ניתוח שיר

Rose131

New member
../images/Emo41.gifניתוח שיר../images/Emo41.gif

טוב, שכחתי קצת לפתוח את הפינה בחודש האחרון אבל עכשיו אפתח כל יום רביעי, אפילו יש לי תזכורת לפלאפון! בקיצור, כל שבוע אני שמה פה שיר, מתרגמת אותו עם קישור למילים באנגילת ואתם מעלים את הניתוח שלכם לשיר, די פשוט, לא?D: אז השיר השבוע הוא כמובן Buried Myself Alive
!!!
קישור למילים:
http://www.lyricsondemand.com/u/theusedlyrics/buriedmyselfalivelyrics.html
תרגום: אתה כמעט תמיד בוחר את הרגעים הכי טובים כדי להפיל את השורו הכי נוראיות כמעט גרמת לי לבכות שוב הפעם עוד אזעקת שווא, אורות אדומים מהבהרים טוב, הפעם אני לא הולך להסתכל על עצמי מת אני חושב שיצרתי משחק מלשחק את המשחק שלך[תרגום נורמלי, מישהו?XD] ונתתי לעצמי לבכות קברתי את עצמי בחיים, מבפנים כדי שאוכל לנעול אותך בחוץ ולתת לך ללכת להרבה זמן אני מניח שזה בסדר שהקאתי את היום החוצה אני מניח שזה עדיף שתלכוד את עצמך בדרך שלך ואם אתה רוצה שאחזור תצטרך לבקש אני חושב שהשרשרת נשברה והרגשתי את זה ביום שהיה לי זמן משל עצמי ניצלתי את עצמי והרגשתי בסדר אבל זה היה שווה את הלילה לקחתי טיסה מוקדמת וחזרתי הביתה אני מניח שזה בסדר שהקאתי את היום החוצה אני מניח שזה עדיף שתלכוד את עצמך בדרך שלך ואם אתה רוצה שאחזור תצטרך לבקש יותר יפה מזה יותר יפה מזה עם הרגל שלי על הצוואר שלך סוף סוף יש לי אותך בדיוק איפה שאני רוצה אותך
אם יש, וסביר להניח שיש, טעויות בתרגום- שרשרו לפה ביחד עם הניתוח

Rose131

New member
הניתוח שלי

יש בשיר שתי דמויות- הדובר, ומי שהוא מדבר עליו. נקרא להוא משה כדי שיהיה לי יותר קל להעביר את הפואנטה. בבית הראשון הדובר בעצם מתלונן על מישהו, כנראה קרוב אליו, שבכל פעם שיש לו יום טוב הוא הורס אותו- הוא בוחר בזמן טוב כדי להגיד לו משהו רע. זה משה שלנו. הדובר אומר שמשה כמעט גרם לו לבכות הפעם שוב- כנראה שהוא מרבה להיות אל הדובר חרא ולגרום לו לבכות, אבל זאת הייתה אזעקת שווא והדובר לא באמת הולך לבכות. לפי מה שאני הבנתי, הדובר יוצא לעצמו מין מקום משלו- מקום שבו הוא קובר את עצמו בחיים, ובו הוא בעצם עצמו. הוא בורח בעיקר ממשה. [I buried myself alive on the inside so I could shut you out]. במקום הזה הוא מוציא את כל התסכול שלו שהוא שומר מכל היום- I guess it's ok I puked the day away, I guess it's better you trapped yourself in your own way- הוא בעצם אומר שלא מכריחים אותו ללכת למקום הזה שלו, אבל עדיף שהוא יעשה את זה מרצונות ויכלא את עצמו כי הוא מעדיף לשמור בפנים כל פעם- כמו שבהתחלה הוא אומר שהוא לא באמת בכה[false alarm. red flashing lights]- כנראה שבשבילו לבכות זה לא בסדר,[טוב, אורות מהבהרים אדומים זה לא סימן טוב] כי אולי הוא מפחד מהתגובה של משה, או של שאר האנשים. בקיצור, הדובר מעדיף לשמור את הרגשות שלו בפנים. בפזמון הוא בעצם אומר למשה, שהוא כולא את עצמו באשמת משה, ושאם משה רוצה אותו חזרה הוא יצטרך לבקש. בבית השני השרשרת נשברת- כנראה שהדובר יוצא מהמקום שלו. היה לו זמן משלו- הוא היה עצמו, מחוץ למקום שבו הוא כולא את עצמו. הוא ניצל אתזה והרגיש בסדר- הוא התנהג כמו עצמו וזה הרגיש לו בסדר אבל זה כנראה היה רק ללילה אחד, הוא תפס טיסה וחזר הביתה- הוא חזר למקום שלו. כנראה שזה טוב רק לטווח הקצר. בפזמון השני הוא אומר שהוא צריך לבקש יותר יפה מזה, וחוזר על זה. כנראה שמשה הזה מנסה בכוח להיכנס לראש של הדובר ולמקום שלו ולמחשבות שלו וברט כנראה ממש מתעצבן, כי בגשר הוא אומר שהוא עם הרגל על הצוואר שלו, ושזה בדיוק איפה שהוא רוצה שהוא יהיה- או בקיצור, הוא חונק את משה ונהנה מזה, כנראה כי משה ניסה לחדור אל המקום שלו. אז בקיצור, כדי לפשט את החפירה שאני חושבת שבילבלה גם אותי
: לדובר יש מקום פרטי משלו שבו הוא מוציא את כל מה שעובר עליו, כי הוא מפחד להראות את הרגשות שלו בציבור, מול כולם, ובעיקר מול משה. משה הוא מישהו שכנראה גורם לדובר להרגיש ממש מחורבן. יום אחד הדובר מנסה לצאת החוצה מהמקום שלו ולהיות עצמו בציבור, אבל הוא מבין שזה לא בסדר לטווח הארוך וחוזר למקום שלו. אח"כ משה מנסה בכוח להוציא את הדובר מהמקום שלו והדובר ממש כועס בגלל שמשה צריך לבקש יפה, לא לעשות בכוח.

