סדנה און ליין להכנת פוקאצ'ה

  • פותח הנושא bali
  • פורסם בתאריך

bali

New member
מנהל
../images/Emo41.gif סדנה און ליין להכנת פוקאצ'ה ../images/Emo41.gif

המתכון: הפוקאצ'ה של ענת ודורון - קילו קמח 20 גרם שמרים יבשים - 2 כפות 65 גרם סוכר - 4 כפות 20 גרם מלח - 2 כפות 700 סמ"ק מים (לא יודעת כמה זה בכוסות אבל את בטח יודעת מה גודל הכוסות שלך) ללוש 10 דקות במיקסר במהירות נמוכה לשמן את הקערה בשמן זית ולהתפיח עד יכפיל את נפחו להנחית ולתת לתפוח שוב לשטח או ליצור פוקאציות ארוכות בידיים משומנות כי הבצק רך ודביק קצת. לפזר מלח ורוזמרין או מה שרוצים, לעשות שקעים עם האצבעות ולטפטף שמן זית - או לאפות בלי שמן בכלל וכשזה אפוי להבריש בשמן זית לאפות עד שמשחים מעט בחום הגבוה ביותר שיש לך בתנור. אם אין אבן אפיה אפשר להשתמש בתבנית אפיה הפוכה (ואז יש יותר שטח פנים) אפשר להשתמש בזה גם כבסיס לפיצה - משטחים, מורחים רסק עגבניות מדולל במים ואופים חצי אפיה שמים תוספות + גבינה ומחזירים לגמר אפיה. אפשר להקפיא בסיסים מוכנים עם רסק ולהשתמש אחר כך אפשר להקפיא בצק שתפח פעם אחת ולהשתמש מאוחר יותר המתכון מבוסס על מתכון של רפי כהן מ"רפאל" הכמות שיוצאת מקילו קמח היא או 4-5 פוקאצ'ות עגולות גדולות, או 12 פוקאצ'ות מוארכות וצרות (כמו באגט).
 

bali

New member
מנהל
אז מתחילים בלשים את כל החומרים בקערת המיקסר

ומערבלים עד שהבצק נראה אחיד. הבצק מאד דביק וזה בסדר. אם אין מיקסר אז יהיה בעייתי מאד להכין את הבצק הזה.
 

bali

New member
מנהל
לשים את הבצק במהירות נמוכה למשך 10 דקות

בתמונה אפשר לראות את מרקם הבצק הסופי
 

bali

New member
מנהל
משמנים את הקערה שבה נתפיח את הבצק

ועוטפים את הקערה בשקית ניילון מהסופר או מגבת לחה, ומניחים לבצק לתפוח עד להכפלת הנפח (בערך שעה).
 

bali

New member
מנהל
אחרי שהבצק תופח פעם ראשונה מוציאים ממנו אוויר

(רצוי לשמן את הידיים לפני שנוגעים בבצק כי הוא דביק) ומחזירים להתפחה שנייה. אפשר לדלג על ההתפחה השנייה ואז הפוקאצות תצאנה דקות יותר.
 

bali

New member
מנהל
אחרי שהבצק תופח פעם ראשונה מוציאים ממנו אוויר

(רצוי לשמן את הידיים לפני שנוגעים בבצק כי הוא דביק) ומחזירים להתפחה שנייה. אפשר לדלג על ההתפחה השנייה ואז הפוקאצות תצאנה דקות יותר.
 

bali

New member
מנהל
מחממים את התנור לחום מקסימלי

הופכים תבנית אפייה כך שנאפה על התחתית שלה מבחוץ, מניחים נייר אפייה ובידיים משומנות מעצבים פוקאצ'ות לפי הטעם. אני עשיתי פוקאצ'ות מוארכות. מפזרים על הבצק מלח גס ואפשר גם רוזמרין/טימין/זעתר טרי או ירקות קלויים או בצל. אני עשיתי עם מלח גס ורוזמרין / זעתר. אפשר לשמן את הפוקאצ'ות לפני האפייה או אחריה, אני שימנתי אחרי האפייה עם מברשת.
 

bali

New member
מנהל
אופים 8-10 דקות עד שהבצק משחים מעט ותופח

מורחים שמן זית בעזרת מברשת ונותנים לפוקאצ'ות להתקרר קצת. אפשר לעשות מהבצק פיצות אם מורחים על הבצק רוטב עגבניות ואופים חצי אפייה, ואז מפזרים גבינות ותוספות וממשיכים לאפות עד שהגבינה מבעבעת והבצק שחום. אפשר להקפיא פוקאצ'ות אפויות לגמרי או חצי אפויות ולחמם בתנור או טוסטר אובן בחום בינוני. אפשר להקפיא בצק אחרי ההתפחה הראשונה, ואז להפשיר על השיש מכוסה במגבת ולהמשיך במתכון כשרוצים.
 

bali

New member
מנהל
ותמונה של פוקאצ'ות מוכנות! ../images/Emo3.gif

 

bali

New member
מנהל
מנסים ללוש בידיים משומנות

עד שהבצק חלק ונעים (אם כי דביק). יהיה צריך לשמן ידיים מדי פעם. אפשר לשים קצת פחות מים ואז הבצק יהיה קצת פחות דביק (אבל גם קצת פחות רך באפייה).
 

bali

New member
מנהל
לשים בידיים משומנות

עד שהבצק חלק ואחיד, ומקווים לטוב
ייתכן שתצטרכי לשמן את הידיים כמה פעמים במהלך הלישה. אם תשימי קצת פחות מים הבצק יהיה פחות דביק (אבל גם פחות רך אחרי האפייה).
 
ואווווווווווווווווווווווווווו ../images/Emo70.gif

ינוסה שבוע הבא זה נראה נהדר
תודה.
 
יאמי יאמי יאמי..ניראה מדהים ../images/Emo70.gif

bali חבל על הזמן..סדנא מדהימה העברת לנו - כל הכבוד לך
ותודה גדולה
 

bali

New member
מנהל
הסדנה השנייה או יותר מאוחר או מחר

לא היה לי זמן קודם ואני עוד מעט שוב יוצאת מהבית... תודה על המחמאות.
 

bali

New member
מנהל
בכייף ../images/Emo13.gif תודה על הפירגון

 
למעלה