משפטים מנצחים

shira amsalem

New member
../images/Emo207.gif

בס"ד לחניכה שלי <כן,חניכה שלי> יש השבת שבת כלה. אני מצרפת כאן חלק מהמכתב שכתבתי לה ואשמח אם יש למישהו רעיונות לפעילות נחמדה של בנות השבט <ואני> לסעודה שלישית <אנחנו מוזמנות רק אליה>. מן שילוב של אמירת שלום לשבת בשילוב עם תוכן לשבת כלה. המכתב: "לְסֻסָתִי בְּרִכְבֵי פַרְעֹה, דִּמִּיתִיךְ רַעְיָתִי" (שיר השירים א',ט') "כתפוח בין עצי היער כן דודי בין הבנים בצלו חמדתי וישבתי ופריו מתוק לחכי" (שיר השירים ב',ג') "שיר השירים מלא כולו במשחקי 'חתול ועכבר' של הדוד והרעיה. אמנם,שיר השירים בא כמשל בלבד ליחסי כנסת ישראל והקב"ה, אך גם בענייני זוגיות יש לנו לא מעט ללמוד משם. הייתי רוצה לשתף אותך בדבר תורה ששמעתי פעם ונחרט אצלי עמוק בזכרון: הדוד מנסה לתאר לרעיה עד כמה היא מהותית בשבילו, עד כמה היא חשובה לו ועד כמה הוא כלום בלעדיה. הוא מגיע מעולם של צבא, עולם של הפגנת הכח. "לססתי ברכבי פרעה.." סוסי המלחמה שלו הם מקור גאוותו. הם מהדרים את הצבא שלו ומעוררים רושם בכל אחד. אך הרעיה באה מהכפר. שם הסוס הוא לא יותר מבהמת משא שרוכבים עליה או קושרים אותה לעול. "לסוס הוא משווה אותי? לבהמת עבודה? ככה הוא אוהב אותי?" היא לא מצליחה להבין איפה פה הרומנטיקה שאמורה להיות בשירי האהבה שהוא כותב לה. הרעיה גם היא מנסה לתאר לדוד עד כמה הוא מיוחד בשבילה. כמה היא אוהבת אותו. היא באה מעולם של פשטות,של אהבה בכרמים. "כתפוח בין עצי היער..." מכל עצי היער שהיא מכירה לתפוח יש את הטעם המרענן ביותר,העסיסי ביותר. אך הדוד- עולמו הוא עולם של עושר, עולם של שפע- לא שומע בכלל את המשך המשפט " בצלו חמדתי וישבתי ופריו מתוק לחכי". "לתפוח היא משווה אותי? תפוח? מכל המטעמים שאני יכול לתת לה, מכל העצים ביער-לתפוח?!" הדוד לא מסוגל להבין איך האהבה הגדולה שלה מסתכמת בשבילה בדבר פשוט כ...תפוח. לעתים, אנחנו כ"כ מלאים ברגש כלשהו שכל מה שמעניין אותנו הוא להביע אותו. הדוד והרעיה היו כ"כ מאוהבים שכל מה שהם רצו זה להביע את זה במילים. הם שכחו דבר מאוד מאוד חשוב ובסיסי- לפעמים, לא צריך להגיד מה שאתה רוצה להביע אלא מה שאתה רוצה שהצד השני ישמע." שנזכה..

אהבתי את הד"ת..../images/Emo13.gif

אין לי כרגע רעיון לפעילות.. אם יהיה לי, אני אכתוב.. תהנו בשבת.. מזל טוב..

ונחזור לנושא השירשור,

יש רעיונות?
לא ניתן לשוב ולשנות את ההתחלה, אולם ניתן להתחיל עכשיו, בכדי לשנות את הסוף.
בסוף יהיה טוב. אם לא טוב-זה לא הסוף!