PrettyHandsome

New member
../images/Emo205.gif

אהבתי נורא את הניתוח שלך, ותקטע שהוא מפחד להראות תרגשות שלו, זה באמת מסביר את השיר בצורה טובה והכל. וסתם נקודה -השיר נכתב על הכלב שמת של ברט, וכשאתה קורא את השיר, אתה לא באמת מבין איך זה קשור
חח ועוד משהו- "וברט כנראה ממש מתעצבן" כמה מפתיעXD

Rose131

New member
מה הקשר לכלב של ברט?../images/Emo12.gif זה לא all that i've

got?

אני מבטיחה שאני אקרא עוד מעט../images/Emo55.gif

אני מתה פה מכאבי ראש ויש לי עכשיו מורה פרטית
אבל אני אקרא, מבטיחה
כל הכבוד על ההשקעה!

../images/Emo45.gif

גם אני אקרא, ואנתח את הכל. זה פשוט נורא ארוך לנתח.. אני אעשה את זה מאוחר יותר:)

אני חושבת שזה מדבר על מע' יחסים.../images/Emo205.gif

בין הדובר, למישהי אחרת. you almost always pick the best times to drop the worst lines ה[נקרא לה החברה של הדובר] חברה של הדובר, הייתה רעה לדובר. you almost made me cry again this time היא גורמת לו לבכות, another false alarm אולי היא התכוונה להפרד ממנו וזאת הייתה אזעקת שווא? I buried myself alive on the inside so I could shut you out and let you go away for a long time הוא מפנים את הרגשות שלו, הוא לא רוצה לשמוע אותה, הוא כועס עליה. ~מדלגת~ and if you want me back you're gonna have to ask nicer than that nicer than that אם היא רוצה לחזור אליו, או להתקרב אליו שוב היא צריכה להיות יותר נחמדה. with my foot on your neck I finally have you right where I want you right where I want you right where I want you right where I want you מסתבר שברט שונא אותה[?] והוא רוצה שהיא תמות[?]
וכו' וכו' וכו'. [אני די בטוחה שהשיר בכלל אמור להיות על הכלב של ברט שמת.. אבל נו טוב
]

נו אני לא משהו בלנתח><../images/Emo205.gif

סתם הלכתי על זה בגלל שאני אוהבת את השירXD

Noa Tsror

New member
טוב..

לדעתי, בכלל מדובר במע' יחסים, בכלליות, לאו דווקא זוג, אלא גם חברות או משהו דומה. בבית הראשון... פשוט, מציג מע' יחסים מחורבנת. מציג מצב שטוב לך בו ונטייה של האדם השני להגיד את הדברים הכי גרועים ברגעים שהכי טוב לך.. ז"א להרוס לך רגע טוב, עד שהיה לך אחד. דופק את כל המצברוח, והקטע של "עוד אזעקת שווא, אורות אדומים מהבהבים" זה יכול להיות מצב שה"שורה הנוראית" זה משהו בנוגע למע' יחסית, שהיא דפוקה, שעשית משהו לא טוב, שהמע' יחסים עומדת להגמר בגלל זה- מה שבעצם "גרמת לי לבכות" וזה לא באמת, כי תכלס, גם השני לא מוכן לוותר על המע' יחסים בכזאת קלות, אבל הוא עדיין מעלה את זה כל פעם למרות שהוא יודע שזה גורם לך לסבל. ואז בעצם החלק השני של הבית זה ההתמודדות של הנפגע, הוא אומר אני לא הולך להסתכל על עצמי מת, ז"א, אני לא מוכן להפגע מהדברים שלך שוב, לקחת אותם ללב... שנמאס לו מכל הקטעים המטומטמים. בבית השני, הכותב פשוט אומר.. תלך ותתמודד עם הבעיות שלך לבד. נמאס לו להיות זה שמבקש סליחה, או זה שכל פעם אחרי בעיה מנסה לחזור למע' יחסים רגילה. הבית השלישי לדעתי כותב פשוט על ההבנה של הכותב שהמע' יחסים הזאת היא לאו דווקא הכרחית כמו שהיא נראתה לו. שהוא חב שהוא תלוי באדם השני, אבל פעם אחת שהוא ניסה להיות לבדו, עם עצמו. הוא פתאום קלט שהוא לא חייב תאדם ההוא בחיים שלו כדי שהם יהיו טובים, ואפילו להפך. השרשרת, הקשר, מבחינתו נשבר. בית החמישי, בעצם אחרי החזרה על הבית השלישי, פשוט מראה את המצב שהוא הביס אותו. מע' יחסים כפוייה כזאת, שאדם נשאר בע' יחסים מתוך הרגל ולא מתוך זה שטוב לו. והוא מגיע למצב שהשני כבר לא שולט בו, שטוב לו להיות הוא בעצמו, לבדו. או אם אנשים אחרים. השיר כולו לדעתי, פשוט מדבר על מע' יחסים קרובה, שהיא פשוט לא טובה, לפחות לצד הכותב. ולצד השני לאו דווקא. הכותב, מרגיש שהוא כלוא בתוך מע' יחסים, רוצה לצאת והוא לא מצליח כי הוא פשוט קשור יותר מדי חזק, נמאס לו להפגע ולהיות חלק מהמשחקים של הצד השני. ואם השיר הזה נכתב על כלב, אז באסה.

למעלה