נראה לי שבפורום הזה מבינים יותר

../images/Emo41.gif נראה לי שבפורום הזה מבינים יותר

באפי-נו ואני חייבת את עצתכן המלומדת. אני בשבוע 21+4 כרגע, הריון שלישי (ולידה שלישית) בתוך 4 שנים. אני מאוד מתלבטת לגבי האפי-נו. אתן את כל הנתונים שנראים לי רלוונטיים: 2 בניי נולדו גדולים, האחרון (יואבי) נולד 4.205 קילו. אבל המשקל שלהם הוא לא העניין אלא הקפי הראש. אסף נולד עם הקף 38 ס"מ ויואבי 39 ס"מ. גדולים כמו אבא
. חשוב לי לציין שב-2 הלידות לא חתכו אותי למרות שידעו שמדובר בתינוקות גדולים. היתה לי (במקרה) אותה המיילדת.
ללניאדו. יצאתי בלידת אסף עם קרע קטן ו-2 תפרים שכמעט ולא הרגשתי, ואצל יואבי אותו הסיפור בערך. למרות שהתפרים היו לא רציניים הייתי מאוד מעוניינת להימנע מהם לפחות הפעם. גם כשאני נוגעת באיזור הצלקת הוא מרגיש לי די קשה. האם האפי-נו יכול לעזור לי? ניתן להגיע איתו להקפי הראש הרצויים? תודה רבה מראש

ואגב, מאוד רציתי ללדת בבית, אבל

הבעל מצייץ קולות של 'מסוכן לנו' ושכנראה יש איזשהי הגבלה עם משקל עוּבר בלידת בית.

mamadan

New member
נראה לי שהוא יכול לעזור,

הוא עושה עבודה טובה בהגמשה של האזור, יכולה לתרום מנסיוני- אחרי לידה ראשונה עם חתך רציני, התאמנתי איתו וילדתי ללא קרעים בכלל בלידה השנייה. מה שכן, לתנוחת הלידה יש השפעה קריטית על האפשרות להקרע- מומלץ ללדת בתנוחות אנכיות ולא בשכיבה על הגב.

אם פי 3

New member
הייתי מתייעצת עם אילנה שמש

היא אחת היבואניות, אבל, כפי שנאמר גם בשרשור אחר כאן, היא מייעצת בתום לב, מתי היא חושבת שהוא מועיל, ומתי לא (כולל מצבים שהיא אומרת בפירוש שלא צריך). לגבי לידת בית - זה אכן לא טריוויאלי, אבל אם את מעוניינת באמת, אז אני חושבת שתוכלי למצוא מיילדת שתסכים לילד אותך, במיוחד שכבר יש בעברך 2 לידות מוצלחות של תינוקות גדולים. גם שכנוע בן הזוג, הוא פחות משמעותי (יותר פשוט), אם את עצמך משוכנעת שזה מה שאת רוצה.

אשכר ש

New member
גם אני חושבת

אני מאמינה שהיא תייעץ באוביקטיביות. וכל הכבוד על ההיקפים היפים שילדת! ונראה לי שגם מגיע כל הכבוד ללניאדו על אי החיתוך (משום מה, בבי"ח אחרים יש השערה שעדיף חתך יזום מקרע טבעי).

אני בהחלט מאמינה שהרבה בזכות

המיילדת. הרופאים בכלל רצו לעשות לי קיסרי (עם יואב). מזל שבזמן הלידה היתה רק המיילדת (לאה שטרן, המלאכית שלי) שהפעילה שיקול דעת ולא מיהרה עם המספריים. ואגב, מאוד חיזק אותי לקרוא כאן שעדיף קרע על חתך ואני בהחלט אכניס זאת לתכנית הלידה שלי (שאכין בפעם הראשונה). כנראה שקיבלתי מתנה את המיילדת הזו. וזה בסדר להתקשר סתם כך לאילנה? היא בטח מאוד עסוקה. היא תוכל להתייחס ספציפית למקרה שלי?