../images/Emo27.gifמשפטים יפים../images/Emo37.gif

1. לעולם אל תפסיק לחייך. אפילו כשאתה עצוב, מישהו עשוי להתאהב בחיוך שלך. 2. אולי אתה עוד סתם אדם בעולם, אבל בשביל מישהו אתה כל העולם! 3. אין אדם שראוי לדמעותיך, ומי שבאמת ראוי להם לעולם לא יגרום לך לבכות. 4. אם מישהו לא יאהב אותך כמו שאתה רוצה, אין זה אומר שאתה לא נאהב על ידו בדרך שלו. 5. בדקה אחת של עצב אתה מאבד 60 שניות של שמחה. 6. אל תהיה עצוב כי משהו נגמר, תהיה שמח שהוא קרה. 7. החיים הם כמו אופניים - אם קשה לך, סימן שאתה בעלייה. 8. לחייך זה הדבר השני הכי טוב שאפשר לעשות עם השפתיים 9. המרחק הקצר ביותר בין 2 חברים חדשים הוא אורכו של חיוך 10. חיוך עשוי לבלבל זעף שמתקרב 11. אמא תרזה אמרה שהשלום מתחיל בחיוך 12. יש דרכים גרועות יותר להיראות מגוחכים מאשר לחייך בלי סיבה 13. חיוך משחרר אנדורפינים וגורם לנו להרגיש יותר טוב. אפילו חיוך "מזוייף"יכול לגרום לתחושה שמחה יותר. 14. ככל שתחייכו יותר תהיו עצובים פחות,ולהפך... 15. גומות חן הן למעשה פגם בשריר הלחי 16. אם אתה מחייך בלי שאף אחד רואה,כנראה שאתה באמת מתכוון לזה. 17. אם מישהו מחייך כל הזמן, הוא כנראה מוכר משהו שלא פועל. 18. אם תצחקו במשך שעה, תשרפו 500 קלוריות. 19. חיוך הוא נשק רב עוצמה: אפשר לשבור קרח באמצעותו. 20. חיוך הוא הבעת הפנים שאנו משתמשים בה בתדירות הגבוהה ביותר. 21. עשו ספורט: חיוך מפעיל בין 26 ל-53 שרירים בפנים, אבל זה עדיין פחות ממה שנדרש כדי להעלות הבעה זועפת על הפנים. 22. אם מישהו עייף מכדי לחייך אליך, תן לו חיוך משלך. אף אחד לא זקוק לחיוך יותר מאלה שאין להם אחד לתת. 23. אתה אף פעם לא לבוש לגמרי עד שאתה עוטה חיוך 24. צחוק הוא חיוך שהתפוצץ 25. חיוך הוא לחישה של צחוק 26. חייכו, אור השמש בריא לשיניים 27. מחקר בבריטניה: העיר בריסטול היא המקום שבו יש הכי הרבה סיכוי שזרים יחייכו אליכם בחזרה: נמדדו שם 70 חיוכים בשעה. 28. נבדקים שצפו בסרטים מצחיקים, הרחיבו את זרימת הדם בכ-22 אחוז. זרימת דם טובה תורמת למניעת מחלות לב. 29. חיוך הוא המפתח שמתאים למנעול של כל לבבות העולם 30. במקום להתעצב על שמשהו נגמר, חייך בשמחה על כך שהוא קרה. 31. חיוך הוא ביטוי אוניברסלי של שמחה, ומזוהה ככזה בכל התרבויות. כל האנשים בעולם מחייכים באותה שפה. 32. אם אתה לא משתמש בחיוך שלך, אתה כמו מיליונר בלי פנקס צ'קים 33. הקמטים הם דרכם של הפנים לומר לך: כאן צריך להיות חיוך. 34. חיוך אמיתי מפעיל גם את השרירים שמסביב לעיניים. 35. העולם אולי לא ישתנה אם תחייכו, אבל שווה לנסות 36. אדם שמחייך נתפס כיותר חברותי, מושך, כן ובעל יכולות מאשר מי שמזעיף פנים. 37. חיוך הוא האור בחלון של הפנים שלך שאומר לאנשים: אני בבית 38. החיים קצרים, אבל חיוך גוזל פחות משניה 39. סקר באנגליה: 20% ציינו את מזג האוויר כמשהו שגורם להם לחייך, 30% ציינו קרובי משפחה, 10% אמרו שהם מחייכים בגלל אוכל. 40. חייכו- זה גורם לאנשים לתהות מה עשיתם קודם. 41. תינוקות שומרים חיוך מיוחד לאנשים האהובים עליהם, ומראים העדפה ברורה לפנים שמחייכות אליהם מאשר לכאלה שלא. 42. חיוך דורג כתכונה הפיזית החשובה ביותר בקרב אנשים שנשאלו: " מה הדבר החשוב בעיניך בהופעה החיצונית של המין השני?" 43. חיוך הוא כמו ההד של הצחוק 44. אם לא התחלת את היום עם חיוך, אפשר עדיין להתאמן לקראת מחר. 45. אנשים מבחינים לעיתים נדירות בבגדיך הישנים אם אתה עוטה חיוך רחב 46. החיים הם כמו מראה: אנחנו מראים במיטבנו כשאנחנו מחייכים אליהם 47. החיוך הכי מפורסם בהיסטוריה הוא של המונה ליזה 48. צחוק לבבי מחזק את המערכת החיסונית שלנו למשך יום שלם, אבל רגע אחד של כעס או הזעפת פנים מחליש אותה לשעות רבות 49. נשים מקשיבות עם חיוך ומנוד ראש. גברים מקמטים את הגבות. 50. יש 18 סוגים של חיוכים המוכרים למדע, שבני אדם משתמשים בהם בנסיבות חברתיות שונות.

