מ-פ-ג-ש-י-ם

מירית א

New member
פגישות

האם יש כאן בנות מאיזור הצפון שהיו מעוניינות להפגש זאת מלבד הפגישות הוירטואליות פה בפורום. לי פגישות מאד יוסיפו, זאת על מנת להכיר את הבנות, לעזור לאלו שבדרך וכן שיהילדים יוכלו להכיר זה את זה וכן להעזר מנסיונן של האמהות היותר ותיקות. אגב, זה לא חייב להיות בצפון אני בהחלט מוכנה להגיע לאזור המרכז

טושטושה

New member
האם יש כאן בחורות מאזור מרכז שמעוני

שמעוניינות להפגש על אמת [לא באופן וירטואלי]. אני מתכוונת לבחורות שהחליטו להיות חד הוריות ובפרט לכאלה שהחליטו לעשות זאת ע"י בנק הזרע [גם כאלה שכבר בהריון וגם כאלה שעדיין טרום]אשר מרגישות כמוני את הצורך לשוחח פנים אל פנים, לתמוך, לשאול, לענות ולחשוב?....

שלום בנות

טויטי- מזל טוב על הפורום שלך ושל כולנו בעצם. אני אקפוץ מדי פעם לבקר וכולי תקווה ששמחות יגיעו ויאירו קצת את הקדרות שנפלה עלינו בעקבות נבלות פלשתינאיות. תביאו חמישה... תביאו שישה... תביאו שבעה ילדים... ילדים זה שמחה... (ואני מוסיפה.... אחרי 9 בערב) ואגב... למעונינות, ראיתי את ההודעה של מירית מחיפה- שירלי מכפר סבא אירגנה מפגש בשבת עם הילדים בפארק ברעננה - בתקווה שלא ירד גשם - אז אפשר לברר אצלה פרטים לכולכן , לילדים, לילדים שבדרך ... שיהיה רק טוב. חזקו ואמצו

pinchi29

New member
מתי המפגש?../images/Emo66.gif

אני מעוניינת מאד רק לא יודעת למי לפנות?

מירית שבצפון ../images/Emo13.gif

אם הבנתי נכון, כמוני - גם את אם טריה (אבל קצת יותר ותיקה, נכון?). אני גרה בצפון ואחרי שתעבור תקופת ההסתגלות הראשונית לפשוש שלי, אשמח להיפגש. בינתיים אני עוד די מותשת - היומיים האחרונים היו קשים במיוחד. איך את מסתדרת? את מניקה? יש עזרה? אתמול בערב כבר הייתי על סף השבירה ואמא שלי פשוט הצילה אותי ובאה אלי והתעסקה עם הקטנצ´יק למשך שעתיים שבהן יכולתי סוף סוף לעשות פיפי, לאכול ארוחה נורמלית וקצת להתאושש לקראת עבודת הלילה איתו. הוא פשוט בכה כמעט ללא הרף, וברור היה שמשהו מאד מציק לו (כנראה בעיות קיבה), ואני פשוט לא יכולתי לעשות כלום כדי לעזור לו, והייתי כל כך מתוסכלת מזה. ספרי קצת על קשיי היומיום (אם ישנם כאלה...), שאני אתנחם במעט בעובדה שאני לא המצאתי את הגלגל...... שיהיה טוב! שחר

גליקול!

סירופ גליקול! זה מה שאת צריכה. תני לו עפ"י ההוראות, ושניכם תהיו שמחים יותר! (ועייפים פחות.)

תודה, אנחנו בינתיים בפטנט של גרפווט

ובכל מקרה, משהו השתחרר אצל הפשוש בלילה, כך שהיום הוא חזר להיות רגוע ומתוק להפליא!

תומילי

New member
לשחר העיפה...

