נפתח שרשור של טיפים ועצות שיקלו

effyba

New member
../images/Emo41.gifנפתח שרשור של טיפים ועצות שיקלו

חיינו ???
 

effyba

New member
רוטב עשבי תיבול "כל יכול" - מומלץ

מתכון: רוטב עשבי תיבול-'הכינותי מראש' רכיבים: 1 כוס עלי נענע 1 כוס עלי כוסברה 1 כוס עלי בזיליקום 1 כוס עלי אורגנו טריים 2 שיני שום קלופות מיץ מ1/2 לימון 1/2 כוס שמן זית 1 כפית דבש 1/4 פלפלון חריף אופן הכנה: מערבלים במעבד את כל החמרים יחד ומאפסנים בצנצנת סגורה. נשמר עד חודש במקרר אפשרויות הגשה: 1 אני הכנסתי כפית גדושה לטחינה ביתית - התוצאה נהדרת למריחה על כריך עם גבינה בולגרית לצקת על חצילים או קישואים מטגנים לצקת על חזה עוף מהגריל לצקת על אנטיפסטי הביאה ל"שידור:" אפרת בן ארי הערות: במקום אורגנו הוספתי עלעלים מכמה ענפי טימין מקור המתכון: "שף" גיליון ינואר 2004 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

effyba

New member
מבשלים?רוחצים? איפוא הטבעות???

להסיר את הטבעות מהאצבע ולהשחיל בשרוך אותו תולים על הצואר - ולא יחזור הסיפור איפו שמתי את הטבעת???(לפחות אצלי...)
 

effyba

New member
משהו לקיץ, במקום קוביות קרח......

להקפיא בכלי קוביות הקרח קפה (כפית קפה על כוס מים) - ואז כאשר מכינים אייס קפה להכניס קוביות קפה במקום קוביות קרח. זה טעים והמשקה לא הופך לתפל אחרי שזה מתחמם מעט.
 

effyba

New member
רוצים סדר במקפיא?? להכניס את

מוצרי המזון בקופסאות הרמטיות בשם LOCK AND LOCK (לא! אין לי אחוזים אצלהם...) מעמידים אחת על השנייה והכל מסודר לתפארת וגם מכיל המון..... הנה קישור להודעה שלי בפורום מתכונים
 

effyba

New member
שמירה על טריות ופריכות מלפפונים-

למי שלא ראה, היתה עצה מועילה בתכנית של אודטה. להכניס את המלפפונים בשקית נילון אחת, את השקית להכניס לשקית נוספת ולסגור ואת שתיהן לשקית שלישית. מי שניסה מעיד שהעסק עובד והמלפפונים אכן שומרים על טריות ופריכות מדהימים.
 
טיפ לשמירת עשבי טיבול

להרטיב היטב היטב מגבת ולסחוט מעט מאוד, להניח את העשב בתוך המגבת ולגלגל את המגבת להכניס את העשב המגולגל יחד עם המגבת לתוך שקית ניילון קשורה. להניח במקרר במגירת הירקות העלים נשמרים שלושה שבועות עד חודש בטריותם.
 

ליגל2

New member
הסקווטש בכיור נעלם/ רטוב/ מטפטף

טיפ שגם היה אצל אודטה: בגבינת פיראוס קוביית הגבינה נשמרת בתוך "מסננת כחולה" מפלסטיק. אפשר לשמור לשטוף היטב ולתלות על הברז ולהניח את הסקווטש בתוכו לייבוש וגם למעןהסדר למראית העין
 

קישלורן

New member
זילוף משקית ניילון

יצא לי לאחרונה לזלף כמה פעמים שוקולד לבן מומס ככיתוב על עוגת שוקולד. הכי טוב להשתמש בשקית ניילון. ואיך נכנס הכל פנימה בלי להימרח יותר מדי ? שמים את השקית בתוך כוס, את שולי השקית מושכים החוצה סביב שולי הכוס וטארררררם (כמו שאודטה אומרת) אפשר למלא בקלות, במהירות ובלי ללכלך. אח"כ אוספים את שולי השקית, מוציאים אוויר, עושים חור קטן למטה (כן, עם השיניים ורצוי שיהיה קטנטן) ולזלף.
 
../images/Emo62.gif לי על הידית של

המקרר יש כיסויים יפים שאמא שלי קנתה לי (בצורה של בובות) וזה עוזר למנוע ליכלוך ושומן, אבל ניתן גם לשים מגבת לאותה מטרה.
 

l i e l i t a

New member
שקיות ריקות של חלב

אפשר לעשות אותו דבר עם שקיות ריקות של חלב. הם יותר חזקות משקית ניילון רגילה ואפשר לזלף גם רטבים סמיכים בימיוחד
 

ayeletba

New member
זבל..זבל..

שתי עצות לחיים קלים במטבח: 1.כשאני קולפת ירקות למרק או לכל תבשיל אחר, או אפילו באפיית עוגה:קליפות פירות וירקות, קליפות ביצים, קופסאות גבינה ריקות, שקיות אבקת אפיה ריקות וכד' - אני פורסת על השיש שקית ניילון גדולה (מהסופר
) ועליה שמה את כל האשפה וגם מעליה קולפת. בתום התהליך כשהכל כבר נאפה ומתבשל אוספת את קצוות השקית לצרור זבל וישר לפח - גם חוסך זמן איסוף וגם משאיר שיש נקי. 2. תמיד אבל תמיד במהלך אפיה או בישול אני דואגת שעל ידית הדלת הקרובה תהיה שקית ניילון בהיכון לפסולת שנאגרת בזמן הבישול אפיה.
 

נירהמ1

New member
פתיחת צנצנות עם מכסה ואקום../images/Emo140.gif

בזמנו כשהתחלתי לגלוש בפורום "מתכונים" נשאלה השאלה הזאת: איך לפתוח צנצנות עם מכסה ואקום מבלי להתאמץ כל כך ולשבור את הידיים. היה שרשור שלם, ואף אחד לא ידע לפתוח. אז אם מישהו עדיין לא יודע את הפטנט - לא צריך לנקב את המכסה ולהרוס אותו, אפשר להטות את הצנצנת מעט ולהכניס קצה של סכין בין שולי המכסה לצנצנת, ובעזרת הסכין להרים טיפה את שולי המכסה, ופּוּף האוויר שכלוא בתוך הצנצנת משתחרר והצנצנת נפתחת כבמטה קסם. לקח לי שנים של בקשות מבן זוגי או מכל מי שהיה לידי שיפתחו לי את הצנצנת עד שהגעתי לרעיון הזה. תיהנו!
 
נכון זה עובד ויש עוד משהו

לחמם את המכסה אני מדליקה את הגז מחממת כמה שניות את המכסה וזהו זה נפתח בקלות למה? לא יודעת ככה לימדה אותי העוזרת שלי וככה אני עושה....
 

pirge

New member
כשהסיר נשרף בתחתית......

לוקחים כף שלמה של רם לניקוי (חול) ומשפשפים בעדינות . לא לחמם ולא והרתיח. פשוט יורד בקלי קלות. בבקשה........פירגה
 
טיפ שחברה העבירה אלי

לעטיפת סנדויץ' להשתמש בגליל הנייר של המטבח.הנייר מורכב משני ניירות . חותכים ריבוע נייר אחד מתוך הגליל, פותחים את שני הניירות מלמעלה (מהצד שחתכנו) מכניסים את הכריך , קיבלנו מעין שקית, סוגרים את השקית ומכניסים לילקוט, כך יהיה לילד גם נייר לניקוי הפה לאחר הארוחה.
 
למעלה