עוד קטע יפה../images/Emo13.gif

להתקין אהבה!!! טכנאי: שלום, שמי משה, איך אני יכול לעזור לך? לקוח: האם תוכל לעזור לי להתקין אהבה ? טכנאי: כן, אני יכול לעזור. האם אתה מוכן? לקוח: אני לא כל כך טוב בעניינים טכניים, אבל אני חושב שאני מוכן. במה אני צריך להתחיל? טכנאי: השלב הראשון הוא לפתוח את הלב . האם אתה יודע איפה הוא? לקוח: כן אני יודע, אך כרגע רצות עליו תוכניות אחרות. האם אפשר להתקין אהבה בזמן שתוכניות אחרות בפעולה? טכנאי: איזה תוכניות רצות שם עכשיו? לקוח: בוא נראה. יש לי פגיעה ישנה , הערכה עצמית נמוכה , טינה וכעס . טכנאי: אין בעיה. האהבה תמחק בהדרגה פגיעה ישנה מהמערכת. הפגיעה תישאר בזיכרון הקבוע, אבל לא תפריע לתוכניות אחרות . אהבה תחליף הערכה עצמית נמוכה במודל חדש שנקרא הערכה עצמית גבוהה . אבל עליך לכבות תחילה טינה וכעס. אלה מונעים התקנה נכונה של אהבה. האם אתה יכול למחוק אותם? לקוח: אני לא יודע איך למחוק אותם. האם אתה יכול להנחות אותי? טכנאי: כן, ברצון. חזור לתפריט הראשי והעלה סליחה. חזור על כך כמה פעמים שצריך, עד שכל הטינה והכעס נמחקו. לקוח: OK, בוצע . אהבה החלה לטעון את עצמה. האם זה נורמאלי ? טכנאי: כן, אבל זכור שיש לך רק את תוכנת הבסיס. אתה צריך להתחיל להתקשר ללבבות אחרים, כדי לקבל שדרוגים. לקוח: אוי, יש לי הודעת שגיאה . ההודעה אומרת: "שגיאה- התוכנה אינה עובדת על רכיבים חיצוניים". מה אני עושה עכשיו? טכנאי: אל תדאג. זה אומר שתוכנת אהבה מיועדת לעבוד על לב פנימי, אך עוד לא עבדה על הלב שלך. במילים רגילות, זה אומר שתחילה עליך לאהוב את עצמך , לפני שאתה אוהב אחרים . לקוח: אז מה אני עושה? טכנאי: התקן "קבלה עצמית", אחר כך לחץ על "סליחה עצמית", "הכר בערך עצמך ", ו"דע את גבולותיך ". לקוח: OK, בוצע . טכנאי: עכשיו העתק אותם לספריה "הלב שלי". המערכת תבטל קבצים סותרים ותכנות שגוי. כמו כן אתה צריך למחוק "פטפטת של ביקורת עצמית" מכל הספריות, ולרוקו את "סל המיחזור" לוודא ש"ביקורת עצמית" נמחקה לגמרי, ולא תחזור לעולם . לקוח: הצלחתי! הלב שלי מתמלא בקבצים חדשים. חיוך עולה על המסך שלי , שלום, שלווה ושביעות רצון מעתיקים עצמם לתוך הלב שלי . האם זה נורמאלי? טכנאי: לפעמים כן. אצל אחרים זה לוקח זמן מה, אך למעשה כל דבר קורה בזמן הנכון. אז עכשיו אהבה הותקנה, והיא רצה . לפני שאנחנו מנתקים רציתי לומר לך עוד משהו. אהבה היא חינם . תן אותה ואת המודולים השונים שלה לכל מי שאתה פוגש . בתמורה הם יחלקו אותה עם אחרים, ויחזירו לך מודולים חדשים שלה. ת ו ד ה

