ניתוח לא-שבועי בכלל!!!

blacknwhite

New member
../images/Emo41.gifניתוח לא-שבועי בכלל!!!../images/Emo220.gif../images/Emo63.gif../images/Emo79.gif../images/Emo41.gif

קחו את זה בתור סוגשל ניתוח פרידה *סניף-סניף*
אה, וסתם בשביל הרקורד- לא ממש רציתי לפרסם א זה, עכשיו או בכלל.... אבל מאיה שכנעה אותי... אז.... קבלו ניתוח אחרון לבינתיים, אחרון לשנה זו, זה בטוח, ואני מאוד מקווה שלא אחרון באופן כללי\= Forever Yours! השיר השקט והיפהפה מCentury Child. תהנו! (וכן, זה חופר
) "היה שלום, לב שבור קטן"- כך פותח תואומס את הקינה שלו על הפרידה מליבו, מעיניים מושפלות, מבדידות של חיים שלמים. המשמעות פה, אני מניחה, ברורה. הלב השבור, הגעגועים לעיניים שמביטות בילדותיות לרצפה, הבדידות שתואומס כה מרבה לדבר עליה- מכל זה הוא נפרד. "האהבה היחידה שאי פעם ידעתי הייתה מאחורי העיניים המושפלות הללו"- הוא נפרד בעצם מהאהבה היחידה שהוא אי פעם ידע. ישנה פואמה בשם “Fare Thee Well” שנכתבה ע"י לורד ביירון (Lord Byron). הנה הלינק- http://englishhistory.net/byron/poems/fare.html הפואמה מספרת על זוג שנפרד, ועל כאב הלב של המשורר- שעדיין אוהב. כמו שם, גם כאן- בשיר Forever Yours- הלב של תואומס כואב. רק שכאן, בניגוד לפואמה, אני לא בטוחה בכלל שהם הספיקו להיות ביחד מאז Ever Dream... "כל מה שילך בליבי, ילך לבדו"- הלב שלו ריק. מאהבה, מרגשות באופן כללי. זה מתקשר לשורה הראשונה בפזמון של השיר: “No love left in me”. אין מה להגיד על השורה הזאת. שורה עצובה, מצמררת, נוראית. בבית השני, השיר ממשיך בכך שתואומס מספר על התשוקה התמידית שלו לנשמה המושלמת- שאליה, אגב, הוא מנסה להגיע דרך המוזיקה, כלומר דרך התמימות. "תפאורה שלא נשטפה אבודה לנצח"- התפאורה למחזה התשוקה האפל, אולי?
(זה, אגב, מאוד הגיוני, בהתחשב בעובדה ש"מחזה התשוקה האפל" הוא בעצם החיים שלו. בערך. או לחלופין- מחזה של תשוקה אפלה. בשבילך, עלומה
) ועכשיו ברצינות... התפאורה של החיים שלו, חיי הבדידות, היא תפאורה שלא נשטפה- נותרה מלוכלכת. ואותה התפאורה בדיוק אבדה לנצח. יכול להיות שה"תפאורה" הזו באה להקבלה לנשמתו של תואומס? “An errant soul, homeless and foul” נשמה מזוהמת (foul). היא הייתה מלוכלכת- לא טהורה- לא תמימה- ונעלמה ללא שוב. ועכשיו הלב שלו ריק. בשיר Higher Than Hope (מOnce) הוא שוב אומר- התקווה הראתה לי נוף (הפעם תרגמתי “scenery” כנוף, בכוונה), הראתה לי גן עדן של שירה. Paradise poetry. אבל זו הייתה אשליה- כי תואומס איבד את תמימותו. ובלי תמימות, תקווה היא רק אשליה. אז גן העדן הזה הוא אשליה. אם נלך לפי החוברת של Century Child, בשלב הזה בדיוק מגיע חלק שלא נמצא בשום שיר, אבל הוא חלק בלתי נפרד- “The only true love I ever knew was behind those downcast eyes. The only true comfort I ever felt was during those long hours of loneliness when I felt for you I do believe Only Innocence can save the world” תואומס מספר לנו על האהבה היחידה האמיתית שהוא אי פעם ידע- שהייתה מאחורי העיניים המושפלות האלה. אותן עיניים שמוזכרות בForever Yours, כבר בבית הראשון. אותן עיניים שמהן הוא נפרד. ומכיוון שהן היו האהבה היחידה שלו... הוא עכשיו נשאר לחיות בבדידות של חיים שלמים. הוא ממשיך ומספר לנו שהנחמה היחידה האמיתית שהוא אי פעם הרגיש הייתה בשעות הבדידות הארוכות, כאשר הוא הרגיש בשבילה (תרגום עקום, אבל יש כמה אופציות לתרגם, אז אני אשאיר את זה ככה). “Long hours of loneliness between me and the sea”- ועכשיו אנחנו מבינים למה הוא אוהב את הים כ"כ. הים מזכיר לו את אהובתו, שממנה הוא נאלץ להיפרד. הוא חותם את הפסקה המדהימה הזאת במה שהוא אומר לנו במשך כל Century Child, ובעצם כל הזמן- אני אכן מאמין, רק תמימות יכולה להציל את העולם. כי בלי תמימות, הצלב הוא רק ברזל, תקווה היא רק אשליה... וOceansoul זה רק שם. אהובתו הייתה תמימה, וכשהיא הלכה, הלכה איתה גם תמימותו של תואומס.