הי שחר להיות עיפה זה כנראה שם נרדף לאמא חדשה ובטח לאם חד הורית.זה כנראה ענין של מזל אם הקטם רגוע או לא - כנראה ענין של אופי. יש הרבה חומריפ מקלים על כאבי בטן - טבעיים וגם לא - מה שתום אהב במיוחד זה לישון על הבטן שלי. כנראה שחום הגוף שלי, המגע, דפיקות הלב בקצב מונוטוני, גרמו לו לישון הכי טוב. הייתי שמה אותו על בטני שוכבת על הגב ועוטפת את שנינו בשמיכה ודוחפת אותה מתחת לגופי וככה היינו ישנים - לא נפל, לא התהפכתי. למרות שזאת היתה שינה מודעת יכולתי בכל זאת לישון יותר זמן. למרות הכל הייתי עיפה נונסטופ כשנה - הלכתי כמו זומבי. אבל זה עבר. היום הוא כבר לא רוצה לקום. עוד דבר שבעיני חשוב, זה להרגיל אותם לישון גם ברעש, אחרת שמירת השקט בזמן השינה שלהם הופכת את החיים בלתי אפשריים. תום ישן כמו פיל גם כשיש בבית מסיבה רועשת.לא צריך להגזים גם ברעש אבל לא להפוך את הבית לחדר שקט כשהפציינט ישן, יש חיים גם אחרי שעות הפעילות שלו. פעם אמרו הסבתות שצריך לתת להם לבכות לפעמים ולא לקפוץ מכל פיפס שהם משמיעים - אני לא קיבלתי זאת כי כשהם יצורים כל כך חסרי אונים, כל פיפס שלהם הוא ביטוי למצוקה שאנו כאמהות חייבות להענות. לדעתי, דווקא הענות זאת במילוי צרכיהם הבסיסיים הראשוניים היא הלבנים הראשונות להקניית בטחונם העצמי ובטחונם בנו- המבוגרים. הוא יודע שכשהוא צריך אותנו, אנחנו כאן בשבילו. כשהם גדולים הם לומדים שאפשר לנצל אותנו... אבל אז גם אנחנו יודעות שאפשר לשים גבולות... שיהיה לכם לילה טוב ושקט תרתי משמע. רעיה

רעיה, אני שמחה לגלות שגם הפעם

אנחנו חושבות דומה
ותודה על העידוד - צרת רבים... המשבר חלף עבר לו בלילה שבין שבת לראשון. "הפקק" של העצירות השתחרר והוקל לפשוש (וגם לאימו המותשת). הוא חזר להיות רגוע ומתוק. וכן, גם אני לא מאמינה בשיטת "פיתוח הריאות", אם כי מתחילה כבר להבחין קצת בין סוגי הבכי שלו - אנחנו מתחילים לתקשר על בסיס הבנה יותר ויותר (הלוואי וזה מה שהיה קורה גם במדינה
). באותו לילה, הדבר היחיד שהרגיע אותו היה כשאני הייתי חצי בשכיבה חצי בישיבה והוא היה מונח עלי, רק כך זכינו שנינו למעט שקט ומנוחה - וכך היה במהלך הלילה. לא רק בגלל השלווה שלו, אלא לא פחות בגלל הצורך שלי בקצת הפוגה וקצת שינה. ואכן בעניין רעשי הבית הטבעיים - החיים ממשיכים כרגיל, כולל טלפונים, מוסיקה, טלביזיה ודיבורים. הזמן היחיד שהבית עובר להדממה (עד כמה שזה בשליטה שלי), הוא לא כשהפשוש ישן אלא כשאמא שלו ישנה... ואיך הסתדרת את באותה שנה ראשונה מוטרפת? עד כמה יכולת להעזר באחרים? גם במובן הטכני של כמה היו מוכנים לעזור, וגם במובן הנפשי שלך - עד כמה היית מסוגלת להיעזר ולהתמך? התחושה שלי מאז שעמית נולד היא שלא פחות משהוא ילמד ממני לגבי החיים, אני אלמד ממנו. ולמרות שחלפו רק כמעט 3 שבועות, אני כבר מרגישה שהפלא הזה שהתרחש, גורם לשינוי אצלי, ולא רק בסדר היום והעדיפות. עכשיו אנחנו אחרי ארוחת לילה/בוקר, והמלאך נרדם בשלווה עם הבעת סיפוק אטומית על פרצופו הקטנטן. זמן גם לאמא לחזור לישון. שיהיו לנו, לכולנו, זמנים שקטים. שחר