אשכר ש

New member
כן

את יכולה להגיד שהפנו אותך אליה מהפורום. היא מאוד נחמדה. אגב, אם את רוצה, אני יכולה לפנות אליה ולבקש שתגיב כאן בפורום (היא אדומה לא כ"כ פעילה
).

debby12

New member
מנהל
באמת תינוקות ענקיים

כל הכבוד לך! (יש לי חברה שבוחנת את היקף הראש של חתנים פוטנציאליים מתוך מחשבה מראש על העניין הזה
). עכשיו כשכבר יש שם צלקת זה יותר בעייתי כי רקמה צלקתית היא בעקרון פחות גמישה. עוד נקודה - הם נולדו עם היקף ראש 38 ו-39 אבל ברגע היציאה עצמות הגולגולת זזות למין אליפסה כזו כך שהקוטר בפועל היה קטן יותר (יש לזה שם מדויק באנגלית - שפרח מזכרוני). כמו שכתבו לך יש הרבה דברים שאפשר לעשות כדי להקטין את הסיכוי לקרעים - כמו תנוחת הלידה, כמו קומפרסים עם רטיית שמן חמימה ב"מקום האירוע" מרגע תחילת הלידה. ילדתם אותם בשכיבה על הגב? (הידועה בפורומנו כ"תנוחת חיפושית זבל הפוכה"). כי אם כן אז זה "מפסיד" לך חלק מהפתיחה על האגן. באפי נו אפשר גם להשתמש אחרי הלידה לחיזוק-שיקום רצפת האגן (זו הסיבה העיקרית שאני קניתי אותו). מצד שני אף פעם אין לי זמן לזה. אבל אולי את יותר חרוצה ממני

אכן ילדתי על הגב, מה שאומר שיכול

להיות שיכולתי להימנע אפילו מהקרעים המעצבנים האלו. אבל אני באמת נזכרת רק לטובה בלידות שלי. אני חושבת שבאמת אתייעץ עם אילנה שמש באם השימוש עבורי כדאי. תודה על העצות הטובות ועל ההתייחסות.

מאי261

New member
לגבי תינוקות גדולים

בני נולד בלידה וגינלית (עם חתך) במשקל 4350. רציתי להגיד שפה בארה"ב נאמר לי גם על ידי הרופאה וגם על ידי המיילדת שאני עוברת אליה שרצוי מאד בגלל הנטייה ללדת תינוקות גדולים (שהרי מדובר בד"כ על נטייה) להקפיד במיוחד על עלייה במשקל ועל לא לאכול ממתקים ושטויות וכו' - אני תמיד חשבתי שזה רק גנטי אבל באמת הגיוני שגם מה שאנחנו אוכלות משפיע. כמובן שלא מדובר על לעשות דיאטה או משהו כזה - רק להשתדל לאכול בריא ונכון ולהימנע כמה שניתן מקלוריות ריקות ולא מזינות. חוץ מזה רוצה לעודד ולספר שבעוד שהרופאה שלי הסתכלה עלי כמו סיכון מהלך בגלל המשקל המיילדת ממש עודדה ואמרה שאם הצלחתי לדחוף לבד החוצה תינוק במשקל כזה למרות פיטוצין ואפידורל ששיתק לי חצי גוף (הייתי חייבת לשכב על הצד כי כל פעם שהסתובבתי ירד הדופק) אז אני צריכה להרגיש ממש מצויין ולא לדאוג לקראת הלידה הבאה. היא הוסיפה שגודל מבחינתה זה ממש לא סיבה לחתוך, אלא אם כן יש תקיעת כתפיים וזה כבר מצב שונה לגמרי.

