מתכוני מיפגש החורף 4 כך יהיה קל למצוא אותם

א פרח

New member
../images/Emo41.gifמתכוני מיפגש החורף 4 כך יהיה קל למצוא אותם

אנא שרשרו לכאן את כל המתכונים של מה שהבאתם, הכל היה כל כך טעים שחבל שנפספס.
 

א פרח

New member
עוגת דולסה דה לצ'ה

עוגת דולסה דה לצ'ה הסוד הוא בקרם
עוגת הבסיס: עוגת תפוזים בחושה וקלה של יעלי 1 קמח תופח, או 2.5 כוסות קמח + 1 אבקת אפיה. 1 כוס סוכר 1 כוס שמן 1 כוס מיץ תפוזים, 2 בייצים לערבב הכל למזוג לתבנית משומנת ולאפות ב 180 מעלות כחצי שעה עד שכיסם שננעץ יוצא יבש מהעוגה. הוכנה כמות כפולה לתבנית 28. לאחר שהתקררה לגמרי, נחצתה לשני חלקים, הורטבה באייריש קרים מדולל בחלב, נמרחה שיכבת קרם במרכזה, צופתה כולה מסביב ולמעלה והקישוט נעשה ע"י משיכות של המרית, הוכנסה למקרר ללילה והתייצבות הקרם. הקרם: 3 שמנת מתוקה מוקצפת לקצפת יציבה מאוד, לערבב בתנועות קיפול עד לאיחוד מלא עם כוס וחצי ריבת חלב רכה, לא נוזלית. בתיאבון.
 

א פרח

New member
צלי פנימיים ביין ופטריות חריף של סבא רן

צלי פנימיים ביין ופטריות חריף של סבא רן 1 ק"ג קורקבנים עוף/הודו 1/2 ק"ג כבד עוף/הודו 1 ק"ג לבבות עוף/הודו 1 ק"ג טחול עוף 2 קופסאות פטריות שמפניון שלמות. יין אדום יבש הפעם השתמשתי בקברנה סובניון אליס וויג – אוסטרלי. 4 בצלים גדולים חתוכים לחצאי פרוסות עבות. 2 רסק עגבניות 260 גרם או 5 עגבניות טריות קצוצות או עגבניות מרוסקות כחצי קופסה. 3 פלפלים ירוקים חתוכים לחצי פרוסות עבות. 200 גרם חמאה. 1 כף פפריקה חריפה. 2 כפות אבקת שום 1 כף צ'ילי גרוס. 1 כף פלפל שחור טחון. אופן ההכנה: ממיסים את החמאה בסיר גדול, מוסיפים את הבצל והפלפלים ומטגנים עד להשחמה. בינתיים מנקים את הלבבות והקורקבנים השתמשנו בקורקבנים וללבובות של הודו.. חותכים: קורקבנים לקוביות 2X2, לבבות לחצי לאורך , לבבות עוף לא חותכים. את התכולים שוטפים היטב. את הכבדים שוטפים וחותכים ל 2X2 בערך. כאשר הבצל והפלפל מקורמלים יפה, מוסיפים את רסק העגבניות לטיגון/ בישול קצרצר, כאשר מבעבע מוסיפים 2-3 כוסות מים את כל הפנימיים, 1/2 1 כוסות יין ותבלינים. מביאים לרתיחה ומשאירים על אש קטנה לכשעתיים- שלוש כל המרבה הרי זה משובח, בוחשים מידי פעם. כאשר הקורקבנים רכים, פשוט טועמים, זו גם ההזדמנות לתקן את התיבול אנו אוהבים חריף, מוסיפים את הפטריות לאחר שטיפה וסינון ולבשל כ1/2 שעה שעה נוספת. אצלינו נהוג להגיש עם ספגטי אך הולך מצוין עם כל תוספת שאוהבת רוטב כגון ניוקי תפוחי אדמה, פירה, אורז וכ"ו. בתיאבון. * בתמונה מאחת הפעמים שהוכן בבית * למיפגש הוכנה כמות כפולה.
 

