורום מוזמנים להסתקרן ולשאול אותה/אותו שאלות.
בכל הודעה אפשר לשאול עד שלוש שאלות בבת אחת (בוודאי שמותר רק אחת)
את השאלות משרשרים לכאן, והאורח (או האורחת) יענה באותו השירשור
המאמן/מאמנת אורחי המשחק יענו כמובן בכינוי שלהם ולא בכינוי שונה כדי לא לבלבל
כמובן שאורח לא מחוייב/ת לענות לשאלות שעשויות להביך אותה/אותו או משהו כזה...
ורצוי גם להמנע מחשיפת פרטים אישיים (שם מלא, כתובת מגורים, טלפון, דברים כאלה) כי אנחנו לא היחידים שעשויים לראות את המידע משחק מעניין ומהנה לכולנו
מי שרוצים גם להיות האורח/ת במשחק ההיכרות מוזמנים בשמחה להודיע לי

tlingit

New member
אני אתכבד בשאלות הראשונות ../images/Emo22.gif

הי דורון
האמת: ג´ינס או מכנס?
לאן לא היית חוזר לעולם?
קח את הספר שהכי קרוב אליך, פתח בעמוד 56 שורה 7. מה כתוב?

היי שבוע טוב (וחופש נפלא לילדים)|אב

ג'ינס בלי לחשוב פעמיים - הפשטות בעורקיי
לעזה לא הייתי חוזר לעולם - חווית המילואים הנוראית ביותר שזכורה לי
"למשך רגע ארוך פרחה נשמתי לגמרי והייתי אפוף בתחושת עדנה עצומה, חמימות, ביטחון ןעצמה" - ספר החיים והמתים הטיבטי. סוגיאל רינפוצ'ה מספר על זיכרון ילדות ומתאר את תחושתו כילד כאשר המורה שלו בצעד יוצא דופן חיבק ונישק אותו במפתיע.

tlingit

New member
../images/Emo13.gif

תמיד אני מופתעת מחדש כשמאמנים מספרים על ספר אימון שנמצא לידם, ואז חשבתי שבעצם כך זה גם אצלי, תמיד יש לפחות ספר אימון אחד לצד ספר/י הקריאה... אז אני סקרנית: איזה ספרים שלא קשורים לאימון אתה אוהב לקרא? (בעצם, האם אתה בכלל אוהב לקרא ספרים?)

השאלות שלי

אם אפשר... 1) כמה זמן לקח לך עד שהרגשת בטוח ונינוח בתפקיד המאמן? 2) איפה אתה אוהב לטייל? 3) איזה סוג מאכלים אתה אוהב? זהו, תודה

../images/Emo140.gifהכל אפשרי... שמח ששאלת../images/Emo13.gif

1)זה לא נגמר ועדיין קורה... ההצטברות של אותה נינוחות וביטחון כמאמן. זה כמובן תהליך שמה שהכי תומך בו זה לצבוא עוד ועוד שעות אימון (וגם תמיד להתאמן בעצמי ולהקדיש זמן ומשאבים להמשך ההתפתחות המקצועית). נינוחות הרגשתי כבר באימון הראשון שלי במסגרת הסטאג' - פשוט נהנתי. נינוח בכלל זה אחד הדברים שחשוב לי להיות בחיי ואני עובד על זה ומפתח את הנינוחות שלי דרך מדיטציה ועבודה רוחנית. ביטחון מקצועי כמאמן התחלתי לצבור רק במהלך הסטאג' כתוצאה ממשובים טובים שקיבלתי מהמתאמנים הראשונים שלי. בחרתי לעשות סטאג' "מורחב" ואימנתי 11 מתאמנים/ות ללא תשלום - זה בהחלט תרם ליצירה של ביטחון כבר במהלך הסטאג'. 2) אני יותר אוהב "לרבוץ" מאשר לטייל באופן אקטיבי בשטח. המירבצים המועדפים עלי הם חופי הים והאוקיינוסים באשר הם. החל מחוף הים המדהים של אשדוד, דרך חופי סיני, האיים בייון ובתאילנד - בקיצור כל מקום שיש בו חול ומיי מלח.
אם טיול אז טיול "רכוב"
בכל סוגי הנוף (לאחרונה מאד נהנתי מהאיזור ההררי של סרילנקה) הטיולים הרגליים שהכי מהנים אותי הם ברחובות הערים - שם אני מתמקד ואוהב לצפות באנשים.
3) אני אוהב אוכל בייתי ומאכלים מהמטבח העירקי אהובים עלי במיוחד. אוכל חריף מדבר אלי מאד...
אני לא בררן ואוהב אוכל פשוט ועממי - תמיד אעדיף חומוס טוב על קוויאר בלוגה. יותר אוהב בשר פחות אוהב דגים - ולא אוכל מספיק פירות וירקות
בהצלחה ובתיאבון