שוב, הבעיה היא לא עם המשקל אלא עם

הקפי הראש. הרי תינוק יכול לשקול גם קרוב ל-5 קילו אבל עם הקף ראש ממוצע וסתם להיות ארוך/גבוה. ואני מקפידה מאוד על המשקל. בהריון של יואבי עליתי כ-9 קילו. הדיאטנית שלי (טובה קראוזה) הסבירה לי שיש השפעה על משקל עוּבר רק במידה ומעלים ממש המון, משהו כמו 20+ קילו ואז תינוק שהיה צריך להיוולד לך במשקל 3.500 ישקול 3.800. זה יותר גנטי. אני מרגישה נפלא לגבי הלידה הבאה ורק חוששת ליפול על מיילדת שתרצה לחתוך כי היא לא תחשוב שהראש הגדול יוכל לצאת.

אם פי 3

New member
מבלי לערער על דברי טובה

שהיא ללא ספק מומחית בנושא, עד כמה שאני יודעת, אם התזונה של האם כוללת הרבה סוכרים ו/או פחמימות פשוטות (קמח לבן, אורז לבן... כל מה שעם ערך גליקמי גבוה, אפילו פירות מסוימים), אז הם עוברים לעובר, וגורמים ליצור יתר של אינסולין שגורם לגדילה מרובה. זה משמעותי במיוחד, מכיוון שככל שההריון מתקדם, עולה אי-הסבילות לגלוקוז (יש הקוראים לתופעה הנורמלית הזו, סכרת הריון), ויותר גלוקוז עובר את השיליה. לכן חשוב להקפיד על תזונה בריאה עם מיעוט פחמימות פשוטות ויותר פחמימות מורכבות (המלאים, קטניות) וחלבונים. זה נכון לכל הריונית, אבל אולי במיוחד אם יש נטיה לתינוקות גדולים (ולו כדי להבטיח, שזה הגודל הגנטי שלהם, ולא בגלל משהו שתלוי בהריונית)

debby12

New member
מנהל
אז למה בעצם שלא תלדי בבית חולים עם

מיילדת פרטית שלך"? הבנתי שזה אפשרי במעייני הישועה. אם תעשי את זה תוכלי להיות בטוחה שהיא לא תחתוך אותך <וחוצמזה אני מתרתחת באופן פרטי על חוצפתם של צוותים רפואיים לכתוב מישהי ב#$%#$% בלי הסכמתה כשלא מדובר בסכנת חיים -- אבל זה כבר עניין אחר)

אני בכל מקרה מתכוונת ללדת בלניאדו.

בעלי אטום מדי ללידת בית
. לגבי המיילדת הפרטית (אפשרי גם בלניאדו): התחלתי כבר לחסוך בצד וללכת על זה אם לא יתנו לי להיכנס למרכז הלידה הטבעי בלניאדו (שוב, משקל עוּבר). אני פשוט יוצאת מנק' הנחה שבמרכז הלידה המיילדות הן בעלות אוריינטציה טבעית ועם ראש פתוח הרבה יותר ואז סביר להניח שלא אזדקק למיילדת פרטית. אבל אם לא ייתנו לי ללדת שם ואצטרך ללדת בחדרים הרגילים, אז יש לי סיכוי ליפול על מישהי שפשוט נעולה על לחתוך במצבים של תינוקות גדולים. נחכה ונראה

tookmy

New member
זה שמישהי נעולה על משהו

לא אומר שאת חייבת להסכים. אם אני בלידה ראשונה העזתי לצעוק על הרופאה, על אחת כמה וכמה אחת כמוך שכבר ילדה פעמיים עם ניסיון טוב בהקשר הזה, יכולה להביע את דעתה בצורה נחרצת.

תודה על החיזוק ../images/Emo203.gif אני גם כל

הזמן מזכירה לבעלי (כן, מעכשיו) מה הדברים החשובים לי בלידה ושיזכור אותם גם בשבילי למקרה שנתקל בצוות "עקשן". הוא היה נפלא ב-2 הלידות ונלחם בהם עד שדיבר עם ד"ר ממט עצמו (מנהל המחלקה) שייאשר לי אישית לא לעשות קיסרי.

tookmy

New member
ייאשר לך?????

זה הגוף שלך ואת היחידה שיכולה להחליט אם את מסכימה לניתוח או לא.

למעלה