נו, איך היה הדיג היום

../images/Emo41.gif נו, איך היה הדיג היום ../images/Emo35.gif

לי לצערי, על אף כל התכנונים, לא יצא לדוג היום. בית ספר ומ-9:00 בבוקר ועל שעות הלילה אני בהופעה. אבל מה איתכם ? מי הלך לדוג היום ומה העלה בחכתו ? אני שואל זאת דווקא היום בגלל שהיום יום חמישי, היום הראשון שלאחרי הסערה.

כן אבל....

הלכתי יותר בשביל ההנאה והסיפוק האישיים שלי, ולאו דווקא בשביל לתפוס דגים. בקיצור - הים היה גבוה בשביל מזח הילטון ולכן לא יכולתי לדוג לכיוון הים. דגתי קצת לבריכה וחזרתי הביתה. נדמה לי שהוצאתי עספור (סרגוס חול) כי הוא נראה ממש כמו סרגוס רק יותר בהיר, והמוזר הוא שהוא גם השמיע קולות... לא ידעתי שיש עוד דגים מלבד שפמנונים, שמשמיעים קולות. ממש ריחמתי עליו כשהוא השמיע את הקולות האלה....

joko7

New member
עספור בערבית זה ציפור אני חושב ויש

גם דג שיחסית הוא נפוץ וקוראים לו בשפת הדייגים וואק-וואק את השם העברי אינני זוכר אבל אני חושב שזה מה שתפסת והוא אכן מצחיק עם הקולות שהוא מוציא.

seafox

New member
הממ....כן,אנחנו קוראים לדג כזה

גם כן קוואק קוואק בגלל הרעשים שהוא עושה אבל תתפלאו כמה דגים עושים רעש. גם אריצ´ולות עושות קולות בתוך המים ולמעשה לפעמים דייגים תת ימים ככה יודעים שהם נמצאים (אמנם לא יודעים בדיוק איפה אבל מקבלים תקווה)זאתי חלק מהמערכת הקבוצתית שלהם שהם בערך מדברים ביניהם.יצא לי הרבה פעמים לשמוע דברים כאלו ופתאום לראות איזו אריצ´ולה... בקשר לקוואק קוואקים,הם מאוד נפוצים כאן (אמנם הם לא כ"כ גדולים) והם יכולים להיות פתיון טוב לאיזה דג ים תיכוני שהיגר לכאן שבשפה המקצועית בעברית נקרא רצוען דק זנב או מהו כזה.אנחנו הדייגים קוראים לו ברקודת עומק או צלופח ברקודה או שועל ים (מכאן הכינוי שלי =])הדג טעים מאוד,חי באזור שהוא חולי מאוד,אין לו קשקשים ויש לו סנפיר גב מאוד רך והוא עושה איתו צורות כאילו של אדוות גלים...בהחלט דג יפיפה אבל סטיתי מהנושא כאן...

rondadon

New member
צודק בהחלט....

גם הטרולוסים והתרחונים הם מאותה משפחה של האינטיאס - Jacks... ומי שיתפוס אחד וישאיר אותו על היבשה ויחכה כמה דקות ישים לב שהדם ממש מתחיל לנשום בכבדות ולהפיק קולות של גסיסה מהפה שלו.... אותי אישית בפעם הראשונה שתפסתי אינטיאס זה הפחיד....

seafox

New member
חחח....

חתיכת דג זהב הא? האנטיאס:קררווקקרווראווק רוקוקואר וקרוארורקרורקא. תרגום חופשי:בוא´נה אחי,תשחרר אותי למים בחזרה למים ואני מגדיל לך את הקטן ב5 סנטימ´. :)

joko7

New member
חחחחחחחחחחחחחחחשועל../images/Emo168.gifחזק אתה

נראה אותך גם מנסה להלחין את זה

תפסתי בחיי וואק-וואק וזה לא היה זה.

תפסתי כבר בחיי וואק-וואקים וידוע לי שגם הם מחרחרים, אך אני אומר לכם בבטחון שהדג שתפסתי הוא אינו וואק-וואק. אני כמעט בטוח שזה היה עספור (אכן עספור זה ציפור בערבית): ישנם שני סוגי דגים שנקראים עספור - האחד הוא קרס חול, והשני הוא ציפור ים או משהו כזה. אז אולי יש לכם עוד איזה מושג לגבי מה שתפסתי...?

גם אני תפסתי זמר

היום בבוקר בשרתון. עשה קולות שקצת מזכירים צפרדע. השם וואק-וואק בהחלט מתאים. מקורות יודעי דבר אמרו לי שזה סוג של סרגוס, אז אני מניח שמדובר באותו דבר. אגב, לפני שבוע תפסתי כחילה שגם היא עשתה קולות. יותר כמו חריקה או ציוץ. זה באמת מפתיע ולא נעים לשמוע את הקולות האלה.

joko7

New member
לפי מרקו דהן ציפור זה דג שנקרא

פונטצו,האם לדעתך ניר זה מה שתפסת??

למעלה