טוק ...טוק....

מה היית כותב בכרטיס ביקור שלך (ואינו קשור להיותך מאמן) ?
ספר על שיר שאתה אוהב (כזה שמרעיד את הבפנים שלך עד היום) ?
איפה תהיה החופשה הבאה שלך ? מתי ?
ענת

../images/Emo24.gifברוכה הבאה...(חיכיתי לך)../images/Emo140.gif

בכרטיס הביקור... איש פשוט, רגיש, נאמן ונדיב
שירים שמרגשים אותי יש הרבה אולם השיר שעלה לי כרגע הוא - "הילדים של חורף 73" (להקת חיל החינוך ..אני חושב?).
החופשה הבאה... בחוף דור סוף יולי - מסורת רבת שנים, התנחלות של שבוע של כל הג'מעה (החברה'). או...טו...טו... יום נפלא

תודה דורון ../images/Emo24.gif

אהבתי ללמוד עליך ואני נהנית מכל נדבח אנושי חדש שאתה חושף כאן. ענת

הי דורון,

(1) שמעתי על מאמנים שיש להם עבודה לפי מבנה מסויים של שאלות בפגישה הראשונה. האם גם אתה פועל כך? (2) עם איזה כלים אתה עובד בפגישות? (הכוונה למשל לדמיון מודרך, שיחה, כתיבה, משימות, הילינג, או כל דבר אחר) (3) האם אתה קובע מראש עם המודרך כמה פגישות תעשו?

צהריים טובים מיכל../images/Emo42.gif

אני מקדיש את השיחה הראשונה להיכרות (ולא לאימון). להצגה עצמית קצרה, לתיאום ציפיות (משותף) של המתאמן/ת ממני ומהאימון (והצגת הציפיות שלי). ובעיקר בעיקר להיכרות ערכית עם המתאמן/ת. חשוב לי ללמוד בשיחת ההיכרות איך הוא/היא רואה את העולם ואת עצמו/ה בעולם. ואכן יש לי סדרה מובנית של "שאלות היכרות" שמכסות את מה שחשוב לי לדעת. בתום פגישה זו יש לי גם דרך מובנית להנחות את המתאמן/ת איך לכתוב חזון, מטרות ותחומים להתפתחות בחיים שאותם הוא רוצה להשיג ולקדם באימון.
האימון שלי הוא כולו בשיחה. והדבר העיקרי שאני מביא כ"כלי" הוא הקשבה, הקשבה, הקשבה. אני מקפיד על שיקוף של מה שנאמר ומתייחס גם לשיקוף כ"כלי" רב משמעות באימון. משני המקומות האלה של הקשבה ושיקוף - באות ועולות השאלות שאני שואל. ואני מקפיד לשאול על כל דבר שאינו בהיר לי (במיוחד על כל מיני מושגים שעולים... מה זה תקיעות עבורך? איך תקיעות נראית במציאות שלך?). משימות אני לא נותן (אני לא מאמין בזה). לדעתי, האימון הכי אפקטיבי הוא כאשר המתאמנים ממציאים את המשימות שלהם בעצמם. למדתי גם קורס בסיסי של NLP - ולעיתים (רחוקות) אני מציע לשלב טכניקה זו בפגישת אימון בהקשר של מטרה או תחום שהמתאמן/ת עובדים עליו באימון.
אני חותם על הסכם אימון ל 12 שיחות (1 היכרות + 10 אימונים +1סיכום והשלמה). אני מדגיש שני דברים חשובים: ראשית, שאפשר להפסיק את האימון בכל שלב (וכל צד יכול לעשות זאת). שנית, שישנם תחומים או מטרות שכדי לעשות בהן פריצת דרך משמעותית וליצור תוצאות יוצאות דופן, נדרשת תקופה של 3-12 חודשים. זה כמובן תלוי במי המתאמן, מה המטרות שלו, מה רמת המחוייבות שלו וכדו' את זה לא תמיד ניתן למדוד בתחילת הדרך. הדבר הכי חשוב לדעתי זה ליהנות באימון - אני מוצא שכשאני נהנה, האימונים הם הכי אפקטיביים. אז בראש וראשונה...תהני
. תודה על השאלה שלך.