סמד13

New member
סיר גדול הייה שם

אז מה הייה בסיר 2 קילו בשר שריר חתוך לקוביות 1 קילו בשר עצם פרוס מנוקה 1 קילו גזר חתוך גס 1 קילו תפוחי אדמה קטנים שטופים 2 סלסלות פטריות שמפניון 1 קילו בצלצלים קלופים בסיר עם 2 כפות שמן זית להכניס את הבצלצלים לקבלת טעם וצבע להכניס את השריר ולתת לו השכמה אח"כ את התפוחי אדמה והגזר ומעל את העצמות והפטריות להוסיף מים עד גובה חצי מתכול הסיר להרתיח לאסוף מלמעלה את הקצף ולתבל מלח פלפל לבן גרוס וכף חוויג מרק לכסות להעביר לאש קטנה כל הלילה וזהו טעים ונמס בפה *במקום מלח פלפל אפשר 2 כפות אבקת מרק אפילו אני לא הספקתי לטעום אבל נהנתי מהריח כל הלילה סמדי
 

kirschi

New member
ואריאציה על סלט נבטים עם סויה\שגב משה

את הסלט אכלנו לראשונה ב"שגב אקספרס" - המומלצת מאוד מאוד! (אם כי להתעקש על מקום בתוך המסעדה ולא בפטיו) את המתכון לקחנו מתוך "יומנו של שף", ושינינו כדי שידמה יותר למנה שאכלנו במסעדה. ~חצי כוס מיונז ~50 גר' ג'ינגר כבוש, קצוץ דק 3 בצלים ירוקים קצוצים דק 3 כפות כוסברה קצוצה דק 10 כפות רוטב סויה יפני 3 כפות רוטב ואסאבי 2-3 כפות רוטב שומשום כוס נבטים סיניים צנון גדול לא קלוף חתוך לז'וליאנים שני גזרים חתוכים לז'וליאנים חצי כוס בוטנים קלויים וקשיו גרוסים גס (השתמשנו בפטיש) הרכבה: לערבב יחד מיונז, ג'ינג'ר, בצל ירוק, כוסברה, רוטב סויה, ואסאבי, שמן שומשום (במתכון יש עוד שתי כפות מים, שהחלטנו לוותר עליהן) להוסיף נבטים, צנון, וגזר ולערבב ביד להוסיף בוטנים וקשיו, ולערבב ביד במנה המקורית יש אפונת ואסאבי מעורבבת בתוך הסלט שמוסיפה קראנץ' נהדר. המנה גם חריפה יותר. המנה שבספר יותר אנמית, והתוצאה של היום היתה לדעתנו קרובה יותר למקור, אם כי במסעדה הסלט הזה באמת, באמת נפלא.
 

א פרח

New member
כרוב חמוץ סבתא חנה

כרוב חמוץ סבתא חנה לקצץ את הכרוב והגזר בפוד פרוססור עם הסכין לפריסה דקה. להניח את הכרוב עם מלח בקערה, לכ- 1/2 2 קילו כרוב הוספ]תי כ 5 כפות מלח, ללוש היטב , להוסיף את הגזר ולהשאיר למנוחה כשעתיים. לסחוט היטב מהנוזלים, באותה הקערה לערבב את הכרוב והגזר עם מיץ לימון בערך כוס מיץ לכל קילו ולהשאיר למנוחה כשעה. לבחוש, להוסיף מעט סוכר לטעום, הוספתי כ 8 כפות ל1/2 2 קילו כרוב, אם יש צורך להוסיף מלח או סוכר, להכניס לצינצנות מהודק, לשמור במקרר. בתיאבון.
 

א פרח

New member
תבשיל בשר עם חומוס

תבשיל בשר עם חומוס 2 קילו בשר שריר בקוביות 2X2 1 קילו בשר לחמין בקוביות 2X2 בצל גדול חתוך לקוביות 2 ראשי שום כתושים. 4-5 גזרים קלופים פרוסים דק. 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות. כ 10 גבעולי סלרי עלים חתוכים לפרוסות דקות כולל העלים. חצי זר פטרוזיליה קצוץ. 4-5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בינוניות. 1/2 1 – 1 כוסות גרגרי חומוס שהושרה כל הלילה. חצי בקבוק יין אדום יבש. שמן זית. מלח פלפל שחור פפריקה מתוקה צ'ילי גרוס כמון בהרט ההכנה: 1.בסיר עם שמן סוגרים את קוביות הבשר, מעבירים לקערה. 2.מוסיפים שמן לסיר ומטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוןסיפים את השום ומטגנים מספר רגעים שלא ישרף, מוסיפים את הגזר, הסלרי והפלפלים ומטגנים – מאדים עד להתרכחות 3.מוסיפים את הפטרוזיליה, הבשר, תפוחי האדמה והחומוס, מטבלים, מוזגים את היין ומשלימים עד לכיסוי תוכן הסיר במים רותחים, מביעים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ 3-4 שעות עד לריכוךהבשר, טועמים ומתקנים את התיבול אם יש צורך. להגשה : קוסקוס, אורז או כל תוספת אחרת שאוהבת רוטב. בתיאבון.
 