blacknwhite

New member
המשך (תתמודדו../images/Emo11.gif)

והפזמון- "לא נותרה בי עוד אהבה, לא עיניים לראות את גן העדן לידי. זמני עוד יגיע, לכן אהיה שלך לנצח". דבר ראשון, שימו לב להקבלה עם הפזמון של Ocean Soul: "No love left in me" ~ “Losing emotion” “So I’ll be forever yours” ~ “Finding devotion” עוד מקום שאפשר לראות עד כמה Century Child הוא אלבום שמקשר בין כל השירים שבו בצורה מדהימה. דבר שני, בעצם בפזמון תואומס אומר שלא נותרה בו עוד אהבה, ולא יכולת ליהנות מהחלומות- הטוּב שהחיים מציעים לנו. הוא יודע שזמנו עוד יגיע- ולכן הוא יהיה לנצח של אהובתו- כמו שהוא תמיד ייחל: “For yours I truly wish to be”. עכשיו... זמנו יגיע למות? אולי. אני חשבתי על רעיון אחר- זמנו יגיע להתבגר. כי הזמן לקח את רובו. (מאיפה תרגמתי את זה?) כי בסוף Bless the Child הילד מתבגר- שומעים את זה בקול שנעשה יותר ויותר מחוספס כזה- הילד הזה הוא הרי תואומס עצמו. זמנו יגיע לעזוב את ממלכת הילדות שתעלם בזמן (ואת זה?
) ולאבד את התמימות שבו- את האהבה שבו. לכן הוא צריך למצוא אמון- כי בהעדר התמימות, הצלב הוא רק ברזל (כן, אתם באמת ראיתם את הציטוט הזה הרבה בניתוח הזה), אז צריך משהו להאמין בו. הוא הפסיק להאמין באל- אמונה שהחזיקה אותו גם- ראו The Carpenter, או ליתר דיוק, את הניתוח של עלומה
ולכן, מכיוון שהוא איבד את כל השאר, הוא מאמין באהובתו, והוא יהיה שלה לנצח. זה רומנטי, זה מקסים, וזה כ"כ עצוב. מפה-
למי שלא רוצה שום קשר עם האלבום החדש!!!
ועכשיו.... אני רוצה להראות לכם משהו. נכון אלבום חדש? נכון שיר For the Heart I Once Had? כבר הכותרת מתקשרת נפלא לForever Yours, תסכימו איתי. "בשביל הלב שפעם היה לי". ואז הליריקה עצמה (ליריקה לא רשמית!)- http://lyricwiki.org/Nightwish:For_The_Heart_I_Once_Had הפזמון: "בשביל הלב שלעולם לא יהיה לי"Constant longing for the perfect soul- כמו שכבר הראתי, Forever Yours ו Oceansoul מאוד קשורים זה לזה. "בשביל הילד שאבד לנצח"- התמימות שאבדה. בדיוק כמו בForever Yours. והפזמון ממשיך: "המוזיקה זורמת כי היא מייחלת, ללב שפעם היה לי"- מעבר לעובדה שזה עצוב עד כדי דמעות, הוא מדבר פה על זה שהמוזיקה זורמת ממנו בגלל התשוקה הזאת לתמימות שהייתה לו פעם. הוא כותב על הכאב באבדן הילדות והאהבה. וכמובן, איך אפשר בלי להזכיר: "All of my songs can only be composed of the greatest of pains Every single verse can only be born of the greatest of wishes" זה ב-ד-י-ו-ק זה. הוא כואב מתוך כאב, מתוך משאלות. "Heart of a child, one final sigh As another love goes cold" – לב של ילד, אנחה אחת אחרונה (לפני המוות?), בזמן שעוד אהבה הופכת קרה. עוד אהבה מתה. ויחד איתה, עוד חלק מהלב שלו, עוד מהתמימות- אם נשארה בכלל. כמו בForever Yours- No love left in me. כמו בOceansoul- Losing emotion. "Even today, with all the pains To understand the weight of the world" – אפילו היום, כשהוא מבוגר, עם כל הכאב של להבין את משקל העולם (כלומר להתבגר)... עדיין, דהוי וקרוע, זקן ונטוש- הלב החלש והמקווה שלו- עדיין, למרות הכל, מקווה לילד- לתמימות, ללילה- לזמן הזה ביום, שבו הוא חולם, שבו הוא כותב- שני ביטויים לתמימות, ומקווה מעל הכל- ללב שפעם היה לו. ולמרות שבטח נמאס לכם לשמוע את זה- זה כמו בForever Yours... מפה- כבר לא
, אתם מוזמנים לקרוא בשקט
בשורה התחתונה, השיר הזה מדבר על אהבה, תמימות ומה שביניהם. זה סיפור עצוב- אך רומנטי- על אובדן תמימותו של תואומס. על ניסיונותיו אולי להחזיר לעצמו חלק מהתמימות הזו. אבל כאשר אהובתו הלכה, ליבו הלך, תמימותו הלכה- לא נשאר לו דבר. “Whatever walks in my heart will walk alone”. למרות זאת- ובגלל זאת!- הוא יהיה לנצח של אהובתו. “So I’ll be forever yours”. מקווה שאהבתם את הניתוח
מוזמנים להעיר, להאיר, להוסיף וכו'... שבוע מקסים לכולם!
(ומשום מה אני לא אוהבת ניתוחים שלי יותר. אני לא יודעת אם יש לזה אחיזה במציאות, אבל בכ"מ... אם זה גרוע, תאשימו את מאיה שהכריחה אותי לפרסם
)