תודה דורון! נשמע מעניין ../images/Emo13.gif

שאלות המשך.... (1) "בתום פגישה זו יש לי גם דרך מובנית להנחות את המתאמן/ת איך לכתוב חזון, מטרות ותחומים להתפתחות בחיים שאותם הוא רוצה להשיג ולקדם באימון." אתה יכול להרחיב לגבי זה? (2) מנסיונך, האם תוכל לתאר איך לפי ראייתך המודרכים/מאומנים מבצעים בעצם את השינוי בחייהם? על ידי השיקוף? על ידי זה שהם מנסחים לעצמם בבהירות מה הם רוצים? על ידי זה שמישהו מקשיב להם? על ידי דברים אחרים? פשוט הקונספט הזה לא מוכר לי (רק לשוחח ולשקף) מבלי לתרגל דברים, אז בגלל זה אני סקרנית איך זה קורה בפועל. (3) "אני חותם על הסכם אימון ל 12 שיחות (1 היכרות + 10 אימונים +1סיכום והשלמה)." למה להגביל את זה רק ל-12 פגישות? (4) "ישנם תחומים או מטרות שכדי לעשות בהן פריצת דרך משמעותית וליצור תוצאות יוצאות דופן, נדרשת תקופה של 3-12 חודשים." ואז אתם קובעים מראש פרק זמן ארוך יותר? או שבתום ה-12 פגישות אתם מחדשים את החוזה לעוד פרק זמן? ------ אני ממש מסכימה איתך לגבי הנאה. זה דבר מרכזי לדעתי גם כן!

אופס, שלחתי 4 שאלות ולא 3.

אני יכולה לפצל את השאלות ולשלוח שוב את השאלה ה-4.