עוד../images/Emo26.gif../images/Emo13.gif

אל תילחם ותסתבך כדי שדברים יקרו, הדברים הכי טובים פשוט קורים בלי שאתה מצפה להם.
אם מישהו לא יאהב אותך כמו שאתה רוצה, אין זה אומר שאתה לא נאהב על ידו בדרך שלו,
לצחוק, זה להסתכן בלהיראות טיפש. לבכות, זה להסתכן בלהיראות רך ורגשן. ליצור קשר עם מישהו, זה להסתכן במעורבות . להתגלות ולחשוף רגשותיך, זה להסתכן בחשיפת עצמאותך.. לגלות את רעיונותיך, חלומותיך, ותשוקתך בפני אנשים, זה להסתכן באובדנם. לאהוב, זה להסתכן שלא יאהבו אותך בתמורה. לחיות, זה להסתכן בלמות. להראות חוזק, זה להסתכן בלהראות חולשה. לעשות, זה להסתכן בכישלון. והסכנה הגדולה מכולם, היא לא לסכן דבר. האדם שאינו מסכן דבר לא יקבל דבר, יחיה כבול אל הביטחון , אסור ע"י הפחד...
יום אחד, הופיע פתח קטן בגולם. אדם ישב והביט כמה שעות על הפרפר איך הוא מתאמץ לדחוף את גופו דרך אותו פתח קטן.לפתע, הפרפר הפסיק להתקדם. נראה היה שהוא התקדם ככל יכולתו ואינו יכול יותר.אז האדם החליט לעזור לפרפר הוא לקח זוג מספריים ופתח את הגולם. הפרפר יצא בקלות. אבל גופו היה מנוון והכנפיים שלו מכווצות. האיש המשיך להתבונן, בציפייה שכל רגע כנפיו של הפרפר יפתחו, יגדלו וייפרסו - ובכך יתמכו ויעצבו את גוף הפרפר.אבל זה לא קרה! למעשה, הפרפר בילה את שארית חייו בזחילה עם גוף מנוון וכנפיים מכווצות. הוא אף פעם לא הצליח לעוף. האיש בחסדו וטוב לבו לא הבין שהגולם הדחוס ומאבק הפרפר לצאת ממנו, הם היו דרך האלוהים לדחוף נוזלים מגוף הפרפר לתוך כנפיו כדי שיוכל לעוף אחרי שייצא לחופשי מן הגולם. לפעמים, מאבקים הם בדיוק הדבר הנחוץ בחיינו. אם האלוהים היה מאפשר לנו לעבור את חיינו ללא מכשולים, זה היה גורם לנו נכות. לא היינו חזקים כמו שיכולנו להיות. לא היינו יכולים לעולם לעוף.
בקשתי כוח… ואלוקים נתן לי קשיים לחשלני. בקשתי חכמה… ואלוקים נתן לי בעיות לפתור. בקשתי שפע… ואלוקים נתן לי מוח וכוח לעבוד. בקשתי אומץ … ואלוקים נתן לי מכשולים להתגבר עליהם. בקשתי אהבה … ואלוקים נתן לי אנשים עם בעיות לעזור להם. בקשתי טובות … ואלוקים נתן לי הזדמנויות. “לא קבלתי שום דבר ממה שבקשתי… אבל קבלתי כל הנחוץ לי.”

../images/Emo27.gifמה אתן אומרות על הסיפור הזה../images/Emo35.gif../images/Emo37.gif