תומילי

New member
הי שחר של עמית

כשתום נולד הייתי מוקפת בהמון אהבה, אולי בגלל הסיבה שאנשים ממש התלהבו מהרעיון שהעזתי לעשות זאת בחברה די שמרנית מבחינת המסגרת המשפחתית. יש כמובן מכל הסוגים אבל כמוני לא היו עוד וכמו שאמרתי פעם, אצלי הכל גלוי בלי סיפורי כיסוי וכו´ ולכן כל החברים שלי והמשפחה היו איתי במשך כל התהליך צמוד צמוד.כשהוא נולד החברות היו באות כל הזמן, אבל המלאך השומר שלי היתה אמא שלי (שגרה גם היא בקיבוץ)שהיתה מתיצבת כל יום לראות מה איתי וגם לשחרר אותי מעט.יום אחד חרצתי חריצים ברצפה ברונדלים הלוך ושוב רק כדי להרדים אותו והוא בשלו - יללה כל פעם שניסיתי להשכיב אותו. ואני אחרי לילה שכל שעתיים וחצי הוא רוצה את הציצי - פשוט הרגשתי שאני נגמרת. אמא שלי נכנסה כמו שתמיד היתה עושה ואני.. שטפתי את הרצפה ... מאז היא לא היתה מפספסת אפילו יום. והאמת שמאז עד שתום היה בן חמש היא הקפידה לבוא יום יום לראות מה קורה. תום מאד קשור להורים שלי.. בעצם היום נשארה רק אמא כי אבא שלי נפטר בפתאומיות לפני שלושה חודשים. והיום תום תומך בה. אבל אין מה להגיד שחר, השנה, שנתיים הראשונות קשות במיוחד אם את מתכוננת לחזור לעבודה אחרי שלושה חודשים. הייתי הולכת לישון בשמונה בערב לפעמים רק כדי שאוכל לתפקד למחרת - יצא לי שם של תרנגולת!! גם לגוף לוקח זמן להתאושש מהטראומה וצריך לתת לו את הזמן שלו, המערכת החיסונית לעיתים משתגעת והמחלות פוקדות לעיתים תכופות יותר מאשר פעם,ובכלל צריך ללכת בצעדים קטנים ומדודים ולהאמין שבסוף יחזרו הכוחות ושוב נוכל לישון לילה שלם בלי להתעורר. טוב, עוד נהיה בקשר, מספיק לפעם אחת! ביי רעיה

רעיה, תודה על העידוד ותנחומי

הצטערתי לקרוא שאביך נפטר לאחרונה.מקווה בשביל כולכם שפטירתו לא באה בעקבות סבל רב. לא משנה באיזה גיל אנחנו, כשהורה נפטר, האובדן קשה ויש בו משום סיום ילדותנו שלנו. אולי תוכלי לשאוב נחמה בידיעה שהוא הספיק לראותך הופכת לאם ושתום הספיק להכירו כך שישאר בו זכרון טוב של סבא. ולגבי החריצים ברצפה (חייכתי בחצי הבנה...) - למזלי אני עטופה באהבה, קבלה ותמיכה מצד משפחתי וחברי הקרובים, החל משלב ההחלטה על הדרך, במהלך ההריון ובמיוחד עכשיו. גם אמי, צוק איתן שכמותה חרף קשייה הפיזיים, התייצבה פה בשעת המשבר במוצאי שבת ומתמידה לבדוק טלפונית ופיזית את עמית ואותי. אינני יודעת איך הייתי מסתדרת בלעדיה בימים הראשונים שאחרי ביה"ח, לאחר ניתוח קיסרי ועם חווית אמהות טריה. אין כמו אמא, נכון?
ועבורך, כמו גם עבורי וכמו גם עבור ילדינו - אמא היא הכל (או לפחות המון). שחר

TWEETY =^.^=

New member
וואווו רעיה כמה שאת צודקת לגבי השקט

חברה שלי הרגילה את הבת שלה לסופר שקט, עכשיו גם הליכה על קצות האצבעות מעירה אותה, שלא נדבר על אפצ´י
בקיצקצ זה מאוד נכון לגבי הרגלים של בית, כי ילד ישן לא צריך להשבית בית שלם.

למעלה