תשובות

1) אני מקבש לכתוב חזון לעוד 20 שנה - ולעיתים פשוט מבקש את סדר היום האידיאלי, איך הוא נראה בעוד 20 שנה... מי את? עם מי את? איפה את? מה את עושה? וכדו'. אני מבקש להציב מטרות לטווח קצר (3-6 חודשים) ומטרות לטווח בינוני(1-5 שנים) ובנוסף תחומים להתפתחות (תקשורת, זוגיות, בטחון עצמי וכדו' - כל תחום ניתן לפתח).אני מבקש גם לציין ולדרג ערכים וחוזקים. 2) השיקוף מאפשר לאנשים לראות (לשמוע) איך הם מדברים - באיזו שפה הם יוצרים (מבלי משים בדרך כלל...) את העולם שלהם. התגובה לעיתים היא "מה אני אמרתי את זה ???" בנוסף השיקוף מאפשר לי להבין מושגים וליצור אותם מחדש באופן מציאותי שמאפשר התייחסות, פעולה ושינוי (כך אני מבטיח שאנו מבינים אותו דבר). השיקוף (אם אינו טכני מידי..) אכן מאפשר חוויה של הקשבה נדירה. בנוסף השיקוף מאפשר להפריד שיחות שבדרך כלל מתערבבות ולא מאפשרות מיקוד ועשייה. בהחלט נוצרת בהירות רבה שמאפשרת התבוננות, הגדרה של סדרי עדיפויות ופעולה. כשאנשים נמצאים בבהירות הם פועלים באופן טבעי - אכן רואים מה ומתי הם רוצים לעשות (ולכן לא צריך לתת להם משימות). 4+3)12 פגישות הוא תהליך מינימלי לדעתי כדי ליצור תוצאות אולם ההסכם שלי גם אומר ש"אפשר יהיה להאריכו עם סיום התקופה בהסכמה הדדית של שני הצדדים". ואז אכן חותמים הסכם חדש לתקופה נוספת. תודה על ההתעננינות

ועוד אחת../images/Emo66.gif

אם היית יכול לשלוח משאלה על בלון ישר למעלה - ובהנחה שהיא יודעת לקרוא - מה היית מבקש? בברכה
,

יופי של שאלה... אפשרת לי להתבונן../images/Emo35.gif

....ואני חושב שמה שהייתי כותב ומבקש זו הבטחה שתמיד אהייה חופשי ונינוח.
חופשי = בן חורין, חופשי לבחור, חופשי(עצמאי) כלכלית, חופשי להתבטא, חופשי להאמין וחופשי ליצור. החופש שלי הוא מצב הוויתי ופיזי שמאפשר הגשמת חלומות. נינוח = פועל ומפיק תוצאות בהנאה ובהשקעה של מאמץ מיזערי. ....אגב, גם אני מאמין שלמעלה יושבת אשה (שיודעת לקרוא).
תודה על השאלה שלך.

שלום דורון ../images/Emo13.gif

מרתק לקרא את השאלות והתשובות ואצטרף גם כן 1. אם היית יכול לפגוש את עצמך בגיל 15 אילו שתי עצות היית נותן לעצמך בן ה 15 2. אם היית יכול לפגוש את עצמך בן 85 (צעיר ומלא אנרגיה
), אילו שתי עצות או שאלות היית שואל את עצמך בן ה 85? (חוץ מהמספרים הזוכים בלוטו וכד') 3. אם היית יכול לבחור להפגש רק עם אחד מהשניים מי זה היה? נתראה , אבי

ערב טוב אבי ידידי../images/Emo24.gif

איזה שאלות מדהימות להשלים איתן את היום שלי... 1) שתי העצות שהייתי נותן לדורון בן ה 15 הן: ראשית, בכל התלבטות אם יש לך ספק דע מייד שאין ספק!!! (אם אתה שואל את עצמך שאלה והתשובה אינה 100% כן... דע לך שהתשובה היא לא!!!)
. שנית, כאשר אתה שומע או מקבל תלונה כנגדך, שאל את עצמך איזו בקשה חבויה בתוך אותה תלונה - מה בעצם מבקשים ממך?
2) את דורון הצעיר בן ה 85 הייתי שואל: מה ההחלטה הכי נבונה שעשית בחייך?
ומה הטעות הגדולה ביותר שעשית בחיים?
3) ללא ספק הייתי בוחר להפגש עם דורון בן ה 15 ... יש לי הרבה מה לשאול אותו והרבה מה לספר לו (הוא לא ממש יודע איזה אחלה נער הוא)
להתראות בקרוב, דורון

מרגש

כשחשבתי על השאלות הללו הן נראו לי מעוררות מחשבה וכמובן חשבתי על התשובות שאני הייתי נותן עליהן. לקרא את התשובות שלך הללו על הבוקר זה מרגש. נתראה

למעלה