ואריאציה על סלט נבטים עם סויה\שגב משה
את הסלט אכלנו לראשונה ב"שגב אקספרס" - המומלצת מאוד מאוד! (אם כי להתעקש על מקום בתוך המסעדה ולא בפטיו) את המתכון לקחנו מתוך "יומנו של שף", ושינינו כדי שידמה יותר למנה שאכלנו במסעדה. ~חצי כוס מיונז ~50 גר' ג'ינגר כבוש, קצוץ דק 3 בצלים ירוקים קצוצים דק 3 כפות כוסברה קצוצה דק 10 כפות רוטב סויה יפני 3 כפות רוטב ואסאבי 2-3 כפות רוטב שומשום כוס נבטים סיניים צנון גדול לא קלוף חתוך לז'וליאנים שני גזרים חתוכים לז'וליאנים חצי כוס בוטנים קלויים וקשיו גרוסים גס (השתמשנו בפטיש) הרכבה: לערבב יחד מיונז, ג'ינג'ר, בצל ירוק, כוסברה, רוטב סויה, ואסאבי, שמן שומשום (במתכון יש עוד שתי כפות מים, שהחלטנו לוותר עליהן) להוסיף נבטים, צנון, וגזר ולערבב ביד להוסיף בוטנים וקשיו, ולערבב ביד במנה המקורית יש אפונת ואסאבי מעורבבת בתוך הסלט שמוסיפה קראנץ' נהדר. המנה גם חריפה יותר. המנה שבספר יותר אנמית, והתוצאה של היום היתה לדעתנו קרובה יותר למקור, אם כי במסעדה הסלט הזה באמת, באמת נפלא.