מקסים!../images/Emo47.gif../images/Emo140.gif

איך אני יכולה לשמוע את For The Heart I Once Had?
צריכה להשלים פערים מפולין

Liquid Dreams

New member
ענברי ../images/Emo23.gif

היא הייתה טיפשה ואמרה "אני מאשימה אותך ששכנעת אותי לפרסם את זה". אז ענבר, הניתוח מדהים כמו כל שאר הניתוחים

Liquid Dreams

New member
~מקפיצה~

אנשים רעים, תגיבו לה, תוכיחו לה שהיא טועה כשהיא אומרת שהניתוח לא טוב

היויו

New member
אני אקרא בעיון בבית... או ברכבת...

כאן אין לי זמן להתעמק, אבל אני תמיד אוהב את הניתוחים שלכן כאן

lacrimosa girl

New member
/tapuzforum/images/emo45.gifכנ``ל

מגיע לך יותר מ``אהבתי``, או /tapuzforum/images/emo47.gif.

D:

אני ממש אוהבת לקרוא את הניתוחים שלכן כי הם ממש מעניינים, וזה יפה לראות את הקשרים בין השירים והנושאים הכלליים והכל, בחיים לא הייתי עולה על זה בעצמי
ואת טובה בזה אז זה נחמד והכל ^^ ~מפגרת~

lacrimosa girl

New member
ענברי זה ניתוח מקסים ../images/Emo23.gif

אני אתגעגע לניתוחים שלך, ועוד יותר אליך.
משום מה אהבתי יותר את הגרסא ששלחת לי במסנ, אבל את כרגיל מלכה.
והיה הכי כיף שאפשר לנתח איתך את השיר הזה D: [מה עם תאורית CC?????^%&^%*^%#*^&*$
]

blacknwhite

New member
תודה לכם../images/Emo25.gif (לכן, בעצם...)

אני אמשיך להיות ילדה קטנה ומתוסבכת, ואגיד שאני עדיין לא ממש אוהבת את הניתוח (לא שיש לי מושג למה, אבל נו...) אבל באמת תודה
והאמת היא שאני מקווה שאני כן עוד אכתוב ניתוחים מדי פעם. אני זוממת על אמרנת', אבל יש עוד דברים שאני צריכה לחשוב עליהם, ואני גם רוצה לחכות שהאלבום יצא כדי שכל אלה שמסרבי שמיעה יוכלו גם "להנות"... וחוצמזה מזמן מזמן ניסיתי לנתח את The riddler אבל הייית ביום רע והייתי במצב רוח רע אז גם לא הצלחתי, וגם לא רציתי לנסות יותר. אני צריכה לנסות שוב מתישהו... (ועלומה, לגבי תיאורית CC- נשאר לנו רק חלק אחד
נדבר באימייל או משהו. אני פשוט די עמוסה כרגע... לדעתי נדחה את זה אפילו לחגים כי אני רוצה להתאקלם בפנימיה, וכאלה)

למעלה