הגרסה האמיתית של דירה להשכיר
בעמק יפה בין כרמים ושדות ישנה גבעה ועליה 4 אשקביות ומי גרים שם? באשקובית הראשונה גרים רונן ורננה המוזיקה בביתם מתנגנת בקולי קולות כבר קשה להם ללכת מרוב ריקודים בחתונות באשקובית מספר שתיים גרים נוף ושמיים מיד כשנחתו מהודו שינו את השם כי עכשיו כשחזרו הם צריכים משהו הולם באשקובית השלישית גרים אלישיב ויהודית כל היום עוסקים הם בדברי תורה וגם בשעות הקטנות מתפלפלים הם בגמרא באשקובית הרביעית גרים אלקנה וצורית את הילדים שלהם הם מגדלים לבד כי הם ממש לא מאמינים בממסד! תמיד רצו תושבי הגבעה להוסיף לה עוד גוון אך המועצה לא הסכימה להוסיף אפילו קרוואן ופתאום לאחרונה הם קיבלו אישורי בניה כי לפני שראש הממשלה יחליט על עוד פינוי הם קיבלו עוד אשקובית - ככה, לפיצוי כתבו דרי הגבעה שלט, תקעו מסמר מעבר לדלת, וקבעו שלט ליד המחסום בקיר: "דירה להשכיר". ראשונים הגיעו מיכל ויהונתן הם ברחו מהעיר בגלל הרעש והבלאגן הכל אצלם הולך על מי מנוחות אצלם כבר ב7 עושים כיבוי אורות ככה הם דתיים מופנמים אבל כל מצוה עושים לפני ולפנים הגיעו מכל קצוות הגבעה השכנים עמדו מולם וניסו להיות נחמדים; הנאים החדרים בעיניכם? - נאים. הנאה המטבח בעיניכם? - נאה. הנאה המסדרון בעיניכם? - נאה. אם כן, שבו איתנו. - לא, לא נשב. למה? - השכנים אינם טובים בעינינו איך נוכל אנחנו אנשי השקט והכבוד לחיות עם "שַמְחמים" שכל מה שחשוב להם זה לרקוד? רונן ורננה הפנו את גבם בקול שירה ומיכל ויהונתן מיהרו להם אל האוטו בחזרה. הלכו מיכל ויהונתן, הגיעו אית"י ושיל"ת כל אבן חשובה להם בארץ, כל תל וכל משלט הם באו לפה לחזק ולהתחזק גם אם זה אומר לבית להתאזק הארץ באה קודם, בראש ובראשונה הם מתכננים לעשות בתקוע את החתונה הגיעו מכל קצוות הגבעה השכנים עמדו מולם וניסו להיות נחמדים; הנאים החדרים בעיניכם? - נאים. הנאה המטבח בעיניכם? - נאה. הנאה המסדרון בעיניכם? - נאה. אם כן, שבו איתנו. - לא, לא נשב. למה? - השכנים אינם טובים בעינינו איך נוכל אנחנו המחוברים לאדמה לגור פה עם זוג שעזב את הארץ לשנה שלמה? הורידה נוף מהחבל את השרוול ואמרה לעצמה, שמזל שהם לא גרים פה, מזל! הלכו אית"י ושיל"ת ובאו אחריהם גיל ומורן הם היו עייפים כי חזרו מהפאב לא מזמן אוהבים הם לראות את הסרטים הכי חדשים כמובן בלי כתוביות ומורן, היא לא מפספסת אף פרק של הדוגמניות התרבות תופסת בחייהם חלק לא זעיר הם בכלל הגיעו לגבעה בשביל להכניס בה קצת חיי עיר הגיעו מכל קצוות הגבעה השכנים עמדו מולם וניסו להיות נחמדים; הנאים החדרים בעיניכם? - נאים. הנאה המטבח בעיניכם? - נאה. הנאה המסדרון בעיניכם? - נאה. אם כן, שבו איתנו. - לא, לא נשב. למה? - השכנים אינם טובים בעינינו איך נוכל אנחנו האריסטוקרטים לגור פה עם שניים שבאמת מעניין אותם להתווכח על דברים שקרו בימי הביניים הסתכלו עליהם אלישיב ויהודית במבט של: "מאיפה נפלתם פתאום?" הגמרא של אז זה האקטואליה של היום! הלכו גיל ומורן, ובאו ירון ורעות הוא כלי מעלי והיא אחרי 3 שנים שירות אמנם הוא בקבע והם לא מתראים הרבה כי כשהצבא קורא, אז הצבא קורא אך "הוא עושה בשבילי הכל" היא מודה והוא מסביר שפקודה היא פקודה. הגיעו מכל קצוות הגבעה השכנים עמדו מולם וניסו להיות נחמדים; הנאים החדרים בעיניכם? - נאים. הנאה המטבח בעיניכם? - נאה. הנאה המסדרון בעיניכם? - נאה. אם כן, שבו איתנו. - לא, לא נשב. למה? - השכנים אינם טובים בעינינו איך נוכל אנחנו מלח הארץ של הממשל לשבת עם אנשים שלא סופרים אותם בכלל? עלו ירון ורעות על הג´יפ מהצבא והאשקובית נשארה לה יתומה ועזובה וכך על הגבעה בין האבנים באים והולכים דיירים חדשים אם נאה המטבח אז אינו מרווח אם נאים החדרים אז אינם מוארים ותמיד הם מוצאים בשכנים פגמים שוליים וקטנים היי, אתם שם בבית להתעורר להתחיל לאהוב את השונה והאחר תתחילו לקחת את זה באופן אישי אחרת לעולם לא יבנה בית המקדש השלישי

Efrat K

New member
גם אנחנו עשינו כזה דבר בתחילת שנה

השלכנו את זה על הבי"ס שלנו כי יש לנו 9 קומות.

למעלה