צלי בקר מומלץ של אמירה
מתכון: צלי בקר-אמירה רכיבים: 1/2 1 ק"ג בשר כתף או פלה מדומה 3 כפות שמן 2 בצלים גדולים 6 שיני שום שלמות-לא מקולפות 2 גזרים-חתוכים 1/2 כוס יין אדום 2 כוסות שזיפים מיובשים 2 כוסות מים 1 כף אבקת מרק 3 עלי דפנה פלפל אנגלי פטריות טריות חתוכות לרבעים מלח ,פלפל אופן הכנה: להפשיר את הבשר במקרר, ליבש היטב עם מגבת ניר, לחמם בסיר גדול* את השמן, להכניס את חתיכת הבשר בשלמותה, ולטגן(לאטום) מכל הצדדים, בזהירות , לא לתת להשרף. להוסיף את הבצלים, השום, הגזרים, והיין.לבשל יחד במשך 5 דקות, להוסיף את שאר המרכיבים חוץ מהפטריות, להביא לרתיחה, להקטין הלהבה, ולבשל במשך שעה וחצי. להסיר מהאש, להוציא את נתח הבשר, ולדוג את כלי הדפנה , ולצננן את הנתח היטב, לחתוך לפרוסות דקות ולהחזירן לסיר, להוסיף הפטריות החתוכות, לתבל לפי הצורך ולבשל עוד כ-15 דקות. להגיש על מצע אורז לבן או פירה. הערות: *אני מבשלת בסיר לחץ, המקצר משמעותית את זמן הבישול. בישול ראשון כ-40 דקות, ובישול שני ללא לחץ. מקור המתכון: אמירה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2