ניוט

New member
טביט

3-4 בצלים בינוניים חתוכים קטן חלקים של עוף (אני שמתי עוף שלם חתוך) 4 כוסות אורז 3 כפות רסק עגבניות 8 כוסות מים 2-3 כפות שמן ותבלינים: מלח, פלפל, שום, בהרט מזהיבים את הבצל בסיר עם השמן, מוסיפים את חלקי העוף ומבשלים כך כחצי שעה כאשר מדי פעם הופכים את חלקי העוף. מוסיפים את האורז לסיר, את המים, רסק העגבניות והתבלינים ומביאים לרתיחה. שמים על אש קטנה עד שהאורז מוכן. לשים לב שהאורז לא יתייבש ואם צריך -להוסיף נוזלים. להכניס את הסיר לתנור על 70 מעלות לכל הלילה. ובבוקר הטביט מוכן
 

Master Stav

New member
תבשיל בשר מתקתק עם פירות יבשים וערמונים

החומרים הדרושים : 2 קילו בשר צוואר ( ברזילאי ) 5 בצלים 0 1 ברצועות 4 ברבעים ) ראש שום קלוף וחצוי 3 גזרים בטבעות חצי כוס רכז רימונים ( טבעי ללא סוכר ) 1 קישוא ענק חתוך לחצאי עיגולים שורש פטרוזיליה (3) שורש סלרי אמריקאי כוס צימוקים כוס שיזיפים שחורים מגולענים 300 גרם ערמונים קלויים 2 כוסות יין אדום ייבש ( השתמשתי במרלו ) 9 פטריות יער גדולות שלמות ( טרי טרי טרי !!!) אופן ההכנה את הבשר חתכתי לקוביות גדולות הזהבתי את רצועות הבצל והוספתי את הבשר מניח לו להיצרב מצד אחד .... ממליחים מפלפלים לפי הטעם מוסיפים את רכז הרימונים מוסיפים את השום ומערבבים מעט עד אשר יוצאות בועות קצפיות אפורות ויפות מהבשר מוסיפים את שאר המרכיבים למעטו הפטריות מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ....ומחכים 3 שעות חצי שעה לפני הסיום מוסיפים אתה פטריות מלמעלה סוגרים את המכסה וממתינים
 

Master Stav

New member
שומר משומר ....

החומרים הדרושים : 3 ראשי שומר צעירים חצי ראש שום חצי חבילה שמיר רבע כוס חומץ הדרים 4 כפות דבש כף מלח הכנה חותכים ומנקים את השומר מכניסים לצנצנת את השמיר ואת השום בסיר קטן מניחים את השומר ואת שאר החומרים מכסים במים ומביאים לרתיחה וממתינים 4 - 5 דקות לא יותר את השומר והנוזלים מעבירים לצנצנת עם השמיר והשום אוטמים ושוחכים מזה למינימום חודש ימים .... מעדן
 
עוגת סופלה שוקולד - רוני ונציה

עוגת סופלה שוקולד - רוני ונציה (טובה גם לחולי צליאק, פסח ושות') ============================================ מצרכים: 6 ביצים (להפריד) 1/2 כוס סוכר 200 גרם שוקולד 200 גרם חמאה הוראות הכנה: 1. מקציפים חלבונים עם קורט מלח 2. מקציפים קלות חלמונים עם חצי כוס סוכר 3. ממיסים את השוקולד עם החמאה. 4. מאחדים את השוקולד והחמאה עם החלמונים 5. מקפלים את תוצרי שלב 4 לתוך קצף החלבונים. 6. אופים כ 45 דקות ב 150 (לא טורבו!) ועוד כ 15 דקות על 165 . העוגה צריכה להיות יציבה ובנעיצת קיסם - פירורים יבשים בלבד. העוגה צונחת קלות אחרי יציאתה מהתנור. מפדרים באבקת סוכר <נסיונות לצפות אותה בגנאש הניבו עוגה מתוקה מדי> טיפ: לאכול בטמפרטורת החדר. את השאריות להכניס למקרר. לאחר קירור לעוגה יש מרקם דומה לבראוניס.
 
למעלה