נושאים לטיפול והקפצות סוף שבוע

ashmash

New member
לטינית

מישהו מכיר אתר טוב שמלמד לטינית מן הבסיס? אני מצאתי פעם את האתר הבא, שהוא לא רע, אבל האם יש משהו יותר מובנה (אני בספק אם יש בעברית, אז אנגלית גם טוב)

Eldad S

New member
ברוכה הבאה! ../images/Emo140.gif

תהיתי היכן נעלמת :) ותודה גם ממני, על הקישור ל-Wikipedia. על זה לא חשבתי!

אני כאן תמיד =]

בד"כ אין לי הרבה מה לאמר, ואני מעדיפה רק לקרוא :). בעניין ה-Wikipedia, מסתבר שהיא מקור מידע מאוד מועיל למעוניינים ללמוד שפות (פינית, במקרה שלי
)

Eldad S

New member
../images/Emo91.gif נהניתי מאוד מן הקישורים

ללימוד לטינית בערך הרלוונטי בויקיפדיה, ועכשיו, לאחר הודעתך זו, אקרא מה כתוב שם גם בעניין הקישורים ללימוד פינית. תודה תודה! ואם כבר - אפרופו קישורים ללימוד שפות, יש ב-Wikipedia גם קישורים מאוד מעניינים בנושאי אספרנטו - ואפילו תרגום של ערכים שלמים לשפתו של זמנהוף (קיימת ויקיפדיה באספרנטו, והשתמשתי בכמה ערכים מתוכה כאשר לימדתי את השפה כאן בארץ).

giba70

New member
שאלה קריטית ../images/Emo8.gif

critically האם הפירוש היחיד הוא "באופן קריטי"/"בצורה אנושה", או שניתן גם לקשור כאן את המובן הביקורתי של המילה, כלומר "באופן ביקורתי"? המשפט המקורי הוא: unequivocally recharacterizes these folk traditions..." "critically, without letting them lose their identities - המון

Eldad S

New member
נראה לי כאן "באופן ביקורתי",

ראה גם קישור לערך שמצאתי מתוך Dictionary.com. הפירוש הראשוני שם קשור לביקורת, והפירושים של "קריטי", "משברי" הם במקומות הרביעי והחמישי.

giba70

New member
המון תודה ../images/Emo24.gif

רק שים לב אלדד: הפירושים הראשונים למעלה הם של התואר (critical (adj, ואילו רק למטה יותר מגיע תוה"פ (critically (adv, אם כי גם שם מוזכר הפירוש ה"ביקורתי". שבת שלום

למעלה